למה לחיות בארץ עם הדתיים?

רוני חץ

New member
למה לחיות בארץ עם הדתיים?

למה לחיות בארץ? למה להתפוצץ? למה למות? למה לסבול? האם לא עדיף לחיות בשוודיה בקנדה, בשוויץ? האם רק בגלל שנולדת פה זה סיבה מוצדקת לחיות פה ? למה להלחם ולמות למען המקום הזה אם זה רק בגלל שנולדת פה? דמיין לעצמך , אם היית נולד פלסטיני היית נלחם ומת למען אותו מקום . איזה הצדקה להלחם למען משהו בזמן שלו היית נולד לצד השני היית נלחם בדיוק הפוך מה ההגיון מה ההצדקה? מה נתקענו פה כמו קוץ בגרון ל-300 מליון ערבים מסביבנו ואנחנו מנסים בכוח לגור פה, מה יש פה שאין בחו"ל? 1) מה קושר אותנו לארץ ישראל, למדינת ישראל, אם אנחנו מוסריים אז אנחנו חייבים להחזיר את כל המדינה לערבים ואם אנחנו לא מוסריים רק מחפשים פרקטיקה ונוחות וחיים של כיף אז יש מדינות יותר נוחות יותר עם בטחון יותר דמוקרטיות. 2) האם השאיפה צריכה להיות להפוך את מדינת ישראל למדינה שוויונית דמוקרטית וכולי, נו,נניח שהצלחנו אז מה הלאה? מה יצא לנו מזה? האם מטרת חיינו זה להפוך מדינות שיהיו יותר דמוקרטיות, זהו? האם זה לא בלבול בין אמצעי למטרה. כשהאדם נגד ההרגשה של אנחנו שונים ולא מנסה להכיר את עצמו את עמו ולא מוכן לקבל שיש שוני בינו לבין עמים אחרים כי זה נראה לו גזענות אז אם הוא גאה במדינה שלו ובעם שאליו הוא משתייך זה נראה לו גזענות ואם הוא לא גאה אז הוא מאבד בקלות את הזהות העצמית שלו, וממילא אין כמעט סיכוי שבניו ימשיכו בארץ כי בחו´´ל מבחינה גשמית הרבה יותר נוח וכולי. כל אנשי "חופש" ן"שינוי" ושות´ מעוניינים להפוך את המדינה לעוד מדינה מבין כל המדינות ללא זהות ללא תרבות מקורית הכל חיקוי עלוב של המערב שכבר עכשיו נמצא בדרדור מורי ורוחני עמוק ואנחנו אחריו. צריך להבדיל הבדלה חדה בין גזענות לבין הכרה בשוני, כן יהודי הוא שונה מאינו יהודי ליהודי יש מטרה שונה מאש לאינו יהודי- וזה השוני , מרוב פחד לא להיות כמו הגרמנים נוצר מצב הפוך שיש שמעונינים לטשטש את זהותם וכמו שאדם ללא זהות ללא שם מפקיר את נכסיו הגשמיים והרוחניים כך עם שלם שיאבד את זהותו, הוא בעצם מפקיר את נכסיו התרבותיים, הרוחניים, והגשמיים, בלי שנקלוט את זה נאבד את זהותינו דמיין לעצמך את כל הבנים שלך יום אחד אומרים לך ´´החלטנו לעזוב את הארץ, אין לנו סיבה אמיתית לחיות בארץ´´ מה תשכנע אותם איזה הצדקה תתן להם להשאר? ואם אתה חושב שזה טוב ולא מפריע לך שיעזבו את הארץ זאת אומרת, שאין לנו המשך אין למה לחיות בארץ וזה רק עניין של זמן עד לחיסולנו המושלם כנגד הערבים , איך יהיה מוטיבציה להלחם כנגד הערבים אם נחנך את בנינו שלא איכפת לנו ואנו לא מבדילים בין ארץ לארץ אתה יוצא למלחמה אולי תפצע אולי תסבול כל חייך מקטיעת רגל מקטיעת יד, למען מי ? למען מה ? כדי שכל החברים שלך יכייפו ואתה תשאר רתוק על כיסא גלגלים? כדי שהם יטוסו לחול וירדו מן הארץ לעשות כסף ובילויים? יש תשובות לנקודות המועלות כאן אתה מספיק בוגר כדי לחפש והדבר המומלץ הוא לחפש בכל הכיוונים ולא להרפות לבדוק את התשובות שנותנים לך, לא משנה מי, בדוק חקור השווה שמע את הצדדים, לא לחינם יש לך שכל, הגיון. את הצד החילוני אתה יכול לשמוע ושומע יומם ולילה ברדיו בטלויזיה באינטרנט , הגיע הזמן לשמוע את הצד השני. המקום הראוי לחיפוש דרך ולהשוואה בין טענות הוא הסמינר שם אתה יכול לברר, ואז להשוות בצורה אמיתית, כשהשיקול צריך להיות הגיונך האישי, אל תסמוך על אף אחד זה עניין של חיים והשקפת עולם שיש לזה השלכות לתחומים רבים בחיים, לאושר ולסיפוק ועוד. אל תתן לאף אחד לקחת לך את הזכות לדעת מה אמת ומה שקר. אפשר גם לפנות אלי להודעה פרטית ואשמח לדבר

