נזכרתי.
נתתי לך את העצות הללו (ועוד רשימה ממש מפורטת ) כבר בפורום אחר, בתאריך ה 7.9.09 שכללה (שנייה אעתיק אותה) : 1) לנסות להירשם לחוגי העשרה אחר הצהריים (עדיפות למשהו ספורטיבי היות וספורט דוחה דיכאון- שחייה, טניס, כדורסל, ג'ודו, קראטה, כל סוגי ההתעמלות) . 2) לנסות להצטרף לאיזושהי פעילות נוער אחרה"צ (תנועות נוער). 3) להתנדב אחרה"צ (בבתי אבות, מעונות לחוסים, מעונות לאוכלוסייה מוגבלת, צהרונים, מועדונים ועוד) - זה עושה פלאים . למעשה את בכיתה י' אם אני לא טועה ודרך ביה"ס לאחר החגים, אתם אמורים להשתבץ לאזרחות פעילה. תבקשי משהו שגם חורג משעות פעילות הלימודים - גם אחרה"צ . התמורה היא אדירה. זה ממלא את היום ונוצרים קשרים שחלק מהתלמידים שלי ממשיכים אותם עד היום . לחלקם זה אפילו עזר בהחלטות גדולות בחייהם (בעיקר מקצועיות) . עברה חצי שנה בדיוק מאז, מה עשית למען עצמך? ואם חביבתי, תאמרי לי שוב שאין לך כוח לעשות את כל אלו, צר לי: אינך ממש עוזרת לעצמך ואת תמשיכי לקטר על מר גורלך ועל מחשבות טורדניות שלך והאמת, יקירה, אני קצת מאוכזבת. לא הרבה אבל קצת. לך יש את הבחירה לעזור לעצמך . ניתנו לך עצות יפות חכמות וטובות ואם שום דבר מאלו לא ניסית או יישמת, אז אין לי הרבה מה לומר לך חוץ מאשר: המון הצלחה באשר תלכי או שמא כנראה בחרת ונחמד לך בדרך הזו.