למה מעצמות גדולות מפסידות במלחמות

עוד דוגמה

דוגמה טובה הינה "העימות המוגבל" שרוסיה מנהלת בשקט ובאכזריות בצ'צ'ניה. ועדיין,ככל שהם יעילים ואכזריים (או כמו שאמר מנהיג מנוח שמורשתו עוותה משהו "בלי בג"ץ ובלי בצלם"),הצ'צ'נים יעילים ואכזרים עוד יותר. ועוד נקודה קטנה: במרבית ההסתבכויות של אמפריות במלחמות קטנות,האמפריה היריבה נתנה עזרה טקטית יעילה להפליא ללוחמי הגרילה. דבר שלעיתים התברר כחרב פיפיות,אוסאמה בן לאדן,למשל,אומן בידי סוכני CIA באפגניסטן להילחם בקומוניסטים. במלחמה הקטנה שהקיסרות הקדושה של בוש מנהלת בעיראק,או בבלגן הפעוט שרוסיה מארגנת לעצמה בצ'צ'ניה,לטרוריסטים האיסלמים ישנה תמיכה עצומה מאמפריית הצללים האיסלמית,שאין לה גוף ואין לה דמות הגוף,אבל יש לה כסף,ואמונה. ועם קצת אמונה והרבה כסף,אפשר לעשות דברים גדולים.
 

miss mcmillan

New member
החזרתי, החזרתי

אבל לא היה שם עם מי להתווכח בשעות לפנות בוקר כאלה.
 
מה שמזכיר לי

אני מקווה שלא כתבו את זה כבר פשוט אין לי כח לבדוק אידיאולוגיה - חיילים של מעצמות גדולות בדרך כלל לא מאמינים בצורך שלהם להיות שם, בייחוד במלחמות ארוכות, לעומת ה"הגנה על הבית" של המקומיים.
 
ציינתי

שהיה לי משהו להגיב לה שאולי היה עוזר ותורם, אבל סוגיית הקפה הוציאה לי את החשק להשקיע עבורה לכתוב בכמה פסקאות את מה שאני יודע.
 
למעלה