למה תימנים לא מצלחים בפוליטיקה

למה תימנים לא מצלחים בפוליטיקה

שאלתי את עצמי המון פעמים מדוע לרוסים כמה שנים בישראל ויש להם כמה מפלגות לספרדים / החרדים יש מפלגה וואחד מפלגה של המון בבות שהולכים להשתטח על קברים* ולנו לתימנים עם כל החכמים והכשרונות מעולם לא היתה לנו מפלגה שתיישם את הערכים התימנים של ציונות אמיתית

אריליו

New member
למה צריך את זה ?

למה צריך מפלגה לתימנים לבד, פולנים לבד, וטוניסאים לבד? אני בכלל לא מסכימה עם ההתאגדות הזו על רקע שיוכיות עדתית ולא על רקע אידיאלים.

בלי יצוג בכנסת אתה לא קיים

העובדות הם כאלו מדינת ישראל הביאה מיליון רוסים שלפי הסטטיקה חצי מהם הסבתא של הסבתא שלהם הם הם בהכרתם ובנשמתם נוצרים גמורים והם מתאחדים עם האשכנזים ממהיהודים המשיחיים מאמני ישו ימח שמו וזכרו והם באמצעים דמוקרטיים קובעים איך תהייה מדינת ישראל אלו ערכים יהיו לה האם גבר יוכל להתחתן עם עזה האם הערכים היהודים יהיו בישראל האם הפלשמורה יקבלו מאות אלפי דולרים כשיהודים אמיתיים לא יקבלו שקל מהמדינה

אריליו

New member
את זה אני יודעת.

פשוט לא מבינה למה צריך להיות ייצוג לתימנים, ספרדים ואשכנזים בנפרד? מה זה הקטע של השיוכיות על בסיס שבכלל לא תלוי בבנאדם. נראה לי כל כך לא שייך. זה מה שמגדיר אותך? שאתה תימני וזהו? השיוך למפלגה בכנסת צריך לדעי להיות על בסיס קצת יותר עקרוני ומהותי מצבע העור או הנוסח שאתה מתפלל בביהכנ"ס.

../images/Emo45.gif

זה רק יוצר פילוג. ובקשר למפלגות הקיימות ש"מייצגות" עדות מסויימות...זה גם פאסה. הרי "העבודה" שזו מפלגה של אשכנזים - בראשה עומד פרץ. וב"ליכוד" שזו מפלגה מרוקאית כביול יש המון אשכנזים.

rac120

New member
הייתה מפלגה של תימנים בכנסת הראשונה

ח"כ זכריה גלוסקא מטעם התאחדות התימנים בישראל.

rac120

New member
וגם בכנסת השנייה

ובחיפוש נוסף - בכנסת השנייה כיהנו 2 חברי כנסת זכריה גלוסקא ושמעון גריידי. שנים לאחר כך, היו ניסיונות נוספים להקים מפלגה עדתית, שלא צלחו.

קליל 1

New member
יודע למה לא הצליחו להקים?

כי היו תמנים תאבים לכסף..שקבלו כספים ממפאי בזמנו..והם לקחו את התמנים ונצלו את תום ליבם ודחפו להם ליד פתקי הצבעה של מפאי. אני יודע את זה ..כי אצלנו בשכונה היה פעיל שכזה.

candy can do it

New member
מה זאת אומרת?

כסף? כל אלו שמנהלים את המדינה הזו (באופן כושל לחלוטין) הם תאבי בצע. רעבים לכסף, למה שתימני שיגיע לממשלה יהיה שונה? מזה בכלל קשור לגזע?

קליל 1

New member
תקשיב.

