אהלן עינברי....אני אסביר עכשיו הכל
בקשר לכמות של המים, בואי נגיד כוס או שתיים.
המים צריכים לכסות את האבקה (החילבה) וזה ממש
לא משנה אם זה יותר או פחות, העיקר שיכסה הכל.
וכן, אפשר להשאיר גם יותר שעות.
בזמנו אני זוכרת שאימי היתה משרה כל הלילה.
כנראה שיותר מאוחר החילבה (הטחונה) היתה טובה יותר
ולא היה הכרח בהרבה שעות הפשרה.
לדעתי לחילבה לא מוסיפים שום דבר אחר - רק מלח ולימון.
אצלנו בבית לא הוסיפו לה דבר.
רק יותר מאוחר היינו מכניסים לתוכה סחוג ואת יודעת בסחוג יש כבר הכול.
אפשר גם לרסק עגבניות טריות ולהוסיף לחילבה וגם סחוג - זה טעים משו.
חיי החילבה לא ארוכים, אפשר לשמור אותה מקסימום יום יומיים במקרר.
אנחנו קונים תמיד חילבה טחונה היטב ויחסית בהירה.
יותר מזה לא יודעת לומר לך. הכי טוב תקני בחנות לתבלינים ועדיף של תימנים.
לכן ציינתי "שכונת התקווה" - יש שם אחד יוסף והתבלינים שלו מצויינים.
אם יש עוד שאלות אני כאן ומקווה שגם תהיינה לי תשובות