לכל המפקפקים

StarDustGirl

New member
תגובה ראשונה לכתבה:

מי שכתב אותה, שכח להתייחס לאינסטינקט מאוד מאוד מאוד בסיסי וחשוב שמקשר יחד את כל בעלי החיים הכי פרימיטביים עד להכי מפותחים- אינסטינקט ההשרדות. תנסי לשים איש אחד, מול ארבע שמנסים לרצוח אותו. הוא יאבק כמו משוגע. אותו קטע כאן- היהודים היו מיעוט, המתנגדים היו מרובים. ליהודים לא הייתה שום ברירה מלבד לנצח- כי אם היו מפסידים, היו נמחקים מהעולם. אינסטינקט ההשרדות מתחיל לפעול, האדרנלין מתחיל לפעם, ולפתע כל איש שווה עשרה. לערבים, מנגד, לא הייתה את אותה בעיה. להם יש שליש מהעולם כשטח מחייה. הם לא ימחקו מהעולם אם יקחו להם שטח מצומצם משליטתם..כך שהאינסטיקנט לא ממש פעל לטובתם. ואם תשאלי מאיפה בא האינסטינקט, נוכל לעבור לשלב ב' של כל הדוגמות למיניהן וסטרה וסטרה..

StarDustGirl

New member
בכל דור ודור עומדים עלינו לכלותנו

איזה בעסה הא? בכל אופן, כותב הכתבה התייחס לאמפריות. אף אחד לא מתייחס לאמפריות פה. גם לא לתרבויות. דת, היא רבת עוצמה פי מליון מכל דבר חומרי, כולל תרבות. הטיעון שחסר כאן, הוא הטיעון שדתות מונותאיסטיות שורדות זמן רב יותר. צריך לחכות עוד כמה אלפי שנים עד שנצליח להגיד זאת. ועוד משהו..אם אלוהים כל כך אוהב אותנו, למה הוא כל כך אוהב לשלח בנו את כל האויבים האלו שינסו להשמיד אותנו? כדי לבחון את אמוניתינו? כדי לראות כמה אנחנו מתפתים לחיות בשלווה כשאנו מאמינים בדת אחרת? אז מה שהוא בעצם עושה זה נטפל לחולשה האנושית שלנו לרצות לחיות את החיים שנתן לנו בשלווה, בשקט ובחופשיות. טוב...אז נגיד שרק הצדיקים ביותר ישארו בסופו של דבר, אז רק הם ילכו לגן עדן? כי למה? יש מקומות מוגבלים? ונגיד....נגיד שהוא יבחר רק את הצדיקים מכולנו, ואז יהרוס את העולם ויברא אותו מחדש והכל יחזור חלילה...אז הרי שכבר מליארדי שנה הוא משחק בנו ככה...ולמה שארצה להיות קורבן למשחק של איזה אלוהים משועמם? ולמה בכלל שיעשה דבר כזה? כך שכביכול, אני סך הכל כלי הנאה של אלוהים...(כמה סוטה זה נשמע) אז כביכול, אני יכולה פשוט לחיות את החיים שלי בגאווה שאני גורמת לאלוהים לא להשתעמם רצח. -הסוף-

מה גרם לאותו אינסטינקט לפעול?

האמונה בצדקת הדרך של ה', הלא היא התורה. בלי האמונה שאנחנו העם שה' בחר בנו לשמש אור לגויים, לא היינו ממשיכים להתקיים כעם. רות סוף.

Charles Darwin

New member
אני אנסה לנסח את זה יותר ברור:

על נאציזם שמעת? דוגמה קלאסית לאתנוצנטריות. הנאצים חשבו שהם הגזע הארי, העליון, וששאר הגזעים נחותים מהם. מוכרת לך מאיפשהו תפיסת העולם הזו??
הפירוש המילולי ל-ethnocentric הוא: ethno = גזע ו-centric = מרכז. זה לא מסוג הדברים שמלמדים בבתים או בתי ספר דתיים (מאותה סיבה שהם לא מלמדים על הקשר בין תפילה ו-OCD) (ולא, לא המצאתי את המונח OCD..).

אם אתה רומז שהיהדות

היא כמו הנאציזם אז אתה טועה טעות מרה. מבחינה מוסרית אנחנו העם הטוב ביותר (מבחינה מוסרית). אנו, בניגוד לנאצים, לא חושבים את עצמנו לגזע הטוב ביותר. הנאצים, לעומת זאת החשיבו את עצמם לגזע הכי קפדני, בעל משמעת, צייתנים ומסודרים, והיטלר חידד תכונות אלו בכך שהלביש את חברי מפלגתו הזוועתיים בבגדים נקיים, היה להם סדר ומשמעת ודבר זה דיבר אל העם הגרמני וגרם לו בנאציזם.

Charles Darwin

New member
אז מה שאת אומרת בעצם זה שההבדל בין

היהודים לבין הנאצים הוא הנקיון? הנאצים היו פשוט יותר נקיים?! גם הנאצים חשבו שמבחינה מוסרית הם העם הטוב ביותר...

