למה מעצמות גדולות מפסידות במלחמות

miss mcmillan

New member
למה מעצמות גדולות מפסידות במלחמות

קטנות? נמ. כותבת עכשיו שתי עבודות על רוסיה והכשלון שלה באפגניסטן, וזקוקה לכל פיסת השראה מקורית. תיאוריות קונספירציה יתקבלו בברכה אבל לא ברצינות, וכל דבר אחר שמחשבתכם הקודחת יכולה להעלות.

Gray PaIadin

New member
אין לי ממש פירוט../images/Emo3.gif

אסטרטגיה היא איך שמשתמשים בכוחות, ואם היא לא מתאימה, ז"א גרועה בשביל המצב המסויים, גם אם הכוחות האלה אדירים הם יכולים בקלות להיכשל.

חצופה

אני לא מאמין שאת שואלת זרים כשאת יודעת שזה תחום ההתעניינות העיקרי שלי. א. "כוחי ועוצם ידי". הגישה המתנשאת של מרבית מעצמות מובילה אותן להקבלה המוטעית בין רמה טכנולוגית נמוכה לאינטילגנציה נמוכה,דבר שגורם להן להעריך לא נכונה את היריב שמולן. אבל מסתבר שרועי העיזים מאפגניסטן מספיק חכמים בשביל ללמוד לזכור ש"אויבי של אויבי הוא ידידי" (ארה"ב במקרה הזה) ולהשתמש ביעילות בטילי הקרקע-אוויר כנגד מסוקי הסיקורסקי המפלצתיים של הרוסים. ב. "מה אנחנו בעצם עושים שם?" מלחמות קטנות הן מלחמות התפשטות,מלחמות שהקונזנזוס לגביהן שביר. לא מדובר בקרב על הבית. כשהאבדות נהיות כבדות,רוח תבוסתנית פושטת בצבא התוקף,ישנו רצון תת מודע להפסיד,רק לסיים את המלחמה שגובה כל כך הרבה. ג. בירוקרטיה. בשביל להכשיר חייל גולני צריך טירונות,מטווחים,שטחי אימון,תורת לחימה מסודרת,מסלול,משכורת,טיפול רפואי,חדרי אוכל,פיקוח על חדרי האוכל,פיקוח על הרופאים,מפקדים שעברו הכשרה מסוימת,מפקדים שיכשירו את המפקדים,וכו'. לוגיסטיקה ובירוקרטיה. בשביל להכשיר לוחם חופש פלשתיני צריך ילד בן 14 וקלצ'ניקוב. הוא יתאמן כבר על חיילים.ילד אחד כזה יהרוג לוחם שייטת מהמארב בקלות. כי אימון נותן לך מעט מאוד. ד.טקטיקה-גרילה מול צבא סדיר. לגרילה אין מקור.אין לה לב שאפשר לשרוף,ראש שאפשר לכרות,שורשים לגדוע. הגרילה היא אמורפית,משתנה תמידית,כספיתית במהותה. חיבאללה הורכב ברובו מאיכרים עם רובה מתחת למיטה,שיצאו פעם בחודש לפעולות.כל העם צבא,כל רועה הוא תצפיתן,בכל בית יש שנאה לכובש. צבא הרועים של אפגניסטן,צבא מגדלי האורז של וויאטנם,אנשי אלג'יר. כשהאוייב הוא צל,כשאין מטרות ברורות,כשדמו מוקז מאלף חתכים קטנים,הצבא הסדיר מובס עוד בטרם התחיל להילחם. הדרך היחידה לנצח במלחמת גרילה הינה מה שציווה עלינו האל הטוב לעשות לעמלק,לטבוח בכל זכר ונקבה,ילד ובהמה,השייכים לאותו עם. כמובן שישנן עוד סיבות,אלף לכל מלחמה,אבל אלה הן העיקריות. ואת מתוקה ואני נורא אוהב אותך.

מגרש ביתי

שכחת כמובן שהמקומיים מכירים כל חור בארץ ובנוסף הם נראים בדיוק כמו כל אחד אחר באוכלוסיה, אז לצבא ה"אורח" אין שום דרך להבדיל בינהם

איך זה שאני אף פעם לא קיבלתי../images/Emo54.gif?

??

