לכל המועמדים הערבים...חשוב!!!

natalysh

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

זה היה מצחיק! ממש בדיחת המאה!!!!111

אמירווש

New member
בדיוק ..

עבדנו קשה כדי להוציא ציונים כאלה - ודרך אגב אני מכיר הרבה סטודנטים מהמגזר היהודי עם ציוני בגרות גבוהים אפילו משלי ,לא יתכן שאתם מסתכלים על הציונים שלכם בלבד אני מכיר הרבה באוניברסטה העברית עם ציונים גבוהים. ואם אתם מרמזים שיש העתקות אתם מוזמנים לבוא להשגיח בעצמכם .. יחיו הקנאים ויסבלו ~

1המתנה

New member
תסלח לי

אבל לפי הציונים שלכם, יכולת החרישה וכו' הייתם צריכים להיות ממובילי הפקולטה לרפואה בארץ.. דבר שלא ממש קורה.. [אני מתנצל בפני הקוראים האחרים שירדתי לרמה הזאת, אבל נראה לי שרק ככה הוא מבין..]

Rulaa

New member
שלום !

לגבי הטענה שלך " הייתם צריכים להיות ממובילי הפקולטה לרפואה בארץ " , אני יכולה לתת לך *הרבה* שמות של סטודנטים בפקולטות הרפואה שהם כן מצטיינים ומובילים וזה קורה כמעט כל שנה . חוץ מזה שאתה לא יכול להשוות את הלימודים בתיכון וההצחלה בהם ללימודים אקדאמים . ואם אתה לא כל כך מודע להישיגים כאלו , אני מציעה לך לעשות מין חיפוש כזה בפקולטות ותוכל לקבל הרבה נתונים מרשימים של סטודנטים ערבים. ואם אתה רומז לזה שאנחנו משיגים את הציונים שלנו בעזרת ההעתקות זה ממש לא נכון. אני רוצה להגיד לך שלקבל 100 במתמטיקה,פיזיקה, עברית,כימיה, אלקטרוניקה ומחשבים הינו דבר כל כך אפשרי . כל הנדרש ממך לעשות הוא להיות מרוכז בשיעורים ועם יכולת לשנן את החומר לפני הבחינה להתכונן היטב. אני לר רוצה לדבר על אנגלית כי מעטים הם התלמידים שמקבלים 100 אבל יש הרבה שהציון שלהם נע בין ה- 95 וה- 100 שהוא ציון מצויין. הייתי רוצה שמישהו מכם יהיה נוכח בבגרויות אצלנו ויעיד על הסדר וטוהר המבחנים ששורר בזמן הבחינה. אני לא מכחישה שיש בתי ספר שמשתמשים בהעתקות כל כך הרבה , אבל בכל זאת , הם לא מצליחים להיות ראשונים הן מבחינת הישיגי הבגרות והן מבחינה פסיכומטרי, והתלמידים שלהם בקושי מגיעים לאוניברסיטאות. בתי ספר כאלו כבר נמצאים ברשימה שחורה שבהם משרד החינוך דן הרבה זמן ודואג "להעניש" כראוי , ואת זה אני לא אומרת סתם. אני מקווה שהצלחת להבין שאני מגנה על הסטודנטים שלנו בצדק. תמיד יש יוצאים מהכלל ובמקרה שלנו הכלל מורכב מסטודנטים עם נתונים גבוהים והישיגים מצויינים. המצב במגזרנו מבחינת לימודים ומדע הולך ומשתפר ואת זה אתה צריך לקלוט כבר .

lernery

New member
עוד 5 חודשים תהיה רשימת מצטייני

דיקאן. אנחנו נחיה ונראה כמה אחוזים של ערבים נמצא שם. (לדעתי - לא הרבה בכלל)

lernery

New member
דרך אגב אני לא יודע אם שמעת אבל

יש בית ספר דתי שנקרא "הטכנולוגי", או בשמו האחר תיכון בר אילן. הרמה המדעית ובכלל של הבגרויות שם מאוד מאוד גבוהה, אחוזים מטורפים מהתלמידים שם הולכים לעתודה או לפרוייקטים איכותיים יותר כמו תלפיות עתידים וכו', וגם כן אחר כך בחיים אלה אנשים מבריקים מאוד מבחינה ריאלית, והם לא מקבלים (אולי מתקרבים) לציוני 100 בכל המקצועות אפילו במקצועות הריאליים. ומדובר על אנשים שהרבה פעמים גם עושים תואר ראשון במתמטיקה וכד' תוך כדי התיכון. אני למשל מכיר משם מישהוא מהישיבה שלי שסיים תואר ראשון במתמטיקה תוך כדי התיכון + שנה אחריו באוני' תל אביב, וקיבל מצטיין דיקאן, ולמרות זאת - אני לא חושב שהוא הגיע לציונים האלה. (ואם בן אדם כזה לא מוגדר בתור מבריק - אני לא יודע מי כן)

FrezieGrant

New member
אוף, עוד פעם מתחילים....

