למה הפורום הזה מוגדר כפורום "תמיכה"?

lorbak

New member
כנראה שלא הבנת למה אני מתכוון..

אין שום בעיה לעזור לאנשים , אבל למה להגדיר את העזרה כ"תמיכה"? לדעתי האישית זה שאדם לא עשה יחסי מין לא הופך את זה למישהו שצריך "תמיכה" כי זה לא בעיה כל כך גדולה ,כמובן שאפשר לעזור לו אם הוא מעוניין בכך אבל זה לא כמו להבדיל למשל מאדם שהוא אלכוהוליסט או מכור לסמים שזה כבר עניין רציני הרבה יותר . אז בעיניי , אלכוהוליסטים = פורום תמיכה , אנשים שלא עשו יחסי מין = פורום רגיל.

marcelino

New member
תראה..

לא לעשות סקס זאת לא בדיוק הבעיה אלא תוצאה של בעיה גדולה יותר בדרך כלל
כמו קושי ביצירת קשרים חברתיים או אינטימים
וכנראה שאין לך את הבעיה הזאת אז אתה לא יודע עד כמה זה יכול לשבש חיים של בן אדם.
גם אם תשים לב רוב ההודעות בפורום הזה הם לא על איזה תנוחה הכי טוב לעשות או משהו בסגנון אלא על בעיות שמתחילות הרבה לפני זה...

bluish raindrop

New member
בהחלט.

זה מאוד משבש את החיים. זה שבן אדם אחד מתוך 100 חושב שזה לא בושה, זה לא עוזר כי ל99 אחרים זה כן אכפת\מפריע וצריך להתמודד איתם, ולהתמודד עם הרגשה שאתה שונה, עם הוולגריות של אנשים ועם היכולת החברתית שלהם שקשה להתחרות בה, לפעמים עם מעגל חברתי שאין בו בנות. הרבה דברים מתלווים לזה, רגשי נחיתות וכו'.
מי שלא זקוק לתמיכה משום סוג, סביר שהוא לא כ"כ יתעניין בפורום, וסבבה לו בכיף

marcelino

New member

lorbak

New member
אני חלילה לא בא להמעיט בבעיה שיש לאנשים

אני חושב שהבדל בינינו הוא בסמנטיקה , כלומר אני לא חושב שצריך להגדיר את האנשים הללו כבעלי צורך בתמיכה , בעיניי מדובר באנשים רגילים לחלוטין שפשוט עוד לא עברו את החוויה של יחסי מין אבל לא חושב שמדובר באיזשהי הפרעה נפשית או משהו כזה , אבל מצד שני אני גם לא פסיכולוג אז לא יודע , אני פשוט מדבר מנקודת המבט שלי לנושא של פותח השירשור.

מלומאן

New member
אכן יש כאן עניין סמנטי

למילה "תמיכה" יש את הקונוטציות השליליות שאתה מוצא בה (אלכוהוליסטים וכו'), אבל הייתי חושב שמבחינת רב האנשים, העובדה שהפורום הזה מוגדר ע"י תפוז כפורום תמיכה לא משפיעה על החשיבה שלהם כשהם נמצאים פה בפורום. אף אחד לא אומר לעצמו "טוב, עכשיו כשראיתי שיש פורום תמיכה לאנשים כמוני, אני מבין שהבעיות שלי יותר חמורות ממה שחשבתי". ואני לא חושב שיש לזה את ההשפעה הזאת גם באופן תת-מודע.

וכל זה בהנחה שאנשים שמים לב בכלל למילה "תמיכה" בעמוד הפורום. אני בעצמי גיליתי את זה השבוע, רק שלוש שנים אחרי שגיליתי את הפורום בפעם הראשונה.

דרך אגב, הפורום נמצא גם תחת "אהבה ויחסים -> זוגיות", שזה בסדר ומתאים. אין פה שום ויכוח.

אם ההכללה שלו גם תחת הלשונית "תמיכה" מוטלת בספק, אני עדיין טוען שזה דבר יותר מועיל ממזיק. מי שמחפש פורום תמיכה כדי לדבר ולפרוק אולי יגלה שזה הפורום המתאים בשבילו ויתחיל לכתוב כאן. ומצד שני, זה לא משפיע לרעה בשום אופן על מי שלא מרגיש שהוא זקוק לתמיכה, במובן שאתה ופותח השרשור חושבים על המושג הזה.

אני הייתי יכול להגיד שלהוציא את הפורום הזה מתמיכה לא יעשה כלום חוץ מלמנוע מאנשים ש[מרגישים שהם] זקוקים לתמיכה שלנו למצוא את הפורום, והכל כדי לחזק לעצמנו קצת את האגו. אז מה עשינו בזה?

(יש לי עוד דברים לכתוב, אבל נראה לי שמזמן עברתי את גבול ההשקעה ההגיונית בשרשור הזה.)

:)

מעניין למה לאנשים כל- כך קשה עם המושג תמיכה.

