זה נכון שחלק מההתפלגויות שציינתי
מתקרבות להתפלגות נורמלית באוכלוסיות גדולות של מקרים, אבל עדיין מבחינת המקרה ה"בסיסי" - מדובר בהתפלגויות אחרות. לתקנן אפשר הכל (כמו שאומרים, סטטיסטיקה זה המדע של לענות את הנתונים עד שהם יודו.. אז אפשר להציג אותם איך שרק רוצים, אם זה משרת את המטרה
) התפלגות t פחות רלוונטית כאן, כי (לדעתי, תקן אותי אם אני טועה) כל המקרים שאפשר להשתמש בהם בהתפלגות נורמלית הם קירובים לנורמלית שמבוססים על חישובים סטטיטיים (למשל התפלגות בינומית, התפלגות לפרופורציות וכו') - כך שהחישובים של מאפייני ההתפלגוץ הנורמלית הם הסתברותיים טהורים, ולא מצריכים חישוב שונות בהסתמך על מדגם (כמו בהתפלגות t). במה שנוגע ליריבים... זה נכון שאפשר להניח שכמעט לכל תכונה אנושית שמעורבת כאן יש התפלגות נורמלית, אבל מדובר במשתנים שקשה מאוד לבדוק ולכמת אותם - מידת אגרסיביות? מידת "התקפלות"? ואיך מודדים יכולת ומיומנות? מה המשתנה, איך מכמתים אותו, איך בודקים אותו, איך מנקים רעש של משתנים אחרים (דבר שלדעתי הוא קרוב לבלתי אפשרי, אלא אם עושים ניסוי שיטתי שנותן לאנשים את אותה יד ובודק את התגובות שלהם לסיטואציות שונות לאורך מאות ואלפי חזרות...). כך שזה קיים, אבל זה לא מעשי במיוחד. יכול להיות שהרווחים מתפלגים נורמלית, אבל אני חושבת שזה יהיה יותר קרוב לחוק ה-80/20 מאשר לנורמליות (20% מהשחקנים מרוויחים 80 אחוז מהכסף). למה? כי זו ההתפלגות שטורנירים מייצרים, ונראה שקבוצת האנשים שמגיעה לכסף היא לא משתנה מקרי ואקראי, וגם במשחקי מזומן אני חושבת שנגלה שיש תוצאות דומות (לא משהו שמדדתי, אבל ככה נראה לי - רוב האנשים, נניח 80%, מפסידים או מאוזנים, ומיעוט האנשים מורווחים לאורך זמן).