לכל ההורים שנכנסים הנה

Aimee

New member
לכל ההורים שנכנסים הנה

אתם לא קולטים שלבוא הנה זה צעד נואש ופתאטי שרק מחזק את הדעה לא לעשות ילדים? אתן אמהות אוקיי? מה יש לכן לעשות פה מה? אם אנחנו לא רוצות לעשות את מה שאתן כבר עשיתן, זה אומר שבגדול (מעבר לזכותכן, עצמאותכן החלטה שלכן וכל הכבוד לכן)בגדול- אנחנו רואות את זה כטעות. כמשהו שאנחנו- לא היינו עושות. מה העניין? אתן מתחרטות? רע לכן? אתן מחפשות עוד קורבן להשתתף איתו בסבל? אני שוב אסביר- אנחנו רואות את זה כדבר שלא היינו רוצות. זה כמו שתלכי עכשיו לפורום דוגמניות ותגידי להן - אבל תשמינו, זה כייף נו, אם אתן לא משמינות אז אתן אגואיסטיות. הרי לא תעשו את זה נכון? למה? כי השמנה נתפס בעינכן כמשהו שלילי, או! אז ככה אנחנו חושבות על ללדת רק מתוך רגשות אשם או להיות כמו כולם או להרגיש את ה"ברכה הגדולה בעולם" אם אני אוהבת חתולים אין לי מה לחפש בפורום חובבי כלבים בלבד. אם אני חילונית אין לי מה להציץ לפורום חרדים, ולרוץ חזרה לפורום חילונים לכתוב "פחחח תראו אותם שם". אם ההורות היא באמת כזו ברכה משמיים ותענוג עצום, בוודאי שיש לכן הרבה נושאים מעניינים בפורום שלכן יותר מאשר לבוא להציק לנו מתוך שעמום או רגשי נחיתות או גוד נווז וואט. ולנסות להתנשא, ולומר "אתן עוד לא יודעות, חכו חכו", זה הכי מצחיק. זה מוציא אתכן בדיוק ההפך ממה שניסיתן להשמע, רק עלובות וילדותיות, ולמען האמת, נכמרו רחמיי על הילדים שלכן.

Kalla

New member
למה להכליל?

לא כל ההורים נכנסים לכאן במטרה להתנגד או להכפיש. יש הורים שנכנסים דווקא להביע הבנה ותמיכה. פורום באינטרנט מעצם מהותו פתוח לכל אחד שיש לו דעה בעניין מסוים, בין אם היא לרוחך או לא.

habubnik

New member
נכון ../images/Emo45.gif

וד"א, אני ממש לא חושבת שזה שהן עשו ילדים זו טעות. אני חושבת שיש אנשים שזה מתאים להם ויש אנשים שלא.

אני דווקא לא כל כך מסכימה איתך...

למרות שאני חדשה פה ולא הייתי מעורבת בדיונים אחרים בפורום אני מרשה לעצמי להביע את דעתי. בעיקר מתוך נסיון בכתיבה בפורומים אחרים. דווקא הכניסה והכתיבה של אנשים עם דעות אחרות, מנוגדות, כל עוד זה נעשה בצורה תרבותית, מעשירה מאוד את הפורום. היא גורמת לנו לחשוב, עוזרת לנו להתבונן על עצמנו ועל אחרים וגם מאפשרת לנו ללמוד להתמודד עם אנשים שדעותיהם שונות משלנו בצורה טובה יותר. ובכלל...נראה לי שפורום שבו כולם מסכימים עם כולם הוא קצת משעמם, לא? בכל מיקרה... מאחלת לך המשך יום חורפי ונעים

לדעתי תחילת השרשור היתה הודעת

התפוצצות. די נשבר מהקטע הזה שקבוצה מסוימת מנסה להחזיק פורום,ומקסימום פעם בשלושה ימים בא מישהו "לנסות להבין". שולחים אותו לקרוא אחורה וטגליינס והוא חוזר עם "אבל", "הבנתי אבל לדעתי", "אתן טועות" וכ'ו. אכן היתה הכללה של איימי, אבל הכאב מובן. ולגביך אולגה, לו הם היו באים מסקרנות ולא מתוך תוכחה, כמו רובם, את יותר מצודקת. העניין של אנשים עם דעות שונות משלנו הוא יום יומי והוא בעולם האמיתי. פה זה גן העדן הקטן שלנו. לא צריך לחשוב ולהתבונן על עצמנו בנקודת המפלט-מקלט-גן עדןהיחידה שלנו. ביתנו הוא מבצרנו. אני מאמין שעם הזמן, תראי את כמויות ה"רק רציתי לשאול" וגם לך תישבר השחלה.

