|לילה טוב, יש כניסה

inbary1

New member
|לילה טוב, יש כניסה


לאשכנזים...?

יש למישהיא מתכון לחילבה....?

אני "חולה" על זה....
מסוגלת ככה לאכול עם כפית...


תודה.
 

Sודית

New member
יש כניסה לכולם, במיוחד לאלה שאוהבים חילבה


ברוכה הבאה inbary1 ולילה טוב לך.

חילבה
אז קודם כול לקנות חילבה טובה, הכי טוב בשכונה (התקוה)
אבל יש מספיק מקומות לתבלינים טובים, תבדקי.

1. את שמה כף או יותר חילבה בקערת מים פושרים,
נותנת לזה לשרות במים לפחות שעתיים שלוש.

2. שופכת את המים, שמה מעט מלח ומתחילה להקציף
עד שזה נעשה קרמי כזה ואז מוסיפה מיץ לימון טרי
וממשיכה להקציף.

זו כל התורה לדבר הטעים הזה.....לבריאות


תבואי לספר אם הצליח......בטוח יצליח.
 

inbary1

New member
Sודית, כנסי בבקשה

מספר שאלות ברשותך-
כמות של מים פושרים? מכף חילבה איזה כמות בTOTAL יוצא בסוף?
אפשר להשרות (לשכוח מזה) למשך הלילה...?


אפשר להוסיף כוסברה, שום, פפריקה ככה בקטנה...?

"חיי מדף" במקרר? איך החילבה של עדן מרקט? בטח יש להם, לא?

יש כול מיני טחינות לחילבה? כלומר מרקמים? הכוונה שכמו שקונים בורגול גס, בורגול דק...

לתשובתך אודה.
פורשת לשנת היופי שלי.

לילה...
 

Sודית

New member
אהלן עינברי....אני אסביר עכשיו הכל

בקשר לכמות של המים, בואי נגיד כוס או שתיים.
המים צריכים לכסות את האבקה (החילבה) וזה ממש
לא משנה אם זה יותר או פחות, העיקר שיכסה הכל.

וכן, אפשר להשאיר גם יותר שעות.
בזמנו אני זוכרת שאימי היתה משרה כל הלילה.
כנראה שיותר מאוחר החילבה (הטחונה) היתה טובה יותר
ולא היה הכרח בהרבה שעות הפשרה.

לדעתי לחילבה לא מוסיפים שום דבר אחר - רק מלח ולימון.
אצלנו בבית לא הוסיפו לה דבר.
רק יותר מאוחר היינו מכניסים לתוכה סחוג ואת יודעת בסחוג יש כבר הכול.
אפשר גם לרסק עגבניות טריות ולהוסיף לחילבה וגם סחוג - זה טעים משו.

חיי החילבה לא ארוכים, אפשר לשמור אותה מקסימום יום יומיים במקרר.

אנחנו קונים תמיד חילבה טחונה היטב ויחסית בהירה.
יותר מזה לא יודעת לומר לך. הכי טוב תקני בחנות לתבלינים ועדיף של תימנים.
לכן ציינתי "שכונת התקווה" - יש שם אחד יוסף והתבלינים שלו מצויינים.

אם יש עוד שאלות אני כאן ומקווה שגם תהיינה לי תשובות
 

inbary1

New member
sודית, נישמע אכן....

יאמי יאמי.....
אבל במחשה שניה, לא יודעת אם יהיה לי סבלנות להכין.

חשבתי שזה הרבה יותר פשוט.

אולי אחפש לקנות, משהוא טעים ברמה ולא סתם חראטבונה...
 

Sודית

New member
איזה סבלנות צריך?

כולה את שמה אקבת חילבה בקערה עם מים ואחרי שלוש שעות
שופכת את המים ומקציפה אותה עם מלח כמה דקות ולבסוף לימו.

מה הסיפור? זו בכלל לא עבודה.....תנסי ממי, תנסי.
 

inbary1

New member
sודית, יא בינתי. שו האדא

אקבת...?

ואם אני צריכה לישון את שנת היופי שלי? אז מה אני אקום במיוחד להקציף....

מפחדת שאתבלבל בכמויות וביחסים....אחפש לי לקנות בהזדמנות חילבה, יאמי יאמי...
 

