לכל הנשים שבינינו

אני חושבת שאשן על זה

איזה חודש חודשיים ואולי יותר מגוון הדעות מבלבל(וגם ככה הראש אצלי לא לגמרי מסודר בעניין הזה) אנח רק רוצה להוסיף שההתייחסות הרצינית שלכם לכל נושא שמעלים כאן פשוט נפלאה בעיניי.טוב לדעת שיש מקום שבו תמיד אוכל להתייעץ בתהיות(ויש הרבה כאלה)ולקבל פנים שונים עניין מסוים מתחילה להרגיש בבית

drakkar noir

New member
אילנה ישר כח .

קודם כל את אמיצה להעלות כזה נושא והתגובות פה די הוגנות וכנות . זו פרשת דרכים שאין לגברים והעינין שהייתי רוצה לומר לך משהו אישי ומתוך זה להגיע אל המסקנה הרי כוונתי טובה . העינין הוא המטרה ! מה המטרה שיש בזוגיות ? לדעתי לפני ילדים יש כל כך הרבה מה ועל מה לשם מה בכלל להתחבר ! אילו לא הייתה לך מטרה להביא ילדים - את חושבת שכבר היית מוצאת זוגיות ? פחות התלבטויות ופחות לחץ אולי לכל הכיוונים ....? אני כגבר לא רואה ילדים כמטרה . לא רואה בבנית משפחה משהו שלפיו אני צריך להתיישר . אני אסביר . מחפש חברה בהחלט . אמיתי . אחת שתהיה בשבילי שאני צריך אותה . מישהי לשאוב ממנה חום, תמיכה,יציבות , אהבה, חבר להיתייעץ איתו , חבר שותף ומישהי שלא אשתעמם איתה ואוכל להגשים את עצמי לכל כיוון שארצה . אני מאד אשתדל להיות מה שהיא רוצה / צריכה עבורה . זה תלוי בה . בצד השני . אם הכל "יתקתק" כמו שצריך -- בכייף אני אעשה לה ילד שניים או כמה שהיא שרוצה . בכייף אבנה משפחה ובית ואשתדל להיות האבא הכי טוב שאפשר. אין ספק שחויית הורות היא מתנה מאלוהים . אבל זה לא המטרה שלי . זה סוג של כלי- כלי מבורך - כלי אלוהי - כלי שאין כמוהו - כדי לשמר זוגיות ואת כל הצרכים שלך כאדם . גם שלי וגם שלה . איך זה קשור אליך ? לא מכיר את חייך ואת הצמתים שפסעת בהם ויצאת איך שיצאת....? עכשיו הזמן לא לטובתך וזה מבריח זכרים ! אבות פוטנציאלים שיכנסו למשהו לא ברור עבורם. זו נקודה אחת . נקודה שניה היא - האם אם כל נושא "הילד " הזה שלא יהיה יותר "על השולחן " הרבה תעלומות מפחינתך יעלמו ? ואז תוכלי למצוא סוג של זוגיות ? זוגיות במצב שונה מעט . יכול להיות יותר טוב ---- תלוי מה המטרה ? אני חושב שאם הייתי ניצב במצב של "איחור רכבת " לא הייתי מאחר - ולוקח בחשבון את כל המשמעוית האפשריות ובונה את העתיד תחת המגבלות הנתונות .

ד נ י ת3

New member
את יודעת, לא קראתי את

התגובות, אבל אני עונה לך מהלב. קצת קשה ליעץ לך הורות היא קשה. קשה מאוד. ואני לא חושבת שיש מישהו שיכול לדעת עד כמה היא קשה עד שהוא מתנסה בה. מאידך - אין כמו חווית האמהות. אין עונג גדול יותר מלגדל ילדים. אני, כאמא גרושה, אני מודה שאם כל העוול של הטיפול היה רק עלי היה לי מאוד קשה. הימים שהאב לוקח, מטפל מאוד מקלים עלי. נותנים לי אויר לנשום. אני חושבת שללא הימים האלה הייתי מתחרפנת. מצד שני - יש שבועות שהוא לא לוקח, אני נהנת גם מהם. נוסף לכך - העול הכלכלי. ילדים עולים כסף. בשורה התחתונה: ההחלטה היא קשה ומשנה את החיים. את צריכה להחליט אם את רוצה לעשות ויתור כזה גדול (על חופש!!!) ויתור מאוד מאוד גדול. הורות זה לא "משפחת בריידי" אין ילדים בלונדינים מחונכים בחיים. המציאות היא קשה ושוחקת. אך יחד עם זה - אין, אבל אין כמו האושר שהקטנים האלה נותנים. אין. באהבה. דנית

glitter8

New member
מהרהרות? לא מפסיקה להרהר...

