לימודי רפואה בחו"ל

לימודי רפואה בחו"ל

אני מנסה כבר שנה להתקבל לטכניון לאחר שיפורים של בגרויות ופסיכומטרי אך חסרים לי כמה נקודות(שיא העצבים) לאחר שיחות עם כמה רופאים בכירים שעובדים ברמב"ם(לא נוקב בשמות) הפנו אותי למכללות שהם למדו ללא תנאי קבלה מטורפים כמו שיש בארץ נדמה לי שיש מבחן יחיד לראות מה רמת האייקיו שלך כמו פסיכומטרי אצלנו וזהו! בכל אופן הם הפנו אותי למכללות בבוליביה ובאוקריינה שהתנאי מחייה ושכר לימוד נורא זולים עצם העובדה שהמדינות עניות אני חושב על זה ברצינות ורציתי לשאול אותכם מה ידוע לכם על המבחן שרופאים שלומדים בחו"ל וחוזרים לארץ צריכים לעבור מבחן כלשהו כדי לקבל רישיון ישראלי אם ידוע לכם נתונים על הבחינה תעזרו לי ממש...

anabioein

New member
הרבה;

מבחן לא קל. מבחן ארוך. מבחן שכולל חומר בפנימית, ילדים, כירורגיה, גניקולוגיה ופסיכיאטריה. מבחן מוי כיף! המבחן הזה (שיהיה בעוד בערך שבע שנים) הוא מה שיעמוד בינך לבין לימודי רפואה? אם תשאל על פרטים יותר ספציפיים, תקבל. נ.ב נקודות "חסרות" לא "חסרים".

natalysh

New member
יואו, פעם ראשונה שאני מבינה

איך פרפר מפחיד את האויבים שלו. מזעזע... לגבי מבחן הרישיון, אני שמעתי שסטודנטים מחו"ל שנבחנים בבמבחני הרישוי נכשלים יותר. אבל אני לא חושבת שזה שיקול כי בסופו של דבר כולם עוברים. מה שאת צריכה לחשוב זה - האם את רוצה ללמוד במדינות עניות, בשפה זרה, לא בבית במדינת היהודים, או לסחוב עוד איזו שנה שנתיים וללמוד לימודים רגועים יותר, בשפת הקודש בארץ החלב והדבש...

יש גם שיקול

שאפשר ללמוד במדינה "מבוססת" יותר, כמו הונגריה או אפילו צרפת/גרמניה/איטליה, אבל גם שם התחרות קשה מאד. לגבי הלסחוב שנה שנתיים - אותי מדאיג שמהזמן של ה"סחיבות" אני כבר אספיק לעשות תואר בעדיפות השנייה שלי. מצד שני - מי אמר שזה רע?

חשוב!

לגבי המבחנים לסטודנטים של חו"ל אין נתונים יותר מדוייקים כגון: כמה זמן מוקצה לבחינה,כמה מועדים אפשר לגשת בשנה,מה ההפרש בין מועד למועד,חוץ ממבחן עיוני יש עוד מבחנים שצריך לעבר,אם אמורים לעבור תקופת מבחן(סטא'ז) בבית חולים כדי להעריך את הידע שלך ואתם\ן יכולים להוסיף שאלות חשובות שלא חשבתי עליהים...לגבי התיקון של החסרים=חסרות חבל שאתה לא יושב לידי במבחנים. בהקשר ללימודים שלא בארץ זבת חלב ודבש כמו שאת מציינת צריך לעשות שיקולים כלכליים,משך זמן הלימודים וכמובן תנאי הקבלה...אני מאמין שאם כל אחד\ת היה לו אומץ ללמוד במדינה אחרת לכמה שנים טובות ולבוא לבקר מידי פעם לא היה חושב יותר מידי מכיוון שהנתונים של השכר לימודים,תנאי מחייה,תנאי קבלה,משך זמן הלימודים בהרבה יותר אטרקטיבים עד כדי 50%. יצא לי לקרוא קצת מההודעות שלכם ונשאלו שם שאלות האם באמת את רוצה לעבוד בתור רופאה אני מאמין שאף אחד\ת לא אוהב לחטט בפצעים של אחרים בסופו של דבר הכל מסתכם איך לא בכסף עובדה! הרי מי ילך ללמוד 7 שנים בגלל שהוא אוהב את המקצוע או בשביל משכורת נחותה לכן מעצבן ששואלים את השאלה הזאת בראיון לפעמים בא לי לומר למראיין למה אתה הלכת ללמוד רפואה בגלל שאתה אוהב את המקצוע או כדי שתוכל לקנות וילה ומכונית פאר בצד. אני מתכוון ללמוד להיות מנתח פלסטי כיוון שהרופאים בבתי חולים במיוחד ממשלתיים עובדים המון שעות לפעמים יותר מ 17 שעות מכמות החולים שמגיעה עדיף לקבל אנשים בריאים שלא מתלוננים על הכאבים שלהם ולראות את היצירה שאת\ה עיצבת במו ידיך בכל אופן זה מה שאני חושב תגובות יתקבלו בברכה...

