לידת לוטוס ברוטשילד?

1אילת2

New member
לידת לוטוס ברוטשילד?

לא. אין צורך להיות במתח. התשובה היא לא. הסיפור הוא ממקור רביעי. אז אל תתפסו אותי במילה. עיקרי הדברים נכונים. אני מביאה אותו כאן כדי שנשים יהיו מוכנות. יולדת הגיע מלידת בית לבי"ח. הלידה התנהלה כראוי, התינוק נולד, השיליה יצאה והיולדת ביקשה שלא לחתוך את חבל הטבור אלא לחכות שישור מעצמו. אמרו לה שזה לא רעיו טוב. ניסו להסביר, לשכנע, ניסו בטוב. לבסוף אמר הרופא (שאת שמו ותוארו המשוער אשלח בשמחה במסר לכל מי שתבקש) שאם לא תסכים לחיתוך חבל הטבור הוא ישלח לה פקידת סעד שתיקח ממנה את הילד. היולדת המסכנה (באמת מסכנה. ליבי ליבי עליה) הסכימה לחיתוך.
לרוטשילד

mise

New member
פקידת סעד?

מה זה פה? אני פשוט נדהמת כל פעם מחדש. שום דבר לא השתנה בעולם הזה, רק התפאורה, ימי הביניים.

אם פי 3

New member
מה?

נסחפו לגמרי. לא חושבת שזה היה עומד במבחן המציאות (נדמה לי שלפקידות סעד יש כמה דברים יותר חשובים לעשות מאשר להתעסק באישה שלא רוצה לחתוך את חבל הטבור) אבל מבינה מאד את היולדת, שבחרה לא לבדוק את זה על בשרה ובשר תינוקה. אני רק מקווה בשבילם, שעברו לפחות כמה שעות עד שהגיעו לשם.

May first

New member
בוודאי שלא היה עומד בשום מבחן ../images/Emo46.gif

אני הייתי לוקחת את הפרטים של הרופא הזה וכותבת מכתבי תלונה לכל העולם, וגם לאחותו. מרגיז ושערורייתי. (מתנצלת על נוכחות דלילה. עומס רגשי ואחר).

צימעס

New member
אני מדמינת את עצמי במקום היולדת

איזה חוסר אונית, כעס, תסכול. יש לדעתכן על מה לתבוע?

אם פי 3

New member
על מה?

היא הסכימה בסוף (כלומר - לא היתה תקיפה), ואני מנחשת שבית משפט יקבל את עמדת הרופאים שזה נורא מסוכן שהתינוק ישאר מחובר לשיליה שלו יותר מ3 הדקות המוקצבות לחיתוך מושהה (במקרה הטוב, שמאפשרים חיתוך מושהה), יותר בקלות מאשר איזו לידת לוטוס תמהונית של איזו פריקית הזויה שכבר סיכנה את התינוק שלה וילדה אותו בבית.

mise

New member
למען האמת..

אמנם כתבת בציניות, אבל זו האמת. אם אני הייתי מחליטה על לידת לוטוס, לא חושבת שהייתי מגיעה לבי"ח עד שהחבל נושר. הרי ברור שזה רק יביא לבלגן.

בלינקה

New member
את נאיבית

נראה לך שמישהו במשטרה יסכים לרשום את התלונה בכלל? ואם יסכימו לרשום, נראה לך שמישהו יחקור ויטרח להגיש כתב אישום? גם בעבירות חמורות הרבה יותר, שגורמות נזק חמור יותר, אין התנהלות סבירה של המשטרה ובתי המשפט. אבל כן הייתי שוקלת להגיש תלונה משמעתית, או איך שזה לא הולך בבתי החולים/קופות החולים/משרד הבריאות.

מסכימה. יש מקום לפחות לתלונה משמעתי

זו עבירה על חוק זכויות החולה (הוא לא לפניי כרגע, אבל אין לי ספק). לא כדאי לוותר ולהתלונן במשרד הבריאות.

1אילת2

New member
אה, רגע. כתבתי לא ברור.

היולדת הגיע לבי"ח בתחילת הלידה. הלידה היתה בבי"ח. היא תוכננה והתחילה בבית אבל בגלל שיקולי היולדת והמיילדת עברה לבי"ח.

אם פי 3

New member
ולטובת הציבור

כינוי לאי-חיתוך חבל הטבור, עד שהוא נושר לבדו - בד"כ כמה ימים, שבהם מסתובבים (או לא) עם תינוק מחובר בחבל הטבור לשיליה (שצריך לטפל בה על מנת שלא תרקיב).

למעלה