לידה ראשונה

• פותח הנושא LYL1
  • פורסם בתאריך

LYL1

New member
לידה ראשונה../images/Emo178.gif

איך אפשר לדעת מה יכולת ספיגת הכאב שלי? אף פעם לא חוויתי צירים...אז לפי מה מתכוננים ומתכננים. הרי הכל משתנה ההכנה ללידה, הזמנת חדר רגיל או טבעי וכמובן מיילדת פרטית או דולה?

אי אפשר לדעת אבל:

כל גוף עובד ובנוי אחרת לכן אם תאימי ותסמכי על הגוף שלך תוכלי לעמוד גם בכאבי הצירים. כי בגוף לא מייצר את הכאבים בבת אחת אלא בהדרגה. יש מי שהגוף מתכונן שבועיים יש מי שלא יש מי שלא חווה צירים ויש מי שכן כל לידה מתחילה גם אחרת לפי יכולת הספיגה של הגוף מצב רגשי ועוד.. השאלה אם את רוצה להתמודד ולהיות שם. יש דרכים רבות להמודד עם הכאב תנוחות עיסויים הצהרות וכו.. בהצלחה מי שילדה 4 לידות בלי משככים

mamadan

New member
אי אפשר לדעת

אפשר להאמין שהכאב זה משהו שהגוף שלך יודע להסתדר איתו- אם נותנים לו את הצ'אנס הנכון. אני לא מאמינה שיש מישהי שלא יכולה לספוג את כאב הצירים שלה בלידה פעילה וטבעית. ברור שברגע שמתערבים בתהליך הטבעי של הלידה- הכל הופך להיות הרבה יותר כואב ובלתי נסבל.

סטיוויה

New member
אי אפשר לדעת אבל

ככל שהסביבה שלך תהיה רגועה ותומכת.בלי לחץ,פחדים ואמונות מגבילות-ככה לך יהיה קל יותר להתמודד עם הצירים.וכמובן כמו שענו לך,המקום בתוכך שמגיע ללידה בגישה מאמינה וחיובית.

אשכר ש

New member
../images/Emo45.gif

אני בלידה הראשונה שלי בחרתי ללדת בבית, גם לי כמובן לא היה מושג מה עוצמת הכאב, אבל ידעתי שאני עושה את המקסימום כדי לקבל אותו ולהתמודד איתו. עזר לי לקרוא סיפורי לידות בית (יכול לעזור גם לך, כי אלו לידות ללא משככי כאבים) ולשנן שוב שוב שלכאב הזה יש מטרה והוא בסופו של דבר יגמר.

אני חושבת שאכן אי אפשר באמת לדעת

אבל לי היה ברור שאוכל לסבול את הכאבים כי באופן כללי יש לי סף כאב גבוה מאד. מעבר לכך צריך להתכונן, לדעת מה אפשר לעשות כדי להקל על הכאב, והכי חשוב לא לפחד ממנו! אם תפחדי מהכאב ותהיי מרוכזת רק בו (בכמה כואב לך), ולא באיך להתמודד איתו, וסביר להניח שיהיה לך קשה מאד. אני חושבת שדולה היא בדיוק התשובה להתמודדות עם הכאב. היא תדע להנחות אותך איך להתמודד נכון. לדעתי דולה כדאי לקחת בכל מקרה. ונשימות, נשימות ועוד נשימות - לא להאמין כמה שזה עוזר.

אם פי 3

New member
למה שלא תוכלי לעמוד בכאב?

הצירים אינם מעידים על כאב פתולוגי, של פגיעה, אלא הם חלק מתהליך הלידה. בנות האדם "נועדו" ללדת את תינוקותיהן, והצירים הם חלק מהתהליך. מיליארדי נשים, בכל ההיסטוריה עמדו בכאבים אלו. גם המקרים שהסתיימו לא טוב, זה לא היה בגלל הכאב, אלא בגלל סיבוכים אחרים. אני מבינה שיש נשים שלא מעונינות להתמודד עם הצירים בלי שיכוך כימי, אבל אני חושבת שכל, או לפחות רוב מוחלט, של הנשים *מסוגלות* להתמודד עם הכאב. יש כלים שונים שיכולים לעזור בתהליך הזה במידה מסוימת (שלא מעלימה את הכאב), יש דרכים יעילות יותר או פחות, יש פיתויים רבים יותר או פחות אבל גם אם הוא לא קל, אפשר להתמודד איתו, בטח כל עוד התהליך הוא טבעי (ולא מוגבר על ידי פיצוצין, סליחה פיטוצין). זה עניין של בחירה. התפאורה מסביב יכולה לסייע או להקשות, אבל היא בסך הכל תפאורה. אני חושבת שבחירה של דולה, או מיילדת פרטית, אם היא גם תומכת (כמו דולה), יכולה להשפיע על מהלך הלידה ועל יכולת ההתמודדות, במידה רבה מאד (זה גם מאושש במחקרים). חדרי הלידה הטבעיים בבתי החולים, הם הרבה מאד יחצנ"ות ופחות מדי תוכן, ולדעתי, בהריון בריא, המקום המתאים והבטוח ביותר ללדת הוא בבית, אם את מעונינת בלידה טבעית.