תשובות!

1. מה ההבדל בין הצעתך "ללכת לסמינר מסיונרי של ערכים ושות´", לבין הצעות אחרות (סדנת מדיטציה טרנצנדנטלית, סמינר מסיונרי נוצרי, מפגש שכנוע של כת מסיונרית, וכדומה)? 2. מאחר ששאלת שאלות אך לא ענית עליהן, אפשר להניח שאין לך תשובות? 3. מרבית הראיות מ"מערכת הראיות" של ערכים/שופר ושות´, הופרכו. בסמינר קשה להתמודד עם הראיות שהופרכו כבר, מאחר שמדובר ב: *שגיאות לוגיות דקות שקשה למצוא. *הטעיות מסובכות. *הפצצה של חומר, כשאין לך גישה למקורות אחרים באותו זמן. *התמודדות מול רטוריקן מעולה שעבר הכשרה ורכש נסיון בשכנוע מסיונרי. אם אתה חושב שהראיות של ערכים ושות´ דווקא נכונות, מדוע שלא תנסה להפריך כמה אחדים מההפרכות שנמצאות כאן?

רוני חץ

New member
אתה מזלזל באינטיליגנציה

האם אנשים טיפשים? האם לאנשים אין שכל להחליט מה אמת מה שקר? האם אפשר לשטוף מוח למליון חוזרים בתשובה? מדוע החילוניות לא עושה "סמינר" כי אין בחילוניות אמת כל השקר של חופש ושות´ בנוי על הטעיה אני קראתי את חופש ואת דעת אמת וזה רק גרם לי להתחזק באמונה ולהתעמק יותר בחכמה האדירה של התורה. חבל על הזמן במקום לנצל את הזמן לדברים מועילים אז אנשי חופש מבזבזים את זמנם בלהוכיח לחרדים שלא נמצאים כמעט באינטרנט ולבסוף גם השטויות שכתובות בחופש ובדעת אמת הם לא משכנעות ורק גורמות לי ולעוד רבים אחרים להבין עד כמה החילוניות ריקה מתוכן וגם בדברים שהם יותצאים נגד החרדים הכל הכללה מעוותת והטעיה מגושמת בעולם כולו יש התקרבות של יהודים ליהדות ואי אפשר לעצור את זה ויש הרבה שבזכותכם חוזרים בתשובה כי חילוני ממצוע לא שואל שאלות ערכיות וכולי´ כי שוטפים את המוח ברדיפה אחרי בנות בנים עולם הזה וחומריות וקולנוע וסרטים וספורט אז הוא לא מתפנה לבחון את האמת ובזכותכם הרבה אנשים מתחילים לבדוק את האמת ושומעים את שתי הצדדים וזוכים להגיע לאמת אני מכיר אשית כמה שרק בזכותכם חזרו בתשובה. מי שמוענין לדעת יותר יכול לפנות אלי להודעה פרטית או לפלפון 331186-055

באינטליגנציה של מי?

והנה תשובות לשאלותיך: 1. גם פרופסור לכימיה עשוי ליפול במלכודות מסיונריות, מאחר שויכוחי דת הם לא תחום התמחותו. 2. אפשר בקלות לשטוף מוח על ידי שימוש בשיטות מסיונריות. לא רק המסיון החרדי עושים זאת, אלא גם המסיון הנוצרי וכתות רבות אחרות. 3. החילונים לא עושים סמינר כי הם לא מסיונרים. הם מעונינים להניח לכל אחד לנפשו. 4. גם באתר דעת אמת יש שגיאות לוגיות פה ושם. נסה להתמודד עם זה. 5. מדוע לדעתך צריך ללכת לסמינר של המסיון החרדי ולא לזה של המסיון הנוצרי, ושל כתות אחרות?

