לידיעת הקהילה - הצעת חוק של שינוי

למה ככה???

כשמישהו פועל למעננו - אני חושבת שראוי לעודד, ולשבח. וגם - לתת מוטיוואציה להמשך... אני למשל, כתבתי לכל החכי"ם שהצביעו בעד, והבעתי תודתי, ולכל אלו שנעדרו-להפתעתי, כתבתי את דעתי ותמיהתי... אני חושבת שהתזכורת שמאחורי ה"נושאים על סדר היום" - עומדות בני אדם - חשובה, ויכולה לשנות הרבה... ביקשתי מהם גם לענות לי - במייל או מעל גבי הפורום. לא שיש לי בדיוק עודף זמן... אבל זה נראה לי ממש חשוב.

שמנתולה

New member
ככה איך?

קראת את התגובה שהגבתי לה? עד הסוף? אם כן אז את בוודאי מבינה מה עיצבן אותי. לפעול למעננו זה יופי, גם לנופף בזה בראש חוצות זה יופי. אבל לנופף בזה ובמקביל ללכלך על אחרים זה סתם מכוער. אני ממש לא מאוהבי מר"צ אבל בלי קשר עיצבן אותי שהאדון הנכבד משינוי לא הסתפק בהילול עצמו ומפלגתו אלא נסחף עד כדי הטלת רפש באחרים. זה פוליטי וזה מסריח ולא מתאים לי שזה פה.

../images/Emo6.gif

את לא מ"אוהבי מר"צ? אני מסכימה איתך שפוליטיקה כללית , והטלות רפש - בפרט, לא שייכות לכאן. בתחום הפוליטי, עניין רב ועיסוק מאסיבי, מתאימים לנו - כשהם בנושא שלנו. בתחום הזה, כל המרבה הרי זה משובח. ולוואי ויעלו ויבואו כל חברי וחברות הכנסת, יהיו לקוראותים נאמנותים בפורום, יבטיחו (ואולי גם יקיימו?) לנו כרצונם... ו- ישמרו על נימוס בסיסי ולשון נקיה.

ו- קיבלתי תגובה אחת: מיוסי שריד-

"לערבה שלום, קיבלנו בתודה את מכתבך. חברי הכנסת של מרצ נעדרו מן ההצבעה מכיוון שבאותו הזמן התקיים בכנסת כינוס של קואליציית השלום. רכזת הסיעה של מרצ, נכחה באותה עת במליאה ועמדה על המשמר, ברגע שנוכחה לדעת כי מובטח רוב אשר תומך בהצעת החוק, החליטה שלא להפסיק את כינוס קואליציית השלום. אנו מחוייבים להמשך פעילותנו הפרלמנטרית והחוץ-פרלמנטרית בנושאים הללו. בברכה, דקלה אברגיל עפ לח"כ יוסי שריד"

טרודי

New member
סיפורה של מרצ

הארוע הזה נראה לי מאוד מאוד סימבולי, לגבי ההתנהלות של מר"צ באופן כללי. הם משאירים לאחרים לעשות את מה שאפשר בנושאים החברתיים, בעוד שהם עצמם עסוקים בלרדוף אחר השלום הבלתי-מושג. בעבר, הם נכנסו לקואליציה עם ש"ס (למרות מחאות בוחריהם... שלושה ניחושים לאן הבוחרים האלה עברו?), בגלל ש"השלום חשוב יותר". הם השאירו לתמר גוז'נסקי וחברות הכנסת של הליכוד והעבודה את כל הצעות החוק הפמיניסטיות והחברתיות, בזמן שהם עסקו בהפגנות ובניסוח הסכמי שלום. ואחר כך הם מתפלאים שאף אחד לא מצביע עבורם. וגם עכשיו. יש הצעת חוק חשובה. הצעת חוק מהסוג ששולמית אלוני היתה מגישה. אבל מר"צ אפילו לא טורחים להראות את פרצופם בשביל הפרוטוקול - כי זה יעבור ממילא ויש לנו ישיבה של קואליצית השלום. מה הישיבה הזו תועיל? שום דבר ממשי, מן הסתם. זו ישיבה טקסית. מה ההעדרות מההצבעה תזיק? את זה אנחנו רואים בשרשור הזה. לחוק זה לא הזיק. למר"צ זה יכול לעלות ביוקר. אבל יהיה להם עוד צ'אנס. מתי החוק עולה לקריאה שניה ושלישית?

אורי 0

New member
מעניין...

