לכל המגיבים חזרתי מחופשה ובכן לעניננו

והלא ספר תורתנו מלא וגדוש ממה שארע למשה ולבני ישראל

ואין חולק על כל מה שעשה לפרע תשאל את המיצרים כ''כ את המוסלמים והנוצרים , הם יאמתו לך ולכל אחד אחר

האסלאם והנצרות שניהם צמחו מהיהדות.

כך שלשאול את המוסלמים והנוצרים בנושא הזה זה כמו לשאול את היהודים.
&nbsp
ובנוגע למצרים - הנה אתגר עבורך - מצא בבקשה תיעוד מהתקופה הפרעונית שמתייחס למכות מצריים, או ליציאת מצריים. אני אמנם אינני אג'יפטולוג אבל מעולם לא שמעתי על קיומו של תיעוד שכזה (ולמען הסר ספק, ידוע שהמצרים הקדמונים תיעדו באופן אובססיבי כמעט הכל - כך שאם היו ארועים כל כך משמעותיים בהיסטוריה הפרעונית, הם בוודאי היו מתועדים).
&nbsp

לא, זה ממש לא מספק אותי.

קודם כל, כתוב "צפו בסרטון" אבל אין סרטון, רק תמונה.
דבר שני, כל אידיוט עם מחשב יכול להעלות סרטון לאינטרנט - מחר יכול לבוא מישהו, לחתוך קטע מהארי פוטר, ולפרסם את זה ביו-טיוב כהוכחה לכך שיש קסמים - משמע - סרטון באינטרנט לא מהווה ראיה לכלום.
&nbsp
שאלתי אותך על תיעוד מצרי פרעוני על יציאת מצרים - ומה שאהיה מוכן לקבל כראיה הוא מאמר מדעי, שפורסם בכתב עט ארכיאולוגי מוכר, עם תיאור מחקר וצילום של התיעוד המקורי.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

התעוד מופיע בספר הספרים

1.היינו בתורת ישראל, בקוראן, ובברית המזויפת
2.יש עדויות שלמות במוזיאונים במצרים על כך שעם ישראל היו עבדים במצרים לשם כך עליך לנסוע במסע מרתק לשם כ''כ יציאתם בזרוע הגדול של האל אפילו הם מתעדים כך
3. ישנם ערים בישראל שנקראים כך גם בזמננו, כמו שכם,חברון,יריחו,ירושלים וכו'
4.רוב המצוות שהיהודים מקיימים זה זכר ליציאת מצרים , כגון פסח,סוכות,שבועות,תפילין,ציצית,קריאת שמע וכו'

סעיף 2 הוא היחיד שבערך רלוונטי לשאלה שלי.

אז אתה טוען שיש עדויות במוזיאונים במצרים על כך שעם ישראל היו עבדים במצרים - שזה לא בדיוק מה שביקשתי אבל משהו שאפשר, בערך, להתקדם איתו. אלא מה, אתה שולח אותי להגיע למצרים ולבקר במוזיאונים האלו, בלי לתת שום רמז על איזה מוזיאונים מדובר. על פי הערכה גסה, לפי ויקידפיה האנגלית יש כ 50-60 מוזיאונים במצרים - אתה צריך להיות יותר ספציפי.
באותה מידה יכולתי לומר לך שיש מוזיאונים בגיאורגיה שמתעדים את זה שבתקופת המבול של נוח היה אצלהם יבש וחם, ויבול החיטה היה הטוב ביותר מזה שנים.
אתה מתחיל להבין את הבעייתיות של זה?
&nbsp

לא !ואני אסביר

אתה יכל להפריך רק כשיש לך עדויות , היינו בכתב ועידי ראיה , אם יש לך טיעון כזה או אחר רק בכתב לצורך הענין אז על הכתב אני יכל לכתוב כל מה שליבי חפץ, אבל כאשר הכתב תואם עם עידי ראיה זו הוכחה איתנה עמידה ולא ניתן להפריכה
אז כאשר הגאורגים טוענים את מה שהם טוענים ניתן להפריכם בקלות
א.שאין להם עדי ראיה
ב. שהכתוב נכתב אחרי אלפים של שנה שבה התרחש את מה שאתה טוען.
לתורת ישראל יש עידי ראיה
א. נח ובניו שרוב היקום נכחד
ב.הכתב שנכתב למעורה בתורה
זן הוכחה שאינה ניתנת להפרכה

אז אם מחר אני מארגן לך מכתב שכתוב בו

שאלוהים אמר שאתה צריך לתת לי את כל הכסף והרכוש שלך,
ומוסיף לזה עשרים עדים שיעידו גם הם שקיבלתי את המכתב מאלוהים בצורה כשרה למהדרין, האם היית אומר שזו הוכחה איתנה ועמידה שלא ניתן להפריכה?
&nbsp
נח ובניו אולי יכלו להיות עדי ראיה למשהו בחייהם (בהנחה שהם באמת אנשים שחיו פעם)
אבל מרגע שהם מתו והדבר היחיד שנשאר לך מהם כתוב באותו ספר שאתה מנסה להוכיח את נכונותו - טוב, אני מניח שאתה בעצמך כבר מבין שזו לא עדות ראיה, אלא עדות מיד שניה.
&nbsp
אתה עדיין מתחמק מהשאלה שנשאלת - מצא בבקשה תיעוד מצרי ליציאת מצריים.
כרגע, התיעוד היחיד שיש ליציאת מצריים הוא בתנ"ך - זה לא סיבה מספיק טובה להאמין שאכן היתה יציאת מצריים.