g a n i

New member
לי, בניגוד לאיילת,דווקא סף כאב נמוך

החצי תמיד אומר לי "את לא מבינה את הקונספט של כאב! כזו נגיעה זה לא נקרא כאב, זה מקסימום "לא נעים"" (זה נקרא נורא, אבל בסיטואציה הרלוונטית זה תמיד גורם לי לצחוק כי אני באמת מפונקת מהבחינה הזו) אבל בלידה הכאב היה "אחר". קודם כל, הצירים באים בגלים שבניהם מנוחה מוחלטת מכאב. זה מדהים איך בין ציר לציר אין לו זכר. החכמה לא ליפול למלכודת הפחד מהציר הבא אלא לנוח ולהרגע. דבר שני, זהו כאב "טוב". לא של מחלה ופחד וגם כזה שמביא תינוק
בקיצור, אי אפשר לדעת אבל אל תחשבי שלידה זה רק לג'דעיות. אולי תגלי בך כוחות שלא ידעת
ואם את מתכננת לידה טבעית אך לא ביתית, אין שום מניעה שתתמודדי כמה שתוכלי ואם תחליטי - תעברי לאפידורל. אני לא מתכוונת להחליש אותך (הפיתוי יכול להיות גדול...), רק לתת לך את הטיפ שאותי מאוד הרגיע בלידה הקודמת. במקום לקחת אפי' בפתיחה של 3 כי "ממילא יכאב לי אח"כ נורא אז למה למשוך את הסבל" כל הזמן חשבתי "אם ארצה - יהיה שם. לא צריך להתקבע על כלום" כמה שתצליחי להתקדם בלי - גם אם תקחי בסוף אפידורל - זה רווח נקי לך ולתינוק.

סטיוויה

New member
אני חולקת על הקביעה הזו

לגבי לקחת אפידורל בסוף(משתמע מדברייך שזה עדיף) . למה? אין רווח בלקחת אפידורל. אפידורל גם בפתיחה מתקדמת עלול להוביל לשלב לחיצות שבו ליולדת אין חיבור אל צירי הלחץ(ואז וואקום,או חתך גדול או סתם מלא טחורים נאחסים).ועדיין,אפידורל טומן בחובו סיכונים נוספים ליולדת.יש לו גם תופעות לוואי לאחר הלידה כמו התקפי רעד בלתי נשלטים. ילדתי עם אפידורל ובלי אפידורל. בשתי הפעמים זה כאב ועדיף בלי אפידורל.ההתאוששות הרבה יותר מהירה וקלה.

g a n i

New member
ממש לא מה שאמרתי

אמרתי שאם כבר אפידורל - ומה לעשות, לפעמים נשים מחליטות במהלך הלידה שזה מה שהן רוצות - אז עדיף בפתיחה כמה שיותר מתקדמת. היה נפלא אם כולן (או לפחות כל מי שרוצה) היו מצליחות ללדת ללא אפי', אבל כיוון שזה לא המצב - עדיך בפתיחה של 5-6 ולא 2-3. יש גם סיפורים של לידות שאפי' עזר ליולדת לנוח ואפילו לישון שעה, ולהגיע לשלב הלחיצות בכוחות מחודשים. לפעמים הכאב כ"כ עצום (הרבה פעמים זה מצב רגשי לחלוטין, לכן הרבה תלוי בהכנה LYL) שהוא מונע התקדמות. במצב כזה אלחוש לזמן קצר דווקא מאפשר התקדמות מהירה של הלידה. בפתיחה מלאה או קצת לפני אפשר להוריד את מינון האלחוש באופן הדרגתי. אני חושבת שזה לא נכון להתייחס לדברים במונחים של שחור ולבן. בלידה כמו בלידה, צריך להכיר את הפלוסים ובמינוסים של כל נתיב, אבל להשאר פתוחים לכל האופציות. אי אפשר לתכנן מראש. זה עובד גם לכיוון ה"לא טבעי".

