למה תימנים לא מצלחים בפוליטיקה

אני בחורה..

ותודה.. על המחמאה... בכל אופן שמעתי פעם בדיחה שמשום מה נראית לי מאוד מתאימה כרגע "התימנים הם פשוט מאושרים וכל השאר מאושרים שהם לא תימנים" ואם המשפט הזה נכון (מה שעוד לא החלטתי) או לא נכון... אני חושבת שבזה אתה להתעסק.. בלהיות מאושר בלהיות מי שאתה לא בלדאוג לייצוג בכנסת... גם ככה הכל תפל שם.. שלך ספק תמידי

אחי-אתה היחיד המבין עניין

כשרואים את כל הקומבינות והרמאות בכנסת ישראל מבינים למה אחינו בני תימן לעולם לא יצליחו בפוליקה משום שיש אמרה לא שמים פרנס[עובד ציבור] אלא אם יש לו קופת שרצים מאחוריו ותימנים פשוט לא יודעים לרמות והגעתי למסקנה שיש להקים בתי ספר מיוחדים לרמאים ונוכלים שילמדו את התימנים כי בישראל אם אתה לא גנב ורמאי אתה נחשב לפרייאר

מקבלים אורחים ?

אני לא שייך לפורום, נכנסתי כי ראיתי את הכותרת בשער תפוז. "ספק תמיד", אתה מזכיר ילד שהפסיד במשחק כלשהו ואז הוא אומר, מה, אני בכלל לא רציתי לשחק... ומוצא את כל הסיבות למה לא צריך לשחק במשחק הזה. דעתי שונה משלך, אין לתימנים מפלגה, ואין לעירקים מפלגה, ואין לכורדים מפלגה ועוד עדות גדולות ויקרות שלא מצאו צורך במפלגה משלהן, או שמצאו צורך, רצו והדבר לא צלח בידיהן. הסיבה העיקרית לכך היא שבני העדות השונות, ובמיוחד עדות המזרח, אינן מעונינות להנציח את העדתיות. אתה יכול להקים מפלגב ולרוץ איתה לבחירות. אם תבדוק לאחר מעשה תראה שרבים מבני עדתך לא הצביעו בעדך. הסיבה לכך שהורינו עלו ארצה לכדי להיות ישראליים ולא תימנים, כורדים, עירקים, פולנים ועוד. עם קום המדינה היו נסיונות להקים רשימות של עולים כמו"הרשימה התימנית", רשימת "עולי בבל", הפרסים ועוד. למעט התימנים שהצליחו להכניס נציג בכנסת הראשונה והשניה, האחרים לא צלחו כלל את המשוכה. מפלגת העולים מרוסיה היא המפלגה היחידה שעברה את המחסום הזה והיא למעשה המפלגה העדתית היחידה. (היום גם היא כבר לא קיימת וליברמן אומנם רוסי אך אינו מפלגה עדתית על פי ההגדרה ויש ברשימתו חברי כנסת מעדות שונות). הזכרת ספרדים - אני משער שאתה מתכוון לש"ס. ובכן, ש"ס לא הצליחה בגלל שהיא מפלגה עדתית, היא הצליחה למרות שהיא מפלגה שמזוהה עם העדות. ההצלחה של ש"ס היא הצלחה במישור הדתי חרדי בחסות הרב עובדיה יוסף וזה גם הדגל שמלכד אותה. אתה רואה בש"ס מצביעים תימנים, מרוקאים, עירקים וכו' כלל שבטי ישראל, כלומר הם לא מייצגים עדה מסויימת. אני מאחל לרב עובדיה אריכות ימים, אך אני בספק אם אחרי 120 שנה, ש"ס תמשיך למשוך המונים ללא דמותו כפי שהיא מושכת היום. לסיכום, אני חושב שטוב שאין מפלגות עדתיות ועם הנישואים הבינעדתיים ילדנו ונכדנו לא ידעו כלל מאיזו עדה הם.

