לכל הברמנים המודאגים - חוק העישון - העתירה.

arshya

New member
טיפשי זה

שאת בהנחה שהסרטן יהרוג אותך בגיל 70 ולא לפני, טיפשי זה שאת מייחסת לדלקת ריאות את מותך הקרב הממשמש ובא בגיל 25 בעוד שדלקת ריאות הורגת בעיקר זקנים באיזור הגיל שציינת בגלל המערכת החיסונית החלשה שלהם. תאמיני לי שדלקת ריאות לא תהרוג אותך בגיל כזה :) קיצר, אם תחשבו על זה תבינו שהחוק הזה יעשה רק טוב, אני מבין שאת עצבנית כי לקחו לך משהו שהיית רגילה לו,לחיות איתו,אבל את צריכה להבין שהרבה אנשים סבלו מיזה הם פשוט לא פצו פה כי זאת הייתה נורמה, נורמה פוגעת,מזהמת ואותי אישית דוחה. זה לא פגיעה בחופש הביטוי או בזכויות אזרח כלשהן מלכתחילה היה צריך לאסור על עישון במקומות ציבוריים כי זה פוגע! כל מה שבחזקת מסכן את בריאותי, בלי אישור שלי ובלי רצון שלי בכיף יכול לצאת מהחלון... חוץ מיזה שאם סיגריה זה מה שהיה עושה לך את הבילוי, זה רק מראה כמה את מכורה לדבר הקטן והמגעיל הזה,כמה שאת לא יכולה להינות בלעדיו. זה על פניו חמור בהרבה מלמות בגיל 70 מסרטן (לפי עניות דעתי) תאמיני לי שאני חי 22 שנה בלי סיגריות ומצליח להינות יופי טופי בלעדי זה... תנסי :) שבת שלום

אז כל הכבוד לך שאתה לא מעשן אבל

אם תשים לב, מתבצעת פה כפיה גם מהצד שלכם. אנחנו לא מתנגדים לחוק, פשוט טוענים שהוא זקוק לתיקון. כשאני הולכת לבית קפה או מסעדה ורוצה לעשן, אני לא אתיישב באיזור שבו העישון אסור, נכון? אז למה אתם מתנגדים כל כך לזה שיוקמו מקומות שמיועדים לקהל של מעשנים? מה עם קצת התחשבות בצד השני?

arshya

New member
חבובה,

אז ככה אני שוב אומר, בעניין הזה את צודקת, אני טענתי שאני לא מסכים למקומות שמיועדים אך ורק למעשנים? מצידי שיהיו מלא מקומות כאלה ושתחנקו אחד את השני שם בכיף... אני רק מצדד בחוק עצמו שמאפשר לי לצאת ולשבת בפאב בלי כל הזמן להשתעל ולהחנק (מה לעשות פעם היה לי התקף קשה של ברונכיט וזה לא עוזב כל חורף)... לא מגיע לי קצת נחת? בחור חביב תאמיני לי לא יכול לפגוע בזבוב! :) אבל שוב אין לי בעיה שידאגו לפינת עישון בתוך הפאב עצמו אפילו רק שאיכשהו זה יהיה תחום מוגדר ומתוחם... מעין גן חיות למעשנים! סתם... תכלס אפשר לארגן אפילו פינת מעשנים ומשתדכים! בפינה של מטר על מטר סיפורי אהבה יכולים לפרוח...

חחחחחחחח, חמוד אתה ../images/Emo6.gif

רעיון נחמד דווקא הקטע של מעשנים ומשתדכים.. זה יכול להיות סטארט אפ, כמו שהאקס האדיוט שלי היה אומר. בסיכומו של עניין, הבעיה היא לא ההסכמה שלנו בעניין... הבעיה היא שהחוק לא שלם ואפשר לתקן אותו. לאף אחד אין בעיה עם האיסור על עישון במקומות ציבוריים... כל עוד ינתן פתרון הולם גם למעשנים... בסופו של דבר, החוק צודק, על זה אנחנו מסכימים, הוא פשוט זקוק לטאץ' אפים קלים

anton z

New member
אם כבר מדברים על ג'ק..

טעם את הג'נטלמן ג'ק? פשוט עכשיו מביאים לי אחד מהדיוטי.. הוא טוב?

anton z

New member
לא.. לא יצא לי.. אני מכור לג'ק אבל לא זזתי עד

עכשיו מהג'ק הרגיל..

תנסה... הוא מעולה!

מומלץ בחום. אוף, עכשיו מתחשק לי ג'ק.... כמה זמן לא שתיתי... אני חושבת שהכבד שלי התחיל להתאחות בחזרה!

The German

New member
טלי אני אענה לך כמו שעניתי לבחור הקודם

אני מוכן שתעשני בברים את את מוכנה שאני אשכור דירה שסמוכה לדירה שלך, אצפה את הקירות באסבסט ואציב שם גם אנטנה סלולארית - הרי זו זכותי ה מ ל א ה! עישון הוא נזק סביבתי, פוגע גם באחרים שלא מועניינים בו באופן ישיר כמו אסבסט, דלקת ריאות זו הבחירה שלך וחוסר נכונות לפיתרון ראוי למעשנים. הקבוצה הזו שאת קוראת להם סוציומטים הם הרוב השקט ואת צריכה להתחשב בהם. הסיגריה שלך גורמת להם נזק לא קטן וזכותם להנות מאויר נקי, כן זו זכות.

תקשיב, כמו שאמרתי בהמשך...

