למה היידה שרה בחו"ל? מישהו יודע?רוצים לדעת? אני יודע ממקור מוסמך, והוא "אחת שיודעת"

boriska1

Active member
אלכסנדר גרהאם בל (או מי שזה באמת היה שם :)).

זה מבלי להתייחס לנכונות טענות ה'יודעי דבר' למיניהם.
אני מוחה !!!! זה לא יודעי דבר למיניהם, זו "אחת שיודעת"... :). כמה שזה לא יראה מוזר, אבל בדרך כלל צודקת

Harrington

Well-known member
מנהל
אני מוחה !!!! זה לא יודעי דבר למיניהם, זו "אחת שיודעת"... :). כמה שזה לא יראה מוזר, אבל בדרך כלל צודקת
מקבל את מחאתך.

לגבי היות הגב' "בדרך כלל צודקת", שני דברים:
א. זה אומר שהיא לא תמיד צודקת.
ב. הכיצד נדע? על סמך מה אתה מתיימר לקבוע שהיא "בדרך כלל צודקת"? וכי אם לא הייתה צודקת, הייתה יוצאת בת קול משמיים ומעדכנת אותך על כך? הרי המידע היחיד שיש ברשותך (לא בקטע אישי, אל נא תיפגע) הוא דרך הצינור הזה. ממילא אינך יכול בכלל לדעת באמת אם היא "בדרך כלל צודקת" אם לאו.

ועוד שני דברים שנלמדים משני חבריהם הראשונים:
1. עצם העובדה שאתה (או גם היא) מרגיש צורך לציין זאת, שהיא "בדרך כלל צודקת", מלמדת כאלף עדים שלא מדובר במישהו שאתה יכול לסמוך עליה 'על עיוור' שהיא יודעת על מה היא מדברת. הרי מי שבאת מצוי בקלחת ויודע באמת על מה הוא מדבר, לא "בדרך כלל צודקת" אלא 'תמיד' תהיה צודקת כמובן.
2. לציבור קוראיך, במקרה הזה ובכלל, בוודאי שאין את הכלים לדעת אם הגברת 'יודעת הדבר' צודקת אם לאו. אין לנואת הכלים לכך, אלא אם מישהו ייצא באיזשהו פרסום רשמי לחיוב או לשלילה.
המשמעות היא שבס"ה מדובר ב(עוד)פיסת רכילות, מהסוג שיש אמנם כמה אחוזי סיכוי שהוא נכון ודבר אמת, אבל יש לא פחות ובדרך כלל הרבה יותר אחוזי סיכוי שמדובר בחרטוט מארץ החרטוטציות.

בתכל'ס, אני הקטן לא יודע מה התשובה (ואגב אם הייתי יודע, לא הייתי מציין זאת או כותב את המענה כאן ;-)) הנכונה. אבל ההגיון הפשוט שלי לא מסתדר עם הדברים. אמנם משפחת נתניהו היא אחת הגורמים הטובים בארץ בניצול התקשורת לטובת העלמת מידע מהתקשורת (אין כאן טעות במשפט), אבל כאן זה פשוט לא הגיוני. מאחר וברי לכל בר דעת שכל מדינת ישראל תשאל 'איפה שרה?' כאשר היא לא מתייצבת לצידו עם פתיחת עדותו בהליך הפלילי שמתנהל נגדו (ויש שיאמרו נגד המחנה הלאומי) ומאחר והשלכה מחויבת המציאות מעובדה זו, היא שיש כאלה במדינה (המתקראים 'עיתונאים' בלע"ז) שיתחילו לחפש אותה, כמובן שהיא לא תרצה בימים אלה להימצא (תרתי משמע) במכון גמילה ועדיף לה לזרז/לעכב את כניסתה לשם לימים בהם היא פחות נדרשת לעין הציבורית בישראל.

