לידה ראשונה

• פותח הנושא LYL1
  • פורסם בתאריך

סטיוויה

New member
סולה אין התלהמות ואין דיבורים בגנאי

נהפוך הוא. גם אני חוויתי שתי לידות עם אפידורל ואחת ללא. כך שלא מתוך קיצוניות אלא מתוך נסיון-אני נגד אם אפשר בלי. וכשאני אומרת אפשר בלי אני מדברת על לידה "רגילה". שמתקדמת "רגיל". מצאתי פגם בלהעלות את המילה אפידורל כאופציה בשרשור שפתחה מישהי ששואלת-כמה זה כואב? ואיך מתמודדים?ומכיוון שמאתי פגם בהעלאת המילה הזו בשרשור כזה,הסתייגתי.

צימעס

New member
תשארי קיצונית. זה תפקיד חשוב. באמת.

> אני לא באמת לא פה < סיפור: לא מזמן יצא לי לדבר בפורום אחר בכלל על שמירה של דם טבורי. כששאלו אותי "מה, והרופאים לא מידעים את היולדת? צריך להיות חברה של צימעס בשביל זה?", עניתי שמספיק להיות חברה של פורום 1345. מה אני אומרת? לפורום הזה יש תפקיד מאוד חשוב גם בשביל לעזור לנשים שרוצות ללדת בבי"ח מתוך מודעות ועוצמה אישית-נשים. אני מסכימה אתך שבמרבית המקרים אפידורל סותר עוצמה זו. אבל אני מקבלת שהמילה הזו תופיע בפורום, אם נוכל לעזור גם לנשים שלא יכולות או לא רוצות ללדת בבית. בפעם הבאה - למה לא כולן אמורות ללדת בבית.

debby12

New member
מנהל
מיידעים את היולדת - על מה?

עכשיו סיקרנת אותי כי אין לי מושג איזה דבר שקשור בדם טבורי הרופאים לא מיילדים את היולדת עליו [מודה -- אני כנראה חברה בורה של הפורום....]

אולי היא התכוונה לזה שבמקום לשמור

דם טבורי עדיף לתת אותו לתינוק עצמו... ולא לנתק חבלטבור תוך שניותיים. וזה משהו שהרבה אנשים (ויולדות) לא מודעים אליו, ורופאים לא מיידעים לגביו (אולי כי חושבים שזה שטויות).

marom6

New member
ניתוק מהיר של חבל הטבור

הסיבה שבכל בתי החולים מנתקים מהר את חבל הטבור היא בגלל שיש סכנה של צהבת. ברגע שיותר דם חוזר לתינוק אחרי שיצא יש צהבת ולכן כל הרופאים חד משמעית אומרים לא להמתין. המטולוגים טוענים שסיפור האנמיה זה שטות- זה לא נכון. בכל מקרה- אפשר לשלב בין השניים: לא מנתקים אחרי שניה אלא דקה דקה וחצי זה גם בסדר(ואז גם אפשר לשמור דם למי שרוצה). שמעתי שבדרך כלל בבתי חולים בכלל לא שואלים ומייד מנתקים אז כך שכמעט תמיד אין בחירה

אם פי 3

New member
אין סכנה של צהבת. יש סכנה של אנמיה

אין גם סכנה של פוליציטמיה. ארגון הבריאות העולמי ממליץ לא למהר לנתק את חבל הטבור לילוד בריא. מעניין מיהם "כל הרופאים" וה"המטולוגים", על איזה מחקרים הם מסתמכים, והאם גם הם, כמוך, עובדים בחברה לשימור דם טבורי.... בתי החולים אולי לא שואלים, אבל אפשר לדרוש מהם לא לחתוך (ואפשר גם לא להגיע אליהם בכלל), והם מחוייבים לפעול לפי החלטת ההורים (אם הם מספיק זריזים...
). גם אחרי דקה זה זמן קצר ולחוץ. אמנם יותר טוב, אבל לא מספיק (בעיני).

marom6

New member
המצאה של תומכות לידה טבעית...