PikiMiki

New member
../images/Emo45.gif אני מאלו שבלידה הקודמת אפידורל

בפתיחה של 7 אחרי 8 שעות עם פיטוצין ו 30 שעות בלי שינה, אפשר להרגע, לנוח ואז תוך שעה ללחוץ בלי חתך ולשמחתי בלי תופעות לוואי...

mamadan

New member
אבל מי שבאה בגישה-

שכל האופציות פתוחות,ומקסימום היא תיקח אפידורל- סביר להניח שהיא תיקח אפידורל. אף אחת מאיתנו לא מזוכיסטית, בבית החולים הפיתוי הוא גדול ולעיתים קשה להדוף את הלחץ הסביבתי. אני גם בדעה שלא הכל שחור ולבן, אבל עבורי לפחות, אחרי נסיון מאוד מאוד גרוע עם אפידורל- זו פשוט לא אופציה, בדיוק כמו שניתוח קיסרי ללא סיבה מהותית הוא לא אופציה. אני שומעת הרבה את הגישה של- "אי אפשר לדעת מה יהיה", "תשמרי על ראש פתוח", "מקסימום אפידורל"- וזה מוטעה בעיניי, באותו אופן אפשר לומר- מקסימום, יהיה קשה, תלכי לקיסרי ויוציאו אותו.

ס ו ל ה

New member
בנות מה קורה לכן? אפידורל הוא

אופציה ולפעמים הכי טובה, במצבים קריטיים כשהלידה מסתבכת או כשהיולדת עייפה או עם בצקת קשה בצוואר הרחם!!! גם אני הייתי אנטי אך הלידה האחרונה שלי חייבה איזו התערבות לאחר 48 שעות של צירים מתוכם 4 שעות של פתיחה כמעט מלאה עם בצקת רצינית וחסר התיישבות סימטרי של הראש על בסיס צוואר הרחם. אני לא אוהבת את הנחרצות הזו עד שלא מגיעים להר אין לדעת איך נעבור אותו! אני מאמינה בלידות טבעיות בבית וכו'. אך יש גבול, וצריך לדעת את כל האפשרויות! אני קבלתי אפידורל בפתיחה מלאה! לשלוש דקות שהצילו אותי ואת התינוקת ממצב קריטי שיכול היה להתפתח! צר לי שאני קצת אמוציונלית אך הנושא קרוב לליבי!

מסכימה עם ס ו ל ה

אין צורך בקיצוניות. כל מה שגאני אמרה זה שאם כבר לוקחים אפידורל, אז לחכות עם זה כמה שאפשר ולהיות איתו כמה שפחות זמן ולעבור כמה שיותר צירים ופעילות. לא חושבת שהיא התכוונה לעודד שימוש באפידורל... נכון גאני? תקני אותי אם אני טועה. גם אני תומכת בלידות טבעיות, פעילות, וכמובן בבית... אבל ברור לי שיש מצבים שפשוט דורשים התערבו תוקצת סיוע. הלידה של ס ו ל ה למשל, או של הילהל... אגב, אני קיבלתי בשתי הלידות הקודמות שלי אפידורל במצבים שממש ממש ממש לא דרשו אפידורל... זה הסתבר לי כמובן, רק בדיעבד, ואין לי שום בעיה להודות בכך שבלידות הקודמות שלי פשוט לא ידעתי כלום!!! ובגלל זה זה הוביל לאפידורל הארור. אז מה שחשוב בעיקר זה להכיר את כל האופציות, ולדעת מה לעשות בשביל להמנע ממנו כשבאמת לא צריך אותו. לא מספיק להגיד "אני רוצה טבעי, אבל נראה מה יהיה". עשיתי את זה פעמיים, ולא היה לי מושג מה צריך לעשות בשביל ללדת כמו שצריך. בפעם השלישית התכוננתי (בעיקר נפשית, ועם הרבה ידע מקדים) והנה, ראיתי שאני יודעת ללדת כמו שהטבע התכוון

g a n i

New member
ממש כך. אני בעד שקיפות מלאה../images/Emo13.gif

העצמה בתכנים הטבעיים וגם באופציות הרפואיות. גם ע"מ "לדעת את האויב" (בצחוק ובאמת) וגם ע"מ לדעת מתי נדרשת התערבות, ומה ההתערבות הנכונה. שמעתי סיפור על יולדת שהייתה 7 שעות בפתיחה מלאה (7! שעות!), כאשר שתי מיילדות מפצירות בה להתפנות ולקבל טיפת פיטוצין לישורת האחרונה. היא סרבה בתוקף. התוצאה? פונתה ו...נותחה! התינוקת הייתה ממש בפתח
אני לא מכירה את הפרטים, אולי היולדת הזו מכירה את ה+ וה- של כל התערבות ובחרה להמנע מתוך איזו סיבה ספציפית, אבל אם משווים רמת התערבות של דריפ פיטוצין למס' דקות מול ניתוח קיסרי...