משתפרת1

Well-known member
אז ככה: "אחת שיודעת" אומרת, ששרה BA MA , נסעה לטיפול דחוף , גמליה מאלכוהול. התביישה לעשות בארץ.
אותה אחת, סיפרה לי גם על ההסכם של ביבי עם MA BA, הרבה שנים לפני שהתפרסם באמצעי התקשורת ואז לא כל כך התייחסתי ברצינות.
גם עכשיו, מה אכפת לי בעצם.
לא נראה לי סביר. הם (שרה ויאיר נתניהו) מצולמים בכל מיני מקומות ובכל מיני אירועים. בד"כ גמילה נעשית במקומות סגורים.

נדירליאל

Active member
יש אומרים מסיבות עמוקות במיוחד - כמו להיצמד לתחת של טראמפ, להוציא ממנו הצהרה חסרת אחריות שלעולם לא יממש, אבל היי - שרה ביקשה, והוא יש בו חיבה לבלונדיניות, אמנם רזות ובגזרת דוגמנית צעירה, אבל.. ראיתם, היא ישבה לידו, נגעה בקיסר האמיתי והוא אמר מה שאמר.

boriska1

Active member
לגב" "אחת שיודעת" רקורד עשיר. אבל אכפת לנו. ביבי לנצח בכל מקרה!!!!! זה מוסכם על כולם. אם בבחירות הקרובות יש עוד איזה סיכוי לקרוב לתיקו, כמו בבחירות האחרונות (כן, אם לוקחים בחשבון המפלגות הערביות), בבחירות אחרי זה, רק ביבי. מישהו שיודע (בלי מרכאות הפעם), הסב תשומת ליבי לסטטיסטיקה, הפערים בין ביביסטים לבין אחרים בכל שנתון גדל בצורה אקספונסיאלית. זה מה יש.
גרתי רוב חיי בירושלים, כאשר החינוך החרדי הגיע ל 35% היה זעזוע בעיר. לצורך תגובה זו חיפשתי מה האחוז עכשיו, מאמר הראשון שבא:
"

שבוע לפתיחת שנת הלימודים תשפ"ד - הנתונים של מערכת החינוך העירונית נחשפים: בחינוך החרדי למעלה מ-123,000 תלמידים לעומת כ-70,000 בחינוך הממלכתי והממ"ד. מספר מוסדות החינוך החרדי גדול ביותר מ-50 אחוז מהמספר בחינוך הכללי והפערים רק הולכים וגדלים. "​

ולתשומת לבך, חלק לא מבוטל מ70.000 גם בחינוך ממשלכתי דתי (גם ביביסטים) וחלק הארי מהשאר לומדים בבתי ספר עם חינוך תורני מוגבר או איך שקוראים לזה. ניצחתם, אתם פה עד סוף הבית השלישי. חזקים ויציבים.
אני בעוד פחות מ49 שנים בן 120, כנראה שאגמור את חיי כאן. אני בספק גדול מאוד אם הנכדים שלי ישארו, כנראה שלא. גם ספק לגבי הילדים שלי. זה מה יש. תשארו רבים, אבל טובים

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
לגב" "אחת שיודעת" רקורד עשיר. אבל אכפת לנו. ביבי לנצח בכל מקרה!!!!! זה מוסכם על כולם. אם בבחירות הקרובות יש עוד איזה סיכוי לקרוב לתיקו, כמו בבחירות האחרונות (כן, אם לוקחים בחשבון המפלגות הערביות), בבחירות אחרי זה, רק ביבי. מישהו שיודע (בלי מרכאות הפעם), הסב תשומת ליבי לסטטיסטיקה, הפערים בין ביביסטים לבין אחרים בכל שנתון גדל בצורה אקספונסיאלית. זה מה יש.
גרתי רוב חיי בירושלים, כאשר החינוך החרדי הגיע ל 35% היה זעזוע בעיר. לצורך תגובה זו חיפשתי מה האחוז עכשיו, מאמר הראשון שבא:
"

