לכל הברמנים המודאגים - חוק העישון - העתירה.

אני מוכנה להתערב על זה...

שפים מוכרים ניסו לשכנע אותי בעבר לגלות להם מתכונים מסוימים שלי (כמו המרכיב הסודי בפסטה בולונז המדהימה שאני מכינה). מה אני מרוויחה אם אתה מפסיד?

arshya

New member
כמו שאת מתארת את זה,

אם אני מפסיד אני בכל זאת מרוויח את האוכל הטעים שלך (ככה שמבחינתי אחלה התערבות!)
אמממ מה את מרוויחה? תני לי לחשוב על הפרס קמעה ואני אחזור אלייך במסר...

חחחחחח, אין בעיה

רק תחשוב על משהו טוב, אני בררנית בפרסים שלי... הברמן האחרון שעשה איתי התערבות הפסיד לי בקבוק ג'ק ובפורום יש עדים לכך!

arshya

New member
ההנחה שבר זה מקום פרטי

ולכן כל מה שקורה בין כותלי הבאר מונח בידי הבעלים שגוי. יתרחש איזה שהוא מקרה אלים בפאב, נגיד דקירה, אוקיי הגזמתי, נגיד הטרדה מינית או סוג של אלימות פיזית. אז חוקי המדינה אינם חלים על באי הפאב,אם בעל הפאב מחליט אחרת? ולא, כשרות וסוגי תפריט,מוזיקה וכו' לא יכולים להיות ברי השוואה לסיגריות כי הם לא מייצרים שום נזק סביבתי (חוץ מסגנונות מוזיקה מסויימים אם אתה שואל אותי :) ) אז אני אקים באר ובתפריט אכניס מנת "צלעות תינוק בן יומו רכות ברוטב של קוקאין וניל" אההה, רגע לאכול תינוק זה לא חוקי? בעסה רגע מה? גם קוקאין זה לא חוקי? אבל,אבל,אבל...זה המקום שלי,אני רוצה שזה יהיה בתפריט! קיבינמט!

Symbolic

New member
אתה משתמש בדמגוגיה זולה

כמו כל אנשי האנטי עישון שפתאום יוצאים מהחורים ומשווים אותנו לרוצחים. רצח ואונס ושות' זה נגד החוק נקודה. עישון הוא לא דבר לא חוקי

Symbolic

New member
ואגב

מוסיקה בווליום מסויים ועוד איך מייצרת נזק סביבתי. הרבה יותר מעישון פאסיבי. גם את זה תגביל?? אני אומר, לא מתאים לך, רועש מידי - אתה לא חייב להכנס.

lb22

New member
את זה ....

את זה כבר הגבילו יצא מזמן חוק שמחייב השמעת מוזיקה עד גבול מסויים ומאותו הגבול אפשר יהיה לקנוס את בעל המקום בפגיעה סביבבתית.

Symbolic

New member
לא שמעתי על החוק הזה

ואם הוא קיים בטח שלא אוכפים אותו.

lb22

New member
החוק נאכף יותר באולמות אירועים

או גני אירועים פחות בפאבים ומסיבות ... ככה לפחות אני מכיר את זה בתור כבד שמיעה.

Symbolic

New member
כשאתה אומר פחות אתה מתכוון ל"לא"

לא נאכף בפאבים ומועדונים נקודה. אתה תלך להתלונן? להתרעם? להביא סיירות "שמיעה נקייה"? לא. עושים פה עליהום על המעשנים. לא רוצה לנשום עשן? אני מכבד את זה. אתה לא חייב לבוא לפאב שלי, לא מכריח אותך. בדיוק כמו שאין לי שום זכות להדליק סיגריה בפאב נקי מעישון (בהחלטת הבעלים). עובדה שפתחו פאב נקי מעישון שנחל כישלון חרוץ.

lb22

New member
להגיד מה אני הייתי עושה?

