לכל הברמנים המודאגים - חוק העישון - העתירה.

nunimon

New member
לכל הברמנים המודאגים - חוק העישון - העתירה.

לא לקח יותר מדי זמן, והנה הגיעה העתירה הנגדית. האמת, שאני מבין לגמרי את המלחמה של שני הצדדים, וזה באמת נחמד לצאת מערב בבר, בלי הריח של הסגריות, אבל בתור מעשן, חסרה לי האפלוליות של הבר.... זה חלק מהאוירה. שלא לדבר על לשבת בבית קפה, הקפה נגמר מהר מדי, ואז מה...? אז הנה - קישור לעתירה נגד החוק נגד העישון כפי שפורסמה בYNET . יהיה מעניין.

לא נראה לי שיהיה כזה מעניין..

הטענה די מפוקפקת, אם במקומות אחרים בעולם זה עובד יופי למה שבישראל זה לא יעבוד? עכשיו חזרתי מאיטליה וסוף סוף נהנתי לצאת לשתות בלי להחנק מסיגריות.. אולי עכשיו אשקול לחזור לברמן פעם בשבוע כמו בימים הטובים או אפילו יותר מזה, אשקול לפתוח את הפאב שתמיד רציתי

יקיר85

New member
למה שבישראל זה לא יעבוד?

התשובה בגוף השאלה, אתה בישראל אם החוק הזה אכן יצא לפועל יש שתי אפשרויות * או שלא תיהיה אכיפה במקרה הטוב או שבעלי המועדונים/פאבים יאלצו לספוג את הקנסות ולכסות אותם בהכנסות. * אופציה שנייה היא שאם אכן יאכפו את החוק אז אנשים בקושי יצאו למקומות האלו כי כל האווירה תשתנה וכבר לא יהיה "כיף" לבלות, לשתות אני יכול גם בבית ובהרבה פחות כסף...

ושוב אני שואל

מה שונה ישראל מכל מקום אחר בעולם שבו הפסיקו לעשן בתוך בתי עסק? לא ראיתי שבאיטליה כל הפאבים היו ריקים, גם לא בסקוטלנד ואפילו לא בניו יורק.. אז מה שונה כל כך בישראלים? הם עם סגולה כזה שחייב סיגריה לצד הקפה או האלכוהול ובלעדיה הוא יחרים את הפאבים והמסעדות עד כדי שאלו יפעילו לחץ על המדינה לבטל את החוק 'המטופש'? משום מה לא נראה לי... ואם באמת תהיה אכיפה של החוק (וגם זה יהיה חדש במדינתנו) אז לאט לאט עם הזמן גם כאן הרוב יתיישרו לפי התנאים החדשים ואו שיסדירו מתחמי עישון בתוך מקומות בילוי או שנאלץ לראות חבורות מעשנים מצטופפים מחוץ לדלתות הפאבים והמסעדות. אגב, העולם כיום כבר לא מה שהיה לפני עשרים ושלושים שנה, כוחן והשפעתן של ענקי הסיגריות כבר לא עומד איתן אל מול המתנגדים אז כל המלהכים הללו הם רק עניין של זמן עד שיקבלו עוד ועוד תאוצה ומסביב לעולם יידחקו המעשנים לפינות מגודרות היטב, נו כמו שעשינו לנמרים ועוד כמה חיות נכחדות. מתי בפעם האחרונה יצא לך לעשן בשדה תעופה בחו"ל? בנסיעתי האחרונה הייתי עם שני חברים מעשנים, לטענתם, חדר העישון בשדה היה כל כך מחניק שהם נאלצו לותר על הסיגריה לשעות ארוכות מאד... הבעיה שלנו היא שעד היום המעשן לא נתפס כמטריד, השאלה המוסרית שצריך לשאול כאן היא מי מפריע למי? זה שמעשן או זה שרוצה להנות מהארוחה או המשקה תוך שאיפת אויר נקי לריאות... חפרתי, אני יודע, תתמודדו

nunimon

New member
אין בעיה, כל עוד יש פתרון למעשנים.

מה הבעיה שיהיו מסעדות למעשנים? או מה הבעיה שבעלי העסקים יפרידו את העסק בין קומות, או בין חללים גדולים דיים? נכון להיום, יש פגיעה בוטה בכבוד האדם וחירותו. אני מסכים שיש עוול של הרבה שנים באוכלוסיית המעשנים, אבל כיאה לתרבות ישראלית של סמוך על, נוצר מצב שעכשיו מתעללים במעשנים. עוד כמה שנים מישהו יתעורר, ויישרו את השטות הזאת שוב, אחרי שעסקים נפגעו, ואנשים רבים מתוסכלים. אם באמת החוק ימנע מאנשים לעשן , אדרבא, אבל יש אנשים שהסיגריה עבורם היא 7 דקות של נחת.

obbb

New member
מתעללים במעשנים?!