התימנים כשעלו לארץ..בקושי הכירו את השפה. דברו בינהם בערבית..לא למדו אותם על מהות הדמוקרטיה..הם באו ממדינה טוטליטרית..שבה יש מנהיג אחד וצבא אחד...ומעולם לא היו בהן בחירות. פעילי מפ"י הבינו את הפוטנציאל במישהו או מישהם דוברי השפה הערבית,תמנים ושכנים,ויכולת ההשפעה שלהם על השכנים.אז מפ"י גייסה אנשים כאלה,הבטיחה להם מקומות עבודה עם שכר גבוה,ותנאים טובים,ובתמורה דרשה מהם לעשות חוגי בית או שיחות עם האזרחים התמנים בשכונה.כך מפא"י רכשה קולות במשךכל שנותיה הראשונות של המדינה. להבדיל ממפא"י..למפלגות של התמנים לא היה כסף,לא מעמד,לא כוח,ולכן לא הצליחו. דבר נוסף הכלכלה במדינת תימן היא כלכלה סגורה..קרי אין השפעה על שער המטבע של תימן מהעולם החיצון..ולכן..כל אגורה ששמרת חמתחת למזרן..הערך שלה נשמר. לעומת זאת בארץ הייתה אינפלציה..וערך המטבע ירד..והתימנים לא הבינו בכלל שכל הכסף שיש להם בארגזים בארון הבגדים..נשחק עד למצב שהוא חסר ערך.זה בקטע הכלכלי.

K C

New member
אין לנו גישה לחינוך מתאים

למרות שזה השתנה עם הזמנים, רובנו נמצאים בשוליים של מערכת החינוך. בנוסף, הדגש על חינוך במשפחה לא גבוה כמו אצל אחיינו הבהירים, למרות שזה משתנה לדור לדור. מי יודע, אולי יום אחד אני אחליט לפרוץ את החומה ולעשות מהפיכה בפוליטיקה הישראלית

קליל 1

New member
לידיעתך..יש המון מורים ומורות

וגננות מצוינים ומצויינות מבני העדה התימנית. רק מה..העבירו אותם לבתי ספר של הצפוניים ..תוך תחמרוץ כספי..והם הלכו. לא היה להם עניין להשקיע בבני העדה שלהם.. כי כמו שאמרתי קודם..התימנים..כל אחד דואג לתחת שלו.

candy can do it

New member
ולמה לא?

למה שמורה/גננת תימניה שטובה במה שהיא עושה לא תקבל תמריצים כספיים? בכלל, כמה תמריצים כספיים כבר מורים מקבלים. ובכלל, כמה כיתות המורכבות רק מהעדה התימנית קיימות בכלל? וואי. כמה הכללות.

קליל 1

New member
כי ההורים בשכונות של

התימנם..לא מאורגנים..לעומתם..הורים בשכונות צפוניות..התארגנו..ומספר פעמים בשנה היו נותנים מתנות למוים ולמורות מבני עדות המזרח..וכך השאירו אותם במוסדות שלהם. דבר שני.. גם בעיני המורים המזרחים..הצפוניים נחשבו אנשים גדולים וחשובים..והייתה להם יראת כבוד כלפיהם..בעוד שהם..המורים..התביישו במוצא שלהם..במיוחד שהסטיגמה על עדות המזרח,והתקשורת שהבליטה את החולות הרעות בשכונות המצוקה..עודדו אתם לעשות כן.

zadok21

New member
ישראל ישעיהו

קצת מושא ללעג , התימני התורן , שר הדואר ויושב ראש הכנסת , אולי התבייש שהוא תימני בכל אופן שום פעולה או מפעל סגולי למען יהדות תימן לא ביצע . אומרים שחפצי ערך יקרים מאוד נעלמו ליהודי תימן עם עלייתם ארצה , ספרי תורה כתבי יד עתיקים מאוד ( ניתן למוצאם בספריות אוניברסטאיות באירופה ) תכשיטים ומה לא , רבים טוענים כי לנציגים האלו כמו ישעיהו , גלוסקא ואחרים היתה יד ורגל , היתה טובת הנאה אולי לא כספית אבל דמי לא יחרץ . יהודי תימן בארץ לעולם לא הצליחו להתאגד ולהתאחד למען מטרה משוטפת . האופי של העידה הוא סתגלנות , דהיינו התימני יכול להטמע בנקל בקרב אוכלוסיות אחרות , בביתו הוא תימני עם אורח חיים מסורתי שורשי ובחוץ הוא מסגל את הנורמות השוררות . לכן כמעט מעולם לא ראינו התבטאות של יהודי תימן על קשיים ועל קיפוח עדתי . אני שהגעתי ארצה בגיל שנה , לא זוכר שחוינו או שהדגשנו את ההתנכרות של " האשכנזים " או של החברה הקולטת , אני זוכר יהודים יוצאי תימן חרוצים מאין כמותם , מדרבנים את ילדיהם ללא הפסק , ללמוד..ללמוד וללמוד . שלא כעדות ישראל אחרות כמעט ולא שלחו את הבנים לאחר סיום כיתה ח לעבודה ולפרנסה , נשלחנו ללימודים בעוד חברי יוצאי מרוקו וטריפולי כבר בכיתה ח יצאו ממסגרת הלימודים לעבודה ולעזרה למשפחה . יוצאי יהודי תימן עובדים ופועלים בכל התחומים ב כאשר המוטיב המרכזי שגדלנו עליו הוא אהבת הארץ והעם , יהודי תימן כמעט ולא נדחפו ללשכות הסעד כפי שנקראו אז מוסדות הרווחה , להבדיל מעדות אחרות הם לא בחלו בשום עבודה אני זוכר משפטים שנהגו הורינו לאמר בזיעת אפיך תאכל לחם ואל תזדקק לבריות . אני חושב שאם נעיף מבט בלשכות התעסוקה , בתוכניות וינסקונסין למינהן ולפונים לביטוח הלאומי כמעט ולא נמצא את בני תימן .