כדי לאמת את מה שאתה רוצה לטעון , אכן

אתה צריך להביא עידי ראיה ומסמך חתום של הנתבע והתובע
המיצרים אינם מאפשרים לצלם או לתעד את האתרים הללו כדי להרוויח יותר תיירים שיגיעו, לכן הצעתי לך לנסוע לשם לראות במו עיניך את הציורים שצירו לפני 4000 שנה על הקירות שמתועדים את עבדותם של היהיודם שם.
ואגב יש במוזיאון בהיידן תיעוד מפורט של פפירוס כתב מיצרי שכתב בזמן אמת את המתרחש ב10 המכות במצרים.נכון שכולו ורובו נכחד אך למרבה השמחה דווקה המכות שקיבלו המצירים עדין שלם

התחמקויות התחמקויות התחמקויות.

כל כך קשה לעשות חיפוש באינטרנט?

המוזיאון בהיידן שאתה מדבר עליו הוא במקרה המוזיאון בליידן שבהולנד? והפפירוס המדובר הוא במקרה פפירוס איפוור?
כי אם כן, לפי מה שכתוב בויקיפדיה, מה שכתבת עליו זה הגזמה במקרה הטוב ובולשיט גמור במקרה הרע.

בין היתר מצאתי מאמרים וכתבות בנושא:
בוינט התפרסמו לפחות שתי כתבות סותרות בנושא (ולא במפתיע) - אחת טוענת שיכול להיות שהיתה יציאת מצריים ויש עדויות ארכיאולוגיות שתומכות בזה, והשניה שטוענת שלא רק שלא היתה יציאת מצריים, אלא שבתקופה המדוברת השלטון המצרי נסוג מן האזור שכיום שוכנת בו מדינת ישראל.

כמובן, הערך על יציאת מצריים בויקיפדיה לא נותן קביעה משמעותית לכאן או לשם.
יש גם מאמר באתר הידען בנושא יציאת מצריים, ומאמר של יהושע ברמן באתר מידה, (שבו, אגב, הוא טוען שאותו מספר של 600 אלף גברים הוא לא 600,000, אלא שאלף כאן בא במובן שונה לגמרי, ולכן לא מדובר על כשני מליון איש סה"כ אלא על מספרים קטנים הרבה יותר.

כמובן, מצאתי גם מאמרים רבים באתרי דת למיניהם ובאתרי אנטי דת למינהם - שאותם לא אטרח לקשר מכיון שהם נגועים באג'נדה ידועה מראש.

יש אבל גדול אם בתורה כתוב את עשרת המכות במצרים

ובמקביל יש לי תעוד דומה למה שהתרחש תעוד של מסמך חיצוני , שמתעד זהה לחלוטין את המתרחש , האם זו עדות או לא?

זה מה שנקרא ראיה מאששת. אלא שאין תיעוד חיצוני מקביל וזהה.

יש, במקרה הטוב (עבור המאמין), תיעוד חיצוני בערך מקביל ובערך דומה.
&nbsp
כמובן, אלא אם אתה מכיר תיעוד שכזה שאני לא מכיר - רק שבינתיים זה לא נראה ככה - אם אפילו את התיעוד הקיים (פפירוס איפוור) לא הצלחת לאתר...

מדור 26

New member
אתה רק טוען שיש לך "תעוד של מסמך חיצוני"

שמתעד "זהה לחלוטין" את המרחש... באמת?...
מדוע מישהו אמור להשתכנע מהדברת הדמיונית שלך?
כל האמונה שלך מבוססת על דמיון , כי אתה חי במציאות מדומה, שהמלמדים והחז"לים שלך הצליחו ברוב כישרונם להלביש עליך, ועל אחרים כמוך, את כל האגדות הדמיוניות, מהעולם הקדום והפרימיטיבי, ואתם, עלובי הנפש עושים כמצוותם, כי הצליחו לשכנע אתכם, כי אלה דברי "אלוהים חיים"...כך גם ה"תורה הקדושה" שלך מלאה בדברי הבל, ומלאה בניגודם... יערב לך, עלנו לא תצליח לעבוד, עם הדמיונות שלך.

Hameln

New member
קפטן ג'יימס טיבריוס קירק שאל "לשם מה אלוהים זקוק לחללית?"

רואה...? אני גם יכול לרפרר לכתבי קודש.

למעלה