לידיעתך

דבר ראשון אני בחורה עכשיו בהמשך לדבריך... אין לי בעיה להפסיד במשחקים אני נהנית מזה בדרכ... אבל במקרה המדובר... צר לי ליידע אותך המשחק מלוכלך ואני לא אוהבת משחקים מלוכלכים אני לא יודעת מה אתה חושב.. אבל והיה ותקים רשימה כזו של תמנים .. אם תקים מצע כמו שצריך ותגדיר את הרצונות שלך כמו שצריך יש מצב שזה ילך כמו כל מפלגה אחרת.. אחרי הכל גם לליברמן לא הצביעו רק רוסים... אני אישית מקווה שלא יעשו את זה.. אני לא רואה בזה שום דבר טוב. בנוגע למה שאמרת בסיכום, זה היה לא קשור בעליל... כן יש טוב שאין מפלגות עדתיות.. והחלק החיובי בנישואים הבין עדתיים (שאני אחת התוצרים שלה) זה שאתה זוכה להכיר יותר מתרבות אחת..הדור הבא..הם יידעו מאיזה עדות הם באו והם יכירו את כל המקורות שלהם.. פשוט יהיו קצת יותר מקורות להכיר..אני רואה את אחי הקטן וחבריו בכיתה כל אחד עם איזה 4 עדות.. מדברים על כל 4 הארצות שהם שייכים אליהם.. וזה עושה לי טוב... הם מכירים יותר.. ופתוחים יותר... אבל עדיין אלו מהם שיש בהם חלק תמני רוצים לדעת גם עליו יותר כמו שהם יודעים על חלקים אחרים.. ספק תמידי

אחותי מעולם לא השתתפתי בבחירות

כתימני אני מתעב את הליכודניקים העושים מעשים כשמאלנים קיצונים והמחזים כאנשי ימין השסניקים מגעילים אותי כי רובם לפני בית סוהר או אחריו הדוגמא האחרונה עופר חוגי השסניק שמעל ב2 מליון שקל השמאלנים ממרץ ומהעבודה שאלוהים יקח אותם לגיהנום כי כרתו ברית עם הערבים רוסי ברוך השם יום יום אני לא ואלוהי ישראל זיכה אותי להיולד תימני בין תימניה משום כך ביום הבחירות אם אין מפלגה של תימנים ושיהיו האבא של הגנבים אני הולך לים לראות יפיופות מנבת הלשכנז

לפחות חוש ההומור שלך עוד חי וקיים!

מי יתן ונוכל לבלות כמה שיותר זמן עם בני המין השני.. ולא במריבות מטופשות... ואם אפשר לצרף לכך ריקודים ושמחות מה טוב!

כנראה טעות בשרשור

נראה שישנה טעות בשרשור הודעתך, ואולי כוונתך היתה למי שגם אני התייחסתי. כפי שכתבתי אני אורח אקראי ולכן לא הגבתי בזמן, לא הייתי פה. בכל אופן אני מקבל את דבריך על הדור השני והשליש וההיכרות עם מספר תרבויות, כוונתי באמירה היתה שילדינו "ידעו מאיזו עדה הם" שלא תהיינה מתיחויות עדתיות כי אם הם מייצגים שתיים או יותר עדות מי יריב עם מי? הדבר שבמיזוג הגלויות יביא לטישטוש ההבדלים העדתיים, ביטול המתחים שהיו פעם בין העדות, ההכרות עם מקורות העדתיים של הילד תלויה רבות בבית, אם הוריו רוצים שידע על עדתו. בנוסף, ישנן עבודות השורשים בבית הספר שמוסיפות הרבה ללימוד והבנת העדות. גם בנוגע לפוליטיקה אני מסכים בהחלט שהמשחק מלוכלך, אבל אם תקימי רשימה ותתייגי אותה כרשימה עדתית, גם אם המצע יהיה הכי טוב, סיכוי רב שהרשימה לא תעבור את אחוז החסימה. נקעה נפשם של האנשים בארץ מפילוגים ומפלגות עדתיות. בנוגע לליברמן, נכון שהצביעו בעדו אנשים רבים שלא עלו מרוסיה. אך שימי לב בבקשה ש"הטיקט" שלו כלל לא עדתי, זה שהוא עולה מרוסיה ועומד בראש הרשימה, לא הופך את המפלגה שלו לעדתית, הוא גם שיבץ ברשימה עוד מועמדים שאינם עולים מרוסיה. מפלגתו רצה לבחירות עם "אג'נדה" ימנית קיצונית וזה מה שהביא לו קולות.

