מענה (אם כי מעט מאוחרת ../images/Emo9.gif)
שלום רב, ראשית ברצוני להבהיר שלא היה בכוונתי לפגוע או לצאת כנגד אף אחד. הדרך בה הגעתי לפורום זה דווקא מבחור דתי לאומי שמנהל את אחד הפורומים האחרים והפנה אותי לכאן. באמת שאני לא מכיר את הפורום כלל, גם לא עיינתי בהודעות האחרות, פשוט רציתי לשאול לגבי השם, וכאן אבהיר. אנו חיים במדינת ישראל. אני יהודי משיחי. בשבילי אין שום בעייה לשמוע "נוצרי" או כל מילה אחרת שמוכרת כמילה המזדהה עם האמונה בישוע בכלל העולם ובקרב מאמינים מסויימים בארץ. מה שקצת צרם לי זה שאותו בחור הפנה אותי לפורום זה כי לפורום קוראים איך שקוראים, ובעיניו, ובעיני שאר עם ישראל כאשר אומרים "נצרות" או "נוצרי" הם רואים את האפיפיור, את הקרדינלים, 1800 שנה של אנטישמיות, שנאת ישראל ורדיפות, את השואה וכו' וכו'. לכן שאלתי מדוע קוראים לפורום בשם הזה ולא בשם שקצת יותר מתחשב במדינה ובאוכ' שבו נמצא / אליו מכוון. ברור שיש מאמינים בכל מיני זרמים, ואין אדם שיסכים יותר שבמשיח אין הבדל בעיני אלוהים בין יהודי לגוי. אין אחד יותר טוב מהשני לא ב'רוח' ובטח לא 'בבשר'. אך בכל זאת יש בעולם בו אנו חיים את העניין הזה (כמו שיש גבר ואישה, למרות שרשום שבמשיח גם אין גבר ואין אישה) ואנו חיים במדינת ישראל שהיא נחשבת וגם מורכבת ברובו מיהודים. אני אכן מנהל את האתר מדברים, ודווקא עובדה זו, שיש מאמינים מכל מיני רקעים שנותנים עדות באתר צריך להוכיח את העובדה שאני לא נוטה רק לכיוון מסויים אחד. הבעיה היחידה זה עם המילה "נצרות" ומה היא מסמלת כאן בקרב עמנו. כפי שהיהדות של ימינו היא דת שהומצאה ע"י בני אדם כך גם הנצרות. אנו כולנו משיחיים שמאמינים בישוע, יהודים וגויים כאחד, ואם אנו חיים כאן ורוצים שהבשורה תגיע לצאן האבוד של בית ישראל, למה לשים בכותרת של פורום שמכריז את הבשורה ומאפשר לכל אחד להיכנס, לראות ולשאול, שם שאינו משקף נכון ובמבריח את אלו שהיו יכולים לבוא ולהתעניין? כאן בארץ כאשר אומרים שאתה משיחי (בעיקר מי שישראלי או יהודי) ישר אומרים "אה, אז אתה נוצרי?". הכאב אינו על כך שחושבים שאנו הפכנו למשהו אחר, או על מה הם מחשיבים אותנו, אלא כיצד הם רואים את ישוע ואת האמונה בו - כדבר זר, "גוי", פגאני ומרחוק שנות אור בכל דבר שקשור לעם ישראל. השם של הפורום רק מחזר את הראיה הזו בקרב עמנו ולכן, לעניות דעתי חשובה ההפרדה, או לפחות לקורא לפורום בשם שאינו מהווה אבן נגף או מכשול בפני ישראלי שיראה אותו (ואם רוצים ללכת על המקור, אזי "משיחי" זה אכן השם המקורי והנכון יותר, כפי שנקרא התלמידים ה[יהודים]משיחיים הראשונים) יש כמה דברים שנרשמו בתגובה הזו שלדעתי הם לא כל כך לעניין, ואף מעדים על הבנה שלוקה בחסר בתחומים מסויימים, אך לא אגיב עליהם משום שאינני רוצה להביא לתככים, אלא רק חיפשתי תשובה לשאלתי הפשוטה, וגם הלגיטימית. לפי מה שקראתי אני הבנתי שהפורום עבר שינויים ושישנם עוד אילוצים שאינם מאפשרים את שינוי השם. תודה על המענה. שהאדון יברך אתכם.