זאת לא הלבנה
המאמינים הראשונים בישוע המשיח היו יהודים, כל הברית החדשה למעט אולי לוקס ומעשי השליחים שנכתבו על-ידיו, נכתבו על-ידי יהודים. זהו סיפור יהודי, וכמו שכתוב באל הרומים י"א, המאמינים מהעמים האחרים מצטרפים אל העץ הזית המקורי, שהוא היהודים המשיחיים. ולא ההפך. נכון הוא שהיהודים המשיחיים, נעלמו מתחילת המאה הראשונה וצצו שוב בסוף המאה התשע-עשרה, ולכן הרבה דברים באמונה של היהודים המשיחיים, נשאבו מהכנסייה המסורתית-לוטרנית-אוונגלית, אך כיום אנחנו בתהליכי ניתוק ממסורות של בני-אדם וחיפוש אחר הזהות היהודית שלנו במשיח. יש הבדל משמעותי בין יהודי משיחי, לנוצרי אוונגלי, ראשית זהו עניין של זהות, ובטח שיש לנו קשר יותר עמוק לחגים ולמעודים היהודיים, ולהוויה היהודית בכללותה. אין זו הלבנה כפי שמנסים להעליל עלינו מיד לאחים, ולכן גם עליך ועל כל המאמינים לנסות ולהבין את המקום שממנו אנו באים. אני לא מחפש לעצמי זהות, או מגדי את עצמי בכדי למצוא חן בעיניי מישהו או למשוך אליי מישהו, אני מגדיר את עצמי(שזוהי זכותי הבסיסית), עפ"י מי שאני רואה שאני. אני יהודי שבא לאמונה בישוע המשיח, המאמינים הראשונים נקראו משיחיים, ולכן אני יהודי משיחי.