למה התחושות הקשות האלו? אוף, רק לפרוק

offWhiteRider

New member
התכוונתי לתרופות, סמים. אתה בעצמך סיפרת שהיה לך ילדות קשה.

זה כמו שאגיד לך אל תבוא לכאן מלא בציפרלקס.
הקביעות שלי הם שלי, דעותי בלבד.

שא ברכה ותהיה רגוע, אני איתך ורוצה בטובתך. פשוט חושב שאתה היפוכנדר בטירוף.
אל תיעלב. שיקוף.

offWhiteRider

New member
התכוונתי שלא לקחתי תרופות או סמים עד 22

והכל היה בסדר. התמודדתי בדיוק כמו עכשיו.
יש שני מסלולים תמיד, בכל מחלה כרונית שדורשת ביקור אצל הרופא. או שאתה ממשיך ללכת או שאתה לומד להתמודד לבד כי יותר קל לך ככה.
אני כרגע עם רצועה קרועה בברך, ולא הולך לפיזיו כי אין לי זמן וצורך. יודע לעשות את זה יותר טוב בעצמי, ללא פיקוח. ניתוח כנראה שכן אעשה, אבל אני בוחן אותם במיקרוסקופ לפני שיגעו בי.
זה בדיוק כמו לקנות טלפון, אנחנו הצרכנים, הם נותני השירות. יש שיווק אגרסיבי בדמות "איזון כימי" , לרוב אנחנו לא באמת צריכים את המוצר. הצורך נוצר מהשכנוע, מהמדיה, מהסביבה.

סיפור מזעזע שניזכרתי פתאום : לפני חמישים שנה - פסיכולוג שאחראי לתאוריות סקסולוגיות בשם ג'ון מאני, תקראו מה הוא עשה לגבר שאיבד את איבר מינו בגיל 11 חודשים. עצוב מאוד.
אני חושב שלא הרבה השתנה מאז ..

MindfullEye

New member
הבעיה אצלך זה..

שאתה לא פעם לוקח מקרה אחד (כמו של הפסיכולוג הזה) או של מטופל אחר ובונה על זה תזה.
על המקרה של ג'ון מאני מלמדים בזעזוע בכל שנה א' בפסיכולוגיה באקדמיות השונות. לא מלמדים שווום תאוריה שלו, אלא מלמדים כמה זה חוטא לכל פרקטיקה ואתיקה מדעית.
&nbsp
רוב הכתיבה שלך מזכירה לי קצת מישהו, לרוב מאוד צעיר, שלמד על אנרכיזם\קומוניזם\ליברטריזם ועכשיו בא להוריד לאנשים את האור השמיימי וללמד אותם. מנטאליות פשוטה של אנחנו-הם.
&nbsp
לגופו של עניין - השערת הסרוטונין היא באמת לא מבוססת וזה ידוע. תגליות מדעיות (ופה אין הרבה כאלה) ממילא לוקח להן שנים להגיע לציבור. זה לא שאפשר לנהל פה דיון על יעילות של התרופות במנגנון כזה או אחר כי לא אני ולא אתה גם - יודעים מה בדיוק קורה שם.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
הפעם אני גם מתריע!

מאיפה הבאת לי ציפרלקס..?

ומה קשור ילדות קשה ליכולת להתמודד עם אמת?...

יש דרך להיות לטובת לתקוף על ימין ושמאל ממש לא..

אתה חושב שאני היפוכונדר? אני אאחל לך שלא יהיה לך חצי ממה שיש לי מאובחן רשמי עם ממצאים קליניים מובהקים ומוכר גם בנכות...
ואזהרה תזרוק עוד הערה כזו לי או למישהו אחר ..אתה לא תהיה פה יותר חד חלק וברור!

