לכל הממורמרים- מכתב מאביב:

plane crazy

New member
על אימיול או קאזה שמעת?

ככה אני נהנה (עד כמה שאפשר להנות) מהמוזיקה שלו בלי שיכנס לו שקל אחד לכיס.

נתוש ז

New member
כמה שאני לא מסכים, לא מתקרב

ללהסכים איתך.. אומן הוא קודם כל בנאדם. ואני לא שומע אביב רק כי הוא יצירתי,מוכשר, מביע את עצמו בצורה מעולה ומלחין טוב. ממש ממש לא. זה נראה לי הדבר השיטחי ביותר בעולם להסתכל על זה כך... אני אוהב את אביב של פעם. זה הרגיש, המפחד, הטועה, האוהב כ"כ מהר, הנפגע והחלש מאהבה ...המעריך את הקהל שלו ואוהב את הקהל שלו ושם פין על נורמות...זה שהולך עם העיקרונות לפניו ותהיה הפגיעה אשר תהיה. אם לא הייתי מזדהה איתו בכל שיר שני, בחיים לא הייתי שומע אותו...גם לשלום חנוך או ביאליק יש "מוזיקה טובה". אבל מוזיקה טובה לא מספיקה בשביל להרגיש את מה שאני מרגיש לשירים של אביב....

Hosh17

New member
מה אתה מרגיש לשירם של אביב?

אם לא את עצמך? מבחינתי לשמוע אביב זה כמו לשים לעצמי מראה מול הפנים ולהסתכל על כל החולשות והפחדים שלי, על כל האכזבות והאהבות והכאבים.... ממש לא רואה בפנים את אביב שמצביע יד אחת על נינט או יד שניה על שלום חנוך. אז גם אם הוא יתחיל להיות ימני קיצוני, יפיק דיסק לכל מנחי ערוץ הילדים , יתגרש משני ויתחתן עם איה כורם - כל עוד המהלכים האלה לא יעברו לטקסט שלו ויהרסו לי את השמיעה שתהיה נוגדת לאמת שלי - אני אמשיך לשמוע. ואני שוב אומרת שאני לא תומכת ביחס של אביב למעריצים - אבל המוזיקה שלו מעניינת אותי. אני שומעת שלום חנוך וחוץ מהעובדה שהשם שלו זה שלום חנוך אין לי מושג עליו שום דבר. ממש כלום. זה לא מפריע לי. אני מתחברת למוזיקה.

נתוש ז

New member
כנראה שאתה אוהבת צביעות.

שאדם ששונא אותך יגיד שהוא מזדהה איתך זה יעשה לך טוב.. לי לא. ממש לא. כנות היא האוויר שלי. מבחינתי (כאחד שמרבה לכתוב שירים) שירים אמורים לבוא מהלב, להביע את המחשבות שבי עצמי. ולא שיר שאני כותב שאולי מישהו אחר יזדהה איתו..אבל אין לו קשר אלי. בגלל זה אני לא אקשר בחיים לזמר ששר שירים שלא שלו (כאילו באופן קבוע, לדוגמא נינט או סקעת).. ברור שאני יכול להזדהות עם השירים...אבל מבחינתי זה שקר. זיוף.

נתוש ז

New member
אתה אוהבת זה משפט חכם!

חשבתי בהתחלה שאת זכר, ואז ראיתי שנקבה אז שיניתי בהתאם וכנראה שדילגתי על אחד

Hosh17

New member
לא הבנתי מה את מנסה להגיד

שרק שירים שאתה תכתוב יתחברו אלייך? אני כותבת ומלחינה שירים כבר כמה שנים ואין משהו שאני מתחברת אליו יותר מהשירים שלי כמובן .. ואני הכי דוגלת בלכתוב מהלב ולהביע את עצמך. אביב לא מביע את עצמו? לא ראיתי אדם כל כך חשוף בכאב שלו כמו אביב. אתה אומר דבר לא הגיוני. מיליוני בני אדם בעולם מאזינים למוזיקה שהם מתחברים אליה. אתה מבטל את כל זה ע"י זה שאתה אומר שאי אפשר להתחבר למוזיקה שאדם אחר כתב? כולנו אוהבים,כולנו פוחדים,כולנו שונאים... רגשות בסיסיים. גם אביב מרגיש, גם אני מרגישה, גם אתה, וגם כולם בפורום הזה.

נתוש ז

New member
........

חפרתי לפני כן ממש..אך החלטתי למחוק.. את לא הבנת אותי נכון..אבל בלי קשר...אשאל שאלה- את אומרת שאת מתחברת אל המוזיקה רק כשיר? לא איכפת לך אם הוא חושב על לרצוח אך כותב על רחמים ואהבה איש לרעהו? כל עוד שהכתיבה יפה ואת מתחברת למילים את תשמעי גם אם זה שיקרי? (זה מה שהבנתי מההודעה האחת לפני אחרונה)

Hosh17

New member
כנראה שלא הסברתי את עצמי נכון

אני לא בטוחה שאשמע מוזיקה שהכותב לא אמיתי עם הטקסט. חשובה לי הכנות. אביב כותב על רחמנות, על שלום, ואביב הוא איש שמאל ורחמן ורגיש. אין ניגוד. אביב מאוהב, וכותב על אהבה. אביב סבל מאהבה, ואביב כתב על אהבה נכזבת. אביב סבל משברים עם ההורים ועם חברים, והוא כתב על זה. בקשר לדברים האלה אי אפשר לומר כלום. אביב עבד עם נינט ואביב מחפש כסף, וזה ההווה. כנראה שדעותיו ורצונותיו השתנו קצת לפי הסביבה שהוא חי בה. אני אחכה מתי הוא יכתוב שוב שיר מרדנות שבז לאנשים שרודפים אחרי הזוהר והכסף ואז אני אגיד בפה מלא - רמאי, חסר כנות, לא אמיתי עם המוזיקה שלו. עד אז הוא אמיתי, והלב השבור שלו בשירים הוא גם הלב השבור שלי.

