לך הביתה, תסגור ת'דלת ואל תחזור לעולם.

כמה שכאב לי בתוך הלב..כמה היה לי רע..

מכבי לא טובים, בואו נודה בזה. לא אוהבים להפסיד גם במשחק אימון וגם נגד ילדים. הפסד לא מתקבל בשום צורה שהיא. בואו נודה באמת, קטש צדק, צביקה שרף לא יודע לאמן. הוא כן יודע להחדיר מוטיבציה. אבל לאמן? זה רחוק מהמציאות. מאמן גרוע, תרגיל 1 נורמלי עבור וויצ'יץ' (המסור הטוב באירופה) אני לא ראיתי. לא ראיתי תרגילים לפינוי בלותנתאל ל3. לא רואה תרגילי פינק אנד רול שהיו עושים תמיד עם וויצ'יץ..אין כלוםם!!! דוגמה לכך שאין תרגילים ראינו אתמול במשחק כמה שניות לסיום. צביקה לקח פסק זמן. ומי העביר את התדרוך לתרגיל? ניקולה!!! סימן להם על הלוח את התרגיל והסביר ובאמת ניקולה קלע 2 נק' מתחת לסל בזכות התרגיל שהוא עצממו העביר בפסק הזמ ונשארו 6 שניות לסיוםן!! (מענין אותי אם המאמן היה קטש וניקולה היה מתדרך, היו קוטלים את עודד והיו אומרים שהוא לא יודע לקחת פיקוד ברגעים מכריעים..אבל על צביקה אף אחד לא יקטול ואף אחד לא ירמוס). הוא הרס את ניקולה וגמר אותו, עד כדי שההנלה לצערי שוקלת את עתידו במכבי
הוא גם עושה לדרק שארפ עוול בכך שתמיד מכניס את השחקן המצוין הזה בשניות סיום. חבל שחקן הכי אהוב שיודע להעלות את המוטיבציה בכל שחקן, ויודע לקלוע ברגעים הכי קריטים, לא משחק.. הוא גמר את אליהו לקרשים. יש לי קירבה למשפחת אליהו, ואני יודע שאם צביקה ממשיך הוא לא ימשיך. רמת התסכול והיכולת שצביקה הביא את ליאור גומרת אותו. הוא לא מסוגל להמשיך בצורה כזאת בכלל. שחקן שהיה מועמד לNBA, נהרס ע"י צביקה שרף ולא רואה פרקט לשניה. גם עם טל בורשטין הוא הסתכסך (בלי קשר לפציעה של טל). טל יכל לתת מעצמו גם במשחק הזה וחבל שהוא לא שיתף אותו. אני לא אוהב להפסיד, אבל אולי זה מה שיעורר את ראשי מכבי להתחיל להשקיע במאמן ברמות הגבוהות כמו מסינה, אוברדוביץ' וכו'. למרות שגם מאמנים כמו בלאט, פיני יכולים להיות מצוינים. לא יודע מה איתכם, אבל יהיה לי מאוד מאוד עצוב אם ניקולה או שארפ יעזובו. שרף הרס אותם כמו שהוא הרס את קטש כשחקן וכמאמן. וכמו שגמר את אליהו, ואת בורשטין. חובה להביא מאמן ברמה גבוהה כבר שיתחיל לבנות קבוצה על הבסיס הקיים של ניקולה, דרק, הלפרין, אליהו, מוריס ובטסיטה. כל שאר הלוזרים להעיף ומהר - בינום, קאמינגס, בלותנטאל, גארסיה.

ilovenewyork

New member
גועל נפש מה שקרה במהך האחרון

יכל להעלות את בורשטיין ואליהו כדי שיתנו שמירה "גבוהה" על הגראדים ולחסום את כל רחבת הסל פשוט לא יאומן

Carmelo Anthony

New member
אל תשכח את נבחרת ישראל...

