לידה פעילה ואפידורל

הילהל

New member
ממש לא פטידין

זריקת הרדמה מקומית לאזור שאליו יוחדר האפידורל לגב. שומדבר מטשטש או כללי. בלידה של מיה היו עליות דופק רציניות. ובפעם השניה שהתעקשו על מוניטור הרגשתי שאני לא עומדת בזה. ביקשתי במכוון מנה קטנה של אפידורל - כדי לעמוד בגבורה בניטור. וקיבלתי. ההשפעה התפוגגה תוך שעה. הרגשתי הכל - רגליים, צירים, יכולתי להתנועע. ניסיתי בעצת המיילדת ללחוץ בישיבה - לא התאים לי ועברתי לשכיבה על הצד. הרגשתי את עצמי מצוין ולחצתי טוב. ומכיוון שיש לי לידה תחת אפידורל מאסיבי כהשוואה - אין לי ספק שלמרות שעת האפידורל הלידה של מיה היתה פעילה.

הלידה של ירדן היתה נוראית... ועם

אפידורל... היו כמה פרמטרים בעייתים - 1. הצוות כמעט שלא נכח - הייתי לבד וניסיתי ללחוץ לבד במשך 3.5 שעות בלי הצלחה 2. האפידורל השפיע חלקית - כאב לי ויכלתי לעמוד על רגל שמאל כך שהצלחתי לעבור לעמידת 6 אבל רוב הלידה הייתה על הגב מה שלדעתי ממש פגע ביכולת שלי ללחוץ... אחרי כל הלחיצות לשווא עשו לי וואקום מבלי לשאול אותי ממש נורא...

debby12

New member
מנהל
ואחרי כל זה את רוצה ללדת שוב בבית

חולים? קצת מוזר - לא?

בלינקה

New member
למה מוזר?

גם הלידה שלי היתה לא מן המוצלחות ביותר, אבל אני לא חושבת שארגיש נוח ללדת בבית. לא מתוך פחד וגם לא מתוך חשש מלכלוך, אני פשוט לא מצליחה לדמיין את עצמי יולדת בבית, אני רואה תמונות של עצמי מסתובבת כאובה בבית, שלא לדבר על סוף השלב הראשון והשלב השני, וזה פשוט לא מתחבר לי, שלא לדבר על מרגיש לי נוח. אני מאד מאמינה ביכולת ללדת לידה טובה גם בבי"ח, מתוך מקום של ידע ובחירה. ברור שזה יכול להתפקשש. כמו כל לידה. זה סיכוןש אני מוכנה לקחת, ואני לא חושבת שזה מוזר כל כך.

סטיוויה

New member
טוב.מרבית חברות הפורום כאן

לא מוכנות לקחת את הסיכון שמשהו יתפקשש בלידת בית חולים. לכן יש את הפורום הזה.

בלינקה

New member
זה הפך להיות פורום לידה פעילה ולידת

בית. מן הסתם, אויפי הפורום עשוי להשתנות קצת. לטובה, לטעמי, כי אני אוהבת לשמוע דעות שונות, זה עוזר לי לגבש החלטות לגבי עצמי

סטיוויה

New member
בהחלט אבל

לדעתי זה לא פורום שאמור לעודד לידת בי'ח רגילה או שימוש באפידורל. ואם זה ככה עדיף לי שמישהו יאמר זאת בקול רם ובאופן ברור.

בלינקה

New member
אנחנו מסכימות

אבל דבי שאלה את אתי איך אחרי הלידה הקודמת היא עוד מסוגלת לשקול ללדת בבי"ח. אז עניתי למה אני מסוגלת לשקול ללדת בבי"ח שוב, ולמה אני לא חושבת שזה מוזר.

סטיוויה

New member
תראי...

יש כאן הרבה נשים,בעצם הרוב של הפורום,שרואות את בתי החולים בצורה מאד מפוכחת,בלי אידיאליזציה. ולדעתי צריך הרבה אומץ כדי להסתכל על המערכת שכוללת את הרוב,ולומר "יש כאן בעיה".למשל,יש כאן בעיה עם זה שמחייבים אישה לניטור של חצי שעה ומאלצים אותה בעצם לקבל אפידורל. יש בעיה עם זה שלוקחים הימור 50:50 על איזה מיילדת ניפול והאם היא אחת כזו שתיקח את כל הלידה עליה או שתערב רופאים. כלמיני כאילו. השאלה התחתונה צריכה להיות לא אם בית החולים מתאים לי/לך/לה אלא האם אני/את/היא מוכנות באופן מלא ונטול אידיאליזציות לקחת את ההחלטה של ללדת בבי'ח.