יש לי קטע מטופש של לא לטחון מים

אני קורא ומאד מרוצה מחברותי לפורום שכותבות מעולה. אז למה לכתוב שוב מה שכותבות אחרות? אם אין לי מה לומר אני שותק. אשתדל להיות פעיל יותר...

מבינה מה שאתה אומר...

יכול להיות שאתה צודק. אולי באמת מטרת הפורום הוא לשמש מקום חם ותומך לאנשים שלא רוצים ילדים. ואז באמת אין מקום לויכוחים. אבל מה לגבי הורים לילדים שכן באים לתמוך? ראיתי פה גם כמה הודעות של הורים לילדים שלא מנסים להתווכח ולהציק אלא באים להגיד שהם מבינים שיש גם אנשים שחושבים אחרת מהם. האם גם להם אין מקום פה? הא, ודרך אגב, אני עדיין בעד הויכוחים...אבל זאת אני... נ.ב. אהבתי את הביטוי עם השחלה, כבר הרבה זמן חיפשתי תחליף הולם ל"נשבר לי הזין"

סבבה הורים שבאים לתמוך וסבבה גם

להתווכח, הבעיה היא שזה די מתסכל לכתוב הכל 2-3 בשבוע... לי אישית יש גם אלף שאלות לגאים למינהם. שאלות סקרנות גרידא. אם פעם יבוא לי אולי אני אלך לאחד הפורומים שלהם ואשאל. קודם אולי אחטט קצת בפורומים, לראות אם השאלות נשאלו כבר בעבר. מי שירצה יענה, מי שלא לא. אני לא אסיים את שאלותי ב:אתם לא מבינים כלום, כדאי לנסות וכו. כלומר סקרנות היא סבבה, לא כשהיא באה כקדימון לתוכחה. אורח חיים חריג, מחשבה חריגה אכן מעניינים מי שבמרכז.

החלתתי לא להגיב שוב,אבל אם כבר פנית

ל-כ-ל ההורום, אז יש לי מה להגיד לך!!! ציטוט מההודעה שלך :"בגדול -אנחנו רואות את זה כטעות" לידע הכללי שלך! את לא יכולה לשפוט עם עצמך או להחלית על משהו שלא עשית כטעות!אמהות זה לא מעשה בלבד! אמהות זה הרגשה! אמהות זו תחושה! אז על תשפטי את מה שלא חשת ומה שלא הרגשת!! את מה שאתם מרגישים היום או חשים אני עברתי!גם עלי לחצו! גם לי היו שיכולים רבים ...לכן היום בתור אמא גאה! שמרגישה טוב טוב מה זה להיות אמא .אני יכולה להגיד שלא להביא ילד,בשבילי היה טעות. ולא מקנאות בך לרגע ולא מתחרטת לרגע. רע לי ?ממש לא קשה לי? מאוד! אבל זה שווה ת'הכל יום טוב לך!

לאמא של פשושי...

אותי מעניין למה זה כל כך חשוב לך להגיב ובכלל לקרוא את ההודעות בפורום הזה? אני שואלת באמת, לא כדי להתגרות.

karnity

New member
תניחי, בסדר?!

תהיי אמא של פשושי... תהיי גאה ומאושרת.. ותניחי לנו לחשוב מה שבא לנו!

karnity

אניח כשאחלית לדי לי. הרי אני לא מנסה לשכנע אף אחד,או להוכיח משהו הנושא מעניין אותי כמו את כל אחד פה .אנשים לא מבינים אותך וזה כל כך מכאיס!אז למה תניחי כשאני בא להבין???

Kalla

New member
למה זה כל כך קשה להבין?

