למה מייחל הימין האמוני

פאספרטו

New member
למה מייחל הימין האמוני ../images/Emo67.gif

ועכשיו אחרי שמר בוש התנער מן האבק האפגני והעיראקי , הוא מגיע עטוף ברחמים לטפל בשאר הילידים במזרח הפרוע. מר שרון , "האידיאולוג הגדול של ארץ ישראל השלמה" , נחפז לסגל לעצמו פוזה ג'פרסונית כאדם הגודל עם הרגע ההיסטורי המלבלב. ואתה לא יודע אם לצחוק או לירות. והימין האמוני מה איתו ? מה עושים נגד הממשלה ש ל נ ו ? כמה נחמד ונעים היה לבקר "ה ש מ א ל " התבוסתני אשר מוסר נושא, נותן עם המרצחים/מחבלים/ישמעלים /חיות . כמה קל זה היה -כמו לסגור מרפסת במבוא בית"ר ד'. כמה "שבט אחים גם יחד" מופלא זה היה לכם, ימנים יקרים. מזה שנתיים וחצי אתם יושבים בשקט , ומשווים בנפשכם כי ניצחתם. הנה הנה כל העם רואה איך צדקתם כל השנים. כיצד הזהרתם את עם ישראל מפני ה"שלום"עם הפלשתינאים. והנה כולם רואים שצדקתם. הפלשתינאים הפנו נגדנו את הנשק והנבואה שלכם התגשמה (יותר נכון הגשימה את עצמה). בעיקר הייתם מאושרים לראות את התרסקות השמאל. כל הדמויות שאתם כל כך שונאים, כל רגש הנחיתות שלכם מול השמאל "השולט במדינה" , עורר בכם שמחת בית השואבה. הניצחונות בבחירות,האווירה הציבורית- ברק מצנע- פואד-שריד-ביילין פרס. כל קרחון כזה שנמס הפך אתכם למאושרים שבין בני התמותה . ומחיר הטרור ? הוא היה נסבל מבחינתכם כי הרי מהי ניצחונה של האידיאולוגיה שלכם לעומת כמה מאות קדושים שמתו על קידוש השם. הרי למות בעד האידיאולוגיה, זהו ערך נעלה בחברה שלכם. הפסוק "ונשמרתם לנפשותכם" לא מנע מכם להפקיר את ילדכם ואתכם לשטחי אש פתוחים. אפילו שההתאבדות אסורה על פי צו תנכ"י , לא בחלתם בשום סכנה. את החיילים והגדרות שבאו לשמור עליכם גירשתם בבושת פנים. והכל למען ניצחון האידיאולוגיה. הכל למען שלמותה של ארץ ישראל. לאחר מרחץ הדמים הזה, הירהרתם, אין אדם שפוי אחד שיחשוב על מדינה פלשתינאית ועקירת ישובים. למען המטרה הזו קידשתם את כל האמצעים. התנהגתם למופת. נופת צופים. קברתם את מתיכם כפיקדון קבע ל"ארץ ישראל השלמה" ועכשיו ? מה עכשיו ? מסמרים בלי נוצות. הממשלה שלכם בה חברים כל ה"חבר'ה הטובים" שלכם, בראשות הסנדק שלכם, מאשרת את מה שידע בעל פה, כל ילד שלבש חולצה כחולה מכיתה ג'. ואתם חברים ? אתם הרוסים. אחרי כל השנים הקשות בהם עמדתם בגבורה למען ההוכחה החותכת לצידקת דרככם, ולמען ארץ ישראל השלמה, חזרתם לנקודת האפס . גם אכלתם, ועוד תאכלו בעזרת השם, את הדג המסריח , וגם תגורשו מן העיר (הגבעה) אז מה יכול להציל אתכם מהדיסוננס הקוגניטיבי האיום בו אתם שרויים (או שמא, שרועים) ? למה אתם בעצם מייחלים היום ? זה נראה די ברור, אך אין ברירה אלא לכתוב את זה בריש גלי. אתם מקווים שהחמאס הג'יהד והגורמים המיליטנטיים בתנזים ובפת"ח, לא יניחו את נשקם. במילים אחרות אתם מאחלים ומייחלים לעוד ועוד מעשי טרור, אשר ימחו את מפת הדרכים מאדמת הארץ. זהו הצ'אנס האחרון שלכם. זו האמת . זו תקוותכם . הרי שאתם אומרים : אין מה לדאוג הפלשתינאים לא יעמדו בהסכם" , אתם בעצם אומרים : אנו מקווים שההסכם לא יקבל רגליים חמות כי הפלשתינאים ימשיכו לרצוח ישראלים פה ושם בארץ ישראל, ותבוא ליהודים הימנים גאולה . זהו הקש האחרון בו אתם נתלים. אם רק יכולתם הייתם מסמנים להם מטרות עם אקדח לייזר. כי למעשה זולת המשך התקוטטות הדמים הזו המהווה סטטוס קוו שאיתו אתם חיים בשלום , אין לכם תקווה לשום דבר אחר. זהו חלק ממהלך חייו של עם ישראל , אתם מאמינים. חבלי משיח. אז זהו חברים , יצא המרצע מן השק. אתם מתים להמשך האינתיפאדה , כמו מתאבד מצוי במחנה פליטים שאטה. אתם מתים שנמשיך למות. הרי טוב למות בעד ארצנו , לא ? הדם הניגר הוא שיוויון ומשאת הנפש שלכם. הוא השלום האמיתי שלכם. ואתם עוד תראו בני ישראל. אם חלילה וחס , יהפכו הערבים את עורם וישתפו פעולה עם מפת הדרכים , ויסיימו את האינתיפאדה ואת הטרור ,הו אז יכנסו בחורינו המצויינים לפעולה. הפתיל יוצת שוב,וכולנו נחזור למעגל הדמים הנעים החמים והמקסים. הו אז ייצא לו ממאורתו הגולדשטיין התורן, העמי פופר /בן שימול התורן. וייתן בראש , לתפארת תגובת השרשרת. תמיד גם אפשר להוריד את המלך. חגי כבר עוד מעט משתחרר לא ? פאספרטו