אמנם "רק" בת 31 אבל הנושא אקטואלי .... רוצה ילד? תעשי! כל דרך היא טובה ידיד. בנק הזרע הורות משותפת הכל טוב הגשימי את חלומך

אני חושבת (שאני הולכת לקדוח)

אני חושבת שזה נושא מאוד מאוד רגיש ומאוד מאוד אישי ואני יכולה למלא כאן דף שלם של דעות של עצמי בלבד ולסתור את עצמי 200 פעם וזו רק אני , שלא לדבר על דעות של עוד אנשים :) אבל מן הסתם זו לא החלטה שאת הולכת לקחת על פי "סקר" תראי, לי אישית, קשה מאוד להתחבר לרצון הזה אני בת 29, הרצון לאמהות עדיין לא השתלט עליי. בניגוד לשנים קודמות זה לא נראה לי סיוט, ואני חושבת שכשהיום יגיע אני אהיה אחל'ה אמא שבעולם, הכי טובה שאוכל. אבל כדי שזה יקרה, אני לא מוכנה לעשות את זה שניה לפני שאני מרגישה מוכנה ולפני שהכנתי "קרקע", כדי שזה לא יפגע בי ---> מה שיפגע באופן ישיר, בילד שיבוא לעולם. מרבית חבריי שבגילי כבר נשואים עם ילדים וכמובן שאת יכולה לשמוע מהם מגוון של דעות: *ילד זה המתנה הכי יפה שבן אדם יכול לתת לעצמו.. *ילד זה קסם, וזה אושר שאי אפשר לתאר.. *ילד זה אחריות גדולה מאוד שאי אפשר לברוח ממנה.. *ילד זה משכנתא ל20 שנה לפחות (ומבוגרים יותר יגידו שהיא לא נגמרת).. *ילד זה גם קצת מגביל לפעמים... *אם לא הילדים, הייתי שמחה לצאת עכשיו לאיזה חודשיים בהודו.. *יכול להיות שאם הייתי חושבת על זה שוב הייתי מחכה איזה שנתיים לפני שנכנסתי להריון.. *אני כל כך שמחה שלא הפלתי , מה בכלל הייתי עושה בלי הבן שלי?? וכו' וכו' וכו' בקיצור, בכל מקרה זה לא עניין פשוט. אבל מה שיהפוך את זה לפשוט יותר או פחות זה התנאים מסביב.. אני חושבת שגם אם לא קל, יותר קל כשיש בסיס כלכלי נוח לגידול ילד בתנאים טובים. אני חושבת שיותר קל כשיש בסביבה עזרה חיצונית כמו אמא,אחות, חבר, חברה שיכולים לתמוך לעזור כשצריך ובעיקר כשחייב אני חושבת שבגדול יותר קל בשניים אבל ביותר גדול יותר קל כשטוב ולא תמיד יותר טוב בשניים וזה מה שחשוב... והכי הכי? רוב התנאים החשובים ביותר הם תנאים משתנים ולא תמיד תלויים בנו. נניח שמצבי הכלכלי לעולם לא יהיה טוב מאוד, אז אני לא אביא ילד אף פעם בגלל זה? אז לא, זה לא מה שאני אומרת אני רק אומרת, להכין רשימה על דף, של כל היתרונות ובעיקר של החסרונות. את היתרונות את הרי תקבלי באהבה ובקלות, אבל עם החסרונות תצטרכי להתמודד. במידה וכל החסרונות ייראו לך מספיק קלים , וייראה לך שתמורת היתרון הקסום הזה אין לך בעיה להתמודד עם החסרונות האלו.. אז כנראה שאת באמת מוכנה לילד.. מה שלא יהיה, לא לעשות את זה מתוך אימפולסיביות לא לעשות את זה מתוך לחץ, כי עוד שנה שנתיים זה גם אחל'ה קחי בחשבון שיתרון אחד, זה שאולי בגילך יותר קשה לך להתפשר על מישהו שאינו רווק או מישהו עם ילדים, ודווקא אם יהיה לך ילד תמצאי את עצמך נכנסת ל"שוק" אחר וחדש, שבו יהיה לך יותר אופציות בגלל שתביני פתאום מה זה לבוא לקשר כשאתה אחד וחצי.. ועוד דבר אחד (שאותו אני אכתוב בסגריים, כי מה שכותבים בסגריים לא רואים, ואני לא רוצה שמרפי יראה את זה כי אם הוא יראה את זה זה לא יעבוד כי מרפי מבטל את החוקים של עצמו כשצופים אותם... אז אני יכולה להגיד לך שלפני החוקים שלו, יש סכוי טוב שדקה לפני שתחליטי לממש את ההחלטה לעשות הכל לבד, הוא ישלח לך מישהו ו"יהרוס" לך את התכניות..) :)

טל,את מקסימה

סקרת את כל הנושא ולא פספסת אף נקודה.ואני חשבתי שאני המנתחת הכי"נוראית"שיש
אהבתי את ההערה בסוגריים(לנשים יש את היכולת הזאת,אין מה לעשות)ובדיוק אני מרימה כוסית יין לכבוד עצמי(בדיוק עכשיו אני בת 34) אז בשמחה אשתה לכבוד זה
לחיים!!!אמן ואמן ואמן תודה לך

למעלה