doc monti

New member
אין לי נתונים מדוייקים בנוגע לבחינה

אני רק יודע שהיא כוללת מספר מקצועות- מן הסתם המקצועות שאנחנו נבחנים בהם בבחינות ארציות (פנימית, ילדים, כירורגיה, גינקולוגיה, פסיכיאטריה) ואולי עוד כמה. לאחר שעוברים את המבחן, מחוייבים לעשות סטאז' במשך 11 חודשים כמו בוגרי הארץ.

תודה על העזרה

הנתונים שהצגת ידועים לי אם תשמע על נתונים נוספים תעדכן אותי בכל אופן תודה על הידע...

לגבי המבחנים, אין לי עוד פרטים

אתה מוזמן לשאול בפורום לימודי רפואה בynet, יש שם לא מעט אנשים שלומדים בחו"ל. לגבי האטרקטיביות של לימודים בחו"ל, קודם כל, זה מאוד תלוי על איזו מדינה מדברים. דבר שני, לא כל אחד מוכן לעקור את החיים שלו לארץ זרה לשש שנים. כל אחד וההעדפות שלו. בקשר לסיבות ללמוד רפואה, אתה אולי תתפלא, אבל יש אנשים שלא הולכים לרפואה בשביל הכסף. כמעט כל אחד שתשאל בפורום הזה, יגיד לך שהוא לא הלך לרפואה כדי להרוויח, אלא כי הג'וק הזה של רפואה נכנס לו לראש ולא מוכן לצאת משם. אני יכולה להעיד על עצמי שכסף זה הדבר האחרון שאני חושבת עליו כשאני חושבת על עבודה בתור רופאה. אם השיקול שלך ברפואה הוא כסף, אני במקומך הייתי שוקלת את זה שוב. יש הרבה מקצועות אחרים שבהם אתה יכול להרוויח הרבה יותר וגם לא תצטרך ללמוד כ"כ הרבה ולעבוד כ"כ קשה כדי להגיע למעמד שבו תרוויח כמו שאתה רוצה להרוויח. אושרית.

תגובה ללטינית בנשמה

לגבי העתקת מגורים לארץ אחרת את צודקת כל אחד והשיקולים שלו לגבי האטרקטיביות אני מדבר על רומניה או הונגריה בוליביה ירדה מהפרק. לפי דעתי אף אחד לא ישקיע מעצמו כל כך הרבה שנים ללמוד רפואה בשביל לקבל משכורת זעומה,כמו שתגידי לי עכשיו שאחד אוהב לגלוש ישקיע את כל החיים שלו על גלישת גלים בלי תמורה נאותה ברור שיש צד חשוב שצריכים לשאול אם אנחנו באמת מתעניינים ברפואה או לומדים רק בשביל לקבל משכורת טובה אני בכל אופן מתעניין ברפואה מגיל קטן אבל אם המשכורות ברפואה לא היו מזהירות פנים הייתי הולך ללמוד משהו אחר...

moran f

New member
יש לי רעיון

אולי כדאי להפסיק להניח שכולם כמוך? אמרו לך לפחות פעם אחת שכן, יש אנשים שלומדים בלי קשר למשכורת. תן לאנשים את הקרדיט שהם לא משקרים, טוב? זו לא ועדת קבלה שצריך להרשים, זה פורום. אה, וסימני פיסוק מאוד יעזרו.