אני לא יודעת מה קורה אצלך בבית

אבל לפי מה שאני יודעת.. גם בכיתה שלי וגם באלו של אחותי ושל אחי הקטן (שהוא רק בן 13) את עבודות השורשים עושים בעיקר ההורים (לא רק אלו שלי) אלו עבודות שלא תורמות מספיק לילד בנוגע לתרבות על הצד הפולני במשפחה שלי ועל התרבות הפולנית זכיתי לשמוע לאורך כל חיי... (אני לא מתייסת לעבודות השורשים של בי"ס) על הצד התימני אני יודעת מעט מאוד אני יודעת שאני מתחילה להחשף אליו רק לאחרונה ולא כי הוריי לא רצו שאחשף אליו פשוט היו פחות הזדמנויות אבי, שהוא התמני בבית עבד לאורך רוב היום.. פחות אינטראקציה עם אדם אומרת פחות אינטראקציה עם תרבות.. בבית השפה היא עברית.. בבית הספר לא מתייחסים לתרבות הזו יותר מידי.. הרי בספרי ההיסטוריה רשום המון על עליית תימן.. ולא מבקשים אותך לקרוא עליה. משמע שוב אתה יודע פחות... ובסופו של יום ידיעתי על התרבות התמנית היא מוגבלת. אני לא חושבת שקריאת פרק או שניים נוספים תזיק לילדים גם לקראת הבגרות אני חושבת שיש ללמוד על כל העליות הגדולות בצורה שווה בנוגע לפוליטיקה, כרגע אני מעדיפה להשאיר אותה בצד לפעם אחרת לכשיהיה יהיו לי כוחות להתעסק עם הגועל נפש הזה.. שכן כפי שכבר ציינתי קודם- אני לא חסידה גדולה של הפוליטיקה בכלל ושל הפוליטיקאים בפרט! בברכת יום טוב ספק תמידי

עיקר החינוך בבית !

נכון, עיקר החינוך ניתן בבית ע"י ההורים והאחים הבוגרים וגם ע"י הסביבה הקרובה, אם בתהליך של לימוד ממש ואם בתהליך של חיברות (חיריק ב"ח", שורוק ב"ו") או בלעז סוציאליזציה. זהו מעיקרו תהליך של ילד לחקות את המבוגר יותר ודרכי התנהגותו, גם אם לא במודע, וזה מרכיב חשוב בעיצוב אופיו ודמותו של הילד. גם בנושא מיזוג גלויות ועדתיות הנושא בולט, אם ידברו כל היום בבית ויגידו "דופקים אותנו" כי אנחנו שחורים/עירקים/כורדים/פרסים ושאר הגלויות השונות, הילד יגדל עם תחושת הקיפוח גם אם הוא עצמו לא הרגיש קיפוח או הפליה על רקע עדתי מימיו. אם המשפחה הקרובה תשדר שזה לא בדיוק כך ויש משתנים נוספים שצריכים לקחת בחשבון, הילד יבין את זה וינהג כך. נכון, מערכת החינוך על סף פשיטת רגל ולא רק בתחום הנחלת תרבויות של הגלויות השונות. בתי הספר הפרטיים צצים כפטריות אחר הגשם ונגיע בעזרת ה' ובעזרת נתניהו ליום שרק מי שיש לו יוכל לרכוש השכלה ראויה. כל סיפור ההפרטות והקיצוצים מוביל לכך. זוהי בדיוק מדיניות "הקפיטליזם הטהור" בו שולטים חוקי הג'ונגל. כמו בארה"ב שם חי נתניהו במרבית ימי חייו. (איך אמרו הגששים "אמריקה ורסנו, אמריקה"). כפי שכתבתי כבר, אני אורח כאן ואיני מבני תימן. לגבי עבודת שורשים, נכון, מרבית העבודה נעשית ע"י ההורים. במקרה שלי עם בתי הצעירה, עזרתי לה באיסוף חומר אך היא כתבה וערכה הכל לבד (רק בהשגחתי), אנו גם זוג של נישואים בין עדתיים. אני יליד כורדיסטאן (העירקית) ואשתי צברית ממוצא יקה, כל משפחתה של אשתי מסתכמת באחות, אמא ודודה. כל היתר הושמדו בשואה. לי, כמו אצל הכורדים משפחה ענפה. מגיל קטן מאד ילדי עונים לשאלה מאיזו עזה הם ואומרים שהם כורדים. (אשתי אומרת שהיא התגיירה כהלכה להיות כורדיה).

