לידה פעילה ואפידורל

לידה פעילה ואפידורל

האם זה אפשרי ללידה פעילה עם אפידורל? שמעתי שאפשר לקבל אפידורל שרק מונע כאבים ולא תנועה... אפשר להכנס עם זה למים?

mamadan

New member
עד כמה שאני יודעת-

מדובר באפידורל שאפשר לקבל אותו בתנאים מאוד מאוד מסויימים (בית חולים ספציפי, ושעות מסויימות), יותר מזה אני לא ממש יודעת. בעיניי אפידורל ולידה טבעית אלה אכן מושגים שונים בתכלית, כל אפידורל הוא התערבות חיצונית בתהליך הלידה, ויש לו השפעות- גם אם את יכולה ללכת בשלב מסויים של הלידה. אגב, אני די בטוחה שתצטרכי לעבור ניטור רצוף גם עם אפידורל כזה, לפחות החל משלב מסויים- מה שמגביל אותך למיטה בכל מקרה.

סטיוויה

New member
לידה פעילה היא לא רק לשנות תנוחות

הכוונה היא שהיולדת מחוברת לכל תהליך הלידה.כולל הכאב.ברגע שמשתמשים במשכך כאבים,ולא משנה כמה מתקדם הוא,לצורך העניין-מתנתקים ברמה מסויימת מתהליך הלידה.וכל אפידורל באשר הוא פותח פתח להתערבויות נוספות. זו עדיין יכולה להיות אחלה לידה לחלק מהנשים.אבל אין לזה קשר ללידה פעילה או טבעית.

אשכר ש

New member
ממה שידוע לי

האפיקל (אפידורל מהלך), ניתן באמת בתנאים מגבילים מאוד. תמיד צריך לפני לקבל נוזלים באינפוזיה (אלא אם תצליחי לשכנע שאת תשתי את כמות המים הדרושה)ואז את כמובן מחוברת למיטה. בד"כ ממה שראיתי, מתן אפידורל די מקבע למיטה. זה לא אומר שאי אפשר לשנות תנוחות במיטה ולהוציא את המקסימום מהמצב, אבל זה כבר מאוד תלוי בך ובמרחב שיתנו לך בבי"ח.

g a n i

New member
עם קצת מודעות ואסרטיביות אפשר לשפר

לידה פעילה ממש לא, ולא במים, אבל אפשר ורצוי לקבל מינון נמוך יותר ולשנות תנוחות במהלך הלידה (גם אם זה על המיטה). חפשי את סיפור הלידה של ענתש. walking epi זה קצת פיקציה, עד כמה שהבנתי זה פשוט מינון נמוך יותר שלא משתק את הרגליים לחלוטין ולא חומר שונה. אשמח אם תבררי ותתקני. עם זאת, קחי בחשבון שאפי' מחייב ניטור רציף, נוזלים בפחות או יותר 100% מהמקרים ("שתיה זה בלתי ניתן למדידה"
) וקטטר (לפעמים קבוע), שלא לאמר עלול לגרום לירידת דופק ואז גם חמצן ומוניטור פנימי (לעובר). כל זה מקשה על התנועה וגורם לקריאה לא רצופה של המוניטור, מה שמלחיץ את הצוות ויגרום שילחצו עליך לשכב ללא תזוזה. אני לא רוצה לשכנע אותך ללדת בלי, קצת לא נעים לי שיצא הודעת הפחדה, אבל כל אילו הם דברים שלא ידעתי/הפנמתי/לקחתי בחשבוןכשקיבלתי אפי' בלידה הראשנוה (שהייתה נפלאה, אני לא נגד בעיקרון). בלידה השניה בחרתי אחרת, גם בעקבות הנ"ל.איך היה בלידה של ירדן? אצלי נקודת האושר האמיתי הייתה בהתאוששות, כשבאה האחות לשחרר אותי ואמרה "אה, בכלל לא פתחו לך וריד"
>גאני בטראומה מחצי יום ריצות ותחנונים שיוציאו לה את המחט בפעם הראשונה<