alice1803

New member
לא בדיוק אבל בערך בים בם בום

האם אי פעם היית זקוק לאיזון כימי???? כלומר, האם אי פעם היית במצב, שבו הרגשת שאתה לא מוצא את מאיפה מתחיל החוט (חוט המחשבה) ואיפה הוא נגמר? כי אתה טובע? לא מחובר לעולם? מבולבל?
&nbsp
כי אם לא, אז איך תוכל להבין מצב של פחד משתק, ושאי אפשר לצאת מהבית, מבלי לשאול את עצמך 100 פעם "רגע, שכחתי משהו?" ואחרי שנייה "סגרתי את הדלת?" ואז לחזור הביתה, ולהתקשר לעבודה ולהגיד שאני חולה, ולהבין שלא בא לך ממש לצאת מהבית יותר בחיים!!! ואז מפטרים אותך, ואז להבין שזה לא הולך להשתנות בחיים, זה מצב שאני אצטרך להיאבק בו, ולהתמיד, ולהצליח גם בלי הכדורים, אבל לא כרגע, זה אני יודעת בעצמי, ולא צריכה שרופא יגיד לי את זה, או מאמרים.
תודה בכל אופן על העצות.

offWhiteRider

New member
תראי כמה את אוהבת את המושגים שלהם

איזון כימי, פחחח. אני מסביר לך שאני מעשן כל יום. מה זה אם לא איזון כימי ??

ושתי מילים עלי ועל עברי הנפשי : ניסו עלי מעל 20 סוגים של תרופות, הפרוטוקולים הרגילים, מהסיבות הרגילות. חלקן לקחתי נגד רצוני. אושפזתי בכפייה באירוע אחד קיצוני וזו הסיבה שאני כל כך נחרץ. קשרו אותי על מנת שאקח את התרופות. גועל נפש.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אני בטוח שהיה צריך גם לקשור אותך

&nbsp
עכשיו אני בטוח שאתה לא עם הפרעה נפשית אלא מחלת נפש קשה שחייבה אישפוז...ומאשפזים זה ידוע שאתה מסוכן לציבור או לעצמך..
&nbsp
מקומך לא פה חביבי.

alice1803

New member
אתה בהחלט צודק, אני יכולה להסביר למה לא הלכתי

היי, תראה אני מציינת מראש, שכל מה שאומר נשמע כמו תירוצים עלובים, ואתה צודק אם תחשוב ככה, אבל מה לעשות שאני כזו, ויש דברים שאני נמנעת מהם.
ולא הלכתי לפסיכיאטרית, כי אני נמנעת כמעט מכל דבר שיש בו "עניין רפואי", או "הליך רפואי", ובכללית נמנעת מביקור אצל רופאים בכלל, ואם יש מצב שאני יכולה להימנע ממפגש כזה, אני בהחלט יהפוך עולמות, רק לא להגיע לשום בדיקה בחיים!!!
&nbsp
ולמה כל זה קורה? כי זה פשוט מעורר אצלי תחושות לא טובות, דפיקות לב מהירות, כל דבר מכניס אותי ללחץ, אפילו הריחות של קופות חולים ובתי חולים, אז אני נמנעת, או דוחה ודוחה עד שזה נעלם או שלא.
אני יודעת שזה לא נשמע טוב, אבל תמיד השתדלתי להקשיב כמה שאפשר "לעצמי" ולגוף שלי, ולעלות על דברים כשהם קורים, ולטפל בעצמי לבד.
&nbsp
בגדול, אני מאחלת לעצמי שלא אצטרך ללכת לבית החולים בחיים שלי, מלבד הריון ולידה, ושדרך אגב, גם מזה נמנעתי עד כה, רק בגלל החרדה והפחד שלי מתרופות, זריקות, וכאבים בלתי נסבלים.
&nbsp
בקיצור, אני יודעת ומודעת שזה לא טוב שלא הלכתי לפסיכי', אני אשתדל לקבוע תור בקרוב, פשוט אני מרגישה שזה לא ישנה הרבה, כי היא תשאל שאלות, והיא תחליף לי כדורים, ושגם הם יהיו שייכים לאותה קבוצה של נוגדי חרדה ודיכאון SSRI.
&nbsp
ודרך אגב, למה אתה חושב שישנה סתירה בין עודף מרץ לדיכאון? כי אם יש מישהו שסובל מדיכאון וחרדה וגם מהפרעת קשב וריכוז, אז ייתכן מאוד שתהיה סתירה כלשהי למראית עין, למרות שאני לא חושבת ככה.
&nbsp
בכל אופן, יוצא שאני בעצם סובלת יותר מכולכם, כי יש לי גם ADHD וגם OCD, שזה שילוב קטלני, וזה אולי מה שהוביל אותי לדיכאון וחרדה.
והאמת, שרק בגלל הOCD, הלכתי לפסיכיאטרית מלכתחילה, כי זה היה הדבר שהכי הפריע לי, כי זה היה חיצוני, ושמתי לב לזה, שאני מתעסקת בדברים מסוימים באובססיביות, ואני לא מסוגלת להרפות מהמחשבות, כשאני מרגישה מצוקה.
זה היה נורא
לא אחזור לזה בחיים!!!