בלינקה

New member
כמובן

מצד שני, לא כל המיילדות כופות ניטור מלא בשכיבה, יש כאלה שמעודדות לעשות את הניטור (שנכפה עליהן על ידי פרוטוקול בית החולים) בעמידה/כריעה/כדור וכו'. לא כל הרופאים קלים על היד של הסכין. וכאן יש משתתפות, לא כולן, שהולכות לקיצוניות השניה, וטוענות שבית חולים הוא בהכרח רע, שאנשי הצוות בהכרח חושבים רק על נוחותם ולא על נוחותך, בטחונך ובטחון תינוקך (ואני מסכימה שלידה פיזיולוגית היא הדרך הטובה ביותר ברוב רובן של הלידות לשמור על בטחון היולדת והתינוק, ואני מסכימה שבמצב היום בהרבה מאד בתי החולים לא ניתן להימנע לחלוטין מהתערבויות), וגם הקיצוניות השניה אינה נכונה וגם אינה מועילה, ממגוון סיבות. המטרה שלי (וזו הסיבה העיקרית שבחרתי ללמוד להיות מדריכת הכנה ללידה) היא לעזור לנשים ללדת את הלידה שלהן, שטובה להן. והלידה שטובה לך לא טובה בהכרח ללידה שטובה לי. כשאת מקבלת מידע אמיתי על בתי החולים על הרע ועל הטוב שבהם מצד אחד, ומקבלת מידע על לידות בית על הרע ועל הטוב בהן מצד שני, כשאת מקבלת את המידע ואת הכלים לשפר את מצבך (כמו באיזה בית חולים יש יותר התערבויות ובאיזה פחות, מה אחוז הסיכון בלית בית חולים לעומת לידת בית, איך להתכונן כך שיהיה קל יותר לעבור לידה פיזיולוגית), את יכולה לעשות את ההחלטה הנכונה. ולכן שמחתי מאד לראות שפתחו פורום לידות בית, ולכן אני שמחה מאד שיש את פורום הריון ולידה, ואת פורום אבדן הריון ואת פורום הריון לאחר אובדן. כי הם המקומות הראשונים שבהם אשה בהריון נחשפת לדעות השונות, לנסיון של הנשים השונות ומקבלת רעיונות וכלים כיצד להמשיך ולבדוק מה מתאים *לה*.

סטיוויה

New member
../images/Emo45.gif

אז מה בדבר הרעיון לנתב לכיוון בתי החולים הידידותיים יותר? אפילו מיילדות פתוחות יותר...או רופאים. אני חושבת שחלק ממטרת הפורום הזה הוא לתת לנשים את האמונה בכוח שלהן,ביכולת שלהן ללדת בצורה טבעית.לתת להן אמונה בחיבור שלהן אל עצמן,ולא רק לסמוך על מה יאמרו להן הרופאים/מיילדות.ולא לסמוך על פרוטקציה או מזל.הזכירו פה את נשימקו,זה על אותו עיקרון של רעיון.

הילהל

New member
רעיון מעולה - אם נדבר על החיובי

צריך ךהשמר לא להשמיץ אץ הפחות ידידותיים עקב לשון הרע (זה מותר לעשות רק במסרים וכד'). דווקא רעיון מצוין לדעתי לעשות רשימה של בתי חולים, רופאים ומיילדות פתוחים ומקבלים. אולי כדאי לתת כל מיני נקודות. כי יש עניין כמו לניאדו שמספרים כאן שיש יופי של מרכז לידה ומכה של מחלקה, ולטעמי זה נכון גם לגבי אסף הרופא.

אשכר ש

New member
אני מאוד מסכימה שחלק ממטרת הפורום

הוא "לתת לנשים את האמונה בכוח שלהן,ביכולת שלהן ללדת בצורה טבעית.לתת להן אמונה בחיבור שלהן אל עצמן,ולא רק לסמוך על מה יאמרו להן הרופאים/מיילדות". אין ספק שאנחנו כאן לו נעודד נשים לקחת אפידורל. יש הרבה נשים כמו אתי של ירדן, שלא חשבו שלידה פעילה ואפידורל אלו שני דברים שלא הולכים ביחד. אחת המטרות שלנו היא להסביר את ההבדל המהותי הזה ולגרום לשואלת להאמין בכח שלה וללדת לידה פעילה גם בבי"ח. ברור לי, שעצם שינוי שם הפורום יביא לקצת שירשורים על אפידורל- אבל כאן ידברו על אפידורל בהקשר הרע שלו, לא נגיד כאן -"בטח אם יהיה לך קשה קחי אפידורל", נסביר את ההשלכות שלו, נראה שיש דרך אחרת להתמודדות עם הכאבים. מטרת הפורום היא לתת את כל המידע והכלים בכדי לעבור לידה פעילה, טבעית, נטולת משככי כאבים ומעצימה בבי"ח ובבית.

