שלום לך ../images/Emo13.gif
שלום לך
אני התעניינתי במוסיקה קלאסית עוד מגיל קטן. מגיל 13, לפני כמעט 10 שנים. אגב, אני מאד אוהב את המלחינים בטהובן, מוצרט, היידן, שופן, גריג, שוברט, שטראוס, שומאן, צ'ייקובסקי, שוסטקוביץ' ועוד... אני גם מכיר יצירה אחת של וואגנר שאני מאד מאד אוהב. רכיבת הוולקאריות. אני מאד אוהב את היצירה הזאת אבל את וואגנר אני ממש לא אוהב. הוא היה מאד מאד אנטישמי. אמנם אני יודע שחלק מהמלחינים שציינתי פה היו אנטישמים, כמו למשל שופן. אבל לפחות את שופן לא השמיעו בזמן השואה. את וואגנר השמיעו בזמן השואה כי הנאצים היו מאד מאד מזוהים איתו. מצד אחד אני מאד אוהב המלחינים של המוסיקה הקלאסית אבל מצד שני אני לא אוהב חלק מהם כי הם היו אנטישמים, אבל אני אומר לעצמי שלא צריך לחשוב על האופי של המלחינים, כי בתכל'ס מה שהכי חשוב זה היופי של היצירות. אז אני לא אוהב את וואגנר ושופן בתור בני אדם אבל את יצירותיהם אני אוהב מאד מאד. המלחין ההכי אהוב עלי זה בטהובן. אני מכיר את כל הסימפוניות שלו ואת כל ה-32 סונאטות שלו. לפני כחודש בערך קניתי ספר על קורות חייו ויצירותיו ואני עכשיו התחלתי לקרוא אותו וזה בהחלט נראה לי מעניין. אגב, כשהייתי בתיכון למדתי במגמת מוסיקה ועשיתי 10 יחידות בגרות. היה לי בגרות בסולפג', בגרות בהרמוניות, בגרות עיונית(הכוונה היא להיסטוריה של המוסיקה) ובגרות של רסיטל. עשיתי רסיטל של 5 קטעים לפסנתר של 5 מלחינים. מוצרט, שוברט, באך, שוסטקוביץ וחיים אלכסנדר(מלחין ישראלי). כמו כן, התבקשתי לבחור אחת מהיצירות ולעשות לה ניתוח מוסיקלי. בחרתי לנתח את היצירה של מוצרט. היצירה היא "סונטה לפסנתר בדו מז'ור" ניתחתי את היצירה בעזרת מורה מומחית לניתוח יצירות מוסיקליות, וכמובן גם סיכמתי על קורות חייו של מוצרט ועל התקופה הקלאסית. עברתי את הפרוייקט הזה בהצלחה מאד יפה. קיבלתי 88. וכל מה שסיפרתי עד עכשיו, זה רק חלק מהאהבה שלי למוסיקה קלאסית. יש לי עוד הרבה מה לספר. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- איזו מוסיקה קלאסית אתה אוהב ואיזה מלחינים?