מסכן שלי ליבי יוצא אליך. עד עכשיו שהתעללו בלא מעשנים... זה היה בסדר, כן? ואם בא לי לעשן נרגילה, וסמים, ובא לי לדפוק חרבון באמצע הבר, אז מתעללים במנרגלים, במסוממים ובמחרבנים שאוסרים לעשות את זה? לא היה לאף אחד אכפת שתעשן כל עוד זה לא היה פוגע באופן פיזית בבריאות ובהרגשה ובריח של הסביבה שלך.

nunimon

New member
../images/Emo140.gif

לא אמרתי שאוכלסיית המעשנים צדיקה. אמרתי שמדינת ישראל היא מדינת חלם. במקום לבנות תוכנית ארוכת טווח, שתפגע כמה שפחות בשני הצדדים, ישראל עובדת בשיטת הכיבוי שריפות. במשך הרבה שני פגעו פגיעה בוטה בלא מעשנים, וליבי איתם. עכשיו במקום לחשוב מה לעשות נכון, שוב יוצרים מצב קיצון, ופוגעים באוכלוסיה המעשנת. מה יותר פשוט מלשבת רגע ולחשוב? למה לא למצוא פתרון לשני הצדדים שיהיה הולם? אגב מחרבנים - בשביל זה יש להם שרותים לא? את לא רואה אותם יוצאים לחרבן ברחוב.... אז למה לא להקצות מתחמי עישון? לגבי סמים - זה לא חוקי בארץ, אז אני לא מתייחס לזה בכלל.

DoubleD

New member
כפי שכתוב

התיקון הוא ברמת האכיפה לגבי מקומות ציבוריים לא ע"מ לפגוע בקהילת המעשנים אלא להגן על אלו שסובלים מהם. לגלעד היקר בד"כ יש פנינות בהצעות חוק :) גם זה נעשה בהתחשבות לטובת הכלל. עכשיו זה תלוי בבעלי העסקים- האם באמת יקצו חדר נפרד ומוגדר עם בר מעשנים על פי התקן ? (לא יודעת מה איתכם, אני רואה כבר תור די ארוך למקומות ישיבה על הבר מעשנים ושאר המקום ריק...) האם הם מסתכנים בהפסדים באכיפת החוק או אולי בהינתן האיזור המוגדר ? השאלה היא מי יוותר קודם... המעשנים או בעלי הפאבים/ברים ?

maxfain

New member
האם כבר הייתם ב"מנטל" מאז כניסת החוק?

מחתימים אותכם על טופס שהמועדון הוא מועדון פרטי והעישון בו מותר ובלה בלה בלה.. משהו כזה.. לא טרחתי לקרוא יותר מדי. נראה איך הם יתמודדו עם פקחים. לי אישית זה פנאן, גם מקום שאני אוהב וגם עדיין אפשר לעשן שם. (אבל הכי חשוב, מתחת לבית.)

nunimon

New member
כל פעם שאתה נכנס אתה חותם שוב?

והם מוודאים לפי ת.ז? כל הכבוד ! בהנחה שזה חוקי, שיחקו אותה.

הו, הגיע הזמן

כמו שזכותם של הלא מעשנים לא לנשום עשן, באותה מידה זכותנו לעשן. הבעיה היא האגואיזם של הלא מעשנים שלא מוכנים שיקימו פאבים למעשנים... הרי מה יקרה אם חס וחלילה דווקא הפאב שמותר לעשן בו ישמע להם נחמד והם ירצו לשבת בו? העשן יפריע להם. אז אסור לאף אחד לעשן! זה מטופש!וזה מעצבן! בגלל קבוצה של סוציומטים אני צריכה לחטוף דלקת ריאות כדי לעשן? באותה מידה אני יכולה לצעוק שהאיסור על עישון במקומות בילוי פוגע בבריאות שלי כי אני נאלצת לצאת החוצה לקור! מאז שיצא החוק הפסקתי לצאת. כבר לא כיף לי באותה המידה. אני לא מרגישה בנוח, לקחו לי את הכיף של הסיגריה ליד הויסקי וממש לא בא לי לצאת לרחוב בגשם בשביל לעשן. מקומות הבילוי כבר הפסידו לקוחה אחת שהשאירה אצלם הרבה כסף וטיפים שמנים. ואני בטוחה שאני לא היחידה.

arshya

New member
אוי נו דמגוגיה זולה...

אם לא איכפת לך לסרטן לעצמך את הריאות בגלל סיגריות אז אתה באה ובוכה שלא בא לך לחטוף דלקת ריאות? גאוני.

למעלה