כדי ש רק לא יתייחסו אלי או אני אתייחס אל עצמי (חלילה)
כאל "חלשה" "זקוקה" "נתמכת"
אשאר באותו מקום לא נוח לי.
(מה שנקרא, אשב לי לבד בחושך
)
לטעמי להודות בקושי ולבקש עזרה
או תמיכה או לא משנה איך לעזזאל נגדיר את זה
זאת לא חולשה
זה חוזק.
זה מקום שמבין שיש בעיה
מקום שמבין ש אם עד כה לבד לא הצלחתי להתקדם
יש סיכוי שאם אבקש ואקבל עזרה אעשה שינוי.

כמו שאמרת
סמנטיקה. קונוטציה שלילית.
מי שיחפש את השלילי ימצא אותו. בכל דבר.

מלומאן

New member
אם כבר לחפש את השלילי

למה אני היחיד בשרשור הזה שאף אחד לא מתווכח איתו?

אני מעריך את התגובה שלך, אל תביני אותי לא נכון, אבל משעמם להיות רק צודק כל הזמן...

אם ממאאאש משעמם לך

וגם אם לא, :) אם תרצה ליצור דיון
אתה תמיד יכול להעלות פוסט עם נושא שנוי במחלוקת
נושא כזה, שעם כל זה שהוא שנוי :), אתה תבחר את הצד ה"פחות מקובל"
ואז סביר שלא כולם יסכימו איתך.

אם כי אין לדעת, הפורום הזה לא ממש מלא בכותבים פעילים.

בכל מקרה, צרות של עשירים יש לך.
יש לא מעט שהיו מגדירים את ה"בעיה" שלך כמשהו חיובי דווקא :).

bluish raindrop

New member
רעיון טוב חח

כן הייתי מתווכח הרבה על פוליטיקה לא מזמן בפייסבוק. והחלטתי לחתוך מזה ולעשות hide לכל הדברים ששליליים או קשורים באקטואליה. חוסך לי הרבה זמן ואנרגיה. אם יהיה לי רעיון לדיון אעלה אחד

ChikoKabre

New member
אז שם הפורום צריך להיות

"תמיכה בקושי ליצירת קשרים חברתיים ואינטימיים"

marcelino

New member
אלו היו רק דוגמאות

רק רציתי להגיד שיש כאלה שבאמת מחכים מבחירה או שזה לא הדבר שהכי מעניין אותם כרגע ואצל אחרים זה חלק מבעיה שהיא יותר מורכבת מהדרך שהצגתם אותה.
כל אחד והסיפור שלו.

ChikoKabre

New member
במקום לנסות לתמוך אפשר "לתקוף" את ה"בעיה" מזווית אחרת

אפשר להסביר לאותם אנשים שה"בעיה" שלהם היא בעצם לא בעיה אלא יתרון אבולוציוני וחברתי אדיר, שבמקום למנף אותו לטובתם, מעדיפים להעלים ולחסל אותו.

bluish raindrop

New member
עכשיו כבר המצאת אידיאולוגיה משל עצמך

למי שלא מקיים יחסי מין יש יתרון אבולוציוני וחברתי ?
מעניין מעניין. אני לא יודע על איזה כוכב אתה נמצא. אבל אם יש לך שם אוכל וחמצן אז סבבה

bluish raindrop

New member
תעשה שיעורי בית באיך להתנשא

אני לא נכנס ללינק כי לא התנשאת עליי מספיק מוצלח. תעבוד על זה ותחזור אני פה בנתיים.

ChikoKabre

New member
אין לי מושג איך מתנשאים....

כפי הנראה לעין, אתה די מבין בעניין, אולי תוכל ללמד אותי מתישהו...

yapyap2

New member
בניגוד לכל ההתקפות כאן...

אני חושבת שהעלת נקודה ממש נכונה ואני מסכימה לחלוטין!! (ואני חסרת ניסיון זוגי/מיני/וואטאוור..) ועם כל מה שאני אגיד עכשיו, אני חייבת לציין לטובה את הפורום ואת האנשים בו שבאמת תמכו בי בזמנים שהרגשתי כמו יצור עקום בחיים האלה.
במציאות של 2016 אדם שלא קיים סקס בגיל 16 נחשב חריג ופגום. אבל האמת היא שיחסי מין הם דבר אינדיבידואלי לחלוטין בין אם מבחירה מודעת או לא...רק חבל שהחברה לא מבינה את זה. אולי אנשים כבר כל כך מושפעים מהתרבות וממה שמראים בטלוויזיה שהם בעצמם נפלו "קורבן" לפתיחות מינית. כמעט כל אחת מהחברות שלי מצטערת על לפחות חוויה מינית אחת בחייה, ותמיד מדובר ב"סטוצים" שנראים כל כך מגניבים מהצד .
עצם העובדה שמישהו בתפוז החליט שלהיות ללא ניסיון מיני זה מצב שדורש "תמיכה" ו"עזרה" נותן לגיטימציה לדעה הזו. וזה חבל. מאוד. אני חושבת שלרוב האנשים בפורום הזה (כולל אני) היו חיים הרבה יותר קלים אם לא היינו נותנים לסביבה להשפיע עלינו כל כך.

ChikoKabre

New member
איפה הכפתור של ה-LIKE פה?

התגובה שלך כל כך פשוטה וכל כך נכונה- זה בדיוק המסר שרציתי להעביר, ולא יכלתי לנסח את זה בצורה נכונה יותר.

למעלה