יש לי 4 ילדים אהובים שעושים אותי מאושרת ובכל זאת אני מצליחה להבין אנשים שמרגישים שאינם רוצים את האחריות הזאת, שרוצים לחיות איך שבא להם ולא לפי תכתיבי הצאצאים. כמיהה לילד אפשר להרגיש או לא להרגיש. כשלא הרגשתי אותה לא חשבתי בכלל שיהיו לי ילדים. כשהרגשתי אותה - התייסרתי מכל רגע שלא היה לי ילד או עוד ילד. אבל כל אחד יכול להרגיש את הכמיהה הזאת או שלא להרגיש אותה בכלל אף פעם, או להרגיש אותה בשלב אחר בחיים. נפש של כל אדם בנויה אחרת, לא כולם מרגישים את אותם הצרכים ולא לכולם יש את אותם הרצונות. מה עד כדי כך קשה להבין בזה?

ט ו ש ה

New member
טוב, עכשיו נמאס לי!

קודם כל, כותבים "אחליט" ולא "אחלית", דבר שני - אם מישהי לא עושה ילדים זה כי היא מרגישה שבשבילה זה לא נכון=טעות! מי את שתתווכחי עם זה? עשית את שלך? מצוין! אם אני מחר אעשה ילד ואגלה שזו אכן הייתה טעות - את תקחי אותו? את תגדלי אותו? ראבאק - אולי די עם ההתחסדות המגעילה הזאת!!!!!

XUXA141

New member
גם אני יודעת מה זה להיות אמא.

ובדיוק בגלל זה אני לא רוצה בחיים לעשות עוד ילדים.. ( וזה שאצלי זה בית שוויוני, ואני חיה חיים מלאים ומספקים למרות שיש לי ילד). חלק מהתגובות של אמהות זה "אתן לא יודעות מה זה, כשיהיו לכן ילדים אז תחשבו אחרת". ואני כאן להגיד - סליחה? יש לי ילד, אז? הורסת לכן את התאוריה, אז?

באמת מסקרנות,שאלה אחרונה שלי אליך

מה שתחליתי להבא לא מעניין אותי.. האם הילד שכבר יש לך ,דעתך טעות? רק כן או לא טעות זה כל מה שמעניין אותי.

Aimee

New member
זו בכלל לא הנקודה

זה השכנוע הדגול שלך? שאם נלד (למרות שממש לא רצינו וזה יהרוס לנו כל תוכנית עתידית וואט סו אבר) אז אחרי הלידה נתאהב בילד ונגיד "איזה דפוקה אני שלא עשיתי את זה קודם" ואח"כ נשריץ עוד עשרה,זה לא טיעון. זה לא מה שהופך את השניה הבסיסית הזאת, של לעשות או לא לעשות, ללדת או לא ללדת למיותרת או ללא נכונה. כל הכבוד למי שמהססת וכל הכבוד למי שהחליטה אם כן או לא. אבל לבוא לאמא ולהציק לה על שאלת בדיעבד שלא מעניינת אף אחד חוץ מאת הרגשת התוכחה הילדותית שבך, זו זו הסיבה שכתבתי את ההודעת "התפוצצות". זה ב-ד-י-ו-ק מה שמגעיל אותי.

XUXA141

New member
הוא לא היה טעות, הוא היה מתוכנן.

ובגלל שהתייחסתי אליו מההתחלה כאל מבוגר קטן, ומראש היו לי כללים וחוקים מדויקים, בצירוף לבית פמיניסטי ובן זוג שוויוני, היה לי קל הרבה יותר. החישוב שלי היה מדויק, היה מקום בדיוק לילד אחד בחיים שלי באותו הזמן, על כל מגבלותיו. ועכשיו אין לי יותר מקום לאף אחד נוסף. אז אני לא רוצה אף אחד נוסף. עכשיו הוא גדול ועצמאי אבל אם הוא היה עכשיו בן שנתיים שלוש למשל, והיה באמצע איזה התקף בכי בדיוק כשאני צריכה לצאת, נראה לי שבהחלט הייתי מפקפקת בשפיותי ברגע שהחלטתי להביא אותו.

XUXA141

New member
ואגב שאלה לאמא של פשושי

בזמן שהסתובבתי בפורום שלכם שמתי לב שלמרות שהוא מכונה "הורים וילדים" בפועל כולם שם זה נשים! איפה האבות? כי זה דווקא הגיוני, התפיסות של "ילדים זה מטרת החיים של אישה" די תופסות חינוך לא פמיניסטי, מה שמתאים לזה שבסוף מי שמטפלת בתינוק ( ודנה עליו בפורום) זו האישה. למה אין שם אבות שמתעניינים איזה עגלה לקנות או מה להלביש או איך להאכיל? זה לא עסק שלהם?

למעלה