../images/Emo45.gif זה מתומצת טוב

ואני מעיד את זה מנקודת המבט האסטרטגית שלי כמי שעוסק בנושא בערך.

miss mcmillan

New member
אוו.

עומדת בפיתוי ולא פוטרת אותך בתגובת "פרובוקטור
." נוספת. זה שהשתמטתי, בעונג רב יש לציין, עושה אותי אוטומטית לפחותה מכל חייל שהוא ובאשר הוא? לא נראה לי. וחוצמזה גם גיא השתמטה אז מותר לי. וחוצמזה, צא מזה. אין לי מושג מה אתה עושה שם, שנינו יודעים את זה. אם אתה באמת חייל חשוב בא תוכיח באמרי שפרך
.

מה שמרגיז ופוגע הוא הזלזול שלך

ואני לא צריך ש"תפטרי אותי", שזו, כמו ההשתמטות שלך, גם בריחה. לא אכפת לי מאנשים אחרים, את באת עם אמירה מזלזלת כלפי וכלפי מה שאני עושה. ובאיזו זכות? אני נותן שלוש שנים מהחיים שלי לצבא. שלוש שנים שבהן אני לא יכול לעשות לביתי - לא בפרנסה, לא בהשכלה - בכלום. גם אם היית מתגייסת, כמו שאת מחוייבת בחוק (עומד בפיתוי ולא פוטר אותך בתגובת "עבריינית"), עדיין היית משרתת שנה פחות ממני. כן אני משרת במטה, כן בעורף. לא עניינך למה, כמה הפרופיל שלי ועל מה הורידו לי אותו. בפועל, אני תורם למדינה באופן שאת לא. פשוט בחרת לברוח. אז מי את שתבקרי אותי? אם אני עושה קפה, תה, מסג' או מפות של בונקרים בסוריה? מה נחשב בעינייך, גברת משתמטת? מי שחונק מחבל בידיים חשופות? אז אני מצטער מאוד, אבל יש כמה אפשרויות באמצע בין להשתמט, לעשות קפה ולהרוג מחבלים. אני חלק ממערכת שבהחלט תורמת לבטחון המדינה, אין לך חצי מושג כמה ועם כל הכבוד לך, אני חש כרגע שאת האדם האחרון שאני חייב לו דין וחשבון על כמה התפקיד שלי חיוני לבטחון המדינה. החצי צחוק שלך - חצי סרקזם מכעיס לא פחות. אל תזלזלי בדברים שאנשים עושים, ובעיקר במה שהם מקריבים, על אחת כמה וכמה כשאת בחרת שלא לעשות זאת.

miss mcmillan

New member
בסדר, אתה חשוב.

לגבי התפקיד שלך, מקבלת כל מה שאתה אומר, כי כאמור אין לי שמצו של מושג מה הוא. אין לי ספק שבחור able כמוך עושה יותר מקפה. ושוב. אני לא חושבת שאדם שבחר להתגייס אוטומטית ממוקם מעליי ומקבל חסינות דיפלומטית- האמונה שלך בעצמך מחממת-לב, אבל לא חסרים מתגייסים שטובת המדינה ובטחונה על הז' שלהם. בתור מי שמכיר אותי טיפה, טיפ טיפה, ואני מניחה שאת המעט שהכרת כבר שכחת, לא הייתי מצפה שתתקוף אותי בצורה כל כך מכוערת על זה שלא התגייסתי. לא כי זה אכפת לי או כי אני מיוסרת. פשוט כי אי אפשר להשוות אותי בשום צורה לשום משתמטת הרצליינית ממוצעת. תראה לי אחת מהן שתתגייס בגיל 19 וקצת, בלי בגרות, בלי מקצוע ובלי גרוש, וכמובן בלי שבקיק פטריוטיזם כי ככה היא גדלה וחונכה. יש דבר אחד שאסור לומר לאנשים שנעלבו, אני יודעת ואשתדל לא לומר אותו. אבל האמת גיא, נסחפת בתגובה שלך. גם אם אתה הרמטכ"ל אתה צריך לדעת להתייחס לעצמך בהומור, לא באתי לפגוע בך אישית, ואם אתה מלא בתחושת ערך עצמי ונכונות אמיתית- על אחת כמה וכמה.

למעלה