למה הפורום הזה מוגדר כפורום "תמיכה"?

ChikoKabre

New member
למה הפורום הזה מוגדר כפורום "תמיכה"?

באחד משיטוטי הרבים בפורומים של תפוז נתקלתי להפתעתי בפורום "חסרי נסיון זוגי ומיני בגיל מאוחר" הנמצא תחת הלשונית "תמיכה" לצד פורומים אחרים כגון "תמיכה נפשית" וכד'...
אני לא יכול שלא לתהות מדוע הפורום הזה מוגדר כפורום "תמיכה"? האם זה דבר שלילי להיות חסר נסיון מיני? לעניות דעתי זה דווקא יתרון בחברה המודרנית והמערבית. איזה מסר אתם מעבירים כאשר אתם מגדירים חוסר מין כדבר שלילי? מין זה תחביב כמו שאר התחביבים, כמו לצפות בטלוויזיה, כמו לטייל, לקרוא וכו'... לא ראיתי שפתחו פורום תמיכה ל"חסרי שעות צפיה בטלוויזיה"...

אשמח לשמוע את דעתכם.. יום טוב

ga26

Member
כי לעומת הדוגמה הלא מוצלחת שכתבת שבה אדם יכול לבחור אם לפתוח

טלויזיה או לא ויכול לתעדף את הזמן הפנוי שלו כך שיהיו לו מספיק שעות צפיה בטלויזיה. פה מדובר לרוב באנשים שכן רוצים זוגיות/מיניות אך אין להם את הכלים להגיע לזה.

ChikoKabre

New member
הבעיה שלי היא לא עם ההגדרה של הבעיה

אלא את הסיווג של הבעיה כמשהו שמצריך "תמיכה", כאילו שיש משהו לקוי ולא בסדר עם אנשים שחסרי נסיון זוגי ומיני, שאני, כפי שכבר ציינתי, רואה בזה יתרון עצום על פני שאר האנושות. תחשוב כמה אנרגיה, זמן, כסף ומשאבים אנשים מבזבזים לריק על דבר כמו מין למשל, בעוד שאת הזמן הזה היה ניתן לנצל לדברים שחשובים באמת כמו התפתחות אישית, העשרה, לימודים וכו'...

ChikoKabre

New member
עוד אחדד ואוסיף...

שלעניות דעתי, אנשים ששמים לנגד עיניהם כמטרה נעלה, או חלילה, כמטרת העל של החיים, זוגיות ומיניות- הם שמצריכים שייפתח עבורם פורום תמיכה.

ga26

Member
ומי אתה שתקבע אם משהו הוא חיסרון או לא לאדם מסוים או טוב או

לא? ומה לאותו אדם שרוצה זוגיות אכפת אם זה טוב או לא ליתר האנושות? וזה שאתה לא מוצא יתרון למין או לזוגיות לא אומר שאחרים צריכים לחשוב כמוך.
יש קבוצת אנשים שרובם מעולם לא חווה יחסים זוגיים/מיניים ורוצה בכך ומרגיש שזה חסר לו ושיש לו איזו בעיה שמונעת ממנו את זה כי אחרת הוא כבר היה משיג את הזוגיות המיוחלת (לא כולם פה כאלה - אבל חלק נכבד לדעתי). ומכיוון שהם רואים בזה בעיה עבורם הם נכנסים לפורום ותומכים אחד בשני.
אגב זה מופיע בתפוז גם ביחסים ובעוד מקומות לא רק תחת תמיכה.
בנוסף, זה שאדם שואף למשהו לא אומר שהוא מגדיר את זה כ"מטרה נעלה" כמו שאמרת. אנשים זקוקים להרבה דברים שהם לא תמיד מטרה נעלה ויש להם פורומים לדבר על זה, לתמוך אחד בשני, להעביר חוויות.
אגב ללא זוגיות ומיניות ככל הנראה האנושות לא הייתה שורדת. אי אפשר להגיד שזוגיות ומיניות זה לא דבר חשוב. זוגיות ואהבה זה צורך מאוד בסיסי מבחינה רגשית אבל בני אדם (לפחות רובם המכריע).

ChikoKabre

New member
כתבתי "לעניות דעתי"

זוהי דעתי בלבד ולא אמירה מדעית-אמפירית

Philip Jr

New member
רק שהמין האנושי כנראה לא היה מתקיים..

