לימודי רפואה בחו"ל

אף אחד כאן לא התכוון לתקוף אותך

נכון, זו מדינה דמוקרטית, וברור שאתה יכול להגיד את מה שאתה חושב, אבל יש דרך להגיד כל דבר ויש דרך להתווכח. עם כל הכבוד, להגיד למישהי "ששששש" זו לא דרך נאותה להתווכח. אם כל כך הרבה אנשים מביעים את אותה הדעה (או בעצם עובדה) לגבי מה שכתבת, אולי שווה לקחת רגע ולחשוב על העניין במקום סתם להיגרר לויכוח שלא מוביל לאף מקום. סתם לידע כללי, אנחנו אולי נראים מגובשים ומכירים כבר הרבה זמן, אבל חלק מהאנשים שהגיבו אליך כותבים כאן לא יותר משלושה שבועות. אם להמשיך לכתוב כאן או לא, זו החלטה שלך, אבל אני חושבת שאם תפסיק, ההפסד יהיה של שני הצדדים, וחבל. אושרית.

לשאוף לנשוף

אתה זה שאמרת שאם המשכורת לא הייתה "מזהירת פנים" (יש ביטוי כזה בכלל?) לא היית הולך לרפואה. ובכן, היא לא. אתה אמרת, לא אני. מבחינתי, תלמד גם נגינה על עוגב, for all I care

nightriders

New member
נמר, כמה דברים

לגבי לימודים בהונגריה. בשלב הקליני בעיקר בשנה שישית, תוכל לבצע את חלק מהלימודים בבתי חולים בארץ. יצא לי לראות כבר די הרבה "הונגרים" בבתי חולים. גם את הסטאז' תוכל לעשות בישראל. למעשה יש שני גורמים מגבילים עיקריים: 1. מימון הלימודים 2. צליחת השלב הקדם קליני ששם הוא דוקא קשה יותר. לגבי המשכורת של רופא. אף אחד לא אמר שמשכורת זה לא דבר חשוב. זה דבר מאוד חשוב, אבל בגיל צעיר לא תמיד חושבים/מודעים לעובדה הזאת, ולכן תהיה בטוח שאף אחד לא משקר לך, ואם מישהו אומר לך שהוא לא הולך בשביל הכסף- זה כנראה נכון. אל תשכח שרב האנשים כאן לא נושאים בעול פרנסתם. מלבד זאת, רופאים אכן לא רעבים ללחם, מתמחה יכול להגיע ל 7000-8000 ביד. אבל זה נובע מהשעות הרבות בחודש שהוא עובד. ודבר נוסף הוא שהגיל בו אתה מתחיל לעבוד מתאחר, כל עוד את רווק אין עם זה בעיה, אבל אם אתה רוצה להקים משפחה - זה עוד חסרון. לעומת מהנדס אלקטרוניקה שיוכל להתחיל לעבוד אחרי התואר הראשון ולהרוויח משכורת הרבה יותר רצינית. שיהיה בהצלחה

לגבי פלסטיקה וממון

אולי זה לא המקום, אבל נמאס לי לקרוא שחושבים שכירורגיה פלאסטית מוקדשת לשיפוץ נשים יפות... יש הרבה פאנים בהם כירורג פלאסטי עוזר מאד (נפגעי תאונות דרכים, פיגועים ועוד דברים יפים....) לגבי הכסף - עם בכסף עסקנן - אפשר ללמוד מנהל עסקים. ישנו גם את מקצוע ההנדסה הביורפואית שמאפשר השתלבות טובה בהייטק וכו'. כרופא אפשר גם להרוויח יותר טוב עם הולכים לעבוד בחברות תרופות ומחקר, שמעתי שלפעמים דורשים שם גם רופאים. שיהיה לך הרבה הצלחה.

תגובה לקונגודה

פלסטיקה אמנם מדבר על אסטטיקה וטיפוח, יש גם מקרים כמו שהצגת שלפי דעתי יותר חשובים מאשר נשים שרוצות לעשות טיפוח אסטטי.

בדיוק...

