לכל המועמדים הערבים...חשוב!!!

r a m i 8 7

New member
לכל המועמדים הערבים...חשוב!!!

אני עורך סקר חשוב מאוד בכל הנוגע למבחן מו"ר והשפעת מוצא וגיל על הציונים של בגרות ופסיכומטרי.. לכן אני מבקש מכל מועמד ערבי פה שיכתב את הנתונים הבאים שלו.. 1. ממוצע בגרות בת"א 2. ממוצע בגרות בטכניון 3. ציון פסיכומטרי 4. סכם בת"א לפני מו"ר 5. סכם בטכניון לפני מו"ר 6. ציון מו"ר 7. סכם בת"א אחרי מו"ר 8. סכם בטכניון אחרי מו"ר ואתחיל בעצמי 1. 11.89 2. 122.04 3. 734 4. 750.66 5. 98.07 6. 187 7. 735.76 8. 97.02 תודה על עזרתכם מראש...

Trollet

New member
טוב..בהצלחה!

הנה זה בא.. 1. ממוצע בגרות בת"א 115.9 2. ממוצע בגרות בטכניון 116.4 3. ציון פסיכומטרי 714 4. סכם בת"א לפני מו"ר 738.37 5. סכם בטכניון לפני מו"ר 93.8 6. ציון מו"ר 192 7. סכם בת"א אחרי מו"ר 730.37 8. סכם בטכניון אחרי מו"ר 94.06 התקבלת לכל האוניברסיטאות? איזה כיף לך עם ציונים שכאלה! אז תעדכן אותנו .. :)

Leena

New member
כל הכבוד רמי !

סוף-סוף מישהו מנסה לעשות משהו בשערוריה הזאת . במיוחד מה שקרה בירושלים. אז תוסיף את ירושלים גם כן בבקשה.

lernery

New member
לכל מי שמתעניין - תסתכלו ותשוו

ותבדקו אם זה נראה לכם הגיוני (בגרות מול פסיכומטרי)

אני פשוט לא מכיר מישהו במגזר

היהודי שיש לו כאלו ממוצעים. צר לי, זו איננה גזענות, חלילה וחס, אלא פשוט עובדה. הבחורה הכי מצטיינת בשכבתי הייתה עם 114.2 (והיום היא בתלפיות), ממוצעים של 118 זה לא נורמלי...

r a m i 8 7

New member
תשובה...ולכל הערבים איפה אתם?

אח שלי בוא אני אסביר את זה פעם אחת ולתמיד...למרות שהסברתי את זה המון כבר.. שמתי פה כבר את פירוט הציונים פה..והוא נראה נורמלי לכולם וניתן להשגה...פשוט אצלנו משקיעים הרבהההההה יותר בתיכון...למה?? כי נדיר שתמצא מושג של השלמת בגרויות... שנית..יש המון בתי ספר במגזר שהם בוא נאמר "מכונות ציונים"...נותנים לך ממש המון יחידות שיכולות לתת לך להגיע לממוצעים ממש אסטרונומיים יחסית לבתי ספר אחרים... בוא אני אתן דוגמה...בבי"ס שלי..לפני בדיוק שלוש שנים...היה הסיפור בדיוק כפי שאתה מספר..114-11 זה היה המקסימום..עד שהחליטו בבי"ס להוסיף מגמות אלקטרוניות..של אלקטרוניקה וחשבים...מערכות אלקטרוניות...ביוטכנולגיה..ותקשורת שלא היו קיימים מקודם..והיום כווווול הממוצעים קפצו במינימום 5-6 נקודות...אז אם יש טענות...זה לא צריך להיות אלינו...אלא לבית ספר שלך... שנית בנוגע לפסיכומטרי..אני מדריך פסיכומטרי באחד ממכוני ההכנה במגזר...ואני אומר לך בבלייינד...ש 780 במבחן בעברית בדיוק שווה 720 בערבי!! לא איכנס לפירוט למה? אבל אם אתה רוצה לשמוע דעה אובייקטיבי אני תמיד פה בשביל להשיב...ותאמין לי גם הסיבות שאני אתן אינן סבות גזעניות.... התקבלתי לת"א...ולטכניו...בירושליים עדיין בטיפול...אבל אני מתכוון ללמוד לטכניו..כי יש שמה מסלול משולב של רפואה והנדסה ביו רפואית וזהו בדיוק מה שאי מחפש..מקווה שאתקבל למסלול הזה.... בנוגע למועמדים הערבים האחרים...איפה אצם חבר'ההה?? צריכים אותכם ברגעים אלה? תעזרוו לי בסקר הקטן שלי...

michyish

New member
אני איתך.. זה רק הערבים..משהו מסריח

שם.. שיהיה להם לבריאות

r a m i 8 7

New member
לפני שתדבר...תקרא!!