שבוע לפתיחת שנת הלימודים תשפ"ד - הנתונים של מערכת החינוך העירונית נחשפים: בחינוך החרדי למעלה מ-123,000 תלמידים לעומת כ-70,000 בחינוך הממלכתי והממ"ד. מספר מוסדות החינוך החרדי גדול ביותר מ-50 אחוז מהמספר בחינוך הכללי והפערים רק הולכים וגדלים. "​

ולתשומת לבך, חלק לא מבוטל מ70.000 גם בחינוך ממשלכתי דתי (גם ביביסטים) וחלק הארי מהשאר לומדים בבתי ספר עם חינוך תורני מוגבר או איך שקוראים לזה. ניצחתם, אתם פה עד סוף הבית השלישי. חזקים ויציבים.
אני בעוד פחות מ49 שנים בן 120, כנראה שאגמור את חיי כאן. אני בספק גדול מאוד אם הנכדים שלי ישארו, כנראה שלא. גם ספק לגבי הילדים שלי. זה מה יש. תשארו רבים, אבל טובים
לא בטוח שהבנתי מה הקשר בין מאומה מכל הנ"ל לנושא הדיון שלנו, אבל בס"ה נתונים מאוד פוזיטיביים בעיני. תודה על הבאתם.

boriska1

Active member
לא בטוח שהבנתי מה הקשר בין מאומה מכל הנ"ל לנושא הדיון שלנו, אבל בס"ה נתונים מאוד פוזיטיביים בעיני. תודה על הבאתם.
אכן פוזיטיבים מבחינתך. אוסיף לך עוד משהו שישמח אותך, כל אלה שהפגינו נגד המהפכה החוקתית שבורים ועייפים. יהיו עוד כמה הפגנות... אבל למי אכפת. הנה בינתיים דיברתי עם בני, עוד משפחה שירדה לפולין. ואלה תרמו 3-5 מיליון שקל לתוצר הלאומי, בשנה האחרונה האיש היה במילואים כ 8 חודשים נטו.
אולי ה"דוסים" יעשו עבודה יותר טובה ואז הקב"ה יעשה נס

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
אכן פוזיטיבים מבחינתך. אוסיף לך עוד משהו שישמח אותך, כל אלה שהפגינו נגד המהפכה החוקתית שבורים ועייפים.
לא מכיר "מהפכה חוקתית", אלא אם כן אתה מדבר על המהפכה שמיוחסת לאהרון ברק משנות ה90' (אשר נמשכת ומופעלת ביתר שאת בעשור האחרון). יכול לגמרי להבין שאנשים שעוסקים בדבר מסוים מזה כ30 שנה, עייפים כעת. אבל אציע שייצאו לנופש ואז יחזרו בכוחות מחודשים למאבק.

לגבי "אלו שהפגינו" נגד מה שאתה מגדיר כ"המהפכה החוקתית" שכלל איננה כזאת בתכל'ס, אני מחלק אותם לשתי קבוצות. האחת היא קבוצה של אנשים שיודעת מצוין שהיא מחרטטת את עצמה לדעת, מוכרת לוקשים שקריים לכל דורש, וכל עניינה הוא להפיל את שלטון המחנה הלאומי (ובהמשך לשנות את פני המדינה). קבוצה זו עובדת, לפחות בתחילת הדרך, על-פי תוכנית עבודה מסודרת וכתובה מראש (לא בארץ). הקבוצה השניה היא של ישראלים תמימי לב שקנו לצערם את הלוקשים שמחנה הרל"ב ביקש למכור להם, ואשר באמת ובתמים מאמינים שאם קואליציה נבחרת בעלת רוב יצוק תעביר איזושהי הצעת חוק, תגיע אלינו 'קץ הדמוקרטיה', נהפוך ל'דיקטטורה' ושאר מרעין בישין.