חצי מהפורום הזה בזמן האחרון סובב סביב " יש לכם ציונים כי העתקתם" "לא, יש לנו ציונים כי השקענו" " יש לכם ציונים כי העתקתם" "לא, יש לנו ציונים כי השקענו" וכך עד שימאס לי לעשות "קופי-פאייסט". כמה אפשר? נשמע כמו מיקוח על מחיר של מנת פלאפל בשוק ולא כמו פורום של אנשים שאמורים להיות אינטליגנטיים או לפחות לדעת להיראות ככאלה (ושאף אחד לא יתחיל פה להיעלב, אני כבר אגיד שאני משייכת עצמי לקבוצה השניה
). יוסי, למה אתה חייב לדחוף את הקטע שלך עם העתקות בכל, אבל בכל פעם שמישהו פותח דיון על ציונים? חופש ביטוי הוא דבר חשוב, אבל יש גבול לטעם הטוב ואתה כבר די עברת אותו. ובכלל, מה זה כל-כך חשוב לך? הציונים שלך לא מספיקים לך או מה? אתה כבר במקום שבו רצית להיות, התקבלת לרפואה, אף אחד פה לא מאיים על מעמדך בציונים שלו. וגם אם מישהו השיג ציונים גבוהים רק כי המשגיחים בבגרויות שלו עזרו לו ונתנו לו להעתיק, תאמין לי שהוא/היא פשוט לא ישרדו את השנה-שנתיים הראשונות (מבחני הדסה
) ויעופו מהר ורחוק. מצד שני, אם הם כן יצליחו לשרוד, או לחילופין אם הם הצליחו להעתיק בבגרות עם משגיחים
כמו שהיו לי בבחינות, אז הם בהחלט חבר'ה גאונים שמגיע להם ללמוד באונ'. ולכם החבר'ה הערבים שנעלבים כל פעם מחדש- תעזבו את זה, למה להרוס לעצמכם את הבריאות? תאי עצב, כידוע, לא מתחדשים (תודה,
דר' בהר).העיקר שאתם בעצמכם יודעים איך השגתם את הציונים האלה ואם העתקתם או לא, וזה כל כך לא משנה מה האחרים חושבים על זה. לא משנה לאן תגיעו ומה תעשו, אם תהיו מוצלחים, תמיד יהיה מישהו שיגיד שהשגתם את ההצלחה בדרכי מרמה (וזה תקף לכל אדם מצליח, לא רק לגבי ערבים). ואין מה לעשות עם זה, העולם הוא לא מקום נחמד, בעיקר בגלל האנשים שבו. ואם כבר היינו מספיק מטורפים כדי להחליט שמטרתנו לחיים היא לטפל ביצורים הלא סימפטיים האלו, צריך ללמוד להתמודד עם השגעונות שלהם ולא לתת לזה לגרור אתכם לוויכוחים ארוכים ומייגעים.יום טוב לכולם ובהצלחה!

1המתנה

New member
..

תראי, את לא חייבת לקרוא! אני לא מבין את האנשים המצטדקים האלו, שמעירים לכולם שהויכוח שלהם לא לעניין וכד'. במקרים כאלו, אני לוקח את הרגליים שלי והולך, או לחילופין לא קורא..

Rulaa

New member
כי זה באמת מה שקורה..

היה אותו ויכוח לפני זמן מה שכלל אותן הודעות מאותם אנשים . אם שמת לב , הכל התחיל כשראמי ביקש מהמועמדים הערביים לפרסם כמה נתונים שלהם ומיד התחלתם להציק. אני חושבת שאף אחד פה אינו ראוי למתוח ביקורת על הישיגים וציונים ולטעון שהם לא אמיתיים . אז תפסיקו..

lernery

New member
אני מצטער, אבל רמאות וטיעונים

שקריים, ובכיינות, ממש מרגיזים אותי. הבגרות שלי בתיכון לא כל כך עניינה אותי, ויש מספיק אנשים, גם יהודים, שעברו אותי בהרבה - וזה ממש לא אכפת לי... אז אני לא אכנס לעומק הדיון כמו פעם שעברה, פשוט כל מי שזה מעניין אותו - שיסתכל, ישווה, ויחשוב אם זה נראה לו הגיוני כל העניין הזה. לשיפוטכם, מה שנקרא.

