לכל מי שמעוניין לדבר איתי על מוסיקה קלאסית...

את פורה אני מאוד אוהבת...

ביחוד את היצירות התזמורתיות שלו, איפה שבאמת ניתן להרגיש את אותה אווירה מובהקת. את פולנק אני פחות מחבבת. אין ספק שהוא הושפע מדביסי וראוול, אך אני לא מוצאת במוסיקה שלו את אותה אסתטיקה מיוחדת, שמכונה אימפרסיוניזם.
 

crane

New member
לדעתי האסתטיקה הזו נמצאת בסונטות לכלי נשיפה

אכן, היא פחות קיימת ביצירות התזמורתיות והווקאליות. אגב פורה, שמעת את חמישיות ורביעיות הפסנתר? חמישית הפסנתר השניה , במיוחד הפרק הראשון, היא עבורי מופת לאסתטיקה עליה את מדברת.
 

amitmis

New member
ברוך הבא...

לפי הודעותיך שקראתי, ניכר כי אתה מאוד אוהב מוסיקה קלאסית. רציתי לכתוב שאתה מזכיר לי אותי כשהייתי צעיר בכמה שנים, עם ההתלהבות (הטובה, באמת טובה) הזו, אבל כשחשבתי על זה - יש בי את אותה התלהבות גם עכשיו...
ובעניין השואה והנאצים - הרבה אנשים אומרים "אתה לא צריך לאהוב את המלחין כדי להינות מהמוסיקה". זה נכון, אבל לא מדויק, לדעתי. לדעתי, חלק מההנאה שבמוסיקה נובעת מהידיעה. הידיעה - על מה מספרת אותה יצירה. ידיעת ה"רקע" של היצירה. ציור תמונה כללית של המצב בזמן שמאזינים לה, וגם - תמונה כללית של התקופה שבה היצירה נכתבה. בשבילי, לפחות, גם לדמיין את התמונות של הציורים או הצילומים של המלחינים שאני שומע את יצירתם באותו זמן, כאשר אני חושב על חייהם, על מה שקראתי עליהם. כאשר אני משתאה מהגאונות המדהימה שלהם. מהילדותיות, השובבות שלהם, וגם מן העומק העצום, הסיפור שהיצירה מספרת. כל זה תורם מאוד להנאה מהיצירה שכתבו. הערכת המלחין כאדם, ולא רק כאומן (את הגאונות שלו, את העומק שבו, היצירתיות, השובבות שלו), אצלי, לפחות, תורמת גם כן להנאה שלי מהיצירה. למזלי, השתתפות כזו או אחרת בשואה / לקיחת חלק בנאציזם לא מורידה, בעיניי, מערכו של האדם (שוב, לא המלחין (באופן "לא מקצועי"), אלא האדם), של הגאונות שבו. של המחשבה היצירתית, שוב, השובבות והילדותיות, החן והיופי של האדם עצמו. זוהי רק אדיאולוגיה (הרסנית) בעיניי, אך אני לא שופט אדם לפי זה. בכל אופן, מה שאני מנסה לאמר בעניין זה - חשוב לאהוב ולהעריך את המלחין גם כאדם, כדי להינות מיצירותיו. להיות מרותק מחייו הסוערים, המעניינים, הגועשים. מהטירוף (שלעתים קורובת הוא טירוף - מחלת נפש - אמיתי) שלו. ברוך הבא לפורום. עמית.
 

yonti261

New member
אני מאוד מסכים עם מה שאתה אומר

הרבה פעמים אני חושב על הביוגרפיות של המלחינים כשאני שומע את המוזיקה שלהם.למשל סיפור החיים המרשים של הנדל שאותו אני מאוד אוהב עולה לי בראש כל פעם שאני שומע את המוזיקה שלו:איך מספר גדול של פעמים הנדל מצא את עצמו יורד מגדולתו והצליח למרות כל הקשיים לשפר את מצבו ולזכות בתהילה גדולה יותר מזו שזכה לה קודם.ואפרופו מה שאמרת על הטירוף של המלחינים,מולייר (שהציטוט למטה הוא שלו) אמר במחזה "הרופא בעל כרחו" ש"אין גאוניות שהיא בלי שמץ של טירוף".
 

amitmis

New member
ויותר מזה...

אגב, אינני מכיר את חייו של הנדל, וגם לא את יצירותיו. בעקבותיו אקרא אודותיו, ואשמע יצירותיו. תודה. ובעניין המשפט האחרון של מולייר - הנה המשפט שלי: הגאוניות הגדולה, היפה ביותר - נובעת מן הטירוף. זה אם אתה שואל אותי. ראה סקריאבין ,וגם מתמטיקאים (הגאונים ביותר אי פעם), פיזיקאים, מדענים, ציירים, אמנים ועוד מלחינים ומוזיקאים - משוגעים, או השתגעו במהלך חייהם. מהשעון הזה, אני משוכנע - הניבו א פרי גאונותם.
 

yonti261

New member
על הנדל

במרבית הספרים שראיתי נכתב על חייו בצורה יבשה ותמציתית בלי הפרטים והאנקדוטות שעושים את חייו למעניינים.תנסה למצוא את הספר "אנציקלופדיה של גדולי המוזיקה ויצירותיהם" בהוצאת לדורי,מאת מילטון קרוס ודוד אבן.ספר ישן יחסית,אולי תמצא אותו ביד שנייה.יש בספר הזה את קורות החיים של כל מיני מלחינים,והם כתובים הפירוט ובצורה מעניינת מאוד.כתוב שם גם על הנדל כמובן.אם לא תמצא מקום שכתוב בו בצורה מעניינת על החיים שלו אני אספר לך כמה אנקדוטות ואירועים מעניינים שידועים לי.ובקשר ליצירות מומלצות שלו:האורטוריות "ישראל במצרים" ו"משיח",תפילות כרמלטיות,קונצ'רטי גרוסי,קונצ'רטו לנבל בסי במול מז'ור,קונצ'רטו לאבוב בסול מינור,"רינלדו" (אופרה) ועוד הרבה.תיהנה עם הנדל!
 

amitmis

New member
תודה רבה! ../images/Emo9.gif

ובאמת אחפש את האנציקלופדיה הזו. היא נמכרת גם בחנויות? שוב תודה.
 
קודם כל ברוך הבא!../images/Emo140.gif

זה המקום לחובבי המוסיקה הקלאסית. ובאשר למלחינים-צריך להפריד בין חייו האישיים של המלחין לבין יצירותיו. לצ'ייקובסקי למשל היו חיים סוערים.אבל מה זה משנה,העיקר שהמוסיקה שלו יפה וטובה. ובאשר לווגנר-גם לי קשה לשמוע אותו בגלל השואה. אך יתר המלחינים אין שום בעיה. צריך להקשיב ליצירות ולהפריד בין חייו האישיים של המלחין לבין יצירותיו.
 
למעלה