למאי.... (וגם לכם...)

לירונר

New member
למאי.... (וגם לכם...)

פניתי למאי כי היא הבת היחידה שאני מכיר פה אבל גם מי שירצה לעזור יתקבל בברכה.... לפני 3 וחצי חודשים (הייתי בן 16 וחצי) עשיתי את זה בפעם הראשונה זה היה ממש טוב אם אתם רוצים לדעת (ואפילו לא כאב להפתעת רבים..) אבל.. אליה וקוץ בה... עשיתי את השטות של חיי בלהט הרגע וזה היה לא בטוח ולא קשה לחשוב שבן אדם כבן 35+ (שאמר לך שהוא עושה את זה מגיל 18) זיין (סליחה...) הרבה בחייו ואם אתך זה לא היה בטוח אז מה עם כל השאר לכן.. דילמה קשה בפניי למרות שכל חבריי אמרו לי שאין לי כלום ואני לא צריך לדאוג אני כן דואג לפעמים כי יש מישהו שאני אוהב ואני לא רוצה שיקרה לו כלום למרות שהוא אמר לי שאין לי ממה לדאוג (וגם שזה יהיה בטוח איתו) לכן... אני מבקש מכם.. (ולפי מה שראיתי במשך השבוע וחצי שאני פה בפורום אתם אנשים נפלאים.. אני מרשה להסמיק) שתיעצו לי מה לעשות והאם יש לי ממה לדאוג
למרות שהאדם ההוא עובר בדיקות כל כמה זמן אני רק מקווה שלא יהיו הטפות מוסר כי את זה כבר העברתי לעצמי שלכם ב ~
~ ~לירון~

.m

New member
לירונר, יקירי

בלי הטפות מוסר (אני רואה שכבר העברת את עצמך יסורים רבים) אז לתכל´ס -
לך לעשות בדיקת איידס (זה אף פעם לא מזיק...) בביה"ח הקרוב לאיזור מגוריך.
שנית הקפד (לא תשדל להקפיד אלא הקפד ) מעכשיו והלאה על
בכל מגע מיני (כולל אוראלי. גם בזה יש סיכון להדבקה באיידס). נכון, זה קצת מבאס, אבל זה עדיף על האלטרנטיבה... מקווה שעזרתי, שולחת אליך
גדול
mai

Yaniv-DC

New member
לצה"ל יש הרבה משפטים יפים.

בין ה"חייל שפר הופעתך" וה"אכול בתאבון, אך אל תשליך מזון!" יש דווקא משפט אחר שלקחתי איתי הלאה, והוא: "כשיש ספק - אין ספק" המשמעות - יש לך ספק? לך ותיבדק. בתקופת ה"הוללות" שלי, הייתה תקופה שהייתי בטוח שזהו, נגמר, קיבלתי את זה. פתאום קיבלתי את המחלה השנתית שלי, רק במקום 3 ימים היא נמשכה כמעט חודש, וכו´ וכו´. הלכתי לרופא שלי, ביקשתי הפנייה למעבדה, בדיקה, שלילי, סוף סיפור. יש גם מקומות שאתה יכול לעשות זאת אנונימית (אחרים יעזרו לך בזה... אני תמיד הלכתי לרופא שלי.. ), ואם קיים בך הפחד, להבא, בשביל זה אלוהים המציא ביום השביעי את הקונדום. סתם ככה, כ
- כאן, אחת לשלושה חודשים, בשבת, מגיעה ניידת של האגודה למלחמה באיידס למועדונים, וניתן להבדק בכניסה למועדון. את התוצאות באים לקחת אחרי יומיים מבית הועד. עוד דבר יפה - כשהולכים להבדק בועד, מקבלים תו קנייה של $10 לרכישת דיסקים, וכשבאים לקבל את התוצאה מקבלים כרטיס נוסף. הכל כדי לעודד אנשים לבוא להבדק.

OMO

New member
איידס-זה בא והולך?