די לגזענות כבר!! ואם גבר רוצה להגיב...אז תקרא טוב טוב מה שנכתב לפניך..ואם כבר אחרי שקראת את התגובה אתה רוצה להגיב...אז תתן דעה אובייקטיבית..עם הסבר מפורט מנומק והכיוני... לא סתם לזרוק מילים...כי לזרוק מילים זה הכי קל בעולם.. אתה לא רוצה שאבוא ואגיד לך שגם ציון הפסיכומטרי שלך יש בו מסריח ...נכון? השגתי את הציונים שלי בעמל רב...ואני לא מרשה לאףףףףףףף אחד שיבוא על אפילו ציון אחד שלקחתי...

michyish

New member
אם תחפש טוב בפורום תמצא תגובה

מפורטת שלי על ההתבכיינות חסרת המעצורים של המגזר שלך ועל חוסר היושר בבגרויות.. יום טוב ובהצלחה בלימודים

AbuDr

New member
דבר חלש רמי, דבר חלש

מה זה ההתלהמות שלך "אני לא מרשה לאףףףףףףףףף אחד שיבוא...."? כל אחד רשאי להביע עמדה ואתה לא חייב להסכים איתה, והיא לא בהכרח גם דעה אוביקטיבית. לא ראיתי כאן גזענות. ראיתי שיש טענות כי יותר קל להשיג ממוצעים שמתקרבים ל12 במגזר מסוים. מה לזה ולגזענות? האם לא יכול להיות שבמשרד החינוך מנסחים שאלות "רכות" יותר למגזר מסוים שבאופן הכי אוביקטיבי שבעולם מקבל פחות תקציבים ממגזרים אחרים? האם לא יכול להיות שיש סוג של "אפליה מתקנת" במשרד החינוך? לידיעתך, כל שר שמגיע למשרד החינוך רוצה להראות שהוא מכניס "שיפורים" למערכת. יש כאלה שאכן השקיעו בהעלאת הרמה הלימודית (דבר הכרוך ללא ספק בהקצאת תקציבים), אבל יש אחרים - ואת זה אני אומר בידיעה מבפנים - ששיפרו את הציונים על ידי הורדת הרמה של המבחנים ו/או מתן הקלות מגזריות. אני מביא את הנ"ל כדוגמא בלבד כדי להמחיש לך את החששות שהועלו לעיל על ציונים שנראים לכאורה גבוהים במגזר שלך. גם אם אתה לא מסכים לכך, זו טענה סופר לגיטימית ואין בה שמץ של גזענות. מוטב לך, כבחור המנסה ללמוד רפואה, להתעסק בבנית השוויונות בחברה, ולא בהטלת חול ובטשטוש טענות על ידי מילת הקסם "גזענות".

Ice1213

New member
כנס-גם אתה ראמי

אז ככה- בוא אני אגיד כמה דברים- תסכים איתי ש- 1. הבגרות באנגלית זהה בשני המגזרים? 2.הבגרות במתמטיקה זהה בשני המגזרים?(רק שבמגזר הערבי מקבלים שני שאלונים-בערבית וגם בעברית-והרוב בוחר בעברית כי למדו את החומר בשפה הזו) 3.הבגרות בפיסיקה זהה? 4.אלקטרוניקה? 5.כימיה? 6.ביולוגיה? נראה לי שקלטת את הרעיון.. עכשיו- ראמי - אני לא הייתי קורא לזה גזענות. זה יותר בכיוון של-איך לנסח את זה בעדינות-תמימות- חוסר יכולת לראות את התמונה הכוללת- איזשהו רצון לתלות את הממוצעים הגבוהים במגזר הערבי בגורם מסוים-דעות קדומות אם תרצה. לשואל השאלה אתה יודע למה יש כאלה ממוצעים? קודם כל הציונים והתלמידים שאתה רואה כאן הם אפס קצהו של המגזר הערבי. הם אפילו לא מהווים 1% מהמגזר. אלה תלמידים שלמדו בבתי ספר מצוינים וחרשו והשקיעו המון. אני לא רוצה לעשות הכללות כמו שאתם עשיתם- אבל הסיבה שיש כאלה ממוצעים היא השקעה מסיבית בתקופת התיכון,תקופה קריטית לתלמיד הערבי, כי צריך ממוצע ככל היותר גבוה(ובגלל זה בוחרים נושאים שמקבלים המון בונוסים)-וזאת כי גם ככה יש המון דלתות סגורות בפני האקדמאי הערבי. בבתי הספר האלה לא תראה תלמידים שמזלזלים במורים, מתלבשים כמו שהם רוצים,מתנהגים כאוות נפשם, פקצות מפורכסות למשעי, לא לוקחים את הלימודים ברצינות-כי היי- אני יכול לשפר אחרי הצבא. בנוגע לשאלת הפסיכומטרי: הידעת שהמבחן מתורגם לשפה הערבית? אני רוצה לראות איך היית מסתדר עם בחינה עברית שתורגמה מערבית.עד אז אני מקווה שכולם פה לא יכלילו ולא יסיקו מסקנות ככה סתם.

