לכל מי שטען שישראל לא מדינה כובשת:

Rotema3

New member
לכל מי שטען שישראל לא מדינה כובשת:

"כיבוש הוא שלטון של מדינה בשטחים שאינם שלה, בדרך כלל שטחים שהשליטה בהם הושגה בעקבות מלחמה". הגדרה מדוייקת.

One Echoe

New member
נו?

לא הכל שחור ע"ג לבן. וכבר כתבתי את זה. המלחמות של ישראל לא נבעו מרצון להתעשר. חוץ מזה, יש הרבה מחלוקות על של מי השטחים.

Rotema3

New member
זה לא העניין.

מדינת ישראל כבשה את השטחים האלו בשנת 67, היא מחזיקה את השטחים האלו שלא היו ברשותה, בעקבות מלחמה. מדינת ישראל עדיין נמצאת בשטחים האלו, ומפעילה שלטון צבאי על בני אדם. מדינת ישראל-מדינה כובשת.

אוגי 2000

New member
3 לא אמת

מלחמה שנכפתה עלינו על ידי האוייב זוהי מגננה בכלל. לכבוש שטח שאינו שלך זו רק במלחמה יזומה . וזה לא מה שהיה ב 67.

One Echoe

New member
../images/Emo45.gif!|

בדיוק. זו לא מלחמה יזומה של כבישת שטחים. זו מלחמה שנכפתה עלינו. זו אשמת הפלסטינאים. אנחנו לא מדינה כובשת, צאו מהסרט.

Rotema3

New member
אם ככה,

למה אנחנו עדיין נשארים בשטחים שכבשנו, ומפעילים שלטון צבאי הדוק על כ"כ הרבה בני אדם?

One Echoe

New member
בגלל הפיגועים.

תראי, אני אתן לך דוגמא. מחסום ארז ומחסום קרני חוסמים את הכלכלה של עזה, ובלי ספק שאם עזה ענייה-יש למחסומים האלה הרבה חלק בזה. ישראל מנסה לעשות כמה שהיא יכולה, אבל היא לא יכולה לשחרר לגמרי את ההסגרים בגלל התראות לפיגועים. מנסים כמה שאפשר, באים לקראת, ואז את רואה פיגוע. את רואה מחבלים. יש כל יום איזה 50 התראות לפיגועים, והרבה פיגועים גם נסקלים. ואגב, אני לא יודע למה את מתכוונת ב " שלטון צבאי הדוק " ? השטחים שכבשנו כבר שלנו, ואין בהם שום פלסטיני.

One Echoe

New member
תקראי פה.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%9C%D7%97%D7%9E%D7%95%D7%AA_%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C בעיקר את הסעיפים בסוף. תראי מה זה מלחמת יש ברירה, ומה זה לא. ואגב, יש שם גם שם של ספר שנראה לי שכדאי לקרוא. "מלחמות לא קורות מעצמן".

יוֹאב

New member
"מלחמות לא קורות מעצמן"

זהו ספר נפלא של ההסטוריון ד"ר מוטי גולני. בספר מבהיר ד"ר מוטי גולני, דווקא בניגוד למה שאמרת, עד כמה כל מלחמות ישראל, נבעו בעצם מכוחניות ישראלית, ולא מסיבות של הגנה עצמית.

AB17

New member
.......

כמה חבל שניצחנו ולא הובסנו במלחמות אלה, אה?

יוֹאב

New member
למה חבל?

אם היינו מובסים, לא היית יושב בניחותא ומקשקש כך במקלדתך.

אוגי 2000

New member
מוטי גולני -הוא שמאלני קיצוני

אז מה אתה מצפה שיכתוב,,,,,,,,? קרא ספרים של אנשי ימין תאמין לי יותר בריא

יוֹאב

New member
מוטי גולני

ד"ר להסטוריה באוניברסיטת חיפה. זה הפרט היבש. עכשיו ספר לי מאין הסקת שהוא שמאלני קיצוני.

אוגי 2000

New member
יואב מספיק להתמם-לא מתאים לך

אתה יודע מה אז 90 אחוז שהוא שמאלני קיצוני-בסדר,,,,,,,,,,,,,,,?

יוֹאב

New member
לוגיקה פשוטה

או שהוא 100% שמאלני קיצוני או שהוא 100% לא שמאלני קיצוני. מעצם זה שאתה אומר 90% שהוא שמאלני קיצוני, אתה מתיר 10% מהמחוייבות לכך שהוא שמאלני קיצוני ומאפשר אופציות נוספות. נניח שה-10% שהוא לא שמאלני קיצוני, זה הדבר הנכון, אזיי 100% ממה שכתבת הוא שקר. היות וירדת ל-90%, אני מסיק שסתם כתבת שהוא שמאלני קיצוני, ולכן הסבירות לנכונות מה שכתבת שואפת לאפס.

למעלה