קושיה נוספת בנושא: מה תגידו לבחור שקיים מספר לא מבוטל של יחסי מין מלאים עם גברים, ומעולם לא השתמש באמצעי מניעה, שהלך להיבדק בדיקת איידס, צלצל לקבלת תוצאות ונאמר לו שהרופא רוצה לבוא ולדבר איתו. הבחור סגר את הטלפון, ומאז בטוח שהוא חולה. המצחיק הוא שרק לפני יומיים אישה מכשפת שקוראת מחשבות אמרה כי אינה חשה במחלה, והציעה כי אולי הוא בעצם רק נשא. הבחור מפחד לחיות עם הידיעה הבטוחה, ומפחד לחיות ללא הידיעה הזו. מה תגידו לו? מה תגידו לי?

Yaniv-DC

New member
אני לא יודע מה להגיד לו.

אני רק יודע, שאם הייתי נדבק מאחד כזה, הייתי שוכח את היותי ראש "ועדת אל אלימות" בכיתה ה´ בבית-ספר. הייתי שוכח בכלל שאני לא טיפוס אלים.
אני לא מנסה להבין אנשים כאלה, אני מאוד כועס עליהם. למה? בוא נתחיל באנלוגיה קטנה. נגיד, שאתה נוסע מהר בכביש. 140 קמ"ש. אתה אומר לעמצך שיהייה בסדר, ואתה שולט באוטו, וכל מה שנדרש כדי לשכנע את עצמך שזה בסדר. הבעייה היא, שבהחלטה הזו, אתה גם עלול לקבל החלטה בשביל נהג תמים בכביש. כי בתאונה, גם הנהג שלפניך שנסע כמו שצריך - יפצע (במקרה הטוב). כך גם במצב שתארת - הבן אדם עלול להיות נשא/חולה, השערה שלי גם ממשיך לקיים יחסים, השערה שלי גם לא מציין את העוסדות שכתבת, ובכך לוקח אחריות על חיים של אחרים. אנשים כאלה, לא מצדיקים את הניסיון להבין. כמובן שהמצב אחר אם הבחור התנזר ממין, אבל משום מה לא נראה לי שזה המצב.. .תקן אותי אם אני טועה.

יניב..

חייבת להגיד.. וכן, מסתבר שאני הבחורה השניה כאן (ומקווה שלמרות היות פורום זה לבנים בלבד לא תזרקו אותי מכאן
) חושבת שסגנון הכתיבה שלך ממש נחמד כל הדימויים וכאלה.. ונכון, אנשים... שיש ספק..אז אין ספק! בשבילי זה חדש (בערך), אבל אין חייל שלא מכיר..

Yaniv-DC

New member
זה מצחיק, כי...

עולם מכרי הוירטואלים מתחלק באופן כמעט שווה לשניים: אלה שאוהבים את סגנון הכתיבה, ואלה המתעבים אותו... היום בדיוק נודע לה על הצטרפות של עוד אחד לרשימת הלא אוהבים, ואז באתי לפה, ואני מגלה שיש איזון
תודה

אלי פלס

New member
ואולי הצ´ק שלו חזר?

משום מה נזכרתי בפרק שאמט נבדק ונכנס להיסטריה...

OMO

New member
שום צ´ק לא חזר

אני מקווה שכולכם הבנתם את זה שהסיפור עליו, זה עליי... כאילו דה!!! בכל אופן, בניחוח אופטימי אני מרשה לעצמי לגלות לכם שמאז הבדיקה (29/6/2001) לא קיימתי יחסי מין רק מהפחד (מה שהיה קודם, כבר אבוד לי למנוע) וכידוע לכם, זה כבר המון המון זמן. אז אחריות אני לא לוקח, אבל שומר על אנשים אחרים, ולא נוקם מתוך רשע אז יצאתי חצי בסדר מכל הסיפור ובכל זאת, לא יודע במה להמשיך...