הקבוצה הראשונה לעולם לא תתעייף.
לגבי הקבוצה השניה, הייתי רוצה לראות בזה יותר התפכחות מאשר התעייפות. אחרי הכל, כשיוצא לך בעקבות התארכות האירועים לבחון מעת לעת את הלוקשים שמכרו לך, ולגלות שאכן מדובר בלוקשים, בהמצאות שווא, בביטויים שאין להם כל קשר לעולם המציאות, מתישהו תצטרך שהגבה שלך תתרומם מעט.
יהיו עוד כמה הפגנות... אבל למי אכפת.
לי for one ממש לא :). מרחם על תושבי המדינה שנפעים מדורסנות מחנה הרל"ב, אבל אין מה לעשות. את המחנה הם לא מעניינים, כפי שהוכח לאורך השנתיים האחרונות ואני הקטן לא יכול להשפיע על כך לצערי.
הנה בינתיים דיברתי עם בני, עוד משפחה שירדה לפולין. ואלה תרמו 3-5 מיליון שקל לתוצר הלאומי, בשנה האחרונה האיש היה במילואים כ ו חודשים נטו.
אשריהו.
אולי ה"דוסים" יעשו עבודה יותר טובה ואז הקב"ה יעשה נס
בשביל שהקב"ה יעשה נס לא צריך את הדוסים. צריך תפילה. כל יהודי חילוני יכול להשיג זאת (ככל שזה רלוונטי וניתן להשגה) לא פחות טוב מכל "דוס" (מה שזה לא יהיה בדיוק). הוא רק צריך להחליט שזה מה שהוא רוצה לעשות, להתפלל לבורא עולם.

boriska1

Active member
לא מכיר "מהפכה חוקתית", אלא אם כן אתה מדבר על המהפכה שמיוחסת לאהרון ברק משנות ה90' (אשר נמשכת ומופעלת ביתר שאת בעשור האחרון). יכול לגמרי להבין שאנשים שעוסקים בדבר מסוים מזה כ30 שנה, עייפים כעת. אבל אציע שייצאו לנופש ואז יחזרו בכוחות מחודשים למאבק.

לגבי "אלו שהפגינו" נגד מה שאתה מגדיר כ"המהפכה החוקתית" שכלל איננה כזאת בתכל'ס, אני מחלק אותם לשתי קבוצות. האחת היא קבוצה של אנשים שיודעת מצוין שהיא מחרטטת את עצמה לדעת, מוכרת לוקשים שקריים לכל דורש, וכל עניינה הוא להפיל את שלטון המחנה הלאומי (ובהמשך לשנות את פני המדינה). קבוצה זו עובדת, לפחות בתחילת הדרך, על-פי תוכנית עבודה מסודרת וכתובה מראש (לא בארץ). הקבוצה השניה היא של ישראלים תמימי לב שקנו לצערם את הלוקשים שמחנה הרל"ב ביקש למכור להם, ואשר באמת ובתמים מאמינים שאם קואליציה נבחרת בעלת רוב יצוק תעביר איזושהי הצעת חוק, תגיע אלינו 'קץ הדמוקרטיה', נהפוך ל'דיקטטורה' ושאר מרעין בישין.

הקבוצה הראשונה לעולם לא תתעייף.
לגבי הקבוצה השניה, הייתי רוצה לראות בזה יותר התפכחות מאשר התעייפות. אחרי הכל, כשיוצא לך בעקבות התארכות האירועים לבחון מעת לעת את הלוקשים שמכרו לך, ולגלות שאכן מדובר בלוקשים, בהמצאות שווא, בביטויים שאין להם כל קשר לעולם המציאות, מתישהו תצטרך שהגבה שלך תתרומם מעט.

לי for one ממש לא :). מרחם על תושבי המדינה שנפעים מדורסנות מחנה הרל"ב, אבל אין מה לעשות. את המחנה הם לא מעניינים, כפי שהוכח לאורך השנתיים האחרונות ואני הקטן לא יכול להשפיע על כך לצערי.

אשריהו.