Ice1213

New member
ועוד דבר לראמי

אני ערבי-ועשיתי את הפסיכומטרי בעברית- ואתה טועה טעות חמורה. 780 זה ממש לא שקול ל720.נכון שהבחינה בעברית יותר קלה למי שעברית היא שפת אמו מאשר הבחינה בערבית קלה למי שערבית היא שפת אמו- אבל לא בטווח כזה. אולי 10 נקודות מקסימום.תאמין לי שהבחינה בעברית לא קלה בכלל.

אמירווש

New member
דיי כבר לקשקושים האלה !

לגבי הבגרות? במגזר הערבי בתי הספר מאפשרים לתלמיד להגיש מספר רב של יחידות בגרות - אנשים מגיעים למעלה מ 40 יחידת לימוד ולכן זה לא מפתיע שמגיעים לממוצעים כאלה, אצלנו לא עושים שירות צבאי אחרי תיכון ולא יוצאים לטייל לאחר מכן "מסביב לעולם" עוד חצי שנה שנה .. ולכן משקיעים בלימודים כדי לנסות להתקבל לאוניברסיטה ישירות (כי מן הסתם אין משהו אחר לעשות). ולגבי הפסיכומטרי? אצלנו החברות שמציעות קורסים עדיין חדשות בתחום , אין להן מספיק נסיון כמו "יואל גבע" או "קידום" או " היי קיו" ולכן שיטות הלימוד שלהן עדיין לא מספיק טובות - אצל התלמידים עצמם אין עדיין את הידע הבסיסי לגבי חשיבות המבחן והם מתחילים מאוחר בהכנות לקראתו , וכמובן שיטות הלימוד בבתי הספר אצלנו שונות בהרבה מאלה שדרושות לפסיכומטרי ולכן התלמיד מוצא את עצמו מתמודד לבד מול הבמחן. ובמקרים רבים - כמו שקרה אצלי - התלמידים לומדים בחברות שמלמדות פסיכומטרי בשפה העברית ומכסים את פרק המילולית לבד ולכן הם לא משיגים את הציון הנדרש. אז פשוט דיי כבר עם השטויות האלה - ולכל אלה שמדברים הרבה אני מציע אתגר קטן , תעשו השוואה קטנה בין סולם ציוני הגלם של פרקי מילולית, כמותית, אנגלית בשפות ערבית ועברית ותגלו בעצמכם ש 45 תש' נכונות בפרק מילולית בשפה עברית מזכות בהרבה יותר נקודות מ 45 תש' נכונות בפרק מילולית בערבית. ואם למישהו יש טענות הוא מוזמן לפנות אליי ..!! ראמי את הציונים שלי שמתי בהודעה הקודמת