קליל 1

New member
לגבי התכשיטים וספרי הקודש

חבל שאתה משמיץ את גלוסקא וישראל ישעיהו.. כי הספור האמיתי היה ביום שריפה בבית המכס בת"א..ע"י גורמים שעד היום לא יודעים האם היא בויימה או קרתה..בכל אופן לאחר כיבוי השריפה מתברר כי נכסים קהילתיים ואישיים רבי ערך נעלמו מבית המכס..והתמנים התמימים האמינו..ואכן כל הרכוש הזה נמצא במוזאונים באירופה ארה"ב ורוסיה.

קליל 1

New member
כי העם התימני קולל

כי כולם רוצים להיות לראש.. כולם חושבים שהם היו עושים את העבודה יותר טוב.. כי תמנים..(ללא הכללות)..לא יודעים לפרגן. כי תמני שקבל גוב..שוכח מי ההורים שלו.. ועוד.. ועוד.. ועוד..

אז ככה

קראתי די הרבה מהתגובות פה והאמת היא שהרוב לטעמי האישי זה שטויות במיץ. לתמנים אין מפלגה כי אין לנו צורך באחת... למה לנו להתערבב בכנסת שכולה שחיתות? אתה מדבר על חוכמה - חוכמה היא להתרחק מהרפש לא להשתכשך בו.. אתה מדבר על כשרון- יש מקומות אחרים להפגין אותו. אתה מדבר על ערכים של ציונות אמיתית תחייה אותם תפרה אותם עם חברים שידבקו בם גם הם בילדים שיהיו לך יום אחד למעשה בכל הסביבה שלך, תן אתה לאותה סביבה להפיץ הלאה את אותם ערכים. אין סיבה בעולם שהערכים האלו יהיו משוייכי עדה! הערכים צריכים לחיות כערכים לא כ"הערכים של התמנים".... שלך ספק תמידי. חצי תמניה וחצי לא ממש

אחי-אתה היחיד המבין עניין

כשרואים את כל הקומבינות והרמאות בכנסת ישראל מבינים למה אחינו בני תימן לעולם לא יצליחו בפוליקה משום שיש אמרה לא שמים פרנס[עובד ציבור] אלא אם יש לו קופת שרצים מאחוריו ותימנים פשוט לא יודעים לרמות והגעתי למסקנה שיש להקים בתי ספר מיוחדים לרמאים ונוכלים שילמדו את התימנים כי בישראל אם אתה לא גנב ורמאי אתה נחשב לפרייאר

ככה זה בישראל

שמעת על העולה מרוסיה שהגיע ארצה. עוד באולם הסוכנות בשדה התעופה הרים את אשתו על השולחן, הפשיט את מה שהתבקש והתחיל בשיגול. איך אומרים, אודרוב... תודרוב . באו אליו מייד פקידי הסוכנות להפסיק אותו ממעשיו ושאלו, אדוני, מה אתה חושב שאתה עושה. הוא ענה: אתם לא תעבדו לעלי, אני עוד ברוסיה שמעתי שבישראל, מי שלא דופק על השולחן לא מקבל כלום...

למעלה