סטיוויה

New member
למיטב ידעתי(ואנא תקנו אותי אם אני

טועה) בכל פעם שאישה מקבלת הרדמה אפידורלית היא מקבלת לפני זה מינון נמוך מאד של זריקת פטידין לטשטוש,לפני הזריקה האפידורלית. ולפטידין יש השפעה מאד לא טובה על העובר. בכל אופן(וגני אני יודעת ששרשרתי אלייך אבל אני לא מדברת אלייך/בגלל משו שאמרת),זה בדיוק מה שגרם לי לתהות לגבי שינוי שם הפורום. לפחות בתפיסה שלי,אין כאן מקום לדיונים על אפידורל כן/לא,טבעי/לא טבעי,פעיל/לא.ההגדרה ללידה פעילה היא מאד מדוייקת. אני בטוחה שגם לידה אפידורלית יכולה להיות מעצימה וחיובית עבור נשים. אבל הדיונים לגבי זה שייכים לפורום הריון.

לגבי הפתידין - לא חושבת שזה נכון

לפחות אני אישית, מעולם לא קיבלתי פתידין (ואפידורל כן). יכול להיות שזו פרוצדורה שנעשית בישראל? מה שכן, זה בהחלט גורם להשפעה מאוד לא טובה על העובר.

debby12

New member
מנהל
ואללה - לא חשבתי על זה. יכול להיות

אני קיבלתי אפידורל בישראל. אני זוכרת שהרגשתי דקירה בגב ושאלתי אם "זהו המחט בפנים" וענו לי: "לא. רגע תיכף". עכשיו כשאת אומרת עולה אצלי תיאוריית קונספירציה פוטנציאלית ואני תוהה אם הדקירה הראשונה פשוט לא הצליחה היטב או שמא מזריקים פטידין בלי להגיד. או שאולי בכלל הדקירה הראשונה היא לידוקאין כמו אצל רופא שיניים - פשוט כדי שהדקירה העמוקה לא תכאב (נדמה לי שקראתי על זה בספר הלא-משהו של בר/רוזין בזמנו)

עופריקה

New member
הנה אני מתקנת../images/Emo8.gif

לפני אפידורל ממש לא מקבלים פטידין. יש אלחוש ראשוני של המקום, ואז מחדירים את הקטטר (צינורית דקיקה) לחלל האפידורלי. הכי אני "אוהבת" שמציעים לאישה פטידין כדי שתנוח קצת... ואני לא רוצה להמשיך ולהגיד לכן מה הפולניות עונות על זה

g a n i

New member
לא, לא מקבלים פטידין כשגרה.

נותנים הרדמה מקומית (עזרקאין ודומיו בזריקה שטחית לעור וזה אכן גורם לתחושה של קור. על ספריי לא שמעתי, אבלולי בחלק מהמקומות). יכול להיות צנריו של שימוש בשניהם במהלך הלידה, למשל אם מתחילים בפטידין והיולדת בוחרת לעבור לאפי', אבל הם לא ניתנים כצמד. אני מסכימה לגבי החלק השני בעיקרון, בפרט אם מתחשבים בנק' הפתיחה של הפורום, אבל דווקא לדעתי הדיון נותן אופציות ללידה פעילה-גם-אם-לא-טבעית, וזה מקדם בעיני את הידע והיכולות של יולדות בישראל (אלוהים, אני נשמעת כמו נשימקו) ובהחלט נופל תחת הקטגוריה של החלק ה"פעיל" בשמו של הפורום. כמו שאמרתי, אני בחרתי באפי' בלי להבין ולו שמץ מההשלכות הכוללות (איכשהו לא עלה על דעתי שזריקה שתרדים לי חצי גוף גם תרתק אותי למיטה
העדפתי להקשיב רק לחלק החיובי...) מניחה שכמו בכל פורום, אופיו יקבע ע"פ אופי משתתפיו

debby12

New member
מנהל
Ganirit Shapira ../images/Emo6.gif

באמת נשמעת לרגע כמוה
.

למעלה