Rulaa

New member
הנה אמרת את זה..

הבגרות לא עניינה אתך.. כנראה שרוב התלמידים הערבים כן מעניינת אותם הבגרות שלהם..

lernery

New member
אני לא אכנס עכשיו שוב לויכוח

בסך הכל ביקשתי ממי שרוצה - שישווה. יש הרבה אנשים אחרים שהבגרות עניינה אותם, וגם יש בגרויות שעשיתי בעצמי ולבד, ובחלקן קיבלתי 100, וזה לא כל כך פשוט. ייתכן גם שהבגרויות של המגזר הערבי הרבה יותר קלות, וגם שחלק מהמגזר מעתיק, ושילוב של השניים נותן את הציונים הגבוהים. אבל זה לא רלוונטי.

lernery

New member
מה שניסיתי להגיד לה

זה שהנושא מרגיז אותי לא בגלל שהבגרות שלי לא הייתה גבוהה (כי הציון עצמו פחות עניין אותי בתיכון) אלא בגלל הדבר עצמו. ולך אני אומר, שהנושא מרגיז אותי ממש לא בגלל בעיות בקבלה או דברים דומים, כי לא היו לי כאלה וגם לא התקרבו להיות לי כאלה. זה מרגיז אותי בגלל החוצפה שבדבר.

Rulaa

New member
ייתכן וייתכן ..

למה שהבגריות במגזר שלנו יהיו קלים יותר ?! הרי יש שאלונים שמהווים החלק החשוב ביותר בתעודת הבגרות והם משותפים לשני המגזרים . או שאתה מציע שנעשה אותם שאלונים כמו שלכם גם בעברית כדי שכבודך יפסיק להציק בקשר לבגרויות ? או שיהיו לנו משגיחים מהמגזר שלכם כדי "שנפסיק" להעתיק ?

lernery

New member
בדיוק

שיביאו משגיחים יהודים ומשגיחים רציניים. מניסיון, גם יהודים מעתיקים, ואצלי בישיבה היו העתקות פה ושם, אבל הכמות והאיכות הייתה קטנה מאוד. למשל, מתוך כל בחינות הבגרות שעשיתי, הייתה יחידה אחת שבה הבוחן הרשה להעתיק בצורה חופשית, ועוד 34 שהבוחנים ממש לא אפשרו את זה. צריך לשפר את רמת ההשגחה בכל המקומות בכלל ואצל הערבים בפרט. לגבי רמת הבגרויות - אין לי פתרון קל וברור איך לבדוק שהרמה שווה, אבל צריך לעשות עם זה משהו. ברור שחלק מהעניין הוא קיפוח של בתי ספר ערבים מחד, ומצד שני חוסר הקפדה של משרד החינוך על הרמה לאורך כל השנים, שמתבטאת בזה שהוא צריך לתת הקלות לתלמידים כדי שיהיה אחוז בגרות סביר, איכשהוא, מה שגורם לממוצעים הגבוהים לקפוץ מעבר לכל פרופורציה.

johngalt2

New member
אם למישהו יש כזה יחס

של ציונים/פסיכומטרי - זה אומר דבר אחד: הוא חרשן-על. האם זה יעזור לו להצליח בלימודים באוניברסטיה? אולי, בתארים היותר עינויים. האם זה יעזור לו להצליח בתור חוקר באקדמיה? די מעט. האם זה יעזור לו להצליח מחוץ לאקדמיה? אני די בטוח שלא. ובין אם יש רמאויות והעתקות ובין אם לא, זה לא משנה. כי אם הציונים האלו הושגו בהעתקות, מהר מאוד יראו את זה באוניברסיטה. אז מה אכפת לך? זה אולי ניצחון בקרב, אבל לא במלחמה... בסופו של דבר, מי שיותר מוכשר יצליח. (ולמען הסר ספק - אני לא מתכוון כאן שיש איזושהי מלחמה בין מגזר אחד למגזר אחר. זו מטאפורה בלי שום משמעויות חבויות.)

למעלה