Zack DA

New member
אתה פתטי ../images/Emo6.gif

אתה באמת חושב שהימנים מייחלים לפיגועים ? אתה מעוות. ואגב, זה ששרון סטה ממצע המפלגה שלו והפך את המערכת השלטונית לשלטון של איש אחד, לא אומר שהאידיאולוגיה של הימין האמיתי נשברה (חס וחלילה).

האמת היא שהוא די מבדר :)

ודווקא כן, אני מסכימה איתו. להגיד שימנים מייחלים לפיגועים זה די פרובוקטיבי ולא יודעת אם הייתי מרחיקה לכת כל כך בתור שמאלנית שלא כל כך מבינה ימנים - אבל כן, אם יהיה כאן שלום הרי שזה יתנגש באידיאולוגיה שלך, צחי. אתה מתנגד למדינה פלסטינאית בלי קשר לפיגועים - וסיכוי ממש למדינה פלסטינאית יפגע בך. זו תהיה הוכחה לכך שיש ערבים טובים, שאפשר לחיות בשקט, שאולי לא כל כך טוב למות בעד ארצנו (לדעתי בכלל באופן כללי, ומבחינתך לפחות לא אם יש אופציה אחרת), שהיהודים לא עליונים, שצריך להפסיק לפגוע בערבים. אל תגיד שזה לא נכון, כי כתבת כבר מספר פעמים על כמה שאתה מתנגד להקמת מדינה פלסטינאית ולמה. אם יהיה שלום - באסה לך ולכל האידיאולוגיה (או שנקרא לזה תורת הגזע) שלך. אני מצטערת בשבילך - אבל זה לא מעניין אותי בשביל הסיכוי לחיות עם 10 פחות מהדורות חדשות ביום (תסכים איתי בוודאי ששבדיה עדיפה על קוסובו מהבחינה הזו). נ.ב. - חולצות כחולות זה רק מכיתה ד', לא?

locutos

New member
לא לא לא!!