צודק=תימנים באו לישראל בגלל קדושתה

בתימן יהודי מגיל שלוש היה נכנס למורי ללמוד תורה וכך היה לומד וחיי כיהודי חרדי עד יום מותו לדוגמא שתדגים את הפנטיות התימנית בילדותי גודלתי בבית חרדי וגידלו לי פיאות כשהגעתי לגיל שש עשיתי מעשה ובאומץ רב חתכתי את פיאותיי וברחתי מהבית משום שצפיתי שאני אקבל מכות לאחר מספר שעות חזרתי וכשראה אותי אבי הדבר הראשון שאמר לי אנתה גבילי[אתה גוי מרושע] ואין לך חלק בעם ישראל כי לפי חינוכו של אבי יהודי ללא פיאות הוא כופר ביהדות וכל מה שילמד לא ייחשב

candy can do it

New member
לא יודעת מה היה בתימן,

אבל אני דווקא מאוד גאה בכך שרוב התימנים המבוגרים שאני מכירה אינם חרדים, ואינם פאנטיים. סבא שלי ז"ל, היה אחד האנשים החכמים ביותר שאני מכירה, מעולם לא לחץ עלינו (וגם לא על ילדיו) בשום דבר שקשור לדת, לא היה פאנטי, ומשום מה, תמיד כבדו אותו, בחגים, בשבתות, בלבוש צנוע. לא עבור כל תימני יהודי ללא פיאות הוא כופר ביהדות...

clarkkent100

New member
למה לס"ט אין מפלגה משלהם?

ס"ט=צאצאי הגירוש, הספרדים\פורטוגזים האמיתיים. הם נפרדים מהאשכנזים ומהמזרחים (אלה הקוראים לעצמם "ספרדים"). למה להם אין מפלגה משלהם? משום שלא כל קבוצה אתנית או קבוצה בעלת זהות מסוימת צריכה מפלגה.

אבל עזוב אותך פוליטיקה...

שאלה גדולה יותר שלי היא דווקא החינוך.. למה בבתי ספר מחייבים אותך ללמוד על השואה ויהדות פולין וצרפת ולא מלמדים אותך על יהדות תימן?הרי זו מורשת מאוד גדולה ומפוארת..אני זוכרת שזה נורא צרם לי כשלמדתי היסטוריה בתיכון והמורה אמרה שפשוט אין זמןיש הרבה שאלות שאין להן תשובה.... אבל ככה זה בינתיים..

למה מלמדים על צרפת?

כי זה הנושא הכי קל....ככה המורה שלנו אומרת
ולמה על יהדות אירופה והשואה...אני מניח שזה צריך להיות די ברור. אלה נושאים בלתי נפרדים ולהוריד את השואה מתכנית הלימודים...זה פשוט...אין לי מילה לזה אפילו:-\

אל תבין לא נכון

צריך ללמד על השואה וצריך ללמד על כמה שיותר מדינות ודברים אבל עד יהדות תימן משום מה לא מלמדים אני זוכרת שזה היה הפרק היחיד שדילגנו עליו בספר ההסטוריה אני זוכרת גם שזה נורא הרתיח אותי בזמנו למה דווקא עלינו מדלגים? זה בסהכ עוד פרק אחד..

LEATHER REBEL

New member
ולעומת זאת...

יש בתכנית הלימודים גם שירים של ר' שלם שבזי. ויש גם, בשיעורי ספרות, שירת ימי הביניים של רבי יהודה הלוי וגם זו של שלמה איבן גבירול. שבזי תימני ושני האחרים ספרדים... אבל מה, שירה של אשכנזים מאותו זמן לא מלמדים בבי"ס. כי לא היתה לשירה שלהם אותה רמה. ואל תתחיל לספר לי על ביאליק וטשרניחובסקי, כי זה רק מהמאה שעברה. זה לא אותו הדבר. ככה זה. בשירה עברית מלפני מאות שנים, הספרדים שולתים!

זה שונה מאוד

1. אני בחורה!!!!!!!! 2. יש הבדל גדול בין לימוד של ספרות ללימוד של תרבות של עם של הסטוריה של עם.. 3.עזוב ביאליק וטשרניכובסקי יש את אלתרמן יותר עדכני..... 4.אני חושבת שעבר של עם והקשר עם המורשת שלו וההיכרות איתה הם שיכתיבו את העתיד שלו ברגע שיש לך קשר רק עם המורשת או בעיקר עם המורשת האשכנזית והמורשת התמנית נמחקת אט אט .. היא עוד תעלם מהעולם.. גם הדברים היפים בה וגם הדברים שצריך ללמוד מהם...... אבל מצד שני אולי זו רק אני

למעלה