אם במקום מסויים היו משמעים רעש בעוצמה באמת חזקה אני הולך לבעל המקום או למי שאחראי ומבקש ממנו שינמיך כי זה שאני כבד שמיעה לא אומר שאני צריך לסבול. עוד לא נתקלתי במישהו שלא עשה מה שביקשתי ואני מקווה לא להתקל כי אחרת זה פשוט התנהגות בזויה , ושוב אני מזכיר אני לא אדם שומע שאיכשהו יכול להסתדר אני שומע רק באוזן אחת. ויש חוקים זה שלא אוכפים את זה זו בעיה אחרת אבל אני לא רוצה להגיע למצב שאני אצטרך להפעיל גורמים אחרים , כמו שאמרתי עד היום הכל היה סבבה והתחשבו בצורה כלשהי. וד"א אני לא אמרתי שיש לי בעיה עם המעשנים , אני שאני לא מעשן ונגד זה חושב שכן במקומות שהייתי זה קצת חסר .. להגיד לך שאני נהנה שמעשנים לידי , אני לא אבל אני דוגל גם שכל אחד יעשה מה שבראש שלו , אני בד"כ יוצא לפאב קבוע שהוא יחסית קטן ואם יש בו הרבה מעשנים אז קצת לא נעים להיות בו , שוב לי אישית זה לא מפריע ואני לא אגיד לאף אחד לכבות אבל יש לי חברים שלא מגיעים יותר למקום הזה.

arshya

New member
החוק נכנס חזק

לפחות באיזור ראשון, בפאבים עצמם אני עוד לא יודע בוודאות. אבל בכל המסעדות הוא נאכף...אסור לעשן,הוציאו את המאפרות וכו' גם בסקורס שהיה אפוף עשן 24 שעות ביממה נאכף החוק ברמה המעשית!

maxfain

New member
ואף אחד לא אוכף.

או שכנראה בחיים לא עבדת במועדון/מגה בר/סתם בר שרוקדים בו. (או יצאת לבלות באחד מהם...)

arshya

New member
מישהו כבר

ענה לך על הקטע עם המוזיקה... כנראה שאתה לא מתמצא בחוקים כל כך... ואגב חבוב, אני ממש לא משתמש בדמגוגיה זולה, אני רק מראה לך כמה הטיעון שלך מופרך. ואם כבר דמגוגיה זולה, להגיד שהשוויתי אותך לרוצח? או מעשנים אחרים לרוצחים? מה אתה סח... רד מהעץ. ותפסיק עם ההתגוננות חסרת הפשר. תהיה ענייני! ואגב אני בהחלט תומך בזה שמגיע לכם פינה קטנה לעשן בה בתוך מתחמי המקום ולא שתצטרכו לשבת בחוץ ולעשן, אבל בתור התחלה זה טוב. ואני בטוח שבעתיד זה יסתדר.

Symbolic

New member
טוב זה לא משנה

הדיון חסר תוכן וערך. ורק שתדע - שהחוק עדיין לא נכנס רשמי ולא אוכפים אותו. אין שום בעיה לעשן בפאב, ולא תקבל שום קנס, כי עדיין אין אפשרות חוקית להביא פקחים.

lb22

New member
דווקא החוק נכנס לתוקף

וכן אוכפים אותו , וכן יש אפשרות חוקית להביא פקחים.... בהרבה מקומות עושים את זה.. וסתם שתדע ברגע שחוק עובר בכנסת בקריאה האחרונה שלו הוא נכנס לתוקפו , בעיקר אחרי שפירסמו את זה כ"כ בעיתונות והרבה בעלי פאבים בת"א אומרים שהם יתקשרו כל הזמן לפקחים כדי שיבואו אליהם . (לצאת מידי חובה)

arshya

New member
עניין התקפות של החוק

בעייתי, הבעיה איתו שלא הגדירו במדוייק מה גובה הקנס שצריך לשלם מי שמעשן למרות שקיבל אזהרה לא לעשן... זאת הבעיה היחידה.

maxfain

New member
נכנס נכנס..

אנחנו הורדנו את המאפרות כמו גדולים ועוד מיליון מקומות אחרים הורידו גם..

arshya

New member
בהודעה הקודמת

רשמת לי שלא אוכפים אותו, ופה אתה מודה שאתם כן עוקפים אותו... לא מבין... ודווקא יש הרבה מקומות שאוכפים, אני לא טוען שכל המקומות אבל במקומות שאני הייתי בהם באחרונה כן אוכפים...

אני חושבת שהוא התכוון להגיד ש...

מקומות הבילוי אוכפים אותו - מורידים את המאפרות וכ'ו... אבל אין אכיפה מבחינת זה שפקחים לא באים ובודקם או נותנים קנסות.

למעלה