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
איףף כתבתי באמצע קרה משהו נמחק הכל..

מחר אכתוב שוב ...אין לי כח לשכתב הכל אני עייף..ויש לי מה לאמר ..

רק הערה אחת אליס שאני חייב עכשיו, סבל זה לא תחרות. אי אפשר למדוד מי סובל יותר ( לכל אחד נראה שהוא הכי סובל והוא צודק לגבי עצמו כי הוא רואה את עמו בעיקר) ..אז יש לך גם וגם ולי הפרעת אישיות מורכבת פוסט טראומה אולי הפרעה קוגנטיבית ( מחר יש לי בדיקה על זה)...פוסט טראומה...דיסלקציה ודיסקלקולציה..
ונוסף על זה...גידולים במח ישן עם הנזקים שלו וחדש שיכול ואולי כבר פוגע יותר מהראשון....מחלת לב דלקת פרקים ועוד ועוד רק בביטוח לאומי יש לי 11 לקויות שונות מוכרות לנכות ..
אז את בטוחה שאת הכי סובלת? לא יודע אם מישהו מהצד יסכים איתך...ואת יודעת מה יכולים להביא מקרים גרועים משנינו גם יחד....

אני יודע שאת סובלת...בהחלט לגמרי ללא שום ספק...רק נשמה יקרה אל תשווי כל אחד ואחת פה סוחבים חבילה כבדה משלהם
היתר מחר בעז"ה...:)

alice1803

New member
לא לא ברור לי שאני לא היחידה שסובלת

ואמרתי לך מראש שאתה בטח לא תסכים איתי, אבל זו ההרגשה שלי, שאני כביכול הכי סובלת בעולם, וברור לך שהתכוונתי לבריאות הנפשית שלי בלבד, ולקשיים שלי בעולם הזה, כי הוא קשוח לי מידי, ולא התכוונתי לבריאות הפיזית שלי, שמלבד הרזון המוגזם, החולשות והשבריריות שלי, הכל בסדר ברוך השם, ואני מודה על זה כל יום.
&nbsp
מבלי להשוות לאנשים אחרים, כנראה שבאמת בנאדם רואה רק את סבלו, כשהוא מסתגר, ולא יוצר קשר עם אנשים אחרים, כי התחושה הזו של "הסבל" מתעצמת, ויכולה להקצין עד לתחושת מיאוס איומה, מלאת ייאוש, כזו שלא נותנת תחושת אושר פנימי.
וברור לי שאני חייבת להילחם בתחושות האלו, ולא להתכחש להם.
תודה על התגובה ירון

offWhiteRider

New member
את לא חייבת להלחם, את יכולה לשקוע לאיטך לתהום הנשייה ;)

פשוט כדאי לך, את צעירה. תמצאי בן זוג סביר להתאמן, על זוגיות לא רק סקס.יש הרבה שם בחוץ שזקוקים לך.גם אנחנו מתאמנים עד שתגיע האחת. אין מה לעשות. זה לא כמו בסרטים.

offWhiteRider

New member
וככל שאנחנו מתבגרים, המצב מחמיר

התרופות מזיקות לאיזון הכימי של הגוף לא מתקנות אותו ! ככל שמתבגרים הנזק לכליות גובר. לכן יש תחום שלם שנקרא פסיכו גריאטריה. בוא נרפה את הקשיש בלי להרוג אותו. או בעצם בו נרגיע אותו וזהו, המשפחה שלו כבר מתחרפנת..

הייתי בהלוויה של סכזופרן בגילי לפני כמה שנים, פשוט ניסו עליו יותר מדי תרופות.

חברה אני מדבר על שער מנשה, זה המקום הכי קשוח בארץ. אולי נתקלתם בתופעות פחות קיצוניות..