Anna begins cc

New member
אני מניחה שכל אחד מכין את זה אחרת..

המתכון הבסיסי הוא כמו של סודית,
חילבה, השריה, הקצפה, מלח ולימון.
אבל לסבתא שלי יש כמה טריקים-
הראשון הוא להשרות את החילבה לכמה שעות טובות (היא בדר"כ משרה יום שלם או לילה) ולהחליף את המים כל שעתיים. את המים מחליפים לפחות 3 פעמים וזה מה שמוציא את כל המרירות מהחילבה.
הדבר השני הוא להוסיף לחילבה עגבניה אחת מגוררת דק (כמו לרסק של ג'חנון) - היא שמה עגבניה אחת על 3 כפות של אבקה.
הדבר האחרון, שחשבתי שהוא אוניברסלי אבל כנראה שלא- אל החילבה המוכנה היא מוסיפה סחוג, אין כמות מדוייקת, לפי מידת החריפות הרצויה.

זהו, בהצלחה :)
 

Sודית

New member
אהלן אנה - הכל נכון מה שכתבת, הסבתות יודעת

הכי טוב


וגם אצלנו החליפו בזמנו את המים פעם או פעמיים.
זה נכון לדעתי לאז - היום יש חילבה טובה יותר ופחות מרה. אבל זה לא מזיק.

כל אחד מוסיף לחילבה לפי טעמו מה שרוצה, עגבניות מרוסקות או סחוג
או אפילו את שניהם....כמו שכתבת - לפי הטעם.

ואני כבר מריירת כי אוטוטו פסח ואני מתה על המצה בתוך המרק
התימני ולהוסיף לזה את החילבה עם הרסק עגבניות והסחוג....הממממ....יאמי.
 
פייייי


איך את מפתיעה אותי כל פעם מחדש.

רציתי לחזק ולהוסיף שספתא א-ף פ-ע-ם לא עושה חילבה במיקסר
(זה יוצא ג'לי מוקצף מג'עיל כזה. בווווואעעעע...)
 

Anna begins cc

New member
אני שמחה לשמוע :)

וברור שסבתות לא עושות במיקסר.
סבתא שלי עושה הכל בכלים בני 70 שהיא סחבה איתה מעדן.
 

inbary1

New member
Anna begins אפשר בבקשה...


לאמץ את סבתא שלך...?

החלפת מים...? אין לי סבלנות לזה....

ובטח אי אפשר לקצר תהליכים.
 

Anna begins cc

New member
לא מוסרת אותה.


השקעתי בה הרבה שנים.
מה שכן, את תמיד מוזמנת, הבית פתוח ותמיד יהיה איזה סיר מרק על הגז וקערת חילבה :)
 

inbary1

New member
מסיכמה איתך, אם משקיעים משהוא במישהוא אז

לא נותנים אותו...

מצד שני, אץ חושבת שהיא תתנגד לנכדה שטנית עם עינים כחולות...?


ברשותך, אני אפנטז על האוכל שהזכרת...


כבר כמה שנים אני רוצה ללכת לכרם התימנים למרק אסלי ולא יוצא לי!

איזה באסה להיות חסה!
 

Anna begins cc

New member
בהתחשב בעובדה

שיש לה רק נכדים בלונדינים עם עיניים בהירות
(כולל כותבת שורות אלה, שאטנית עם עיניים ירוקות)
נראה לי שאת תתאימי לנו לחבורה בדיוק!

יאללה, תעלי לירושלים ותבואי. סבתא שלי היא הבנאדם שהכי אוהב אורחים בעולם..
ויש עוד מלא דברים. יש קובנה וחמין בשבת, יש את הלביבות הכי טעימות בעולם, יש כל מיני סוגי מרקים, והיא אפילו עושה שניצל ומקרונים לילדים..



(עשיתי את עצמי רעבה, לעזאזל!)
 

inbary1

New member
טוב, נו ניסיתי...לסחוט חילבה....

חחחח
אין על נישואי תערובת...
 
לא לא, אני רק ווידאתי

עאלק עוף.

עוף הוא שם!~!!

אגב, יש מצב סבתא שלך מכינה גם את המרק הזה?
 
למעלה