ללא מין. הסיבה היחידה שאתה בסביבה כבר X שנים זה בגלל שלפני 9 חודשים + X... ולכן אתה יכול גם להתעסק בהתפתחות האישית שלך וכל שאר תחביבך.

dori78

New member
מהסיבה הפשוטה שמרבית האנושות המערבית

שופטת לרעה אנשים שנשארו חסרי ניסיון מיני או זוגי אחרי גיל מסוים.
זה כולל כאלה שלא היה להם הבטחון הדרוש ליצירת קשר למרות שמאוד רצו אבל גם כאלה שלא מעוניינים,
א-מיניים למשל, והחברה שולחת אותם לטיפול נפשי כמו שהיו עושים ללהט"בים עד לפני 20-30 שנים.

למה אתה לא שואל על פורום תמיכה אחרי אובדן היריון?
הרי זה לא שמישהי בוחרת להפיל בשבוע מתקדם כי לא בא לה על ילד.
זה לא שהיא עשתה משהו לא בסדר, אז למה היא צריכה תמיכה??

אני ממליצה לך לעשות חישוב מסלול מחדש בשאלה הבאה...

ChikoKabre

New member
כיוון שיש הבדל מהותי בין אובדן ילד ובין חוסר בסקס...

תחשבי מסלול מחדש...

dori78

New member
תתפלא.

לכל אחד כואב מה שכואב לו, לך אין זכות לשפוט מצוקה של אדם אחר.

יאללה ביי.

ChikoKabre

New member
אשמח אם תאירי את עיניי...

ותסבירי לי מהיכן שאבת את הרעיון שאני שופט מצוקותיהן של אחרים? וממתי הבעת דעה כמוה כמעשה "שפיטה"?
אין לי כל צורך לזלזל חלילה בכל מצוקה, קטנה כגדולה, של אף אדם. אדרבא, אם היית טורחת לקרוא את הפוסט שלי מתחילתו ועד סופו, היית מבינה את גודל ההערכה והשבח לכל משתתף בפורום זה.
יאללה ביי

מלומאן

New member
זה פורום תמיכה כי אנשים פה תומכים אחד בשני

לא? אנשים תומכים באותה מידה שהם נתמכים

בין אם אתה מודה שחוסר נסיון מיני\זוגי הוא דבר שלילי או לא, אתה צריך לחשוב שאנשים חווים קשיים מסוימים שמלווים את המצב הזה, במיוחד כשהם מעוניינים להתחיל לפעול לשנות אותו. ואגב, אם המלה "קשיים" גם מפריעה לך - כמו שאני מתאר לעצמי שהיא מפריעה לאדם שנרתע משום מה מהמילה "תמיכה" - תחשוב על תסכולים, ספקות, צורך בהזדהות ואמפתיה... וכד'.

הפורום הזה דווקא נוטה להעביר את המסר שחוסר נסיון הוא לא דבר כזה נורא או חריג. אולי פשוט לא קראת מספיק הודעות כאן כדי לראות את זה.

חוץ מזה - אם הבעיה שלך היא שהפורום בקטגוריה הלא נכונה בתפוז, ניחא. תציע אפשרות אחרת שיותר מתאימה לדעתך. אני לא בטוח שיש כזאת, אבל למה לא. אם מאידך אתה טוען שאין בכלל צורך בפורום כזה אז, בקצרה, אתה טועה, וכמעט כל הודעה פה מוכיחה את הטענה ההפוכה.

אגב, קצת מצחיק שאתה שואל את השאלה שלך כשבדיוק מתחתך יש שרשור שכותרתו "צריכה תמיכה". מה אתה אומר בעצם לאשה הנחמדה שפתחה את השרשור ההוא? איזה מין מסר אתה חושב שהיא מעבירה, חוץ מזה שהיא מבקשת לשמוע כמה מלים מעודדות מאנשים שיודעים מה היא חווה?

dory141

New member
תשובה לשואל

אני לא חושב שאתה צודק. אנשים (שעל פי רוב מעדיפים להתייעץ עם זר בחינם, מלשלם לפסיכולוגים שבעיקר אכפת להם מכספי לקוחותיהם אלפי שקלים בשנה), נעזרים ועוזרים זה לזה ואין שום פסול בכך. מה שכן, צריך לזכור שאף אחד פה לא מומחה על, ד"ר או פרופ' ושאף עצה שנשמעת כאן לא חקוקה בעשרת הדיברות, כולל שלי או אפילו של הנשואים (כן, גם אני לא אוהב את זה, אבל יש פה נשואים ובזוגיות שמתגנבים לפה בחשכת הלילה). זכותך להחליט שהמקום לא בשבילך, או כן. אבל, אני ממש לא אוהב את הדה לגיטימציה שאתה עושה לקיומו. רוצה, תשתתף, לא רוצה, אל תשתתף. פשוטו כמשמעו. בהצלחה, לבד או ביחד.