the_new_guy

New member
ל- OMO: סיפור אישי עם מוסר השכל-

הפעם הראשונה שנבדקתי היתה במסגרת 1001 בדיקות אחרות שעשיתי אחרי שחזרתי מהטיול בדרום אמריקה. ביום בו הבדיקות היו מוכנות, הלכתי למכשיר האוטומטי לקבלת תוצאות הבדיקות, העברתי את כרטיס "מכבי" ברעד והחלטתי שאת התוצאות אקרא בבית. כשהגעתי הביתה, קראתי בשקיקה את כל התדפיסים. כל הבדיקות הראו שהכל בסדר ורק בדיקה אחת לא הופיעה בכלל - בדיקת האיידס. בסוף ראיתי שכן כתובה הערה קטנה: "בדיקת HIV: נא לגשת למרפאה לקבלת התוצאות". הרגשתי ש"זהו זה, הכל נגמר"...ניגשתי למחרת למרפאה, שם חכתה לי מעטפה עם התוצאות. אז לא, אין לי איידס. וגם לא, לא מוסרים את תוצאות הבדיקה בטלפון. מוסר ההשכל: OMO לך תבדק!

לירוי25

New member
שילך לדבר עם רופא!

כי עם כל הכבוד למכשפה לי בקבלה אמרו שאני אהיה נטול זוגיות ב-10 הקרובות ועם כל הכבוד יש לי חבר כבר 4 חודשים!

amir100

New member
לפי מה שאתה מתאר

מאוד סביר שאותו בחור נשא. ההבדל בין לקבל את התוצאות או לא מתבטא : א. בסיכוי שלו לחיות. ב. באפשרות הדבקת אנשים נוספים. אם הוא לא יקבל טיפול תרופתי , הוא ימות מהר הרבה יותר מאשר עם טיפול. אחד הגורמים החשובים באיתור המחלה הוא איתורה בשלב מוקדם. בכך משפר הנשא את סיכויו לחיות זמן רב יותר ללא התפרצות המחלה ולמצות מספר טיפולים גדול יותר. ידוע שקיימים כמה סוגים של קוקטיילים היות והנגיף מסתגל מהר מאוד לתרופות ומפתח עמידויות בקצב גבוה וביעילות. בקיצור , אם הוא רוצה לחיות, שילך להיבדק למרות הפחד שהוא גדול מאוד. הרי במילא הוא יודע שיש סיכוי טוב לכך שהוא נדבק. הסימנים שתיארת לצערי מובילים לכך. כמובן שקיים סיכוי שהוא לא נשא אך מרוח הדברים עולה אחרת.

amir100

New member
ל-OMO

תשמע חבר , אני מקווה שהכל יהיה בסדר אצלך. אני לא יודע מה התוצאות של הבדיקה שלך אבל מאוד ממליץ לך לבדוק. במקרה ואתה חיובי , אתה חייב לקחת את התרופות. אלה יאריכו את חייך בשנים רבות ,ומאוד לא דימיוני שתימצא תרופה בעוד 15-20 שנה. התרופות הנוכחיות מאפשרות זמן חיים כזה, כך שבמקרה ו, אז תוכל לזכות בתרופה המיוחלת. מחזיק לך אצבעות , אמיר

דרור22

New member
לירון יקירי....

חכה שלוש שבועות, ולך לעשות בדיקה- מה לעשות? זו הדרך היחידה שאתה יכול להיות בטוח שהכל בסדר... שלך דרור

amir100

New member
אנשים , לקרוא את המאמר שכתבתי...

