למה שלא תוכלי לעמוד בכאב?
הצירים אינם מעידים על כאב פתולוגי, של פגיעה, אלא הם חלק מתהליך הלידה. בנות האדם "נועדו" ללדת את תינוקותיהן, והצירים הם חלק מהתהליך. מיליארדי נשים, בכל ההיסטוריה עמדו בכאבים אלו. גם המקרים שהסתיימו לא טוב, זה לא היה בגלל הכאב, אלא בגלל סיבוכים אחרים. אני מבינה שיש נשים שלא מעונינות להתמודד עם הצירים בלי שיכוך כימי, אבל אני חושבת שכל, או לפחות רוב מוחלט, של הנשים *מסוגלות* להתמודד עם הכאב. יש כלים שונים שיכולים לעזור בתהליך הזה במידה מסוימת (שלא מעלימה את הכאב), יש דרכים יעילות יותר או פחות, יש פיתויים רבים יותר או פחות אבל גם אם הוא לא קל, אפשר להתמודד איתו, בטח כל עוד התהליך הוא טבעי (ולא מוגבר על ידי פיצוצין, סליחה פיטוצין). זה עניין של בחירה. התפאורה מסביב יכולה לסייע או להקשות, אבל היא בסך הכל תפאורה. אני חושבת שבחירה של דולה, או מיילדת פרטית, אם היא גם תומכת (כמו דולה), יכולה להשפיע על מהלך הלידה ועל יכולת ההתמודדות, במידה רבה מאד (זה גם מאושש במחקרים). חדרי הלידה הטבעיים בבתי החולים, הם הרבה מאד יחצנ"ות ופחות מדי תוכן, ולדעתי, בהריון בריא, המקום המתאים והבטוח ביותר ללדת הוא בבית, אם את מעונינת בלידה טבעית.