ואני דווקא זכרתי שכסיעה (לפי סטטיסטיקה שעשו כמה עיתונים) הם הובילו בתחום החקיקה החברתית והפעילות הפרלמנטרית בכלל (תמר גוז'נסקי, אכן, הובילה כח"כית יחידה). לא שאני משתגע על יוסי שריד, הידוע גם בשם "הקוברה". אבל עובדות הן עובדות - אלא אם כן יש לך מידע אחר. אי אפשר לקחת ממר"צ את הפעילות של ח"כ גילאון בקדנציה הקודמת, למשל, למען הנכים ושאר הפעילות החברתית. ח"כ ברונפמן הא היחיד בין הח"כים העולים מרוסיה שעומד מול הגל הלאומני הגזעני וההומופובי (זה בטח עלול לעלות לו ביוקר). זו גם המפלגה היחידה שהיתה לה לאורך שנים עמדה מאוד ברורה בעד זכויות של הומואים ולסביות (יעל דיין ואחרים פעלו אמנם במסגרת מפלגת העבודה, אך לא עם עמדה מפלגתית ברורה התומכת בהם). בדיוק אתמול שמעתי מישהו מותיקי האגודה, שזכר עוד את אנשי ר"צ מגיעים לישיבה בשנות השמונים ומציעים לתמוך בזכויות ההומואים. ואי אפשר לקחת משינוי את יוסף לפיד, ולא את התודה של אברהם פורז לציבור ההומואים והלסביות שהצביע "שינוי": גרוש שני הומואים פלסטינים אל מותם בתואנה ש"כל מיני פלסטינים יכולים להשתמש בתרוץ הזה, כמו בסרט "לצאת מהארון" (שם שחקן מתחזה להומו כדי שלא יפטרו אותו)". ולמען הגילוי הנאות, אני לא מצביע מר"צ

tookmy

New member
ועוד בקשר לברונפמן

למטב ידיעתי הוא מתמיד להתעניין בתכנם של הסכמים ששרי ישראל חותמים עליהם בועידות בחו"ל בלי לידע את אזרחי ישראל, הוא ערני מאד לנושא של השפעת הסכמי הסחר העולמי על אזרחי ישראל, והוא פועל לניתוק הקשר הבלתי יאומן בין הון לשלטון. וגם אני לא הצבעתי מר"צ, לפחות לא בבחירות האחרונות, וכנראה שגם לא בעתיד הנראה לעין.

לחוק זה כן הזיק.

אני רוצה שחוק כזה יעבור כשכמעט כל הכנסת עומדת מאחוריו. חשוב לשדר לציבור שהמון חברי כנסת מקבלים את הקהילה.

ו-קיבלתי תגובה שניה:מזהבה גלאון:

"שלום רב, המייל שלך התקבל בלשכתה של ח"כ זהבה גלאון שבקשה ממני להשיבך. אתחיל מהסוף - את צודקת. פאשלה. וכל גם אמרתי לכתב באתר הגו-גיי, בכתבה על הצעת החוק של ח"כ גלאון על שירותי הבריאות שהועלתה ביום רביעי שעבר ( מקווה שקראת והדבר קיזז והפחית במקצת את האכזבה ). אתמול, בישיבת סיעת מרצ, נזפתי בחכים והסברתי להם שלא חשוב מה התכן והאם יש רב להצעת חוק, כשמדובר בהצעות הנוגעות לקהילה, יש להיות נוכחים בהצבעה... - לגופו של עניין- ההסבר הוא כזה - מאחר והיתה ישיבה חשובה שנקבעה מבעוד מועד והוזמנו אנשים רבים, רכזות הסיעה בדקו ומצאו שיש רב והן נכחו באולם בהיכון להזעיק את החכים של מרצ במידה ויחסרו קולות להעביר את החוק. כך קורה המון פעמים, כי יש דברים רבים המתנהלים בכנסת מלבד החקיקה. במקרה של הצעת החוק של זהבה גלאון, מתוך חמישה עשר חכים של שינוי רק שניים נכחו. ואני מציינת זאת אך ורק בגלל הכותרת שהם עשו מהדבר למרות שהיה הסכם בין רכזות הסיעה לגבי סדרי עבודה. שוב, אמרתי בישיבת סיעת מרצ, לא משנה כל העניין והסיבות כל מה שחשוב הוא מי נכח באולם, החכים של מרצ הבינו. - לא יקרה שנית. בברכה, דינה אבקסיס, ע"פ לח"כ זהבה גלאון"

ישיבות הצליאה אינן בגדר סוד. מה

פירוש 'יצרו מצב שעולה הצעת חוק בלי שמר''צ מודעים לה'. לי יש הסבר אחר: מר''צ לא רצו שלשינוי יהיה הישג אז הם לא באו להצביע. האמת יש לי עוד הסבר אחד: הקהילה ההומו לסבית מעניינת אותם רק כשאין להם ישיבת סיעה.

כבר הייתם בשילטון וסידרתם לש''ס

את כל מה שש''ס ביקשה. פוליטיקאים חדשים? בסך הכל נפטרתם מאלוני וצוקר!

הערה לסדר:

עדו - הפורום שלנו עניינו הורות הומולסבית. לא פוליטיקה. כיוון שאנחנו מתנגדים עקרונית למחיקות בפורום, אני לא מוחקת את ההודעות שלך, אבל- מבקשת להשאיר התנצחויות כאלה בפורומים אחרים ולהמנע מהן אצלינו. תודה.

איפה שמנתו? איפה?

מאז נעשתה מנהלת שכחה אותנו
עזבה. ולא חזרה. בואו נראה אם זה יעזור: מר"צ. מר"צ. מר"צ , מרצ, מרצ.....

שמנתולה

New member
הנה!

אני פה, כל הזמן. פשוט לא אוהבת את כל ההתחככות וההתלקקות הזאת על גב ה"ק-ה-י-ל-ה". אני יותר מרגישה בבית כשמדברים פה על הורות הומולסבית, כשכל מני גורמים אינטרסנטים באים לפה ומעריפים על עצמם מחמאות זה לא עושה לי טוב. יאללה, את באה לצ'אט?

למעלה