בדיקה עושים לאחר 12 שבועות (3 חודשים). במהלך התקופה הזו, הנקראת גם תקופת החלון , הנגיף מתרבה בגוף. הנוגדנים מתפתחים לאחר 3 חודשים , רק אז ניתן לבצע בדיקה בשיטת ELISA להימצאות נוגדנים כנגד הנגיף. לאחר שלושה שבועות ניתן תיאורטית לגלות הימצאות הנגיף בשיטה הנקראת PCR (polymerase chain reaction) , שיטה הבודקת באופן ישיר את העומס הנגיפי של הנגיף בגוף, בניגוד לשיטת ELISA לבדיקת נוגדנים , הבודקת למעשה את תגובת המערכת החיסונית , כלומר ייצור נוגדנים , כנגד הנגיף. אך לא לבנות על PCR כיוון שזו בדיקה יקרה הנעשית בד"כ באופן תקופתי רק לחולי איידס לצורך מעקב אחר העומס הנגיפי של HIV בגופם. בדיקה זו היא אינה בדיקת איידס ולא מבצעים אותה לחוששים מהידבקות. במקרה ויש חשש כבד להיחשפות לנגיף ( כלומר מגע עם חולה ודאי) ניתן עד 72 שעות מרגע ההיחשפות לקבל טיפול מונע בדמוי קוקטייל התרופות לאורך 28 יום. טיפול זה יכול לחסל את הנגיף במידה וזה עבר. לטיפול זה תופעות לוואי קשות היות והתרופות הן בעלות תופעות לוואי קשות. לכן , רצוי להימנע בכלל מכל הבלגן הזה ולהשתמש בקונדום. לידיעתכם , איידס היא מחלה חשוכת מרפא ועם הזמן דווקא נעשה יותר קשה לטפל בה. כבר לפני כמה שבועות פורסם מחקר המעיד על זנים של HIV אשר פיתחו עמידות לכל התרופות הקיימות כיום, לכן זיכרו , שהדרך לתרופה ארוכה והטוב ביותר שנוכל לעשות זה להימנע מהידבקות.

MARMELAD

New member
../images/Emo59.gif לירונר, להתעורר

מה זה אתה לא רוצה הטפות מוסר? סטירה תקבל ממני. בשום פנים ואופן - ושוב - בשום פנים ואופן אתה לא נכנס למיטה עם אף אחד, בלי קונדום. גם אם הוא גומר בחוץ. גם אם אתה חרמן. גם אם אתה שיכור ומסומם. לא אכפת לי בכלל. תגיד לי, אתה קונה את הבולשיט שלו, שהוא תמיד עושה מין בטוח... ונבדק..? תעשה לי טובה - מי שמקיים מין בטוח, ונבדק, לא מזיין בלי קונדום. זה לא עובד ככה. מהיום אתה לא מוציא את הזין מהמכנסיים בלי לשים עליו קונדום. אתה לא נותן לאף אחד לנגוע בך בלי קונדום. בעוד שלושה חודשים אתה עושה בדיקת איידס ראשונה. אם שי לך בעיה לעשות את זה אני אקח אותך. אתה ממשיך במין מוגן - בלבד. שלושה חודשים אח"כ אתה עושה עוד בדיקה. (זה יוצא פעמיים בחצי שנה). ורק אז אתה יכול להיות בטוח שאתה נקי. ומשם, והלאה, לא מזדיינים בלי קונדום. בשום פנים ואופן. אם יש לך חבר, יותר מחצי שנה, ששניכם נבדקתם, ואתה בטוח במאה אחוז שהוא לא בוגד בך - אז כן, אפשר. אם זה לא המצב - ממש לא. אל תתן לכל מיני מניאקים לבלבל לך את המוח. כי מי שיישאר עם איידס בגיל 17 זה אתה.

מרמלד...

הבעיה בימינו... זה שאין 100% שמישהו איתך! נכון, אוהבים ונמצאים יחד הרבה זמן... אבל תמיד יש את האחוז או חלקיק האחוז של הבגידה... חבל..אבל לדעתי זה המצב...

MARMELAD

New member
גישה קצת פאסימית הייתי אומר

אני רוצה להאמין שאם כבר אני טורח להיכנס לקשר בלעדי אני יכול לסמוך על בן הזוג שלי... לא?

למעלה