סטיוויה

New member
מה שקרה לפורום הזה זה בדיוק מה

שחשבתי שיקרה. אם אני נתפסת כקיצונית בגלל התפיסה שלי את הלידה ואת משככי הכאבים אז מקומי לא כאן. אני לא מאמינה שבפורום כזה יש דיונים שמשבחים את האפידורל. חבל.אבל כנראה שזה מה שהעם רוצה.

הי, זה ממש לא ככה!

קודם כל מקומך כאן מאד, אם לא את אז מי?
. דבר שני, זה עניין של איך את קוראת את הדברים כי אני לא ראיתי שום נסיונות לדחוף אפידורל על יולדות שלא רוצות או להגיד שהוא הדבר הכי נפלא בעולם... זה הדבר האחרון שרובנו כאן רוצות, אבל אני חושבת שאי אפשר לטמון את הראש בחול ולעשות אברקדברה והאפידורל פוף! ייעלם בעשן... הוא קיים, אנשים ישתמשו בו, ומה שחשוב בעיניי זה להאיר על כל החסרונות שלו ולתת אולי דוגמאות לאיך ומתי כן צריך להשתמש ולא רק מתי לא. מבחינתי, שלא ישתמשו אף פעם ואני עצמי גם לא מתכוונת להשתמש בו יותר בעתיד (ומצרה מאד מאד על השימוש בו בעבר, אבל לומדת לחיות עם זה) אבל בואי נהיה ריאליות - כשהולכים ללדת בבית חולים, הסיכוי שבסופו של דבר תגררי להשתמש באפידורל גדול פי כמה עשרות מונים מהסיכוי שתצליחי לא להשתמש בו, ובמצב שכזה כשיולדת נכנסת לפה ומראש אומרת שהיא תלד בבית חולים אז אפשר לפחות לנסות לכוון אותה למשוך כמה שיותר (שזה מה שגאני אמרה) או להבהיר לה שהיא צריכה להתכונן באופן מאוד מאוד ספציפי ללידה טבעית שם (שזה מה שאני ניסיתי להגיד - לא יודעת אם יצא לי טוב...).

ס ו ל ה

New member
ואוווווווווו זאת לא היתה הכוונה!

הדבר היחידי שאמרתי הוא שקיצוניות לא מקובלת עלי ולא משנה היכן היא מדוברת. לדבר רק בשבח או רק בגנאי תמיד יהיה לא מדויק. ואני מאמינה שחלק מהעצמה של אישה טרם לידת בית הוא לתת לה את כל התמונה. עם הרבה אמון ותמיכה ביכולות שלה כאשה שיכולה ללדת טיבעי כי כך נשים עושות מאז ומעולם. מי כאן, לקחת זאת ולאמר שאני מדברת בשבחי האפידורל זו סתם אמירה כועסת, ולא נכונה בעליל. לא ניסיתי להפחיד אף אחד בסיפור הלידה שלי כי אני חושבת שהוא היה חלק מהחיים והוא לא היה מפחיד אולי מבאס בסופו אך לא מאיים! וכן נשים צריכות לדעת שקיימות גם כאלה אפשרויות עם כל הכוונה הטהורה באמת ללדת טיבעי ופעיל. אף אחד לא יכול לדעת מהלך לידה לפניה ולא משנה מה! וגם אני נגד משככים ונגד אפידורל וכו' אני לא מבינה מה העניין בכלל, כל שאמרתי שלבוא ולדבר רק בגנאי אפידורל זה לראות רק חצי כוס, והרי הכי חשוב לדעתי בלידה טיבעית שהחוויה תהיה שווה שיהיה ילד בריא ואמא בריאה בגופם ובנפשם לא? וד ייייי מספיק עם זה חבל על כל ההתלהמות. סטיוויה יקרתי, מקומך פה כמו מקומי ועוד נשים שרוצות ללדת מחוברות לעצמן וגופן, וטבעי שגם אפידורל מילה משוקצת כזו תעלה מידי פעם זה לא אומר שמישהי כאן משבחת ודוגלת בו!

למעלה