אם פי 3

New member
טוב, לידה מעצימה יכולה להיות גם בקי

בקיסרי. כן, כן. קראתי כבר גם סיפורי לידה כאלו.

She Dolphin

New member
מה הם "בתי חולים ידידותיים יותר?"

ומה זה בדיוק לנתב אליהם? (סליחה על ההתפרצות
קוראת פה כל הזמן ועדיין לא כתבתי
) אני ילדתי שלוש פעמים בבתי יולדות שלא נחשבים ידידותיים מי יודע מה (פעם אחת בתה"ש ופעמיים בליס) ושלושת הלידות שלי היו מעצימות ומדהימות, ללא אילחוש וקלות למדי, אם כי כנראה שלא עומדות בסטנדרטים הנוקשים של "לידה פעילה". נו שויין
בשלושתן היו גם אלמנטים "*התערבותיים* (בדיקות מוניטור, חיתוך חייץ אחד, פעמיים לידה במצב של חצי ישיבה ואפילו פעם אחת לידה עם זירוז פיטוצין - ללא אפידורל) ועדיין עבורי (ולדעת רבים אחרים) הן היו לידות נפלאות. אני אגדיל אומר שלקראת כל אחת מהלידות (השניה והשלישית) למדתי המון דווקא מסיפורי לידה בבתי יולדות שחוו נשים אחרות. מכיוון שאין עדיין הרבה לידות בית (שגם מהן אני לומדת) ולי היה ברור שאני רוצה ללדת בבית יולדות כי זה מה שמתאים לי, הפקתי המון מלשמוע ולקרוא דווקא מהן מה כדאי לעשות וממה צריך להיזהר, ואיך להתכונן לקראת הבאות בבית יולדות. ילדתי פעמיים בליס. ליס מאוד מושמץ בקהילת תומכות הלידה והדולות בגלל שהוא לא מאפשר כניסת דולות חיצוניות ובגלל שיש טענה שהוא נוטה להיות מאוד התערבותי. אני מניחה שההשמצות האלו נכונות ואני לא באה להתווכח איתן. כשנשאלתי ע"י נשים שניתן להגדיר אותן כמשתייכות לקהילת "בעלות אוריינטציה ללידות טבעיות ופעילות" איפה אלד וסיפרתי שאני מתכוונת ללדת בליס תמיד קיבלתי הרמת גבות מופתעת. אחת מהן הגדילה ושאלה/קבעה ישר על ההתחלה "אז מה, את הולכת ללדת בצימר של אילנה שמש?" היא נראתה המומה למשמע התשובה "לא, אני אלד בליס."
ועם זאת - שתי הלידות שילדתי שם היו מופלאות. רוב אנשי הצוות שפגשנו שם היו נהדרים והלכו איתנו בכל מה שרצינו. הלידה הראשונה שם היתה עם זירוז בגלל צירים שלא התפתחו לאחר ירידת מים (48 שעות). איפשרו לי ללדת ללא אפידורל, להתנתק מהזירוז מדי פעם וללדת לידה "כמעט טבעית". ילדתי בפעם האחרונה בחדר הטבעי והיה לי מאוד טוב. אני מאמינה שהמשפט שלך: "אני חושבת שחלק ממטרת הפורום הזה הוא לתת לנשים את האמונה בכוח שלהן,ביכולת שלהן ללדת בצורה טבעית.לתת להן אמונה בחיבור שלהן אל עצמן,ולא רק לסמוך על מה יאמרו להן הרופאים/מיילדות.ולא לסמוך על פרוטקציה או מזל" קרה במקרה שלי ושורה לנשים אחרות ששומעות איך אני ילדתי בבית ילודות (חברה שלנו הצליחה ללדת בתה"ש לפני שבוע בלידה לא קלה, עם זירוז ללא אפידורל, בין היתר בגלל הסיפור שלי והיא מאושרת ומועצמת). אז נכון, אני גם חושבת שצריך להמליץ על בתי יולדות בהתאם למידע שיש על כמה הם מוכנים ללכת לקראת היולדת ואיך הם בענייני ביות מלא והנקה וכו' (או לחילופין להשמיץ
) וגם אני עושה את זה (בעיקר בכל מה שקשור ביחס ותמיכה בהנקה), אבל כדאי לזכור לספר תמיד גם על הצד השני של המטבע - כי גם ממנו יש נשים רבות שיכולות ללמוד.

Manty

New member
אם את פה, אני שלמה עם שינוי השם

חיבוק וסמיילי מנטי ללא מקלדת

למעלה