לימודי משפטים - כדאי?

PoisonousLitchi

New member
תודה.

אני מחפשת לפתח קריירה מצליחה. זה שאני בחורה לא בהכרח אומר שמשפחה נמצאת בכלל בסדר העדיפויות שלי. לפרוץ לתחומים אחרים- אולי, במובן של להיות יוצאת משפטית בחברת הייטק, לדוגמא. כעיקרון כשחשבתי על מה אני רוצה ללמוד, הדבר הראשון שהיה חשוב לי זה המשכורת, האפשרות להתקדם לתפקידים בכירים, האתגר במקצוע והיוקרה (בסדר החשיבות הזה. ואני שונאת מתמטיקה, אז לא הלכתי ללמוד הנדסת חשמל). חשבתי ללמוד חשבונאות במקביל, במטרה להיות רו"ח (במקום עו"ד) ויום אחד להפוך לסמכנלי"ת כספים של איזו חברה, אבל להרכיב דוחו"ת ולחשב מספרים כל היום נשמע כמו תחילתם של חיים אומללים ומשעממים עד מוות..

תגידי לי את

דבר אחד איזה מקצוע לא נשמע משעמם וכמו שאת אומרת תחילתם של חיים משעממים כשחושבים על זה בגדול?

kishkashta84

New member
זוהי דעתי בנושא:

אני הגעתי לכאן במקרה לשרשור הזה, למעשה אני בכלל לא גולש בפורומים ואיכשהו הנושא הזה קרץ לי והתעמקתי בשרשור הזה דעתי היא (וסביר להניח שאנוכי צעיר ממך ואולי אף בכמה שנים) שבסופו של דבר, בסופה של הדרך, או אפילו לקראת סופה את תסתכלי אחורה ותגידי "איזה מן חיים יש לי, יש לי כסף, יש לי עבודה מכובדת, אנשים מסתכלים עליי ורואה אישה בעלת מעלות שלא כמו שאר הנשים" אבל הדבר החשוב, הדבר הבסיסי, הדבר שממלא כל בנאדם באושר ואהבה וכוח להמשיך קדימה ולהתקדם ובעצם, לעבוד יותר קשה! זה הילדים שלו. שוב זוהי דעתי בלבד ואין אני חושב חס וחלילה ואפילו לא לרגע שאת צריכה לחשוב כמוני. פשוט דעתי היא (ואין לי עדיין ילדים) שאלה שעובדים קשה, באמת קשה, מעבר לרצון לשיפור רמת החיים שלהם עצמם עומדת מטרה נעלה בהרבה יותר והיא להעניק לילדים שלהם עולם ומלואו מלא בטוב ובשפע. כאשר המניע לעשיית הכסף וההצלחה הוא אינטרס אישי שלך להראות ולהוכיח ליקום שאת מצליחה (שאין אני מזלזל אף לו לרגע במטרה שכזו) התוצאה לדעתי, תהיה הרבה פחות אפקטיבית מאשר המטרה של להעניק למישהו יקר לך, כמו הילדים שלך או המשפחה שלך שאת היית אחראית להם ולגידולם, את כל השפע שבעולם. בטח את שואלת את עצמך "בן כמה הילד הזה", אז אני רק בן 23 אמנם. אבל אני חושב שיש הרבה שיסכימו איתי תוכן ההודעה הזה הוא בסופו של דבר שתעשי החלטות שנכונות בשבילך, אולי זה סוג של גורל שהגעתי לכאן במקרה ומכיוון שכמו שאמרתי קודם לכן, אני לא נמצא הרבה בפורומים, למקרה ותהיי מעוניינת לדסקס עימי על נושאים כאלה ואחרים אשמח לשמוע ממך במייל שלי [email protected] כל טוב

BlackUnicorn

New member
לגבי רווי/לא רווי - ראה תשובתי למטה

בשרשור. לגבי "שווה /משתלם" - תלוי איך אתה מגדיר שווה ומשתלם. האם מבחינה כלכלית? מבחינת סיפוק אישי? מבחינת היכולת לשלב קריירה ומשפחה? מבחינת העניין (ומנגד השחיקה) בעבודה? זו שאלה מאוד גדולה...

shno

New member
יש להבדיל

בין לימודי משפטים כלימודים אקדמיים לבין לימודי משפטים מתוך מטרה להיות עו"ד. אפשר ללמוד משפטים כי זה מעניין וכו', ולהמשיך לתואר שני או ללמוד משפטים במקביל לתואר אחר, ולא לעסוק כלל בתחום המשפטי (מעטים עושים זאת). שאלת הכדאיות היא שאלה אינדיבידואלית. באותו מחזור של בוגרי משפטים ניתן למצוא גם עו"דים שמאוד מרוצים, מצאו עבודה טובה, משתכרים מצוין וממליצים מאוד, וניתן למצוא גם עו"דים שלא מצאו את עצמם בתחום, לא מצאו משרה הולמת, עובדים במקומות עבודה עם תנאים רעים, והם מן הסתם יגידו שלא כדאי. התחום רווי? כן. זה לא אומר שלא ניתן למצוא תעסוקה כעו"ד גם בימים אלה. ובכל מקרה דעתי היא שלא צריך ללכת ללמוד ו/או לעבוד בתחום מסוים בגלל שיקולי "כדאיות". השיקולים העיקריים שצריכים להנחות בבחירת מקצוע הם עניין והתאמה. הכדאיות תופסת מקום נמוך הרבה יותר במערך השיקולים שיש לשקול.

למעלה