הוא לא עד כדי כך אסון, הוא זוועה, הוא קטסטרופה, אבל לאמן קבוצה מקצועית קטנה כמו הפועל ירושלים או איזו בטישקטש (איך כותבים את זה?!) הוא יכול.

asafsuf2

New member
פרופורציות

למרות שתמכתי בשרף כל העונה, גם אני מודה שאין ספק שהוא נכשל. מעבר להפסד האליפות, שבשיטת הפיינל פור המטופשת יכל לקרות לכל מאמן, מדובר באיך שמכבי נראית בליגה בחודש וחצי האחרון. עם זאת, לבוא ולאמר שאין לו מושג בכדורסל והוא לא יכול לאמן זו הגזמה פראית. בכל זאת, מדובר במאמן שאמנם הפסיד בשלושה גמרים אירופים, אבל גם הגיע אליהם - הישג שמעט מאד מאמנים באירופה יכולים להתגאות בו. להגיע לגמר העונה עם הסגל המקרטע והפצוע של מכבי זה בכלל היה נס. בליגה הוא בהחלט נכשל כשלון חרוץ, אבל במבחן הנה רשימה של מאמנים שנחלו כשלון עוד יותר חרוץ משרף העונה - אובראדוביץ' (הודח בטופ 16 עם קבוצה עם תקציב כפול משל מכבי), פיני גרשון (נכשל זו שנה שניה עם קבוצת המיליונרים אולימפיאקוס ונזרק ממנה), בלאט (נזרק גם הוא מפילזן תוך כדי עונה בינונית מינוס), אפי בירנבוים (לא הצליח לעצור את התפרקות בני השרון אחרי פציעת בלצ'ר וסיים את העונה בצורה איומה עם סדרת הפסדים רצופים), דרוקר (מועמד למכבי? בבלגיה הוא נכשל...). בקיצור, הבעיות של מכבי העונה הן הרבה יותר עמוקות מאשר עמדת המאמן. כמו שכתבתי בפוסט אחר, המאמן צריך להתחלף (למרות שכפי שאתם רואים, אני לא ממש מתרגש מהאופציות הקיימות להחליפו), אבל גם גורמים אחרים במכבי חייבים לעשות חשבון נפש כולל ההנהלה, השחקנים, וגם האוהדים. כולם צריכים לחזור לתפקד בצורה נורמלית שתאפשר למאמן הבא ולשחקנים לעבוד בראש שקט עד כמה שניתן עם מינימום לחצים חיצוניים.

ilovenewyork

New member
הוא לא התעקש על להביא מחליף רואי לפייזר

וזהו הכישלון הכי גדול שלו ! או לפחות להביא את דרו ניקולס ש"נזרק" מפילזן הוא היה פסיבי מדי אפילו לספאחיה הביאו רכז ( נגיד ) באמצע העונה רכז זה כל מה שמכבי היתה צריכה כדי לקחת אליפות השנה

asafsuf2

New member
להביא את דרו ניקולאס?

קודם כל, מבחינה מוסרית דרו ניקולאס היה צריך להיזרק ע"י היורוליג ללא אפשרות לחזור לפחות ל-5 שנים. מכבי לא צריכה שחקנים פחדנים שיברחו לה כל פעם שתהיה איזו התרעה לפיגוע. דבר שני, לשלם לו 750 אלף דולר לחודשיים כשהוא יכול לשחק רק בליגה הישראלית זה מגוחך. עם כל הכבוד לאליפות בישראל, אין מקום במכבי להביא שחקן שלא יכול לשחק ביורוליג. כל הדיבורים שהאליפות זה הלחם והחמאה של מכבי הם חסרי ערך מאז שהאליפות הפכה לגביע השני (כהגדרתו של יו45). מכבי יכולה וצריכה להתרכז בעיקר ביורוליג, ומבחינתי כל עוד יש למכבי חוזה השתתפות ארוך טווח ביורוליג והיא בונה קבוצות שמתמודדות שם בצמרת, אז לא אכפת לי להפסיד אליפות מדי פעם (כל עוד זה בשיטת פיינל פור ולא סדרות). כל זאת, דרך אגב, לא גורע בעייני מההישג של חולון, שלקחו אליפות כמו גברים, ולא רק בגלל השיטה. חולון (כמו גליל ב-93) היא אלופה ראויה, בניגוד לתסריט האימים שהיה יכול להיות אם ירושלים הייתה גונבת למכבי את האליפות אחרי שהובסה בידי מכבי שוב ושוב בליגה הסדירה וסיימה את העונה הרגילה במרחק של חמישה הפסדים ממכבי ועם הפרש סלים של של +53 לעומת +482 של מכבי.