רוני חץ

New member
באינטילניצה של החושבים

יש כיום כמרים שהתגיירו וזה כן התמחותם הרב צבי עינבל מרצה מסמינר ערכים היה לפני שהוא חזר בתשובה היה מראשי הליגה נגד כפיה דתית האם זה לא תחום התמחותו? אני מכיר מי שהיה "שגריר חופש" שחזר בתשובה לאחר שקרא את כל או רוב מה שחופש ודעת אמת כותבים, והוא מא רלי בעצמו שני שמשווה גם בתור חילוני שישקיע מאמץ יוכל לראות איפה האמת. וזה מה שאמרתי בזכותכם חוזרים בתשובה. וכל אדם אינטילגנטי יכול לבדוק איפה האמת. הנוצרים צמחו מהדת היהודית אבל אין להם את העוצמה של האמת כמו בדת היהודית ואדם שנולד כיהודי כדאי שיבדוק את הדת של עצמו כי היא גם הדת הראשונה מבין האיסלם והנצרות וגם היא הדת שלתוכה הוא נולד. ובנוסף הדת היהודית בנויה על הוכחות לוגיות שגם אנשים עורכי דין, וכדומה לא הצליחו לפרוך, מה שכותבים וכאילו פורכים בפורומים זה סתם דמגוגיה כי מנצלים את תמימותו של הקורא של ילך לבדוק דברים כמו לנסות להפריך דילוגים או לשלוח לאיזה את שיטען מה שבא לו ואז לקרוא לזה הפרכה. אני מדבר על משהו מבוסס לוגית שכלית הגיונית זה מה שסמינר בנוי ואתה מוזמן לבדוק אנשים יותר חכמים ממך ניסו ובסוף הם עצמם חזרו בתשובה אז חבל על הזמן אני צריך ללכת לישון אז לילה טוב ואם תרצה לדון אשמח לשוחח איתך בטלפון 331186-055 בערב

הפרכה:

*יש כמרים שהתגיירו? יש גם רבנים שהתנצרו. *הרב צבי ענבל לא מצליח להפריך את הקישורים המופיעים באתר שלי. לא פלא שהיה קל להחזירו בתשובה. *עורכי דין הם לא סמכות בהוכחות דת. ראה כאן כשל לוגי מספר 3. *סמינרים זה לא משהו מבוסס לוגית. סמינרים זה מסיון בדיוק כמו סמינרים של המסיון הנוצרי. שוב, תפריך רק כמה אחדים (!) מתוך הרשימה. עד אז אין לך שום זכות דיבור.

רוני חץ

New member
אחי היקר

לילה טוב אני כבר צריך לישון מה שרציתי להגיד בקיצור הסתכלתי באתר שלך על בנים שהתגיירו ומי כותב זאת? אתר נוצרי ולא מביא אפילו רב אחד ואפילו שם אחד של רב. אז שוב מה שכתבתי אתם שולחים לאתרים שאין להם אמינות ואז טוענים להפרכה אתה ועוד כמה אני לא מבין איך אתם עוד לא התעייפתם להבין שחבל על הזמן? לא הבנתם שאין אמינות לאתרים שיכתבו שחשו הלך על האש ועל המים וברא צפרדעים ועוד כל אתר כיד הדמיון עליו כי טוב אני מדבר איתך על מקום שבו אתה יכול לברר את ספיקותיך בצורה ברורה ואתה יכול לבוא שוב לסמינר ולשאול מה שתרצה אתה לא עונה לי מדוע שאתה לא תלך לסמינר רולי תחזור עם ידע יותר מאוזן ואולי תחזיר בתשובה בתורה ישירה לא כמו כאן שאתה גורם לחילונים להתעניין ביהדות יותר ויותר בעוד שמטרתך כאילו להפריך את טענות האמת של היהדות. אני שומע קסיטות של סמינרים ואני נפגש עם בוגרי סמינר והם אומרים שזה מבוסס לוגית, שכלית הגיונית. האם היית מצפה מבורא עולם של איתן לך תורה עם הוכחה לוגית שהיא אמיתית? אז אתה מוזמן לבדוק ולגבי הרשימה הנחמדה של הלינקים שבאתר שלך קראתי אותה ואני לא מתכוננן לבזבז את הזמן לעבור על כל הדו שיח של חרשים כי פשוט מאוד שום דבר לא ישכנע מה שאני יכתוב כי אחרי יקום עוד משהו ויטען משהו ושוב חלילה ולצערי אני לא נצמא הרבה באינטרנט אני רק מציע לך ולכל מי שיש שאלות שיבוא לסמינר וישאל ויקבל תשובות ומה שמצחיק אותי שלא היית בסמינר ולא שמעת אני חושב קלטות של הרב צבי ענבל ושל רבנים מרצים אחרים (חבל מאוד) ובכל זאת אתה טוען בבטחון מופרז כאילו אתה מנהל הסמינרים מהו סמניר ועל מה הוא מבוסס. בארץ ובחו"חל יש אגודות של אקדמאים שומרים מצוות ואם אתה חושב שהם לא בדקו לוגית לפני שם חזרו בתשובה אז אתה מזלזל באינטילגנציה שלך ושלהם. לילה טוב

