לימודי משפטים - כדאי?

elzam2000

New member
לימודי משפטים - כדאי?

זה נושא שמאוד מעניין אותי ואני חושב שאני מתאים לתחום הזה. אבל בסופו של דבר מתוך ניסיון , שווה ? משתלם ? או שהתחום הזה כבר רווי , לעבור לתכנית ב' ?

PoisonousLitchi

New member
מצטרפת לשאלה ומרחיבה..

כבר התקבלתי לאת"א למשפטים לשנה הבאה, אבל אני עדיין קצת חוששת.. אני שומעת מכל עבר את הסיפורים האלה על זה שהשוק רווי וכו' וכו'.. אני חושבת שיש סיכויים טובים שהתחום יתאים לי (אם כי אף פעם אי אפשר לדעת מראש, בטח לא בשלב כ"כ מוקדם), אבל הפן הכלכלי מאוד מאוד חשוב לי, וגם העניין של "לפתח קריירה" ולהרגיש שאני מגשימה את עצמי ולא סתם לעבוד מ9 עד 5. אשמח לשמוע את דעתכם/ן..

BlackUnicorn

New member
../images/Emo6.gif אם את רוצה לעבוד מ- 9 עד 5 את במקצוע

הלא נכון, לפחות בינתיים.. מעטים הם מאוד המשרדים שמסיימים אפילו ב- 6 בערב. עריכת דין היא עבודה מסביב לשעון. בקשר לשאר השאלות שלך - זה מאוד תלוי בתחום שבו תבחרי להתמחות, במוסד הלימודים ובאישיות שלך. בכל תחום התמחות המצב שונה מבחינת השוק, אי אפשר להשוות בין תחום אחד למשנהו.

PoisonousLitchi

New member
חחח

לא התכוונתי שאני רוצה לעבוד פחות שעות, אלא ההיפך.. להגשים את עצמי דרך העבודה, ולא לעבוד כדי לפרנס ילדים מנוזלים, ואז להגיע ב5 הביתה ועוד לבדוק להם שיעורים ולהכין ארוחת צהריים למחר.

אני חייב למחות ../images/Emo70.gif

מה זאת אומרת "כדי לפרנס ילדים מנוזלים" ? את לא רוצה ילדים - אני מניח שאת יודעת איך נמנעים ממצב כזה. אבל אם יהיו לך ילדים, אני מקווה מאד - לטובתם - שלא תקראי להם "ילדים מנוזלים". ורק להבהרה: 1. אני אבא ל-4 ילדים, ממושמעים, מקסימים, יפים, נחמדים ו...מנוזלים. 2. לא, אני לא אוהב כל תינוק זב חוטם. אבל אני משוגע על הילדים שלי !

shno

New member
איתך במחאתך הצודקת ../images/Emo88.gif

אמנם הייתי בשמחה מוותר על כל ניזול של ילדי, אבל מה לעשות, וכמו כל דבר אצלם, גם את הנזלת שלהם אני מקבל באהבה רבה (אפילו שהיא נמרחת על החליפה מה שאומר ניקוי יבש בעלות של כמה עשרות שקלים
)

PoisonousLitchi

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

ניסיתי להדגיש שקריירה נמצאת בראש סדר העדיפויות שלי, ואני מכוונת לכיוון של מקצוע תובעני ולא כזה שנועד "לשלב קריירה ומשפחה". וכן, אני לא מתה על ילדים, והכי אני לא אוהבת את החשיבה שהגשמה עצמית של אישה צריכה להיות דרך גידול ילדים.. וגם את הגישה של: "צריך ללדת כמה שיותר ילדים, כדי שעם ישראל יהיה חזק ויוכל להילחם בערבים כו' וכו' וכו'.. "- זה לא קשור למשהו שאמרתם, סתם פיתחתי מין אנטי נגד ילדים

אני חושבת, וזו רק דעתי,

שבקריירה תובענית זה לא רק ויתור על ילדים (שזה חבל, אבל זה כבר לא העניין) אלא זה גם באיזשהו מקום ויתור על עצמך- לשעות פנאי, תחביבים, פגישת חברים ומשפחה, זמן לנשימה וכו'. אגב, לדעתי, אני לא חושבת שההגשמה של אישה צריכה להיות בזה שהיא בעצם מוותרת על ייחודה ונהפכת למעין גבר- בין אם זה בהיקף שעות העבודה או ויתור על הילדים, כי אין מה לעשות (זה בעייני בכלל לא חסרון או דבר רע), חלק מתפקידן או ייחודן של נשים זה בהבאת ילדים לעולם...

איתמר לנדאו אף אחד לא אמר שאתה מתעלל בילדייך

אף אחד לא אמר שצריך לקחת ממך את הילדים שלך ולהעבירם להוסטל. אף אחד גם לא אומר שאתה בנאדם מסוכן לציבור ושצריך לכלוא אותך אני בעצמי גם לא חושב שצריך להרשיע אותך באונס קטינים וגם נראה לי שבית המשפט לא היה קובע שאתה רוצח סדרתי מטורף. לדעתי איתמר, אתה פשוט לא לגמרי לא טיפש

SomebodyElse

New member
מצטרפת לשאלה... אבל מהכיוון השני../images/Emo13.gif

מה אם אני כן רוצה משפחה, ושעות נוחות [עד כמה שאפשר], וזמן לעצמי? בחרתי ללמוד את המקצוע הלא נכון, או שזה אפשרי גם בתחום הזה?

הכל תלוי היכן תעבדי

במגזר הפרטי, בדר"כ צפויות לך שעת עבודה מפרכות. במגזר הציבורי - קצת פחות. בחברות ביטוח, למשל, החיים מאוד קלים ונוחים...

זה מאוד תלוי - מה בחברת ביטוח

למשל יש "מסלקי תביעות", שעושים חיים קלים (אבל קצת משעממים)...

אתה יכול יותר לפרט?

זה נשמע מסקרן..
איך אופי העבודה? למה זה נקרא מסלקי תביעות? הרי סה"כ יש לא מעט תביעות על נזקי גוף ותאונות דרכים וכו'.. האם זה לא שעות עבודה כמו רוב המשרדים במגזר הפרטי? מה כן? ואיך לרוב, השכר?

תשובה:

אופי העבודה - משמים. רוב היום עוברים על כמות אדירה של תיקי תביעות. דנים בתיקים, מציעים הצעות לסילוק התיקים בפיצויים, ולכן התפקיד נקרא "מסלק/ת תביעות"... שעות העבודה 8-17. ישנן חברות ביטוח המאפשרות עבודה גם מהבית - אבל זה נדיר וחריג. בדר"כ השכר נע למתחילים סביב ה- 6,000.

SomebodyElse

New member
תודה

אין עוד אופציות? מה עושים יועצים משפטיים בחברות הייטק למשל? או בחברות אחרות?

אז ככה:

קודם כל: בהצלחה ושיהיה במזל טוב! לגבי רווי: אני לא מכיר מקצוע היום שאינו רווי. אבל אני יודע שתמיד הטובים מצליחים... לגבי רצונך להגשים את עצמך: מה את מחפשת? לשלב קרייה עם משפחה? לפרוץ לתחומים אחרים?

למעלה