את טועה טעות מרה, האידיאלוגיה של הימין אינה מתנגשת עם שלום. ז'בוטינסקי מייסד הימין טען כי אנחנו לא חייבים שיהיה לנו הסכמי שלום עם המדינות הערביות השכנות אבל זה בשום אופן לא אמר שאנחנו נתנגד להסכמים מעין אלו. האידיאלוגיה של הימין טוענת כי מדינת ישראל צריכה לכלול את א"י (הגיוני, לא?) ולפי "עיקרון-בסיסי" זה אנחנו לא נעשה שלום איתם בלי א"י. המטרה שלנו היא לא שלום, המטרה שלנו היא תחיית העם היהודי בארצו. הערבים צריכים לקבל אותנו בגבולותינו, זה השלום שאליו אנו מייחלים. חיכינו 2000 במרחץ-דמים נורא כששפכו דם יהודי כל הזמן, נוכל לחכות גם עד שהערבים יסכימו עם קיומינו. זוהי האידיאלוגיה של הימין.

פריפטס

New member
אתם שניכם טועים

אין כזה דבר "האידיאולוגיה של הימין"- בימין יש כמה אידיאולוגיות. ברור שאתה צודק ברגע שמדובר בימנים שהם ימנים כי הם ממשיכי הדרך של התנועה הרביזיוניסטית של ז'בוטינסקי ורעיונותיה. אבל אני מתערב שרוב הימנים לא יודעים מה זה בכלל, והסיבה שהם ימנים היא פשוט מחוסר אמונה ש"יש גם ערבים טובים"- גזענות לשמה, כמו שציינה אושרה. אני חושב שכל אחד מכם צודק אך מזווית שונה.

locutos

New member
אכן, אני חייב להסכי איתך

אתה צודק, אם כל הימנים היו נהפכים לתומכים אמיתיים של דרכו של ז'בוטינסקי אז היה הרבה יותר טוב לכולם. אני חושב שאפילו השמאל היה מסכים...

locutos

New member
באמת צריך ללמד את דרכו

של ז'בוטינסקי. יש לי משהו מאוד מאוד חשוב לומר לך: אתה יודע מי אשם בבעיה שבה אנו נמצאים כעת? השמאל. אתה יודע למה? כי השמאל מנע את לימוד דרכו של ז'בוטינסקי במערכת החינוך וכתוצאה מזה גדלו הרבה מאוד אנשים שלא מאמינים פשוט בשום דבר חוץ משנאת ערבים. אני חושב שתסכים להצהרתי הגורסת שימין אידיאולוגי יותר טוב מימין שמתבסס על שנאה גרידא, (אחריי-הכל, הימין ה"תחושתי" הזה יכול מהר מאוד להפוך לשמאל). להסכים זו טעות הקלדה בגלל מהירות, זה צריך להיות להסכים...

אז ספר לנו בבקשה עוד על אידיאולוגית

ז'בוטינסקי. מעניין לשמוע. למשל, מה אומרת אידיאולוגיה זו לגבי האפשרות של שליטה במליוני ערבים? מה עושים על מנת שלא נהפוך תוך זמן קצר למיעוט במדינתנו?

locutos

New member
טוב, בסדר

ז'בוטינסקי טען שצריך לתת להם זכויות בסיסיות ואולי אפילו אזרחות אבל בכל זאת צריך לעודד אותם להגירה, אתה יודע, אם היהודים היו באים לארץ אז הבעיה הדמוגרפית הייתה נעלמת. אני חושב שהוא היה תומך בטרנספר מרצון. בכל מקרה הוא התנגד נחרצות למדינה שלא כוללת את שני עברי הירדן. הוא טען שעדיף בלי הסכמי שלום ועם השטחים שלנו ולא עם הסכמי שלום ובלי השטחים. אתה תופתע לדעת שהוא היה ליברל מושבע והוא שנא את המלחמה וכל מה שהיא מייצגת, אבל הוא היה ריאליסט והבין שבלי מלחמה אי-אפשר...