natalysh

New member
בלי להכנס לויכוח עצמו, חלק

מהטיעונים שהעלת הם לא לעניין. זה שאתם לא עושים צבא (מה לגבי שירות לאומי?? למה לא?) רק מקנה לכם מרווח נשימה, כי אם תתעכבו בקבלה לאוניברסיטה בשנה או שנתיים זה יהיה פחות משמעותי מאשר בחור שמשתחרר מהצבא בגיל 21-23 ועלול למצוא את עצמו מתחיל את הלימודים האקדמאיים בגיל מאוחר אם אין לו ציונים מספיק טובים ויבזבז זמן בשיפורים למיניהם. לכן עניין הגיל לא אמור להחדיר מוטיבציה רבה יותר אצל אנשים שלא עושים צבא, אלא להיפך, לתת יותר מרווח נשימה ולהפחית את הלחץ. לכן, אני לא רואה קשר בין זה השאתם לא עושים צבא לבין ציונים. לגבי הפסיכומטרי - אני לא מבינה למה אתה מתכוון בזה שאין "ידע" או "חשיבות" מספקת על הבחינה. האם התכוונת שלא מודעים למשקל הגדול שיש לו בקבלה? הרי זה בטל בשישים, כי זה מפורסם בכל חור ואין סיבה שלא תדעו את זה, אתם לא חיים בעולם אחר. אם התכוונת שלא מוכנים מספיק לבחינה? ואני שואלת: למה? יעילות מכוני הכנה לעומת אנשים שלומדים לבד לא הוכחה לגמרי, ובכלל, מרבית האנשים במגזר היהודי לא לומדים במכון הכנה, והרב מתמודדים לבד עם המבחן. ובכלל, התמודדתם לבד עם למעלה מ-40 יחידות בגרות, שזה טירוף, והתמודדתם בהצלחה רבה מאוד, אם השגתם ממוצעים כאלו - למה שחוסר יעילות של מכוני הכנה ימנע מכם להצליח בבחינה?

morancho1

New member
רק בשביל הסדר הטוב..

קודם כל אפתח ואומר, שאני לא טוענת שאתה או חברייך העתקתם. זה תהיה חוצפה מצידי שהרי אני אפילו לא מכירה אותך. לעומתי, אתה דווקא כן עשית הכללות, וחבל. כל הטענות של "יהודים לא משקיעים כי לא אכפת להם..מזלזלים בלימודים..וכולי וכולי" זה פשוט לא נכון. לנו אכפת מהלימודים כמוכם, אם לא יותר. האם אתה באמת חושב שמידת ההשקעה של התלמיד מתבטאת בציון? כי אם כך היית חי בעולם אידיאליסטי שאינו קיים. אני שמעתי יותר ממקור אחד, על העתקות רבות במגזר הערבי. ייתכן מאוד שזה לא היה קיים בבי"ס שלך-או שלא היית מודע למנהג זה- אך כמובן שזה לא אומר שהמנהג אינו קיים. ואני לא מבססת את דבריי על השערות או הכללות, אלא על סמך עדויות. אולי אתה וחבריך "בסדר" מהבחינה הזאת, כך אתה אומר ואין לי שום סיבה לחלוק עליך..אבל אתה לא יכול לחלוק על עובדות כי המצב אינו כך בשאר הארץ. ברגע שיהיה משגיח חיצוני לבגרויות שלכם, המצב ייראה יותר טוב מבחינתכם. לגבי הפסיכומטרי- אתה מאשים את העובדה שזה בשפה העברית. אני דווקא שמעתי שקורסים שבהם יש ערבים בם בין הרועשים ביותר שיש. שהתלמידים לא ממש "שמים" על הבחינה ולא משקיעים. שוב זה רק משהו ששמעתי-אולי זה הגזמה ואולי לא, אבל בכל מקרה זה גורם לי לתהות: אתה טוען שהסיבה שליהודים ציונים נמוכים יותר בבגרויות זה בגלל שהם לא משקיעים..ואולם דווקא בפסיכומטרי ניכר שדווקא הערבים הם שלא משקיעים ולא ההיפך. האם בבגרויות אתם משקיעים רק בשביל לזלזל בפסיכומטרי? לא מובן לי העניין הזה, ואם אתה רוצה שדברייך יישמעו משכנעים, תצטרך להסביר לי את העניין הזה.

kontsy

New member
מצד שני...

אין לי מושג ירוק מה קורה בבחינות בגרות במגזר הערבי אבל אני יודעת מה קורה בתיכון בו אני למדתי. תיכון חילוני במרכז ת"א עם רב יהודי מוחלט, היה לנו בוחן אחד (דוד חביב שכזה) שכל פעם שהוא היה נכנס לכיתה כולם פתאום היו מחייכים כי היה ידוע שהוא מעלים עין אם מעתיקים. אז הנה זה יכול לקרות בכל מקום בלי קשר לקנוניה כוללת או נסיון להשתלט על פקולטות הרפואה בארץ. נראה לי שאפר להפסיק להכליל. אגב למי שתוהה, את הציונים שלי הרווחתי ביושר.

אמירווש

New member
מה לא נורמלי

בממוצע של 118???????? זה שאין ביכולתך להגיע לממוצע כזה לא אומר שהוא לא נורמלי , פשוט יש לנו כלים להגיע לציונים כאלה !

למעלה