G o v er n o r

New member
הם חזרו בתשובה רק עקב לקוי כלשהו

במבנה אישיותם. לא הוכיחו להם דבר, כיוון שלא ניתן להוכיח דבר. אני יכול להוכיח זאת...

חביבי,

גם אתה לא הבאת שם של איזשהו כומר. באופן אישי אני מכיר כמה רבנים (=בעלי תעודת הסמכה לרבנות") שיצאו בשאלה. לא רק אני מכיר... שאל בפורום יוצאים. לידיעתך: סמינר זה דו שיח חד כיווני של מרצים חרשים לטענותיך. נסה להפריך ולא לינקים בודדים - ונחזור לדבר.

יאנוס

New member
מדוע אמונה בעמוד עשן טובה יותר

מאמונה במישהו שהלך על המים? מדוע אמונה בענן לפני המחנה טובה יותר מאמונה במישהו שנתן לבני עמו הרעבים (שאגב, היו יהודים) דגים? אולי בעצם ישו הקים את העמותה הראשונה למען הרעבים והנזקקים? ואפילו לא קיבל על היותו מקים העמותה כסף. להיפך היהודים הנפלאים, אלה שחקקו על ליבם את עשרת הדברות, אלה שקוראים במשך השנה את פרשות השבוע, היהודים הנפלאים האלה שכחו את לקט פאה ושיכחה. היהודים האלה משמידים את המעשר. למה? כי כך כתוב בתורה. העובדה שכבר אין בית מקדש, שכבר אין כהנים ולוויים לתת להם את המעשר, לא נעניינת אף אחד מהמיסיונרים היהודים. העניים לא מעניינים אותם. בית המקדש מעניין אותם. אצלנו משמידים את היבולים בגלל איזה מעשר לבית המקדש שכבר לא קיים. לעתים אני משתוקקת שאלוהים תהיה קיימת ותרד כאן למטה אל בין בני העם הנבחר אל ככר השבת (ככר מפורסמת בירושלים שנקראת כך על שום הפגנות השבת שנערכו שם) ושם בככר השבת תודיעה קבל עם ועדה כי האמונה שלהם של החרדים של המתנחלים מאוסה עליה. הלוואי ויוכח שאני טועה, ואלוהים תרד מן השמים (או תעלה מן הים או מן הקרקע, ממש לא איכפת לי איך זה יקרה) ותודיע לכל מאמיניה בקול צלול שהם מאוסים עליה. שהם חיללו את מה שאמרה, שסילפו את תורתה. אם יש אלוהים שתופיע מיד!!!

רון סי

New member
היא טובה יותר

משום שההתגלות האלוהית היהודית היתה אותנטית יותר (אלוהים הופיע בעצמו), וספציפית יותר לעם היהודי. הדרישה שאלוהים יופיע לא תתמלא (כנראה), משום שאלוהים הופיע פעם אחת ביוזמתו, והוא לא יופיע כי דורשים את זה ממנו. מי שמציב תנאים בפני אלוהים חורג קצת מהליגה שלו...

preacher

New member
או רעה יותר

משום שהיתה יותר מוקדם בהיסטוריה בתקופה בה המידע פחות אמין. לפחות בקיומו של ישו אין לנו ספק (מידע מכמה מקורות במקביל) ולעומת זאת על קיום משה, מעמד הר סיני ויציאת מצרים בכלל אין לנו עוד מקורות.

vizini

New member
אלוהים הופיע פעם אחת ביזמתו???

מה אתה מדבר! לפי המסופר בתנך, הוא נודניק שאי אפשר להיפטר ממנו! הוא הופיע אישית ודיבר עם אדם, קין, נוח, אברהם, יצחק, יעקב, משה,כל העם, יהושוע, ועוד רבים נוספים.

למה אתה חייב תמיד לקלקל?