לא מספיק ברור

יש קצת סתירה בין לתת אזרחות וזכויות לבין עידוד הגירה. אתה לא חושב? מה זה טרנספר מרצון? בבקשה בלי מכבסת מילים. מה תעשה עם מי שאין לו הרצון לעזוב? האם כוונתך היא לרצון לברוח שיש לרוב האנשים כאשר קנה של רובה מכוון לרקתם? האם לפי משנת ז'בוטינסקי עלינו לשאוף לכבוש גם את השטחים שכיום מהווים את ממלכת ירדן?

locutos

New member
תקשיב

אתה חופר. "מדינת ישראל תשאף להרחיב את גבולותיה במידת האפשרות על-מנת לכלול את שני עברי הירדן". אני לא יודע אם הוא היה בעד מלחמה כהפרת הסכם שלום אבל אני יודע שהוא היה נגד חתימתו. אני חושב שאם הוא היה רואה את הבעיה של הפלשטינאים כמו שהיא היום הוא היה תומך בטרנספר. לא, אז בתנאים ההם הוא היה נגד טרנספר בכוח. אם-כי אני לא בטוח מה הוא היה אומר אילו היה חי היום.

מה הייתה הצעתו בתקופתו?

האם אז לא היו כאן ערבים? הרי השטחים שכבשנו במלחמת ששת הימים לא היו ריקים גם בתקופתו, נכון? אין לך על מה להסתמך בקשר למה היו דעותיו אילו היה חי היום, לכן כל מה שאתה כותב זה תורת LOCUTOS ולא תורת ז'בוטינסקי.

locutos

New member
באותה תקופה

הוא קיווה שאפשר להשיג איתם שלום. הוא חשב שבארץ יש מקום גם לרוב יהודי וגם למיעוט ערבי. הוא ידע שאנחנו נצטרך להילחם בערבים כדי לחיות פה, לא היו לו אשליות מיוחדות בעניין הזה אבל הוא קיווה שאפשר יהיה להשיג שלום אחריי זה, אני חושב שאם היינו הולכים בדרכו באמת היינו משיגים את השלום. הוא היה אדם חכם (מאוד) והבין שאם יהיו כאן יותר ערבים מיהודים או קרוב לזה אז יש רק שתי פתרונות: להביא יותר יהודים או לגרש ערבים... כמוש אתה יודע אנחנו עם דפוק ולא נענינו לקריאותיו - הוא היה מן הבודדים שחזו עוד ב 1905~ שואה טוטאלית באירופה והמשיך לשכנע יהודים לברוח מהגולה בלהט עד יומו האחרון. הוא קרא לתוכנית ההיא "פינוי"... יהודים לא אוהבים תוכניות חכמות. אז אתה רואה מה קרה... אני שוב אומר לך, במידה והיה צורך הוא היה תומך בטרנספר.

ושוב אתה עובר לתורת LOCUTOS

במשפט האחרון שלך אתה עובר מתורת ז'בוטינסקטי לתורתך שלך התומכת בטרנספר. מכל התיאור של רעיונותיו של ז'בוטינסקי שהבאת, לא מצאתי ראיה לכך שהוא תומך בגירוש של מליוני ערבים, לאחר שהמדינה היהודית כבר הוקמה, ולא מצאתי ראיה לכך שהוא דוגל בכיבוש שטחים נוספים מעבר למה שהיו לנו, שבהם אכן היינו רוב מוחלט.

locutos

New member
אתה מתעקשש לא לקלוט

זו הבעיה אתכם הזמאלנים, אתם פשוט לא קולטים! "מדינת ישראל תשאף להרחיב את גבולותיה כל שהיא תכלול את כל חלקי א"י!" זה ניסוח מחדש אבל הוא מתבסס ישירות על הציטוט!!!

