לידה פעילה ואפידורל

סטיוויה

New member
אני לא לגמרי מבינה...

גם מישהי שעוברת קיסרי יכולה לחוש שעבורה זו היתה חוויה מעצימה. אבל כשיש אלמנטים התערבותיים את לא יכולה לומר שזו היתה לידה טבעית. ואין כאן קטע של ציון ללידה אלא קטע להגדרה. אחרת אני לא מבינה מה בדיוק שונה בין הפורום הזה לכל פורום הריון ולידה אחר(חוץ מהתמיכה המבורכת כמובן). אני כל כך לא רוצה לפגוע ברגשותייך ומנסה למצוא ניסוח עדין ולא שיפוטי. לא ברור לי איך חתך חיץ יכול להתפס עבור אישה כחוויה מעצימה. כשחותכים בבשרה באיזור כל כך עדין ואינטימי. גם לי היתה לידה מופלאה בסורוקה.אז מה? בזמנו היא נתפסה במופלאה.גם כי הצלחתי ללדת לנל'ק וגם כי רציתי לעשות אידיאליזציה לכל מה שהיה פחות ממופלא. שוב,הכל יחסי,הכל סובייקטיבי. והכל גם יכול להשתנות על פני הזמן. אולי עוד עשר שנים תסתכלי אחרת על הלידה ההתערבותית שלך.אולי לא. כשאני מדברת על בתי חולים ידידותיים אני מדברת על בית חולים שמאפשר לך לבחור איזו דולה שאת רוצה,שנותן לך לבחור את המיילדת שלך. שלמיילדות יש כוח פוליטי מול צוות הרופאים והמתמחים. שהן יודעות שכל התערבות בלידה עלולה להביא למפל התערבויות נוסף ומיותר. אני מדברת על עובדות תכל'ס.לא רק הסתמכות על סיפורי לידה טובים. כי סיפורי לידה טובים באמת אפשר למצוא מכל וכל ובמגוון צבעים ומקומות.

סטיוויה

New member
וגם קורה כאן משהו מאד לא הוגן

זה כמו להכנס לפורום נשים שלא רוצות ללדת,ששם מדברים על החסרונות בהורות/גידול ילדים ולכעוס עליהן כאילו הן יורדות או משמיצות את ציבור ההורים.מתוך תהליך החיזוק של הדרך שבה אני ומרבית חברות הפורום בחרנו ללדת,אין תהליך של השמצת כל מי שבחרה בלידה אחרת/או שלמזלה הרע היתה לה לידה רעה. זה ממש להוציא דברים מהקשרם. הפורום הזה אמור להעצים נשים שרוצות ללדת בלי אפידורל,בלי בדיקות ידניות מיותרות,בלי וואקום,בלי חתך חיץ.בלי צוות רפואי שנושף בעורפן ללא הרף. מה רע בלתת כוח לנשים כאילו? שום דבר! זה לא אומר שכל אותן נשים שחוו לידות אחרות או שלא בטוחות שלידה כזו היא בשבילן,הן פחות מוצלחות/טובות/נשיות וכ'ו. אבל אני הבנתי(אולי בתמימות)שהפורום הזה הוא בעל צביון מסויים. אם עכשיו יתחילו כאן וויכוחים מה זו לידה מעצימה וכ'ו,אז חבל על האנרגיה שלי.

She Dolphin

New member
קודם כל אני לא כועסת ../images/Emo140.gif

ומצטערת אם חשת בנימה כזאת בדברי. וחוץ מזה, תודה, אני באמת כנראה אמשיך רק לקרוא כאן, כי מעבר לכך סביר שלרוב לא יהיה לי ממש מה לתרום פה

debby12

New member
מנהל
מסכימה חלקית עם סטיוויה

נכון, לפעמים לידה בבית חולים היא יופי-טופי. אבל אני לא רואה שום קשר בין זה לבין נושא הפורום. הקהילה המעורבת בלידות בית חולים היא עצומה 99%+ . הפורום הזה הוא מקדש מעט של כאלה שמתעניינות בלידות *לא* ביתחולימיות כמובן תמיד כיף לראות ולקרוא אותך (דולפינה), אבל...

