לידה ראשונה

• פותח הנושא LYL1
  • פורסם בתאריך

סטיוויה

New member
בואי לא נכנס לפסיכולוגית יבלות

אם כתבת על פאנטיות בקונטקסט שבו כתבת-אין לך מה להתמם.אם לא כתבת בהקשר לפורום הזה,אז למה בלל כתבת?רק לשם האמירה? צריך גם לדעת מתי לא. שבת שלום.

סטיוויה

New member
אני באופן אישי לא מחפשת לשכנע

נשים בנוגע ללידה שלהן. זה לא התפקיד שלי. אני כאן כדי לעזור לאילו שרוצות.

אשכר ש

New member
../images/Emo41.gif אני רוצה להסב את תשומת לבכן

להודעת המנהלות של הפורום הזה. מעתיקה לכן: "ברוכים הבאים לפורום לידה פעילה וביתית! בפורום נספק תמיכה ומידע לכל אישה שרוצה ללדת בבית או ללדת לידה פעילה וטבעית בבי"ח. לידה פעילה, היא לידה שבה היולדת מחוברת לתהליך הלידה, קשובה לצורכי הגוף שלה ופועלת על פיהם. זו לידה טבעית, ללא משככי כאבים ועם מינימום הפרעות והתערבויות לא הכרחיות. התחלנו את הפורום כפורום לידות בית, אך יותר ויותר נשים שלא מעוניינות בלידת בית, נכנסו לפורום וביקשו שנחלוק עימן את הידע שלנו בתחום הלידה הטבעית ונעזור להן להשיג לידה כזו גם בבי"ח. עקב כך, הבנו שיש צורך בפורום בו ניתן יהיה ללמוד על לידה פעילה שתוביל ללידה טבעית אמיתית בין אם זה בבית או בבי"ח. הוחלט לשנות את שם הפורום ללידה פעילה וביתית, כדי לאפשר לכל הנשים המעוניינות ללדת כך להשתתף בפורום, גם אם אינן יולדות בבית. נשים שמעוניינות ללדת בבית (מומלץ
), ימצאו כאן נשים רבות שעשו זאת ויוכלו ללמוד מהן ולהתייעץ איתן בכל נושא שעולה על רוחן בתחום. אחת לחודש יתקיים בפורום אירוח מקצועי הרלוונטי לנושא הפורום. ישנם בפורום מאמרים וקישורים, מענה לשאלות נפוצות, גלריות ועוד. דאגו להציץ בהם וללמוד מהם. אנא הקפידו לשמור על שפה נאותה ולהמנע מפגיעה במשתתפי פורום אחרים. הפירסום בפורום אסור, למעט מקרים בהם התקבל אישור ממנהלות הפורום. לידה מעצימה וטובה לכולנו
" תראו, אני גם חושבת שזה לא נכון לבוא בגישה של "כל האופציות פתוחות" כאשר רוצים בלידה טבעית ופעילה. אני לא מדברת על מצבים קיצוניים ומצבי חירום, אני מדברת על לידה פיזיולוגית, רגילה ובריאה, כאשר היולדת מעוניינת ללדת באופן שמתאים לרוח הפורום- באופן פעיל וטבעי בבית, או בבית חולים. כאשר עולה הסוגיה מתי עדיף לקחת אפידורל, באיזו פתיחה וכו', זה קצת צורם גם לי. בפורום הזה צריך להדגיש שוב ושוב למה לא כדאי ללדת עם אפידורל, זהו פורום המעודד יולדות ללדת בלי משככי כאבים כלל. אם משהי מאוד התכוננה ללידה הטבעית והפעילה שלה, ובסופו של דבר בחרה ללדת עם אפידורל בלידתה, זו זכותה המלאה, לא משנה מה סיבתה, אבל כל עוד היא מתכוננת ללידה אני לא חושבת שזה נכון להעלות *כאן* את סוגיית האפידורל. שוב אני מזכירה, אני לא מדברת על מצבים בהם האפידורל נלקח עקב מצב חירום או בריאותי המחייב אותו. זה לא שאני מתכוונת שלא נדבר כאן על אפידורל. כמו שרוני כתבה, אי אפשר להעלים אותו, הוא קיים בגדול. אבל, כן אפשר לדגיש שוב ושוב לנשים החדשות שמצטרפות אלינו, שלידה פעילה ולידה טבעית היא לידה בלעדיו + מתן הסברים בהתאם לצורך. בשבילי, להגיד למישהי ש"אם את מתכננת לידה טבעית אך לא ביתית, אין שום מניעה שתתמודדי כמה שתוכלי ואם תחליטי - תעברי לאפידורל", זה כמו להגיד ליולדת שרוצה ללדת בבית "תשמעי, תתחילי לידת בית, מקסימום לא מתאים, תעברי לבי"ח". זה משדר משהו מאוד לא שלם בבחירה, משהו לא בטוח, החלטה של יאללה ננסה ואם לא ילך נוותר על הרעיון. אני מאמינה שיולדת בגישה כזו תשבר ותלך על הפיתרון ה"קל". אין לי בעיה שיולדת בוחרת להשתמש באפידורל, אני רק לא רואה את הפורום כמקום שנותן לנשים תחושה של, "אם זה קשה תמיד יש אפידורל" (אני לא אומרת שמישהי כתבה את זה). לדעתי, כל אישה שנכנסת לכאן במטרה ללדת טבעי ופעיל, צריכה לצאת בהבנה שיש בה את כל הכוחות להתמודד עם הלידה ושאפידורל מבחינתה הוא לא אופציה. אני מקווה שהיא תצא עם כלים להתמודד עם כל קשיי בית החולים, כי יש לא מעט כאלה. שהיא תצא עם ידע ואמונה, כל מה שקורה אח"כ כבר לא בידיים שלנו.