אתה רוצה/ מוכן להרחיב למה אינך אוהב שיש כאן אנשים בזוגיות ו/

או נשואים?

:) לא קיבלתי את הרושם שמישהו מתגנב לכאן בחשכה
ולא הצלחתי להבין איך ולמה זה מפריע לך.

ga26

Member
dori78 נראה לי שמגרשים אותנו... לדעתי אמירה אומללה שלך

dori78

New member
בנוגע להערה המגעילה שלך על אנשים בזוגיות

אף אחד לא "מתגנב לפה בחשכת הלילה".
יש פה שני נשואים שכותבים לא מעט זמן, הרבה לפניך.
בהתחשב בעובדה שאף אחד מבעלי הזוגיות או בעלי הניסיון שכתבו פה לאורך השנים לא פגע בחברי הפורום, הטיעון שלך קצת הזוי.

למיטב ידיעתי, כל הפורומים של תפוז פתוחים בפני כל אחד, כל עוד לא עוברים על כללי הפורום/חוקי תפוז/פוגעים בחברי הפורום.

כן, היום אני נשואה.
כשהתחלתי לכתוב בפורום הזה, אי שם כשהוא נפתח לפני 4 שנים, הייתי במצב שונה.
מאז דברים אצלי (ואצל עוד כמה אנשים שהיו פה בעבר ובאים לבקר לפעמים) השתנו.
הדעות שלי לא מוצאות חן בעיניך כי אני נשואה???
שטויות.
הדעות שלי היו ונשארו שונות משלך ללא קשר להיותי נשואה.
שים לב שבמרבית המקרים אני לא מסכימה עם הדברים של ga26 ולהפך.
אין קשר לזוגיות.

לא נוח לך לקרוא את הדעות שלי?
אל תטרח לפתוח את ההודעות שלי.

יש לך טעות "קטנה", מין זה לא תחביב

!

ובנוסף, הפורום הזה לא עוסק רק בניסיון מיני.

ChikoKabre

New member
נו באמת...

אתה באמת חושב שכל מגע מיני שקורה או שקרה אי פעם משחק ההיסטוריה האנושית התחיל במחשבה על הצאצא שבדרך? מין ברובו נועד למטרות הנאה, אז איך תסווגי פעולה הנעשית בשעות הפנאי למטרת הנאה אם לא "תחביב"? ומה ההבדל בין תחביב זה לבין, למשל, צפיה בטלוויזיה? הרי שניהם נועדו לשרת מטרה אחת- לספק הנאה.

A לוןA

New member
זה בהחלט תלוי איך אתה מסתכל על זה

אפשר להסתכל על מין בכמה דרכים-
אתה יכול להסתכל עליו כעל "מחשבה על הצאצא שבדרך"
אתה יכול להסתכל עליו כעל תחביב
ואתה יכול להסתכל עליו כעל דרך אינטימית ונהדרת שרותמת את האינסטינקט הקדמוני לטובת עוד סוג של תקשורת מופלאה ומענגת בין בני זוג
&nbsp
אף אחד לא יגיד לך שאתה טועה באף הגדרה, כי כולן נכונות. אבל כשאתה מגדיר מין בתור תחביב אתה מחמיץ את הרבדים הנהדרים שמין יכול לספק, ומסתכל עליו, לדעתי, בצורה שטוחה מאוד.
&nbsp
לטובת העניין-
אתה יכול להסתכל על התנך בתור ספר עם סיפורים מעניינים, או להסתכל עליו בתור ספר המאגד בתוכו את המוסר, האמונה והיחס בין אדם לחברו, לסביבתו ולבוראו. גם בהתייחסות הראושנה וגם באחרונה אתה תהיה צודק לחלוטין- אבל ההתייחסות הראשונה תהיה שטחית למדי.

למעלה