רק אתן מדברות על זה כאשר יש לי שורה של רופאים שאומרים שזו המצאה חסרת בסיס. חוץ מזה- מהיכן העוינות שלך? האם דברתי על דם טבורי?שאלו שאלה אז עניתי לפי מיטב ידיעתי. מי שם אותך למבינה גדולה בתחום?ובתור אחת שמדברת על סכנות- לידה בבית אינה מסוכנת נכון? זו הסיבה שרוב הנשים מגיעות לחדר לידה?עדיף שתפיצי את תורתך ודעתך כך שכולנו נוכל ללמוד ממנה מאשר לצאת חוצץ על כל הודעה שלא תואמת את דעותיך. אלו יהיו ימים יפים כאשר תומכות לידה יכתיבו את המדע והרפואה אבל עד אז...תנוחו

זה שהם רופאים לא הופך אותם לאלוהים

פגשתי מספיק רופאים שאין להם מושג בגרוש, והרבה מיילדות שמכירות הרבה יותר טוב את המחקרים העדכניים. אם זה באמת מעניין אותך ואת לא רוצה ללכת "על עוור" לפי המלצות חסרות בסיס של רופאים (או כל איש מקצוע אחר) חשוב שתקראי את המחקרים ותסיקי את מסקנותייך בעצמך. כולל מחקרים לגבי השוואת סיכונים של לידות בית (רמז רמז - כל המחקרים שנעשו עד היום מראים באופן מובהק על סיכון דומה מאד בין לידות בסיכון נמוך בבית ובין לידות בסיכון נמוך בבית חולים, ועל תוצאות מיילדותיות יותר טובות בלידות בית - קראי והחכימי, במקום לדקלם את מה שהלעיטו אותך כל החיים).

marom6

New member
אני בהחלט מסכימה איתך

שרופא הוא לא אלוהים, יש רופאים טובים ויש כאלו שלא- אין ספק בכלל. יחד עם זאת פגשתי את האישה הראשונה שעשתה לידות טבעיות בבית- אני חושבת ששמה אילנה (היתי בהרצאה שלה בסוף אפריל בבזל ת"א) והיא טענה- בתור אחת שעשתה לידות טבעיות לפני כולנו ושמכירה את הצד הרפואי כמו את הצד הטבעי- שאין בעיה לשלב בין השניים- לא לנתק מייד את החבל אלא להמתין דקה- דקה וחצי ואז גם ניתן לשמור דם.אני שוב מתפלאת על העויינות- מדוע החלטת שאני "מדקלמת"? אני הגעתי להרצאה על לידה טבעית כי זה עניין אותי ואת מסקנותי כבר הסקתי, זה נשמע יפה אבל לצערי זה עוד לא בשל להחליף לידה מסודרת בבית חולים.אני באמת באמת חייבת לשאול אותך- אני הבנתי ששומרים דם טבורי לשם השתלת מוח עצם אם חלילה צריך. אישה הרה שמתלבטת היום אם לשמור או לא, את באה ואומרת לה לא לשמור כי עדיף לא לנתק מהר את חבל הטבור- אם חלילה במהלך השנים אותה אם תזדקק לדם הזה- האם את מוכנה לקחת את זה על מצפונך?אני לא כ"כ מבינה מי יכול להרשות לעצמו לתת חוות דעת רפואית נחרצת בעניין בלי לחשוב מה יקרה אם משהי באמת תיקח את העיצה שלך?

צימעס

New member
האפשרות להשהות את חיתוך

חבל הטבור. (טוב, מבחינתם זו לא באמת אפשרות, שהרי התינוק מתקתק, ואם יחכו יותר מדי בלי לטפל בו, הוא יתפוצץ).

סטיוויה

New member
למה כל הזמן להביא לכאן סיפורי חירום

אף אחד לא מדבר על מצב חירום. מדברים על תסריט של לידה רגילה,סטנדרטית. זה פורום לידה פעילה וביתית. לא פורום לידות חירום טראומתיות.

סטיוויה, זה לא הוגן.