תגובה ל מורן

אולי כדאי שתתחיל לקרוא ביסודיות את מה שרשמתי במקום לזרוק הערות מיותרות? אתה גורר אחריך מבול של הודעות אגרסיביות ומעצבנות! לא אמרתי שהמשכורת יותר חשובה לי מהכל,אחרת הייתי הולך ללמוד משהו אחר. אמרתי שמתוך היגיון המשכורת חשובה! מתוך הנחה שמשקיעים המון שנים. איך הגעת למסקנה שאני חושב שהם משקרים?

moran f

New member
שים לב למה שכתבת

"לפי דעתי אף אחד לא ישקיע מעצמו כל כך הרבה שנים ללמוד רפואה בשביל לקבל משכורת זעומה" - אז אם מישהו אומר לך שלא אכפת לו מהכסף, מה זה אומר? ומהודעה מוקדמת יותר - "יצא לי לקרוא קצת מההודעות שלכם ונשאלו שם שאלות האם באמת את רוצה לעבוד בתור רופאה אני מאמין שאף אחד\ת לא אוהב לחטט בפצעים של אחרים בסופו של דבר הכל מסתכם איך לא בכסף עובדה! הרי מי ילך ללמוד 7 שנים בגלל שהוא אוהב את המקצוע או בשביל משכורת נחותה לכן מעצבן ששואלים את השאלה הזאת בראיון לפעמים בא לי לומר למראיין למה אתה הלכת ללמוד רפואה בגלל שאתה אוהב את המקצוע או כדי שתוכל לקנות וילה ומכונית פאר בצד." - מי ילך ללמוד וכו'? מסתבר שלא מעט אנשים. אז לא. לא לכולם המשכורת חשובה. אולי זה ישתנה ואולי לא (בכל זאת, רוב חברי הפורום צעירים יחסית), אבל העובדה היא שגם בסופו של דבר לא כולם הולכים להיות מנתחים פלסטיים או רופאי עיניים או מומחים ל-IVF. יש גם רופאים שמרוויחים משכורות צנועות יותר (למרות שאני חייבת להסכים עם דוק מונטי - אני לא חושבת שמישהו רעב ללחם, צנוע לא אומר אפס). מבול התגובות הוא להודעה שלך, לא להודעה שלי, אם תשים לב. אני פשוט הגבתי ראשונה. אני חושבת שאנשים פשוט מתעצבנים מהקביעה הגורפת שלך בקשר למניעים של כולם בלי ששאלת אפילו את חלקם מה דעתם.

natalysh

New member
בוא אני אשבור לך את ה"אף אחד"

אני ועוד רבים אחרים הולכים לאכול משכורות זעומות. רופאים בשלבים הראשונים בקריירה שלהם מרוויחים במקרה הטוב 6000 שקל במקרה הפחות טוב משכורת מינימום. לא רק זה, אני בתור עתודאית, ועתודאים רבים אחרים, הולכים לקבל 700 שקל בחודש במשך שלוש שנים, שזה עוד יותר זעום ממה שמקבלת נעל בחנות נעליים. אז אל תגיד לי שאני פה בשביל הכסף/טובות הנאה/סטטוסקופ וכו'. אם אתה מחפש כסף, לך ללמוד מחשבים, כי אתה עלוול להתאכזב קשות עוד כמה שנים.

הלימודים בהונגריה

עולים די הרבה. אמנם קל יחסית להתקבל, אבל הקושי בא אח"כ במימון של הלימודים וגם בסינון הגדול שיש בשנתיים הראשונות של הלימודים. בנוסף, לפי מה שאני יודעת, לסטודנטים זרים אסור לעבוד בהונגריה, ככה שאת רובו המוחץ של הכסף אתה צריך להכין מראש. בלימודים ברומניה אני פחות מתמצאת, אבל זה מאוד דומה למה שהולך בהונגריה. כמו שכבר אמרו מעלי, לכל אחד יש העדפות אחרות, ובניגוד לדעתך, קיימים אנשים שהולכים ללמוד משהו (לאו דווקא רפואה) למרות שהם מודעים היטב לעובדה שהם לא ירוויחו בו הרבה כסף. זה שאתה חושב בצורה מסוימת, לא אומר שכולם חושבים ככה. אושרית.

תגובה ללטינית בנשמה

ביררתי לגבי לימודים בהונגריה,אז ככה שכר לימוד נע בין 50000-60000 ש"ח בשנה שזה כולל ספרים,שכר דירה,הוצאות דירה.לגבי מזון,הבנתי שיש להם סידור כלשהו בבוקר ובצהריים.הסינון הוא לקראת סוף השנה השנייה והשלישית ולפי מה ששמעתי צריכים לשמור על ממוצע 85 ומעלה.לגבי ההעדפות תקראי מה שרשמתי למורן למעלה.

למעלה