לידת לוטוס ברוטשילד?

../images/Emo5.gif לא נעים לי, אבל זה לא נשמע

מי יודע מה תינוק שמחובר לשיליה כמה ימים... ובלי קשר אני מסכימה לחלוטין שהגישה והאיום לחלוטין לא במקומם! עושה לי חשק לאיום חזרה- ביקור אצלו בבית ע"י נציג משפחת הלפרון.

לי דווקא נעים מאד להודות שזה לא

נשמע לי, לא שזה מצדיק יחס כזה מחפיר ואיומים מצד הצוות הרפואי. זה לא עניינם ולא מקומם להגיד לאם מה לעשות. גם אם לי לא נראה משהו, זה לא אומר שאני צודקת באופן אוניברסלי או שכל העולם חייב לפעול כמותי... במיוחד אם אין שום אמת רפואית באיומיהם. אגב, אחת הסיבות שזה לא נראה לי, מעבר לכך שמבחינה אסתטית לא חושבת שהייתי מסתובבת עם תינוק ושליה עד שהיא היתה מתנתקת (ואם זה היה לוקח 3 שבועות?), זה שזה לא נראה לי משהו שבטבע היו עושים. המידע שלי לא מבוסס על שום מחקר שקראתי או ביצעתי
אבל הוא כן מבוסס על זה שבילדותי היו לי כלבות וחתולות, וצפיתי בהמלטות, והן בהחלט כן ניתקו (בעזרת השיניים שלהן) את חבלי הטבור של גוריהן (וגם אכלו את השליות לקינוח). בתור חובבת של סרטי טבע למיניהם, צפיתי באותו הדבר גם בסרטים בהם מראים המלטות של בעלי חיים אחרים. אז למה שאנחנו נהיה שונים משאר בעלי החיים? לא חושבת שאנחנו "המצאנו" את הניתוק מהחבל, ולא מצליחה לראות בדמיוני הפרוע ביותר אשה קדמונית שבורחת מנמרים וממותות עם ולד ושליה נשרכת אחריהם. זה לא הגיוני מבחינה השרדותית.

עינבלית

New member
../images/Emo45.gif זה באמת לא הגיוני מבחינה ביולו

ביולוגית. אגב, באותה רמה- האם אתן מכירות בעלי חיים יבשתיים, יונקי יבשה (לא דולפין וליוויתן) שממליטים במיים? אני לא. אפילו כלבי הים למיניהם- שאת רוב חייהם מעבירים במיים- ואפילו נוטריות ולוטרות ובונים- ממליטות ביבשה. ולכן זה גם לא ממש "ביולוגי" ו"טבעי" ללדת בתוך בריכה... אבל אומרים שזה נורא נעים

אם פי 3

New member
אחת הטענות

(מוזרה ביותר, יש לציין) היא שהאדם דומה יותר ליונקים הימיים, מאשר ליבשתיים, ויש לזה כל מיני הסברים ביולוגיים שאני לא זוכרת... בכל מקרה - גם אם אני לא הייתי בוחרת בלידה כזו (לא יודעת, משהו בזה דווקא מאד נראה לי, ומשהו אחר - מאד לא. בכל מקרה, הייתי מעדיפה להשאיר זמן ארוך, הרבה יותר משלוש הדקות "עד להפסקת הפעימה"), זה לא משנה את זכותה המלאה לבחור בזה בלי הפחדות ואיומים.

mise

New member
את יכולה להפנות אותי לשם:

"אחת הטענות (..) היא שהאדם דומה יותר ליונקים הימיים, מאשר ליבשתיים, ויש לזה כל מיני הסברים ביולוגיים.."?

mise

New member
נכון. זה לא 'מרגיש' טבעי ללדת במים.

ולכן לא רציתי ללדת במים, אבל יצא שהייתי בתוכם וילדתי והיה תענוג :)

רק לגבי ההמלטות/לידות במים

אני חושבת שדווקא כאן אין הרבה מקום להשוות, משום שאנחנו בע"י תבונתי שמשתמש בטכניקות שונות ומגוונות לשיכוך כאבים והקלה על כל מיני מחושים (בין אם בלידה והין אם לאו). בע"ח אחרים גם לא מזמינים מיילדת שתעזור להם בלידה, או תנטר אותם במהלך ההריון כדי למנוע כמה שיותר סיכונים. אנחנו שונים בקטע הזה מאד מאד.

debby12

New member
מנהל
גמני מסכימה עם רוני

בזה שזה לא נראה לי אטרקטיבי. אבל כמובן שלא סותר את העובדה שלדעתי זכותה של כל אישה להחליט איך להתנהג עם השיליה-טבור שלה לגבי רוטשילד -נו בית חולים. מה ציפיתם? למה היא בכלל נכנסה לשם אם היא רצתה לידת לוטוס (או שמא אקצר - למה היא בכלל נכנסה לשם? - נקודה
) חוץ מהעובדה שרופאים לא מסוגלים לחשוב מחוץ לקופסה (או שמא אקצר - לא מסוגלים "לחשוב" - נקודה), לדעתי יש שם מרכיב של פאניקה מתביעת רשלנות רפואית. נניח שזה יזדהם/יירקב או יגרום נזק - הרופא בהיסטריה שיתבעו אותו על רשלנות רפואית. אני לא אומרת שזה מה שיקרה אבל אני יכולה להבין את הפאניקה שנובעת מהמערכת והפחד מתביעות

לא יפה, לא אמרתי שזה מצדיק את היחס

שהיא קיבלה- להיפך. והוקל לי לראות שלא רק לי זה לא נראה
סתם תהיה- איך משמרים בכלל שיליה בלי שהיא תתחיל להסריח?

ברור שלא אמרת ../images/Emo24.gif זו לא היתה

הכוונה שלי! הסכמתי איתך מאוד בכל מה שכתבת. סליחה אם יצא עקום
וגם אני תוהה לגבי שמור השליה. מצאתי תמונות בנט (גגלו נא LOTUS BIRTH ויעלו המון) וממש לא נראה לפיהן שעושים איתה משהו מיוחד, חוץ אולי מלעטוף אותה בשמיכה קטנה... מעניין אם יש עוד דברים שצריך לעשות.

אם פי 3

New member
נדמה לי שצריך קרח

אבל באמת גיגול של לידת לוטוס (באנגלית, מן הסתם), יתן הסברים גם על הרעיון וגם על הטכניקה.

Manty

New member
אבל...

כשחבל התבור לא נחתך אחרי שניה, הוא נופל יחסית מהר! גם אני לא בחרתי ללדת לוטוס אבל דחיתי את חיתוך החבל במספר שעות. דווקא שקלתי לא לחתוך, אבל זה מאד מסורבל, במיוחד כשקר, וקשה להחזיק את התינוק בנוחות...

בלינקה

New member
יחסית מהר=תוך כמה ימים, להבדיל

משלושה שבועות. עדיין הרבה בשביל התנהלות אמאבא-תינוק-שליה.

Manty

New member
מסכימה

במיוחד אם התינוק מוחזק וננשא (זאת מילה?) כל הזמן.

למעלה