g a n i

New member
מסבירה פעם אחרונה ומניחה לעניין

אמרתי שבמקרה שלי הידיעה הזו סייעה לי ללדת *בלי אפידורל*. בלי. בלי משככי כאבים. כי בלידה הראשונה מרוב פחד מה יהיה ושלא אספיק ומרוב חוסר ידע החלטתי לקבל אפי' בפתיחה יחסית נמוכה. עבורי זה טיפ זהה לתנועה, מים, דמיון מודרך. מהות הטיפ היא לא להתקבע בפחד. וגם, כפי שניסיתי לאמר, שחשוב להכיר את האופציות שאנחנו מנסות להמנע מהן, כדי לדעת למה כדאי להמנע. ולגבי "פעילה": ואם יולדת החליטה (לא בחירום. לא נאלצה. החליטה) לקחת אפידורל - נגזר עליה לשכב על הגב כל הלידה? למה שלא תלמד פה, במקום הכי טוב ותומך, לנהל לידה פעילה ככל האפשר? חייבת לאמר (לא שלא ברור כבר
) שאני לא בעד הגישה של "שזה לא נכון לבוא בגישה של "כל האופציות פתוחות" כאשר רוצים בלידה טבעית ופעילה" כי לטעמי זו גישה שלא מאפשרת התלבטות/סקרנות/חקירת כל האופציות. בסוף ייכתבו כאן הודעות כמו בפורומים שכנים בנוסח "וואללה, חשבתי שכולן כאן פנאטיות אבל אני רואה שיש פה גם כמה מיין סטרים אז אולי גם אני אשאר" (חו"ח לא מכוון לאף כותבת באופן אישי, רק לאווירה של "אין מקום לדבר/ליידע/להמליץ על X"). תשמעו, אם זה דין התנועה - אז מי שרוצה להשתייך לקהילה (לא רק לכתוב, כי האינטרנט חופשי, אבל באמת לקחת חלק) תצטרך להתיישר לפיו. השאלה היא האם אנחנו רוצות שיהיה כאן "דין תנועה"?

סטיוויה

New member
אז שיכתבו.

אני לא חושבת שאנחנו מנהלות את הדיונים כאן או את הפורום הזה כאן כדי למצוא חן בעיני כולן. ברור לי גם שיש הרבה קוראות פסיביות שבא להן לצרוח עליי.אז מה. אי אפשר למצוא חן או לרצות את כולם. לפורום הזה יש אג'נדה מסויימת ומאד ברורה.ויש עוד הרבה פורומים ברוח שונה ברשת. ועל כל אישה שלא נוכל לעזור לה ברוח הפורום,תהיינה חמש שכן נוכל.אז מה את רוצה? שננסה לרצות את כולן והפורום הזה יהפוך לאיזה פורום נספח לפורום הריון ולידה כי יש כאן תחושה של "שיחה על קפה ועוגה"?או כי יש פחד להקרא "פאנטיות"? זו גישה כל כך לא מעצימה וכל כך חסרת אמונה.

אשכר ש

New member
בהחלט כדאי לדעת ממה להמנע ולמה

ולכן כתבתי, שאם תכנס גולשת ותשאל על אפידורל, יש מקום להסבר מפורט למה אין מקומו של האפידורל בלידה פעילה וטבעית. לגבי היולדת המבקשת אפידורל מרצון חופשי. כמובן שזו זכותה ויכולה להיות לה חווית לידה נהדרת גם עם אפידורל. אבל אין לי ספק שהיולדת הזו אינה מחוברת לתהליך הלידה, כפי שהוא אמור להיות בצורתו הטבעית. אי לכך, נראה לי מיותר שהיא תשתייך לפורום הדוגל בלידה הטבעית. בסופו של דבר, לכל פורום יש מהות, מהות הפורום מפורטת בהודעת המנהלות שכתובה למעלה. מדי פעם יש סטיות קלות מהמהות וזו בד"כ לא בעיה, אבל אם זה קורה הרבה, הפורום מתחיל לאבד את המהות וזה חבל, כי זו כמובן לא המטרה. דבר אחרון, הכוונה במונח לידה פעילה, היא לא רק לפעילה פיזית, כלומר לנוע בלידה, אלא להיות פעילה רוחנית נפשית ופיזית בתהליך הלידה שלך, בצורתו הטבעית, נטולת כל התערבות מיותרת. לפחות ככה אני הבנתי את המונח הזה.

סטיוויה

New member
בוודאי.גם לי בלידה השנייה הוא עזר ל

לנוח. ועדיין,תופעות הלוואי שלו היו קשות.לא אמליץ עליו.

למעלה