"אני אחכה מתי הוא יכתוב שוב שיר מרד

מרדנות שבז לאנשים שרודפים אחרי הזוהר והכסף ואז אני אגיד בפה מלא - רמאי, חסר כנות, לא אמיתי עם המוזיקה שלו.:
ומה לגבי שירים כמו סופרסטאר וחלולים,מה לגבי שורות כמו " בום בום בנג בנג שים בשקט את השוחד ואם אתה בלי פרוטה תדחוף את הזכויות שלך עמוק לתחת " , מה לגבי הפרק שהוא מקדיש לנושא הזה בילדי יום ראשון ? (האם אתה מעושר) והצעקה המפורסמת "תהיו חופשים" לא כוללת בענייך חופש מחומרנות ,מכסף ומהצורך ברכוש ?

Hosh17

New member
הכל מוזות

גם אני בלילה דיכאוני כותבת דיכאון וגם אניכשיש לי זיק של אופטימיות כותבת על חופש וחיים אפשר לומר שרוב השירים של אביב סובבים סביב אהבה ,יחסים בין בני אדם ומשפחה. (סבתא, אבא, אמא) הוא נתן רושם כל חיו שהוא שם זין על הכל וקורא לחופש, וככה הוא עשה רק בשנים האחרונות הוא התחיל במרדף אחרי הכסף, גם אם הוא כתב שירים כאלה עוד לפני 10 שנים. כרגע בהווה אביב הוא לא האביב של לפני 10 שנים, לכן ממש יהיה מזעזע לראות שיר חדש כמו הישנים. יהיה ניגוד ברור יותר ושום תירוץ לא יעבוד

Hosh17

New member
זה לא כזה ויכוח

ואני בדעתך פחות או יותר. זה לא משנה אם אביב כתב בעבר על חופש או כסף - הוא תמיד עשה מהלכים שהראו דווקא את החופש והאומנות נטו. היום הוא עושה כסף כסף כסף, ולא כותב לא על חופש ולא על כסף. נראה מה יהיה בהמשך עם הטקסט שלו...

נתוש ז

New member
אני לא אומר שאביב היה צבוע.

אני אומר שהוא פשוט שונה לחלוטין ממה שהוא היה בעבר.. הוא היה רגיש, מתחשב, אוהב הולך עם דעותיו וכנגד כל העולם..אדם עם עקרונות. העקרונות בזבל, הדעות השתנו. אהבה? הוא מזלזל בכל דבר שזז...רגישות?! איפה? התחשבות?מה? איפה הרחנות שדיברת עליה? בזה שהוא מזלזל בכל דבר שזז? שהוא מקבל ארסי אז הוא צועק על מלצרית? שהוא מוגדר כאחד האומנים הסנובים והנפוחים..את לא רואה סתירה?! בקיצור..כל שיר שיצא לו והוא לא שיר אהבה הוא מאוד צבוע לדעתי.

galush29

New member
בכתבה בחדשות,בשישי שעבר.

הוא אמר שזה מעפן להופיע בישראל כי הקהל פה מעפן. משהו כזה>< לזה אתם מתכוונים נכון? בכל מקרה,אני המשכתי הלאה מהחצי משפט הזה שהוא אמר.

Hosh17

New member
עד עכשיו לא הבנתי מאיפה

המילה "מעפן" על הקהל הגיעה הוא אמר שזה מעפן להופיע בישראל כי ישראל כלום לעומת העולם הגדול. משהו כזה, אבל לא אמר מעפן על הקהל

galush29

New member
ציטוט של אביב:

מה שהוא אמר בדיוק "אתה חייב להבין שעד היום,לפני בלאקפילד הייתי מופיע מול ישראלים או יהודים שמכירים את אביב גפן,אבל זה די מעפן" מכאן כל אחד מסיק את מה שהוא מסיק וזהו. חלאס עם הויכוח הזה.זה לא יגמר לעולם! נסגור בזה שיש כאלה שחושבים שאביב גפן זילזל בהם וחושב שהם מעפנים,ויש כאלה שחושבים שהוא מתכוון שזה מעפן להופיע בישראל לעומת העולם,ויש כמוני שחשבו בהתחלה שאביב גפן זילזל בקהל אבל אחר כך שינו את דעתם. זהו:)

אנשים מבינים את מה שהם רוצים להבין.

אני חושב שמה שמשתמע מדבריו זה שהוא הופיע בחו"ל לפני יהודים או ישראלים שהכירו בו כאביב גפן. הוא רוצה להיות אומן ברמה בינלאומית והוא עושה את זה עם בלאקפילד, מופיע מול קהלים שונים שלא באים למרכז הקהילתי אלא למועדון הופעות רגיל בערים

למעלה