למה שואבים לתינוק במים מקוניאליים?

../images/Emo6.gif על סעיף ד.

המיילדות שלי, רוב הלידה ישבו על הרצפה בחדר האמבטיה שלי, שתו קפה, רשמו רשימות בניירות שלהן, והעבירו איתנו צחוקים. העשייה שלהן התמצתה בהצמדת הדופלר לבטן שלי מידי פעם (אולי 5 פעמים בכל הלידה, או פחות... לא ספרתי), עזרה בהבאת קעריות נקיות לשים מולי כשהקאתי בשלב הלפני אחרון, ומלים רכות ומרגיעות בעת היציאה של התינוקת. עכשיו כשאני רואה שחלק מכן מספרות פה על מיילדות שכל הזמן הרגישו שהן "צריכות לעשות" אני מבינה כמה בעצם המיילדות שלי "לא עשו" למרות שבזמן אמת, לא היה נראה שהן מסתלבטות

אם פי 3

New member
עד שנכחתי בלידה

לא הבנתי עד כמה זה קשה לחכות ולא לעשות כלום. בלידה הראשונה שליוויתי (ותודה לזו שנתנה לי את ההזדמנות
) היה שלב לחיצות של כשעתיים. אם בשלב הראשון של הלידה, עיסינו ותמכנו (המיילדת, בן הזוג ואנוכי), בשלב השני, כל מה שהיה לעשות, זה לחכות (וגם קצת לטפל בחימום המים). אח"כ הבנתי, למה בבי"ח הם מוכרחים לעשות משהו. שמחתי שהמיילדת היתה רגועה, שלווה וסבלנית - וכך למדתי (זה כמובן היה כי הלידה היתה תקינה לחלוטין. בלידה אחרת, היא היתה פחות רגועה, כי היו סימני אזהרה).

אום נטע

New member
בלידה של בכורתי סירבתי בדיוק לזה

הרופאה עשתה לי פרצופים כשסירבתי לפקיעת המים אבל לא התווכחה איתי. בסופו של דבר המים פקעו לבד כחצי שעה לפני שנטע יצאה.

../images/Emo140.gif../images/Emo49.gifובשעה טובה../images/Emo70.gif

בלידה הרביעית שלי התינוק נולד עם חבל הטבור כרוך שלוש פעמים סביב הצוואר, ופעם נוספת סביב הבטן
, ולא בוצעה בו כל החיאה.

עופריקה

New member
לשמחתי, ליוויתי לידה

עם ירידת מים מקוניאלים, אבל די דלילים, ולא שאבו. התינוקת (הגדולה, כמעט 4 ק"ג) היתה חיונית למדי (ומתוקה להפליא).

mise

New member
לא יודעת.

אני מניחה שכמו שאם פי כתבה, מדובר בנהלים שהעלו אבק. אני מכירה יולדת בית שבאמצע הלידה היתה לה ירידת מים מקוניאלים, המיילדת רצתה לפנות לבי"ח והיא לא הסכימה כי היא חשה בבירור שהעובר בסדר גמור. היו תנועות עובר מאוד חיוביות, כנראה. בכל אופן, הילדה נולדה אחר הרבה זמן יחסית, לא ביצעו בה שאיבה לבקשת ההורים והיא ילדה בריאה, נחמדה, חכמה, ללא בעיות בריאותיות וודאי שלא בעיות נשימה, בת חמש (או קצת יותר).

שָׂרָה

New member
תינוקות שנולדים בעודם מחוברים לטבור

אין להם דחף נשימה מיידי, כך שהם לא שואפים את המים המקונייאלים. הנוהג לנתק את הטבור מייד ולשאוב גורם לרפלקס נשימה שעלול לגרום לבעיות שאיפת מים מקונייאלים, כך שבנוהלים האלו הם גורמים לבעיות במקום למנוע. גם אם התינוק שואף קצת מהמקוניום זה יפלט החוצה בליחה.

למעלה