חילבה
אכן לכל אחד יש "טעם" אחר וא
אוהבת
את כל הסוגים והטעמים של החילבה
אין דומה חילבה של מישהי אחת למישהי שנייה, ואפילו לי ולאימי לא דומה
ובכל זאת, גם אני אביא את השיטה שלי ;
מכל שישי בבוקר מוקדם, משרה בהרבה מים קריםםםם,,,, כף גדושה בקערה עמוקה (יש לי קערה מיוחדת שמשתמשת בה רק לצורך זה) מכסה את הקערה, ומניחה בצד (שלא תזוז)
אפשר ורצוי להחליף את המים בזהירות שהתערובת לא תישפך בטעות,
חצי שעה לפני כניסת השבת, שופכת את המים בזהירות, מעבירה למקצף, ומתחילה להקציף (בפולסים)
מוסיפה לסירוגין (תוך כדי) מים, מיץ לימון, קורט מלח גס, פלפל אחד קטן ירוק, 2-3 שיני שום,עגבניה אחת קטנה, ולבסוף צרור קטן של קוזברה (בלי גבעולים) שטופה היטב
אח"כ, אי אפשר להפסיק לאכוללל
סבתי ואימי היו מקציפות ביד (בתימן לא היו מוצרי חשמל, ובכלל לא היה חשמל)
ויש לי חברה שנוח לה להקציף עם מקסר יד (מוט)
------------------
2 סיפורים מהחיים על חילבה
אגב, לפני המון שנים, עבדה איתי מישהי (ממוצא עירקי) ובקשה חילבה / מתכון
יש לנו במשרד מטבחון ומעט כלים,אני הבאתי את המצרכים
ועל הבוקר שהגענו, השרתי, לקראת הצהרים, קראתי לה והראתי לה את השלבים,(היא הביאה מהבית מכשיר ידני כזה שהיה חותך סלט ,
מכניסים את הירקות ומסובבים, זה פעם היה להיט)
והיא שגדולה ממני פי שניים, עשתה את הסיבובים חחחחח )
לאחר אותו יום, במשך עוד כמה ימים היא כ"כ התלהבה שעשה כל פעם שהתחשק לה,
ו,,,,,אח"כ הפסיקה בגלל הריח שנוצר אח"כ בכל המטבח חחחחחחחח
אני ניישאתי לבחור לא מהעדה, בשבת הראשונה שהתארח בבית הורי, ראה מאכל זה לראשונה ו,,,,,,,,
הוא ממש לא הבין על מה ההתלהבות, ואפילו לא רצה להסתכל, האמת זה גם נראה לא מי יודע מה,
לאחר זמן מה, אמרתי לו עצום עיניים ורק טעם בקצה הכפית,
הוא טעם ו,,,,
ומאז לא יכול להפסיק,
אם קרה בטעות שלא הכנתי בשישי (מסיבות כלשהן)
הוא לא שוכח להעיר לי