בשביל שהקב"ה יעשה נס לא צריך את הדוסים. צריך תפילה. כל יהודי חילוני יכול להשיג זאת (ככל שזה רלוונטי וניתן להשגה) לא פחות טוב מכל "דוס" (מה שזה לא יהיה בדיוק). הוא רק צריך להחליט שזה מה שהוא רוצה לעשות, להתפלל לבורא ע
טוב... אנחנו חלוקים, אבל בדבר אחד, העיקרי, אנחנו יכולים להסכים. העתיד עם ביביסטים על כל צורותיו.

Harrington

Well-known member
מנהל
טוב... אנחנו חלוקים, אבל בדבר אחד, העיקרי, אנחנו יכולים להסכים. העתיד עם ביביסטים על כל צורותיו.
כאמור, בשביל להסכים איתך על "ביביסטים" בהקשר כלשהו, אני צריך קודם לדעת מה/מי הוא לדעתך ביביסט. מה הגדרת המושג הזה.

boriska1

Active member
ביביסט , זה שמצביע למפלגות ביבי ואלה הן: בן גביר, סמוטריץ (לא זוכר איך קוראים למפלגות שלהם), ליכוד, ש"ס, אגודת ישראל... שכחתי מישהו?
וזה הרוב המוחלט באזרחי ישראל, רוב גדול מאוד בקרב היהודים.
הגענו להסכמה?

משתפרת1

Well-known member
ביביסט , זה שמצביע למפלגות ביבי ואלה הן: בן גביר, סמוטריץ (לא זוכר איך קוראים למפלגות שלהם), ליכוד, ש"ס, אגודת ישראל... שכחתי מישהו?
הגענו להסכמה?
בחייך, אתה לא מזהה היתממות?

boriska1

Active member
בחייך, אתה לא מזהה היתממות?
אני כן מזהה, לא יודע איך להגדיר את זה... אבל הרינגטון ושות" הם עתיד עם ישראל בארץ הקודש. גם הילדים שלו והנכדים יישארו פה, שלי כנראה שלא. הוא בעל הבית. לגבי הנינים שלו.... מעניין... לפי התפתחויות העניינים ילכו עם בורקה.... וזה בילתי חוזר, דמוגרפיה אף אחד לא ניצח

Harrington

Well-known member
מנהל
הגענו להסכמה?
אין צורך בהסכמה. רק צריך לדעת מה/מי אתה מגדיר כך מהטעם הפשוט שאם תבחן את זה פעם תגלה שכל אחד רואה בהגדרה הזאת משהו אחר. אני זורם עם ההגדרה שאתה תבחר. רק צריך לדעת אותה כאמור.

עם כך, אני אכן מסכים איתך לגבי מה שכתבת ב#29. העתיד ככל הנראה שייך למחנה הלאומי (כהגדרתי, ביביסטים כהגדרתך). אם כי קשה לדעת מה יקרה בבחירות הבאות, הראשונות אחרי שמיני עצרת התשפ"ד.

boriska1

Active member
עם כך, אני אכן מסכים איתך לגבי מה שכתבת ב#29. העתיד ככל הנראה שייך למחנה הלאומי (כהגדרתי, ביביסטים כהגדרתך). אם כי קשה לדעת מה יקרה בבחירות הבאות, הראשונות אחרי שמיני עצרת התשפ"ד.
לא קשה לדעת. אנחנו מדברים על הערכה וסבירות, יעברו קצת בתוך המחנה, ספק אם הקואליציה הבאה לא תצטרך איזה גורם מחוץ לגוש, אכן כתוצאה מהמלחמה. ספק גדול. בבחירות אחרי היידה ביבי גדול וזה עד סוף "הבית השלישי". עד דור הנינים שלך... ואז יהיה אחלה, בורקות, כיסויי ראש, אוטובוסים נפרדים, היהודים יהיו מיעוט מוגן, הכל לפי האידאולוגיה של ביביזם