לא

אני אומרת שהנאצים החשיבו את עצמם קפדניים, מסודרים, דייקנים וכן היטלר רצה לחדד בהם את ההרגשה הזו. וכן הוא רצה שהם יהיו הכי נקיים. עניתי לך על השאלה? מצד שני, היהודים מוסריים יותר שכן ישלהם מצוות שבין אדם לחברו, כשרות, שמירת שבת, וכ"ו... וזה בניגוד למה שמאפיין את הגרמנים.

תגיד, אתה בכוונה רוצה להתווכח

או שאתה באמת לא מבין שום דבר מהחיים שלך???

זה כבר לא עניין של מוסריות

זה עניין של מנוחה. אתה עובד כל השבוע, מבוקר עד ליל. לא מגיעה לך קצת מנוחה ביום השביעי? אסור לסחור ביום הזה, כלומר אסור להתעסק עם כסף שכן לי הוא מתקשר ברדיפת בצע. זה יום שהמשפחה מתאספת ואוכלת ביחד ארוחת ערב. מה, זה לא טוב קצת לשמוע מה העניינים במשפחה לאחר שלא נפגשים כל השבוע? (זה גם טוב מבחינה חברתית).

Charles Darwin

New member
איזו תמונה יפה ציירת לנו כאן

שכחת את הדובדבן שבקצפת -- אסור לחטט באף ביום שבת (כלומר מותר לחטט אבל צריך להשתדל שלא יצאו שערות; ע"ע עובדיה יוסף).

StarDustGirl

New member
טוב..כן...גם בין זה צריך להבדיל

יש את החרידות- שאסור אפילו להתקלח או לחתוך נייר או בכלל לגעת בכסף בשבת. כך שאם אתה מוצא מאה שקל זרוקים ברחוב נדפקת, אם אתה מסריח, נדפקת ואם נגמר לך ה"נייר תועלת חתוך במיוחד לשבת" גם נדפקת. גם אם יש סרט משפחתי שאתה רוצה לראות בטלויזיה- נדפקת. מצד שני, בלי שבת הייתי משתגעת. חייבים יום-חסר-בית ספר, יום חופש כללי שהמשפחה מתאספת יחד. ואפילו זו חוכמה שאסור לנסוע ביום שבת. קודם כל עושים ספורט, ושנית כל מפחיתים נורא את זיהום האוויר ליום שלם. אחלה! אבל אז אתה לא יכול לנסוע עם המשפחה לטייל בארץ, וממש חבל...אז על פני כל זה, אני בכל זאת חושבת שאבחר בנסיעה. שכחו מזה...הקטע שצריך ללבוש חצאית מגוחכת..זה ממש היסטרי. חשבתם על העובדה שחצאית הרבה יותר...ניגשת (זו המילה?!) ממכנסיים..שממש צריך להוריד בשביל לחשוף? זה באמת באמת מגוחך. כי אם אלוהים היה חושב שנשים צריכות לכסות את מיניותן לגמרי, הוא לא היה טורח לתת להן חמוקיים ושדיים כל כך יפים ומגרים. אם זה טבעי שלא נתחתן מתוך אהבה ולא נימשך מינית..אז גם אם אין ה', האבולוציה הייתה דואגת לדכא את רגשי המשיכה המינית ליופי מאליה, האינסטינקט לקלוט יופי בחושינו (וזו עובדה, שכן גם תינוקות מסוגלים להבדיל בין מכוער ליפה) היה מתנוון. אני מכירה המון בנות דתיות שהולכות עם חצאיות וחולצות ארוכות ובכל זאת נראות כמו פרוצות. כשכתבו בתורה שהנשים יהיו צנועות, לא בהכרח מדובר על לבוש. מדובר על הצורה בה את מתנהגת. את מתנהגת כמו פרוצה פרחה, לא חשוב מה תלבשי, עדין תהיי אחת. אני לא לובשת חצאיות ארוכות ובכל זאת (לדעת האנשים שסובבים אותי ולדעתי) אני צנועה ביותר.

את נשמעת לי ממש בחורה חמודה

את לא חייבת ללבוש חצאית!! אני חושבת, וכאן זה מתקשר קצת לעבר ול"אבולוציה" של היהדות שהחצאית נחשבת לנשית ולכן מושכת יותר את הגברים.(תחשבי שאז לא היו מכנסיים צמודות, שמגדילות אפקט זה, וכן לא היו חצאיות נמוכות). אני חושבת שלמשיכה המינית יש תפקיד מכריע בזוגיות ובאהבה. לדעתי הזוגיות והאהבה לא יכולים להתקיים בלי המשיכה המינית.. חשוב מאוד וטוב מאוד שיש חמוקיים, אבל נחוץ לכסות אותם שכן אם לא, אותה בחורה עלולה להאנס, וחוץ מיזה איך היה מרגיש החבר שלך אם היית חושפת יותר מידי ומגרה בנים אחרים? לא נראה לי שהוא היה אוהב את זה...
. יש הבדל בין יפה לבין פרוץ. היפה לא חייב להיות פרוץ. אותה בחורה יכולה לחשוף את עצמה באינטימיות ולא בפרהסיה. זה גם היה מונע מבוכה רבה. כי לדעתי רוב הציבור לא אוהב שהבנות חושפות יותר מידי, והבנים יכולים לעודד זאת (את החשיפות) כיוון שהם רוצים רק לספק את ייצריהם.. תחשבי על זה. אני מסכימה לחלוטין עם הדבר האחרון שאמרת..

למעלה