לא מסכים

הוא מאמן ותיק שיש לו הישגים וקבלות. אז לא הך לו השנה, קטש האפס בנה לכם ת'קבוצה

Thierry Henry

New member
קטש האפס בנה את הקבוצה?

צביקה שרף היה המנהל הספורטיבי! החלטות לגבי הבאת שחקנים והשארת שחקנים נעשו איתו ועם התחשבות בדעות שלו. כל מי שהיה במכבי העונה כחלק מהצוות שבנה את הסגל, אשם במה שקרה. הרבה אחריי שקטש הלך לצביקה הייתה אפשרות לשנות. הוא יכל לצרף מוביל כדור, הוא יכל לזרוק גבוה זר ולהביא SF איכותי. הוא לא עשה את זה וזה אולי הכישלון הכי גדול שלו , כי הייתה לו הזדמנות להראות לכולם , הנה - אני מתקן טעויות שעודד עשה. במקום זה, הוא ניסה להראות שלמרות הטעויות של עודד הוא יצליח יותר. ומה קרה בסוף? כולנו יודעים. צביקה מאמן ותיק, הישגים, קבלות..כל זה טוב ויפה. שאתה מפסיד בעונה 3 גמרים , אתה פשוט לא מספיק טוב לאמן את מכבי ת"א. ואני לא רוצה להתחיל ולהיכנס שוב לכל עניין ההתנהגות הדוחה שלו כלפיי אליהו ובורשטיין וכלפיי החזרה הקבועה על מתן הכדור לביינום בדקות האחרונות, דבר אשר צביקה בעצמו (!!) היה מבקר בעונה שעברה כחבר בפנאל יציע העיתונות. מעניין, לסאפחיה הגיע פיטורים על הטעויות עם ביינום אבל צביקה שיהיה חסין מביקורת? לפחות ספאחיה הביא אליפות..

שמע-

צביקה אמר כמה פעמים שהוא נגד ביינום ולדעתי אם הוא היה המאמן ביינום לא היה בתחילת העונה. קטש בחר את השחקנים וההנהלה אישרה ויכול להיות מאד שצביקה התנגד, אבל קולו לא נשמע

נמשל

New member
אחרי שמתחילים להבין איך דברים עבדו במכבי

ברור שלא קטש ולא צביקה בנו באופן מוחלט את הקבוצה אלא הושפעו רבות מדעת 3 הראשים (יחד עם הסקאוט החדש מוני) כץ הודה בראיון ליציע העיתונות שהנחיתו עליו את ביינום (ששמעון היה זה שלחץ להשאיר אותו) סביר להניח שקטש כמאמן צעיר וחסר בטחון הסכים לשחקנים שלא היה סגור עליהם. אבל כולם אשמים בבור שנוצר בעמדה 3. כולם זעקו, עד אחרון האוהדים, שחסר שחקן בעמדה 3, כולם זעקו שהסגל הישראלי חלש מבעבר ואין בו איזון בעמדות השחקנים. הנסיונות הלא ברורים בלתת עוד ועוד צ'אנס לקאמינגס בעמדה הכי חשובהעל המגרש וההתעקשות על להביא את מוריליו דה רוסה וגל מקל לא ממש מובנת. גם אם היו פציעות במכבי, כמה כבר יכלו לתרום השניים האלה, שרק התאמנו תקופה כה קצרה עם הקבוצה?

למעלה