Harrington

Well-known member
מנהל
לא קשה לדעת. אנחנו מדברים על הערכה וסבירות, יעברו קצת בתוך המחנה, ספק אם הקואליציה הבאה לא תצטרך איזה גורם מחוץ לגוש, אכן כתוצאה מהמלחמה. ספק גדול. בבחירות אחרי היידה ביבי גדול וזה עד סוף "הבית השלישי". עד דור הנינים שלך... ואז יהיה אחלה, בורקות, כיסויי ראש, אוטובוסים נפרדים, היהודים יהיו מיעוט מוגן, הכל לפי האידאולוגיה של ביביזם
לי אין בעיה עם תחזיותיך. שהמחנה הלאומי ימשיך לו בכיף. רק שילמד לשלוט ואני מרוצה.
בורקות, כיסויי ראש, אוטובוסים נפרדים, היהודים יהיו מיעוט מוגן, הכל לפי האידאולוגיה של ביביזם
לא עמד מעולם על הפרק לאף אחד במחנה הלאומי ולא רואה סיבה שיעמוד גם בעתיד.

boriska1

Active member
לי אין בעיה עם תחזיותיך. שהמחנה הלאומי ימשיך לו בכיף. רק שילמד לשלוט ואני מרוצה.

לא עמד מעולם על הפרק לאף אחד במחנה הלאומי ולא רואה סיבה שיעמוד גם בעתיד.
לא הסברתי עצמי טוב. זה יהיה המחנה הלאומי האיסלאמי. ו"חוצמזה" המחנה המתקרא "לאומי", לאומי בדיבורים. דיבורים על התיישבות בעזה, דיבורים על שריפת בתים, סתם בשביל האווירה, ועוד הרבה כגון אלה. לפי דרישתך, אספק לך רשימה ארוכה. ובמישור אחר "הטורקים צווחים" , הצרפתים אוכלי צפרדעים. הנה, עכשיו נאוכל שוקולד שוויצרי באין שוקולד בלגי המיוצר בטורקיה, אגמור את הערב בסיגריה טורקית תוצרת פולין, זה בזמן שהנמלים פורקים חומרי בניין וחלקי חילוף למכוניות לבלסטין שבחיפה.

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
לא הסברתי עצמי טוב. זה יהיה המחנה הלאומי האיסלאמי.
לא מכיר. אבל אם מבחינה פנים-ישראלית זה הצד של המחנה הלאומי מקרוב והצד של השמאל והרל"ב מתרחק, הרי שמחנה לאומי איסלמי לא יהיה כאן.

ו"חוצמזה" המחנה המתקרא "לאומי", לאומי בדיבורים.
התחלה טובה.
דיבורים על התיישבות בעזה
אכי"ר. במהרה בימינו.
דיבורים על שריפת בתים
מטורפים יש בכל צד. אגב מי אמר שלשרוף בתי אויבים זה רע?
סתם בשביל האווירה
לא בטוח שזה "סתם בשביל האווירה". אבל אומר לך יותר מזה, לא בטוח שגם אם זה כן היה זה (אני אדיב וזורם בשעות כאלה), שזה היה רע או פסול.
ועוד הרבה כגון אלה.
לא יודע מה זה אומר. עוד הרבה בתים? עוד הרבה ישובים? היידה ביבי!
לפי דרישתך, אספק לך רשימה ארוכה.
תודה, אבל רק נציין שלא דרשתי מאומה ונכון לרגע זה, אין לי מושג על מה אתה מדבר עכשיו.
ובמישור אחר "הטורקים צווחים" , הצרפתים אוכלי צפרדעים. הנה, עכשיו נאוכל שוקולד שוויצרי באין שוקולד בלגי המיוצר בטורקיה, אגמור את הערב בסיגריה טורקית תוצרת פולין, זה בזמן שהנמלים פורקים חומרי בניין וחלקי חילוף למכוניות לבלסטין שבחיפה.
מגניב. העיקר שאתה הבנת ושאתה מרוצה.

למעלה