הילהל

New member
זה קצת כמו תמ"ל בפורום הנקה

ברור שפורום שתומך בהנקה לא מעודד שימוש בתמ"ל. לא תמצאי בו שרשורים על מה האבקה הכיטובה, איפה יש מבצעים על תמ"ל עכשיו וכד'. אבל גם אין הוקעה או התעלמות ממצבים של אמהות שנאלצות לשלב, או לתת תמ"ל באופן נדיר. אם כי יש מי שזה יותר חורה לה (שמתייחסת לתמ"ל כתרופה) ומי שפחות. כך גם כאן, צריך להבין שבלידה יש "הפתעות" ולפעמים, בעיקר כשאת במגבלות ביה"ח או מגבלות רפואיות - אלחוש כזה או אחר יהיה הרע במיעוטו. וצריך לחשוב איך באמת למעט את הרע ולהשתמש בתבונה.

סטיוויה

New member
אני אתן לך השוואה אחרת...

דבר ראשון,תמ'ל והנקה הם ענייני תזונה.תינוק בלי מזון-ימות.ככה שלטעמי ההשוואה לא נכונה. כאן מדובק בדרך/תפיסת חיים. זה כמו שמישהי תכנס לפורום חינוך ביתי ותתלבט אם גן אנתרופוסופי יתאים לילד שלה. מה דעתך?

הילהל

New member
לדעתי גם תמ"ל והנקה זו דרך חיים

או תפיסת חיים. אני מוצאת שהבחירה בהנקה היא לא "ברורה מאליה". ולפחות בסביבה שלי ההנקה המלאה וארוכת הטווח היא יוצאת דופן כמו לידת בית בערך. התמ"ל הוא הבחירה ה"טבעית" (איזה משפט מוזר נכון?). מכיוון שהפורום הפכה ל"לידה פעילה וביתית" ניתנה לגיטימציה למי שרוצה לידה פעילה בבי"ח להתלבט ולשאול כאן. צריך לקחת בחשבון שבלידה כזו יתכן מצב שבו הנסיבות יקשו עליה להשאר ללא אלחוש כלל. זה מעצבן, זה רע, ולפעמים זו המציאות ויש להתמודד איתה הכי טוב ולצאת ממנה הכי מחוזקת שניתן. לכן כפי שלא אעודד אישה לתת תמ"ל אבל גם לא אצלוב אותה אם היא תספר שמסיבות אלו ואחרות היא נאלצת לשלב, לא אעודד אף אחת ללידה בבי"ח בכלל (לטעמי הבית הוא הכיטוב כשרק ניתן) וודאי ודאי שלא אעודד לאפידורל/פטידין/קיסרי. אבל אם מישהי תספר שאיתרע גורלה להזדקק לכך - לא אצלוב אותה. כמו שיתכן שמישהי תכתוב בחינוך ביתי "ניסיתי את החינוך הביתי וגיליתי שקשה לי, החלטתי לשלוח את הילד למסגרת של 4 שעות 3 פעמים ביום" - זו לא הודעה בלתי סבירה נכון? ומבחינתי, משום מה, יש קשר בין בחירה בלידת בית או לידה פעילה לבין בחירות אחרות שלי, כמו ההנקה.

סטיוויה

New member
דבר ראשון אפאחד לא צלב כאן אפאחת

אבל לומר לנשים שאפידורל זה סבבה? זה ממש מנוגד למהות הפורום. וגם למהותה של לידה פעילה.

הילהל

New member
לא חושבת שיגידו כאן משהו כזה

אפידורל הוא בכלל לא סבבה. הוא מלא סיכונים. בין אם רפואיים ממש (סיכון לשיתוק) ובין אם כאלה ש"רק" דופקים את הלידה (חוסר תחושתיות). לדעתי, מי שבוחרת מסיבה כלשהי בלידה בבי"ח ומעוניינת שתהיה טבעית/פעילה, צריכה להבין לקראת מה היא הולכת, ושיש סיכוי שבגלל אילוצי המקום היא תמצא את עצמה במצב שאילחוש מסוים כן יהיה נחוץ לה. ושלא תהיה בלי הידע לגבי מה זה אומר ואיך עושים את זה נכון. לכן לא נכון להתעלם מהאפידורל או משאלות עליו. מאוד עצוב כשמישהי מרגישה שהיא "נכשלה" בלידה כי היא לא עמדה ב"כללי הלידה הפעילה". והשאלה האם אנחנו עושות כאן במובן מסוים דירוגי לידה/יולדות? (במקום הראשון - לידת בית, אחריו - מרכז לידה, אח"כ - לידה פעילה בבית חולים, מי שביקשה אילחוש- ירדו לה נקודות, ואם הגעת לקיסרי את בקצה הדירוג). או שיש עניין של רצון להגיע ללידה האופטימלית והטובה ביותר, תוך קבלת העובדה שיש לפעמים אילוצים שלא צפינו תוך כדי התפתחות הלידה. ורצוי להתכונן אליהם עם מקסימום ידע. וסליחה אם המילה "צליבה" היתה חזקה מידי.