ולכן לדעתי דבק בכירורגיה הפלאסטית שם מאד לא ראוי של "רופאים רודפי בצע" או דרך קלה להתעשרות ע"ח הדימוי העצמי של אנשים אחרים במקום להבין שבשביל אותה איש/ה שהפנים שלו/ה התעוותו לגמרי, הניתוח הזה משמעותי אולי כמעט כמו הניתוח שהציל את החיים שלו/ה... ולכן היה לי חשוב להעלות את זה בפורום, לאור מה שכתבת והתגובות שהתקבלו...

חלק מהסיבות שאני אוהב את המקצוע

ראיתי בערוץ 2,לפני כמה ימים משלחת של רופאי כירוגיה פלאסטית,שטסים כל שנה לפרו,כדי לנתח 16 ילדים ביום במשך חודש,שחולים במן מחלה נדירה, של קרע בשפתיים כולל החך,הם לא יכולים לדבר,לאכול מזון מוצק,קשה להניק אותם,וההורים מפחדים להוציא אותם מהבית,שלא יקראו להם בשמות גנאי(מפלצות),אתה צריך לראות,את החיוך שעל הפנים של ההורים אחרי הניתוח ממש לבכות.

natalysh

New member
בינינו, עם העולם היום, איזה חלק

מהרפואה הפלסטית תופס החלק שבאמת נועד לעזור למטופל לשפר את איכות חייו ולא להגשים את משאלותיו הפרועות של בעלו?
ואדוננו המהפנט, מאוד מתוחכם לקפוץ ולומר שפלסטיקה עוזר לאנשים הזקוקים לעזרה וכו' אחרי דיון שכולו עוסק בכסף...

העולם היום

א. תמיד שווה לנסות להגשים את האידיאל. אני לא מספיק בקיאה בשביל לאמר בוודאות, אבל יש הרבה עבודה בתחום הפלאסטי שפשוט פחות "משווקת" לקהל. ב. לרוב, עד כמה שזה עצוב - אלו לא משאלות של הבעל... אלא מוטמעות יותר חזק בתוך ה"אישה" או ה"איש" עצמו... מה שלדעתי האישית יותד עצוב. ג. אולי לאדוננו המהפנט יש צד הומאני מעבר לצד האקונומי המבוסס, וזוהי תחילתה של נביטה?!

nightriders

New member
אחי,אין לי מה לקרוא מה שכתבת למורן

אתה פנית בשאלה לגבי לימודים לחו"ל, בסך הכל רציתי לעזור ובאותה הזדמנות הארתי נקודה נוספת. אין לי שום כוונה להתנצח איתך המון הצלחה

תגובה ל- nightriders

קודם כל תודה רבה על העזרה.דבר שני,אין לי שום כוונה להתנצח איתך.אתה זרקת הערה שאני חושב שהם משקרים,לא פניתי לאף אחד,באופן אישי ואמרתי שהוא\היא משקרים.דבר שלישי,אני אוהב את המקצוע,לכן אני לא אבחר במקצוע כמו מהנדס אלקטרוניקה,למרות שאפשר לעשות יותר כסף. בכל אופן חג שמח,תהנה בחברת האנשים שאתה אוהב,המון הצלחה-בתחום שאתה שואף אליו.

ברוך הבא לפורום ../images/Emo140.gif

קודם כל, לדעתי אם אתה ממש קרוב לסף של הטכניון, אולי שווה לך לשפר ציונים עוד קצת ולהתקבל עוד שנה. מה גם, שחוץ מהטכניון יש עוד שלוש אוניברסיטאות שיש בהן פקולטות לרפואה, למה לא לנסות שם
בקשר למבחן הרישוי של בוגרי חו"ל, ממה שאני יודעת, ממש לא קל לעבור אותו. אין נתונים רשמיים על אחוזי המעבר של אוניברסיטאות שונות, אבל באופן כללי אני יודעת שלא חסרים אנשים שניגשים למבחן הזה יותר מפעם אחת כדי לקבל רישיון ישראלי. בנוסף, קח בחשבון שבלימודים עצמם בחו"ל יש סינון מאוד גדול בשנים הראשונות, במקום הסינון שלפני הלימודים. בקיצור, אני הייתי חושבת על זה עוד קצת. אושרית.

למעלה