אני חושבת שהרעיון של החוק נכון, היישום שלו לא שלם! צריך למצוא פתרון שיהיה מקובל על שני הצדדים! במקומות שיש אפשרות לאיזור נפרד למעשנים - מעולה! רק שידאגו שגם האיזור למעשנים יהיה מקורה ומחומם, גם אם הוא פתוח... משהו בסגנון החצר בלימה לימה, אם אתה מכיר... בחורף היא מקורה, ויש תנורי חימום. בנוגע לפאבים והמקומות הקטנים שאין להם אפשרות להקצות איזור עישון צריכים לתת לבעלי המקום את הבחירה אם המקום שלהם פונה לקהל של מעשנים או לא. כמו שאנחנו לא יכולים לכפות על הלא מעשנים לנשום את עשן הסיגריות שלנו, באותה מידה הם לא יכולים להגיד לנו לא לעשן בכלל. זו פגיעה בחופש שלנו, באותה מידה שהעישון שלנו הוא פגיעה בזכות שלהם לנשום אויר נקי.

Symbolic

New member
עישון צריכה להיות החלטה של הבעלים

בדיוק כמו שהוא מחליט על תפריט, מוסיקה, אווירה, עיצוב וכדומה. זה לשים חוק שהאוכל חייב להיות כשר, או שחייב להיות גלינפידיך 15 בתפריט מ"התחשבות באנשים שאוהבים גלינפידיך 15". בר זה מקום פרטי. אין ספק שחוק העישון למקומות ציבוריים שהם לא אופציונליים כמו קופת חולים, משרדים ממשלתיים וכהנה וכהנה הם מוצדקים לחלוטין. אבל בר? בבר הזה מעשנים. מי שלא רוצה לא חייב ללכת, בדיוק כמו שמי שלא רוצה ללכת לבר מסוים כי אין לו גינס מהחבית, לא הולך. בדיוק כמו שהוא לא אוהב את העיצוב, לא הולך. אם דבר כזה יקרה, מה יקרה? פשוט יותר תעשן בכל הברים. אין ספק שזה מה שיקרה, ואז יבינו שאנשים רוצים לעשן בפאבים נקודה. אם מישהו לא מבסוט שיפתח או שילך לבר ללא עישון. לא חייבתי אף אחד לשבת לשאוף את העשן שלי. זה בר והוא ממש לא חייב לבוא, בדיוק מאותה סיבה שאם המוסיקה לא הייתה לטעמו הוא לא היה מגיע. הבעיה שבארץ אנשים כן מעדיפים לבוא להתמרמר, במקום למצוא אלנטרנטיבה בשביל עצמם שתהיה טובה. אם שנייה אנשים ינסו להנות מהבילוי ולא כל שנייה "אוף זה מעשן" אז היה יותר פשוט. מה שכן - קצת התחשבות מצד מעשנים מעולם לא הרגה אף אחד.

אני בעד להוציא חוק נגד קולה במקומות ציבוריים!

מה, עשן מזיק לריאות, קולה מזיקה לשיניים! וגם במועדונים, לשים מוזיקה בווליום נמוך! כי הווליום הגבוה מזיק לי לשמיעה! ואז כל המקסימים שלא אוהבים לעשן, אבל גם לא אוהבים לשתות, ולא אוהבים מוזיקה קבועה אבל במקום ללכת לבית קפה ישבו על הבר כל הערב על בקבוק קולה כי הם רוצים לשבת דווקא בפאב\מועדון וזו אפליה למנוע מהם את זה. חבל שאנשים במדינה הזו איבדו את הסובלנות שלהם. באמת שהייתי אפילו מצדיקה את חוק העישון אם לא היו מתייחסים אליו בכזו פנאטיות ומבינים שהחוק לא מושלם ודורש תיקונים קלים כדי שיתחשב בשני הצדדים. אם היו נותנים לי כמעשנת, אופציה אחרת, לא הייתי מפתחת אנטגוניזם כזה. (באופציה אחרת הכוונה לתת לבעלי המקומות את האפשרות לקבוע האם המקום שלהם מיועד למעשנים או ללא מעשנים, כמו שהציעו פה). מה שהכי חבל, שמי שנפגעים מזה הם העסקים הקטנים... הפאבים השכונתיים שאתה הולך אליהם כדי לשבת על דרינק וסיגריה.. עכשיו אתה כבר לא יכול לשבת על דריק וסיגריה אחרי יום ארוך, אז אתה הולך הביתה וזהו. הם מפסידים לקוחות, ולהתנגד לחוק ולתת לאנשים לעשן זו לא אופציה כי הם לא עושים רווח שמגיע ללגרד את הקנס. זה מעצבן אותי כל כך... יודעים מה, לעזאזך עם כל המקומות... הם הרסו לי את הכיף של ללכת לפאב השכונתי האהוב עלי!

arshya

New member
רגע רגע

את אופה כשאת עצבנית? אם לא היית מעשנת, הייתי עכשיו מגדיר אותך בתור "האישה המושלמת" סחטיין עלייך,שמרי לי חתיכת עוגה (אגב איזה עוגות את אופה? יש המלצה?)

אתמול הכנתי פאי תפוחי עץ וקינמון....

נשארו ממנו נכון לעכשיו בדיוק 4 חתיכות קטנות... ואני מכינה עוגת שוקולד אלוהית. אין עלי בבישול ואפיה! ואני מושלמת בלי קשר. אני כל כך מושלמת שאפילו העישון לא גורע מזה

arshya

New member
יאללה שלך...

לא מספיק שחזרתי ממשמרת ואני מת מרעב,את עושה לי חשק לפאי ולעוגת שוקולד (יותר לפאי אבל...) ואגב בבישול אני מוכן להתערב שאני לוקח! באפיה אני פחות חזק...נתן לך את זה... בישול זה כמו תרפיה, מרגיעעעעעעעעעע...

למעלה