סטיוויה

New member
תראי הילה

אני לא יכולה לקחת אחריות על מה מישהי אחרת מרגישה.מנסיוני בפורום,כל אישה שנכנסה לכאן ודברה על תחושה/חוויה לא טובה שנשארה לה מהלידה,קבלה את מלוא התמיכה והאמפתיה. (אבל אם כבר את נכנסת להשוואות להנקה)אבל יש מצבים שעוד לפני הלידה את מזהה אצל היולדת מצב לא בריא ריגשית. או שיש לה ידע לא מדוייק מהרופא המטפל שלה והיא סומכת עליו. ואז היא נכנסת לכאן.אני תמיד שואלת את עצמי מה היא מחפשת.היא מחפשת אישור חיצוני? היא מחפשת למצוא דרך אחרת שנכונה לה יותר?היא מחפשת ניעור הגון כדי להתעורר? נורא קל להאשים את אילוצי המקום בשינוי אופי הלידה. אבל אני אישית לא ממהרת "לקנות" את זה. תראי את הלידה של נרניה(?)היא היתה מוקפת בספק ומציקנות של הצוות הרפואי. ולמרות הכל היא היתה בתוך מקום מאד חזק ובטוח משל עצמה. וזה המפתח ללידה פעילה מוצלחת.ואני הייתי רוצה לעזור לכמה שיותר נשים למצוא את המפתח הזה בתוכן.

debby12

New member
מנהל
נכון. אנלוגיה טובה לדעתי.

וגם פה זה לפעמים חיים או מוות. למשל במקרה שלי של התקף רעלת הריון מחורב$%# עם קשיי נשימה בשבוע 32. מה לעשות? למרות תכנוני לידת הבית היה צריך לעוף לבית חולים ו"להביא אותה" בזירוז, אחרת גם אני וגם בילבי היינו בסבירות גבוהה "להזדכות על הציוד" [ואת זה אני אומרת בפכחון של אחת שהיא ממש ממש לא "תודה לרופאים שהצילו את חיי" על כל דבר....]

סטיוויה

New member
אם אתן מתעקשות על האלגויה הזו אז

המקרה של דבי הוא "נולד לי פג בניתוח חירום ולא יכולתי להניק אותו אחרי הלידה. עכשיו יש לו כבר בלבול פטמות ואני מרגישה שהחלב שלי לא מספיק לו" מה לעשות?" את חושבת שמישהי מכאן תוקיע מצב כזה? אני בספק גדול! וזה נשמע אחרת מ "נורא קשה לי עם ההנקות הארוכות והאינסופיות. אז התחלתי לתת גם פורמולה ביום.מה דעתכן?" שכאן יש קושי של האמא וחוסר הפנמה מצידה של מה זה הנקה ומה זה דורש. אני מכירה את פורום הנקה מצויין ואני בספק ענק אם מישהי תגיד לה שם "וואלה,לא נורא.זה בסדר שאת עושה ככה".

debby12

New member
מנהל
שו ניתוח? שו פורמולה?