סולה היא חלק מהפורום כמו כולנו. גם היא התכוונה ללדת בבית בלידה סטנדרטית, ולצערה היה מקרה חירום והיא היתה צריכה להתפנות לבית חולים. זו חווית הלידה שלה, והיא הפיקה את המקסימום ממנה. מעבר לזה - זה סיפור מהחיים. מה לעשות, גם מקרי חירום קורים, לא רק בבתי חולים אלא גם כחלק מלידות בית ולא להביא אותם או לנסות להסתיר שהם קורים זה טמינת ראש בחול. כשלומדים על נושא מסויים וצריכים לקבל החלטה את לא חושבת שחשוב לדעת שגם זה יכול לקרות?

סטיוויה

New member
תראי

מי שהתחילה עם "בנות מה קורה לכן" היא לא אני. מה קורה לנו? אנחנו משתתפות בפורום שאמור להעצים נשים לקראת לידה טבעית ופעילה.אני חושבת שכל אישה שעומדת ללדת(כולל ובמיוחד יולדות בית) מביאה בחשבון שעלול לקרות משהו לא צפוי בלידה והתסריט שלה ישתנה.אבל לא ברור לי למה בפורום שאמור להיות,בכל זאת(ולמה הוא קיים בכל אם לא?),לתת מענה לנשים שרוצות ללדת אחרת,בצורה מעצימה יותר,מחוברת יותר-יש דיונים בכלל על מתי לקחת אפידורל.או סיפורי אימה עם שיליות נעוצות,בצקות בצוואר הרחם ועוד.המידע הזה קיים ברשת ובסיפורי לידה שמסתובבים ברשת.אין לי בעיה עם העיצה של "קחי אפידורל בפתיחה גדולה".יש לי בעיה עם המיקום שלה כאן.מקומה בדיון רגיל בפורום הריון ולידה רגיל.אני אישית הייתי רוצה לראות כאן אלטרנטיבה.אישה שחוששת מכאב יכולה לקבל תמיכה מעצימה.במה בדיוק עזרנו לה אם אמרנו "טוב.יש מצב שיכאב לך כל כך שתקחי אפידורל"? ובעניין הזה "ממאדן" ענתה בצורה מדוייקת.

סטיוויה

New member
אגב

שימי לב שמשתתפות שבעבר נהגו להיות פעילות מאד כאן,הפסיקו.חומר למחשבה.

יודעת מה? קיבלתי. ../images/Emo140.gif

חשבתי וחשבתי ואת צודקת. פה זה המקום לדבר על איך ללדת פעיל וטבעי, ולא לתת אפידורל כ"עוד אופציה טובה" כי הוא לא. בזה אני מסכימה איתך, וחוזרת בי מדבריי הקודמים. עם זאת, אני עדיין חושבת שכן יש מקום פה, כמו בכל מדיום אחר, לדון במצבים בהם לא הכל הולך כמתוכנן... ולא חושבת שזה הוגן להפנות משתתפות לאתרים אחרים בשביל לדון במקרי חירום. אלה שני דברים שונים לחלוטין. זה קצת מזכיר לי שבעבר הלא רחוק, בכל פורום בו עלתה השאלה על ברית מילה, מיד היו מנפנפים את השואלים ללכת לשאול בפורום ברית בעד ונגד... גם אם זה היה פורום רלוונטי, כמו פורום הריון ולידה או הורים לתינוקות. לא אהבתי את זה אז (כי זה דיון רלוונטי לא רק לפורום בריתמילה וזה היה לא הוגן ונראה כמו סתימת פיות) ובאותה מטבע אני לא חושבת שזה הוגן להפנות הלאה מכאן בכל פעם שעולה נושא לי מקרי חירום או לידת בית שלא עלתה כמתוכנן.

סטיוויה

New member
זו לא היתה הכוונה

אבל כשמישהי מביאה את הסיפור המיוחד שלה כדוגמא היא צריכה לדעתי,להבחין ולדייק.באיזה שרשור או קונטקסט מדובר.אני בהחלט מסכימה שחשוב לדבר על מה קורה אם דברים משתבשים.אני רוצה להאמין שרוב הנשים שמגיעות לכאן הן במודעות כזו שהן קוראות מעבר לפורום.ולרובן יש דולה או מיילדת שמלווה אותן.קשה לי להאמין שיולדת בית שעוברת,חס וחלילה,במצב חירום לבי'ח,לא תדע מהם יתרונות הטיפול הרפואי באותו מצב.