מה היתה "ההתגלות האלוהית"? עמוד העשן? הרי אסור לראות אותו ממש, בגלל הקרינה הרדיו-אקטיבית החזקה, לכן הוא לא יכול "להופיע בעצמו". ובעניין "דורשים ממנו", נדמה לי שאתה טועה, אם נאמין לסיפורי התנ"ך. נדמה לי שמסופר על מקרים שהוא נעתר לדרישות\בקשות מסויימות של נביא זה או אחר.

דוד170

New member
\מעמד הר סיני

כתוב בספר דברים "השמע עם קול אלוקים מדבר מתוך האש כאשר שמעת אתה, ויחי?" אם כן שוב מבואר כאן שעיקר הנס שנשארו בחיים היה אחרי ששמעו קול אלוקים ושלכאורה יש בקול ה´ לגרום למיתה כמו שדייקנו כבר קודם שעצם שמיעת קול אלוקים הוא הדבר שאין ארם יכול לסבלו ולא האש והרעש, (פסוק ל"ה פרק ז´) "אתה הראית לדעת כי ה´ הוא האלקים אין עוד מלבדו, מן השמים השמיעך את קולו ליסרך ועל הארץ הראך את אישו הגדולה ודבריו שמעת מתוך האש". שוב קצת קשה, "מן השמים השמיעך את קולו" ולעומת זה "ודבריו ושמעת מתוך האש" שהאש בודאי הייתה על הארץ - על ההר (דברים פרק ה´ פסוק ג´) - לא את אבותנו כרת ה´ את הברית הזאת, כי אתנו אנחנו אלה פה היום כולנו חיים, פנים בפנים דיבר ה´ אליכם בהר מתוך האש.* כאן יש דבר מעניין ביותר: פנים בפנים, משמע שהייתה להם הרגשה שעומדים בפני ה´, ויש עוד כמה פסוקים חשובים ביותר. את הדברים האלה דיבר ה´ אל כל קהלכם, בהר מתוך האש, הענן והערפל, קול גדול ולא יסף. ויכתבם על שני לוחות הברית ויתנם אלי. ויהי כשמעכם את הקול מתוך החושך וההר בוער באש ותקרבון אלי כל ראשי שבטיכםוזקניכם ותאמרו הן הראנו ה´ אלוקינו את כבודו ואת גודלו אם כן מבואר כאן בפשטות שמשה חוזר על תגובת העם לגילוי האלוקי ובתגובה מבואר שזכו לראות את כבודו ואת גודלו.

L7

New member
דוד, האם צפוי מעמד הר סיני 2 לעידכו

לעידכונים? מתי והיכן?

דוד170

New member
לא צפוי לעולם עוד מעמד הר סיני

כך מבטיח בורא העולם. כתוב בתורה בספר דברים פרק ד´ פסוק לב´: כי שאל נא לימים ראשנים אשר היו לפניך, למן היום אשר ברא אלקים אדם על הארץ, ולמקצה השמים, ועד קצה השמים: הנהיה, כדבר הגדול הזה, או, הנשמע כמהו. השמע עם קול אלהים מדבר מתוך האש, כאשר שמעת אתה--ויחי. או הנסה אלקים, לבוא לקחת לו גוי מקרב גוי, במסת באתות ובמופתים ובמלחמה וביד חזקה ובזרוע נטויה, ובמוראים גדלים: ככל אשר עשה לכם יהוה אלהיכם, במצרים--לעיניך. לה אתה הראת לדעת, כי יהוה הוא האלהים: אין עוד, מלבדו http://www.manof.org.il/shb.asp?y=1819

L7

New member
דוד- לא הבנתי מתגובתך לגבי סיני 2

כיצד אתה יכול לאמר בפסקנות שלא צפוי בעתיד מעמד דומה למעמד הר סיני ובו ימסור אלוהים עידכון לתורתו הנוכחית.

דוד170

New member
זאת התורה לא תהא מוחלפת

זאת התורה לא תהא מוחלפת "מצוות בטלות...", הכיצד, והלא אחד מעקרי אמונתינו כי זאת התורה לא תהא מוחלפת. תשובה לדבר, כתבו המפרשים - כי זאת התורה לא תהא מוחלפת, פירושו, שדיני התורה לא ישתנו מכפי שנאמרו בסיני ע"י משה רבינו ע"ה, ואף גם זאת נאמר בסיני כי לעתיד לבוא יהיו המצוות בטלות, יוצא איפוא, שאין בביטול המצוות לעתיד לבוא משום דין מחודש שלא ניתן למשה רבינו, וביטול המצוות לעתיד לבוא גם הוא אחד מדיני התורה המצויה אצלנו http://www.shevanet.org.il/12/12-03.htm

למעלה