במידת האפשר...

אחזור על הציטוט שאתה הבאת: "מדינת ישראל תשאף להרחיב את גבולותיה במידת האפשרות על-מנת לכלול את שני עברי הירדן". האם אתה רואה את ההבדל לאחר ההדגשה? גם אני בעד השתלטות על שני עברי הירדן, ואפילו להגיע עד הפרת ועד הנילוס. אלא מה - זה לא אפשרי ומעשי, ויוביל לאסון עבור מדינת ישראל ואזרחיה בכלל והיהודים בפרט. לא שוכנעתי מהציטוטים שהבאת, שז'בוטינסקי חשב שזה אכן אפשרי ומעשי להרחיב את גבולותיה של מדינת ישראל בלי להביא לאסון. ובבקשה תפסיק להתלהם, ותתחיל לדבר יפה. ממש אין חשק לענות לך כשאתה כותב כך.

locutos

New member
גם אני לא תמיד רוצה לענות לך...

מראש להכריז על אי-מעשיות זה נוח, כשעושים הכל כדי לממש אותה... מי הכריח לחתום על הסכמי שלום? אנחנו הכנסנו את עצמנו לבוץ האידיאולוגי. ז'בוטינסקי היה משוכנע במאה אחוז שזה אפשרי עד יומו האחרון. אם היהודים היו יותר מעשיים אז גם יכול להיות שהחזון שלו היה מתממש אז...

ובכן, זה לא מעשי

להשתלט על השטחים ולהמשיך להחזיר בהם כשיש בהם מליוני ערבים, וגירוש של מליוני ערבים איננו מעשי ואיננו מוסרי.

אידיאולוגיה של איזה ימין

קודם כל, דיברתי על צחי באופן ספציפי בחלק מההודעה, שכתב שהוא לא מוכן למדינה פלסטינאית. גם ליד בית הספר שלי, למשל, יש פיצוץ של כרזות להפגנה תחת הכותרת "אל תתנו להם מדינה". כל הרעיון הוא שאסור לתת גם לערבים מדינה. עכשיו, בקשר לערבים צריכים לקבל אותנו בגבולותינו - כשהגבולות האילה הם גם גבולות הפלסטינאים (מאותו צד של הגבולות!), חייבים להתפשר איפשהו. כשאומרים שאו שהם יקבלו אותנו או שלא מוכנים לתת להם מדינה בעצם אומרים לא נותנים להם מדינה, כי השטח של המדינה שלהם הוא השטח שלנו, ואנחנו לא מוכנים לוותר. ככה מוותרים על כל סיכוי לרגיעה בין 2 העמים. ולדעתי אנחנו לא צריכים לחכות שהערבים יקבלו אותנו - זה לא יקרה אם אנחנו יושבים להם בבית ולא נותנים להם שחרור, ואני לא רוצה לבזבז כל כך הרבה דם על חלקת אדמה... יש סרט - ממש יפה דווקא - "המאמין". מדובר בנער יהודי שהופך להיות ניאו-נאצי, וכשהוא מנסה לשכנע אמריקאים בתורה שלו, הוא אומר להם שכדי להשמיד את היהודים צריך לקבל אותם ולאהוב אותם, כי הם מתחזקים רק כששונאים אותם ופוגעים בהם. היכול להיות שהוא צודק?? אנחנו מחפשים כאב? אנחנו אוהבים שמנסים לשבור אותנו? אנחנו מוכנים שפוך דם יהודי לחינם? זה מה שאנחנו צריכים? שישנאו אותנו? מלחמות, שנאה וסבל? אני לא יודעת מה איתך, אבל המחשבה הזאת מפחידה אותי. אנחנו לא צריכים לחכות שהם יקבלו אותנו ולעבור על זה בשתיקה או לחילופין לפגוע בהם שישנאו אותנו יותר - אנחנו צריכים להסביר להם את עמדתינו, לשמוע את דעתם, ולפי כל זה להגיע לעמק השווה.

למעלה