אני לא מסכימה אתך ../images/Emo13.gif

"אני רוצה להאמין שרוב הנשים שמגיעות לכאן הן במודעות כזו שהן קוראות מעבר לפורום" יש נשים שהכניסה לפורום הזה תהיה הצעד החמישי או העשירי שלהן בהתפתחות של גישה פעילה ללידה (כמוני, למשל, שהייתי בעסק עוד לפני שהפורום נפתח), ויש כאלה שהכניסה שלהן לפורום תהיה *הצעד הראשון*. צריך להתייחס גם לנשים כאלה, שעד לפני שניה היו בטוחות שאפידורל ולידה הן מילים כמעט זהות. והן ימשיכו להחזיק בדעה הזאת עוד חמש דקות לפחות, לפני שהן יתחילו להרהר שנית. זה הטבע של פורומים בתפוז: לפעמים את נכנסת אליהם כי משהו בשם שלהם מדגדג לך, ובא לך לראות על מה מדברים שם. וגם הנשים האלה הן "קליינטיות" פונטציאליות לשינוי שאנחנו מציעות. אז טוב שיהיו בפורום כמה סגנונות של תשובה. את תתני את הסגנון שלך, חד וחלק, בלי להתפשר על אף שעל, ונשים אחרות יחשבו על המקום שממנו האשה באה ויביאו לה את זה בהדרגתיות, שלב אחרי שלב (קודם כל "רצוי לחכות עם האפידורל עד פתיחה 5 ולהפסיק אותו ב- 9" ורק אחר כך "כיוון שממילא את הולכת להתמודד עם הכאבים, והתרגלת לרעיון, למה שלא תעיפי אותו לגמרי? מה דעתך?") הפורום והנשים שגולשות בו רק יתעשרו מהדעות השונות. הן רק ירוויחו. פורום שכולן מדברות בו באותו קול - איננו פורום.

irisgh

New member
ויש נשים שנכנסות כדי ללמוד ולדעת

ועוד אין להן בכלל דיע, בעקבות קישור מפורום כללי (אני למשל ראיתי רק היום קישור ב'הריון ולידה - תמיכה'). ואז מקומות שהם מאוד מאוד פנאטים, מרתיעים אותי. כאילו מודיעים לי מראש שלא אהיה שייכת אם לא אציית לדעה הרווחת, ולכן אין לי בהם מקום. ומקומות שמעט יותר פתוחים, שיש בהם מקום לדיון, מעודדים אותי להשתייך ולשאול.

סטיוויה

New member
אויש די כבר עם השימוש במילה פאנטיות

אף אחת,כולל לא אני,פאנטית כאן.יש אמונה בדרך מסויימת.ואין להשוות בין נשים ללא דיעה לבין שיחות בשבח האפידורל בפורום לידה טבעית. די לחפש איפה שאין.מאד מאד פאנטי?הגזמת יקירה.אנחנו עונות ומקבלות ומפנות ומייעצות.ויש כאן משתתפות שלא ילדו לידה טבעית ואף אחד לא גירש אותן מפה. אז די.

irisgh

New member
יקירה? תודה, נעים. אין לי מושג,

אני עדיין לא מכירה אתכן ואת הפורום. רק ציינתי את זה בשם אילו שמציצות ובודקות ומחפשות את עצמן. אגב, מאוד סביר גם שתווצר קהילה שתגיד שלא כל כך משנה לה מה בדיוק אילו שמציצים ומחפשים צריכים, ויותר חשוב לה להוות מקום של תמיכה הדדית באילו שבפנים. וזה לגיטימי. זו החלטה של המשתתפות. על איזה יבלת דרכתי לך בדיוק מבלי לדעת? בטוח לא מה שקשור אלי, כי אני ממש לא מכירה עדיין. כשאמרתי 'מקומות שהם מאוד מאוד פנאטיים' עדיין לא אמרתי שזה הפורום הנוכחי (וגם לא אמרתי שהוא לא כזה. פשוט עדיין אין לי מושג). אלא שיש מקומות כאלה. ובזה אני בטוחה. היבלת שהייתה שם כנראה - היא לא משהו שאני אמרתי.

למעלה