מדינת ישראל כבשה את השטחים האלו בשנת 67, היא מחזיקה את השטחים האלו שלא היו ברשותה, בעקבות מלחמה. מדינת ישראל עדיין נמצאת בשטחים האלו, ומפעילה שלטון צבאי על בני אדם. מדינת ישראל-מדינה כובשת.
תראי, אני אתן לך דוגמא. מחסום ארז ומחסום קרני חוסמים את הכלכלה של עזה, ובלי ספק שאם עזה ענייה-יש למחסומים האלה הרבה חלק בזה. ישראל מנסה לעשות כמה שהיא יכולה, אבל היא לא יכולה לשחרר לגמרי את ההסגרים בגלל התראות לפיגועים. מנסים כמה שאפשר, באים לקראת, ואז את רואה פיגוע. את רואה מחבלים. יש כל יום איזה 50 התראות לפיגועים, והרבה פיגועים גם נסקלים. ואגב, אני לא יודע למה את מתכוונת ב " שלטון צבאי הדוק " ? השטחים שכבשנו כבר שלנו, ואין בהם שום פלסטיני.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%9C%D7%97%D7%9E%D7%95%D7%AA_%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C בעיקר את הסעיפים בסוף. תראי מה זה מלחמת יש ברירה, ומה זה לא. ואגב, יש שם גם שם של ספר שנראה לי שכדאי לקרוא. "מלחמות לא קורות מעצמן".
זהו ספר נפלא של ההסטוריון ד"ר מוטי גולני. בספר מבהיר ד"ר מוטי גולני, דווקא בניגוד למה שאמרת, עד כמה כל מלחמות ישראל, נבעו בעצם מכוחניות ישראלית, ולא מסיבות של הגנה עצמית.
או שהוא 100% שמאלני קיצוני או שהוא 100% לא שמאלני קיצוני. מעצם זה שאתה אומר 90% שהוא שמאלני קיצוני, אתה מתיר 10% מהמחוייבות לכך שהוא שמאלני קיצוני ומאפשר אופציות נוספות. נניח שה-10% שהוא לא שמאלני קיצוני, זה הדבר הנכון, אזיי 100% ממה שכתבת הוא שקר. היות וירדת ל-90%, אני מסיק שסתם כתבת שהוא שמאלני קיצוני, ולכן הסבירות לנכונות מה שכתבת שואפת לאפס.