בכל אופן שיהיה אחלה יום, הולך לעבוד וחייב להחזיק חזק גם אם הספינה מטלטלת.

offWhiteRider

New member
תקראו אלוהים ישמור, בבקשה

העתקתי קטע בשבילכם במיוחד, כזה אני, משקיע במי שאני אוהב :
https://www.hebpsy.net/articles.asp?id=3045#4
"ההשערה לגבי חוסר איזון כימי הועלתה בשנות החמישים והשישים של המאה שעברה בעקבות התרשמות קלינית מהשפעת התרופות. באותם ימים היו שתי קבוצות של תרופות שמאוחר יותר כונו נוגדות-דיכאון: תרופות שמעכבות מונואמין-אוקסידז, אנזים שמפרק את המונואמינים בסינפסה (להלן MAOI), למשל אייפרוניאזיד (iproniazid) ששימשה לטיפול בשחפת, או תרופות שמעכבות ספיגה (reuptake) של מונואמינים, ושייכות לקבוצה כימית שונה (Tricyclic Antidepressants – להלן TCA), למשל איימיפרמין (imipramine). אולם כבר בשנת 1956 ושוב בשנת 1971, מחקרים שבדקו את השפעתה של רסרפין (reserpine) – תרופה שמשמשת לטיפול בלחץ דם ונחשבה למדכאת ייצור של מונואמינים – הצביעו לכיוונים הפוכים מהשערת חוסר האיזון הכימי. ממצאים אלה זכו להתעלמות גורפת (עמ' 90-85). כיום קיימות ראיות מוצקות לכך שריקון (depletion) של הסרוטונין במוח אינו גורם לדיכאון. ביותר מתשעים מחקרים בהם נערך ריקון כימי של מונואמינים לא הופיעה תגובה דיכאונית אצל מתנדבים בריאים, אלא רק אצל אלה שסבלו מדיכאון אבל היו בהפוגה ונטלו בזמן הניסוי SSRI. מחקרים אלה מפריכים את ההשערה אותה ניסו לאשש."

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
שאלה לי אלייך

&nbsp
מה האיבחון שלך ? אני לא בטוח שהאבחון בתחום של הפרעת אישיות אצלך אלא יותר מחלת נפש אני צודק?
באת ירית לכל הכיוונים מידעים מחקרים..אבל מי אתה? הפורום פה הוא לבטא להתבטא...ולתמוך עד עכשיו באת די שלילי אגרסיבי..ספר מי אתה קצת..בבקשה

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
משלים את התגובה שלי

אני אפתח בשאלה מה מלחיץ יותר המצב שלך המתמשך הסבל וכל זה..או הללכת לרופא עם הדפיקות לב וכו'..שהוא חלק מהמצב הנפשי ועם טיפול בסוף יכול להתמתן...? כלומר לדעתי את לא הולכת לטיפול בלחץ שאפשר לפתור אותו כי את בלחץ מעצם עיניין רפואי....זה מעגל קסם שאם את רוצה לפתור לדעתי את חייבת ללכת...הצעד הראשון הכי קשה גם מנסיוני...אחר כך קל יותר..יש שיר גם על זה " כל ההתחלו קשות אבל אחר כך קל יותר"..נראה לי יצא שאלה רטורית כי עניתי גם..:)
לגבי טיפול עצמי ..מודעות זה טוב והכל..יחד עם זאת הגמל לא רואה את הדבשת של עצמו...כל אחד ואחת צריכים ביקורת מידי פעם...לחץ דם כולסטרול..בדיקת עיניים..בדיקת ממוגרפיה..
ושלא מרגישים טוב על אחת כמה וכמה..אחד הדברים שמכעיסים אותי שיש כאלה שהולכים לרופא רק שממש נופלים..ואז מגלים בעיה גדולה שאילו היו באים שהתחילה היה אפשר למנוע...דוגמא מוחשית דודה שלי לא הלכה להבדק עם גוש בשד שנתיים! בסוף זה נגמר בכריתה וכימו והקרנות ועוד ניתוח ונזק ענק מקיף..ואמרו לה אלף פעם לכי תבדקי תבדקי תבדקי לא הלכה מתסכל מאוד וכואב מאוד...
ויש לך סתירה גם פה..את מפחדת מכאב..אבל הטיפול מונע כאב או המשך כאב קיים...וגם לפעמים פותרים את המקור הפיזי...גם בנפשי אפשר למתן הרבה כאב..גם בטיפול פרטני גם קבוצתי גם כמוני בקבוצות נכים עם פעילויות שונות...
ושוב לפעמים הפחד הזה ..עלול להביא בסוף לטיפולים הרבה יותר קשים מהטיפול ההתחלתי אם היה בזמן..