דבי עומדת על זכותה לקבל קרדיט על השגיה המרשימים.... :p אכן רעלת וצוות שצועק "ניתוח חירום" ובילבול פטמות של הפגית שסירבה לינוק מהציצי. אבל אבל אבל: שום ניתוח (דבי לא חותמת....
), ומלא חלב - רק בסיוען המטרטר של שלל משאבות חלב (כבר יכולתי לכתוב את המדריך: "עכבר העיר - משאבות"). חלב שאוב בלבד עד גיל שישה וחצי חודשים ורק אחר כך גם וגם יען כי דבי טסה עם אבא-דוב לחופשה רומנטית ברומא כדי להתאושש קצת מכל החרבטיטה של הלידה והשאיבה והסטוק הקפוא נגמר. לגבי מה שכתבת על פורומנקה - את נוגעת בנקודה מאוד רגישה. אני מבינה לחלוטין את הכיוון שאת באה ממנו, ומן הסתם מזדהה. אבל דווקא הן מאוד נזהרות שם - גם כי הנקה זה נושא רגיש/כאוב וגם כי לא רוצות לקבל תווית של פנאטיות הנקה. כך שהוקעה אין שם גם לא לכאלה של: "ילדתי בשבוע 40 בול, בלידה קלה, תינוק במשקל 4.200, יונק נפלא בלי להכאיב, מלא חלב אבל נמאס לי להניק כל הזמן כי החוצפן דורש כל 4 שעות
"

סטיוויה

New member
דבי יקירה לא הבנת אותי

עשיתי הקבלה. לא אחד לאחד. ברור לי שזה לא היה המקרה שלך. רק אם מעבירים את סיפור הלידה שלך לסיפור הנקה,זה בערך מה שיוצא...מצב חירום לא מתוכנן שהביא לשינוי בתכניות. אני לא חושבת שיש הוקעה בפורום הנקה אבל גם אין תמיכה במצבים כמו האחרון. תסכימי איתי על זה?

אם פי 3

New member
התשובה תהיה משהו בסגנון

של: אם זה מה שאת רוצה, זה בסדר, אבל אם מעניין אותך, יש גם דרכים אחרות להתמודד עם העייפות, מלבד תמ"ל. לדעתי, זה בהחלט סגנון שמתאים גם לפה: אם את רוצה אפידורל, אז בסדר (למרות שזו לא לידה פעילה/טבעית) אבל אם מעניין אותך, יש גם דרכים אחרות להתמודד עם קושי הצירים מלבד אפידורל.

סטיוויה

New member
נו אז...

<כל העניין עם פורום הנקה לקח את הדיון למקום לא ברור> יש הסכמה על זה אפידורל ולא משנה איזה סוג,הוא לא בקטגוריה של לידה פעילה? ולא ברור לי מדוע מישהי שמתכוונת לקחת אפידורל תרצה להכנס לכאן מלכתחילה.הסיבה היחידה שאני יכולה לחשוב כרגע(וזה לא משהו) היא כדי לקבל אישור שגם לקחת אפידורל כדי לנוח קצת זה בסדר. והשאלה היא אם זו מטרת הפורום. לתת אישורים. גם הילה דברה על זה. אנחנו לא כאן כדי לתת ציונים ללידות.גם לא אישורים. ואגב,מתן תמ'ל בשלב כל כך מוקדם בהנקה עלול לפגוע ביצור חלב תקין בגוף המיניקה ובדפוסי היניקה של התינוק

אם פי 3

New member
לא מבינה את הפואנטה שלך

האם את חושבת שאנחנו צריכים לגרש מי שבאה לכאן ושאלה על מצב שהוא לא לידה פעילה בהגדרה? או לענות את האמת שלנו (או לא לענות, אם לא בא לך), בדיוק כפי שאני עושה בפורום הריון ולידה הכללי? או אולי לעזור לה למצוא את האמת שלה, לא משנה מהי? (נדמה לי, שזו העצמה אמיתית. הלוואי והיתה לי הרגישות והתבונה להצליח בזה).

סטיוויה

New member
אני לא חושבת כל כך הרבה...

אני מצאתי את הפורום הזה כשונה בגלל שהיתה בו אווירה שונה ומיוחדת.הרבה יותר על מי מנוחות. -ממש לא בעד לגרש.משום מקום. -לבחור שלא לענות? אפשרי. אבל אז מה אני בעצם עושה כאן?ראי את ההקדמה שלי. -לענות את האמת שלי? ואז הכל הופך לבעל טון ווכחני שמעמיס על הודעות פרשנויות שממש לא נמצאות בכיוון.ואז זה באמת מזכיר את פורום הריון ולידה,לצורך העניין. -לעזור לה למצוא אמת שלה זה רעיון יפה.ושוב נשאלת השאלה אם היא כאן בגלל זה או שהיא מחפשת משהו אחר.ומה היא באמת מחפשת?

למעלה