מקבלים אורחים ?
אני לא שייך לפורום, נכנסתי כי ראיתי את הכותרת בשער תפוז. "ספק תמיד", אתה מזכיר ילד שהפסיד במשחק כלשהו ואז הוא אומר, מה, אני בכלל לא רציתי לשחק... ומוצא את כל הסיבות למה לא צריך לשחק במשחק הזה. דעתי שונה משלך, אין לתימנים מפלגה, ואין לעירקים מפלגה, ואין לכורדים מפלגה ועוד עדות גדולות ויקרות שלא מצאו צורך במפלגה משלהן, או שמצאו צורך, רצו והדבר לא צלח בידיהן. הסיבה העיקרית לכך היא שבני העדות השונות, ובמיוחד עדות המזרח, אינן מעונינות להנציח את העדתיות. אתה יכול להקים מפלגב ולרוץ איתה לבחירות. אם תבדוק לאחר מעשה תראה שרבים מבני עדתך לא הצביעו בעדך. הסיבה לכך שהורינו עלו ארצה לכדי להיות ישראליים ולא תימנים, כורדים, עירקים, פולנים ועוד. עם קום המדינה היו נסיונות להקים רשימות של עולים כמו"הרשימה התימנית", רשימת "עולי בבל", הפרסים ועוד. למעט התימנים שהצליחו להכניס נציג בכנסת הראשונה והשניה, האחרים לא צלחו כלל את המשוכה. מפלגת העולים מרוסיה היא המפלגה היחידה שעברה את המחסום הזה והיא למעשה המפלגה העדתית היחידה. (היום גם היא כבר לא קיימת וליברמן אומנם רוסי אך אינו מפלגה עדתית על פי ההגדרה ויש ברשימתו חברי כנסת מעדות שונות). הזכרת ספרדים - אני משער שאתה מתכוון לש"ס. ובכן, ש"ס לא הצליחה בגלל שהיא מפלגה עדתית, היא הצליחה למרות שהיא מפלגה שמזוהה עם העדות. ההצלחה של ש"ס היא הצלחה במישור הדתי חרדי בחסות הרב עובדיה יוסף וזה גם הדגל שמלכד אותה. אתה רואה בש"ס מצביעים תימנים, מרוקאים, עירקים וכו' כלל שבטי ישראל, כלומר הם לא מייצגים עדה מסויימת. אני מאחל לרב עובדיה אריכות ימים, אך אני בספק אם אחרי 120 שנה, ש"ס תמשיך למשוך המונים ללא דמותו כפי שהיא מושכת היום. לסיכום, אני חושב שטוב שאין מפלגות עדתיות ועם הנישואים הבינעדתיים ילדנו ונכדנו לא ידעו כלל מאיזו עדה הם.