איפשהו אני חשוב שבסוטפו של דבר את חוששת הכי הרבה להסתכל בעיניים של עצמך ..ולהתמודד..באמת עם ואיפה שצריך ובמה שצריך....וחבל כי אני מכיר אותך כבר תקופה ויודע שיש לך את היכולת להתמודד אם רק תעשי את זה..אני בטוח שיהיה שיפור..אני מאמין בך גם את לא מאמינה בעצמך...

לא זוכר אם הגבתי על העודף מרץ ודיכאון...זה היה בכל מקרה מהדימוי שלי לגבייך את נתפס לי יותר הפר אקטיבית תזזיתית מדיכאונית...בעצם אין סתירה כי דיכאון גם עשוי להביא ליתר פעילות כעס ורצון שהכל יקרה כעת...ומהר שיבינו יפתרו שיגמר..כי הדיכאון עצמו קשה מנשוא..

טוב שמיתנת אובססיה..זה טוב מוכר לי גם עם הפדנטיות שהייתה לי וזה היה סיוט ..היום אני מאורגן נקי מסודר אבל לא אובססיבי על זה..

בסיכום את כמו חתולה קצת שרצה סביב הזנב שלה...הגיע הזמן שתעצרי את זה הקדימה חשוב יותר העתיד שלך...אני מבין את המקומות של הייאוש של הנסיון עבר שעשה תקליט לא טוב..דפוסי מחשבה שאת חושבת שהם מקובעים לעד ואין תקווה..וזה מש לא חייב להיות ככה..ממש ממש לא...אני מבטיח לך שאם את באמת תתמודדי תגלי על עצמך הרבה חיובי תראי שהשד לא נורא...וה=אפשר להשיג חיים נורמליים יותר זוגיות שנגעת בה בעבר , יציבות בעבודה ביחסים...וכו' וכו'..
בתכל'ס גם אי שם עמוק בלב מאמינה בזה.אחרת לא היית כאן ולא מעלה את הדברים..אין יאוש כלל אמרו לפני..
אני מקווה שתחליטי לקום לעשות .
:)

madcap

New member
היליס

לא מסוגל לחשוב על כדורים, מה עם קאנביס לבדו, לא שם אותך באזור סביר? משום מה תמיד הייתה לי רתיעה מכדורים, מצד שני אני סטלן מגיל 17 אז זה באמת עשה עבודה לא קטנה כול השנים האלה, איפה את לגבי זה..?
מקווה שעד עכשיו את כבר טוב יותר
שולח לב

alice1803

New member
גם זה יקרה בסוף

אני מאחלת לעצמי, שבעוד שנה, אוכל להפסיק עם הכדורים, כי הם משאירים אותי במצב סטטי, כאילו לא איכפת לי מה אני אעשה עם החיים שלי, הם על אוטומט כרגע.
לפעמים אני נוחתת למציאות, ומתחזקת, ולפעמים נשברת, דווקא ברגעים החשובים שצריך הכי הרבה מוטיבציה, שם אני מאבדת את זה.
&nbsp
לגביי וויד, הקיבולת שלי די גבוהה מגיל 16 בערך, המון שנים עברו מאז, ואני עדיין לא עוזבת את המנהג האינדיאני הזה, הצורך בלהפריח עננים של עשן לשמיים, יש בזה משהו נורא מרגיע, עצם האתנחתא, שווה את כל העניין, ועם צמחי מרגוע, אז בכלל גן עדן.
&nbsp
בכל אופן, זה מומלץ רק למי שחזק מספיק, או שצריך את זה כטיפול תרופתי, ואז זה משפיע ממש לטובה, כי אם לא, אז זה מרדים ומשבש את המוטיבציה עוד יותר.
לי זה לא ממש מזיז כבר, אני יכולה לעשן תוך כדי עבודה, או שלא, זה לא משנה, ההתנהגות שלי נשארת אותו הדבר, או אפילו טובה יותר כשאני מעשנת.

למעלה