סליחה על ההתערבות.
אני מעדיפה לא להציג את עצמי, אני מקווה שזאת לא תהיה חוצפה מצידי. אבל אני באמת לא מבינה אתכם. וכשאני אומרת אתכם אני מדברת על אותם אנשים "וויקאנים" שהתרגזו ממה שנאמר בכתבה. הלכה אישה, עם אומץ רב וכוונה יפה מאד לוודע עוד יותר את הציבור למה שנקרא "וויקה", ואתם יושבים ומתלוננים במקום בו אתם לא חשופים. במקום בו מותר להתלונן, או לדבר, מבלי דעה של אנשים שפחות מבינים שבראש שלהם הדרך החיים הזאת היא דבר שונה לגמרי ממה שהוא באמת. כשקראתי את ההודעות שלכם חשבתי לעצמי, אותם אנשים וויקאנים, ניאו-פגאנים, שאמורים לאהוב את כל אשר חי על האדמה, ואמורים לכבד את אותם אנשים בעלי ידע, ואמורים לקבל דעות שונות, אתם יושבים פה, יושבים מתלוננים ולא עושים כלום. אבל בטח, זה הרי הכי קל. וכשג'סטין בא ומציע לכם, "תעשו משהו אם זה כל כך מפריע" אתם נמנעים מכך. אחד הדברים שתמיד אהבתי בדרך חיים הניאו-פגאנית, היה הכבוד בין אדם לאדם, הקבלה של אמונות שונות, ושל דעות שונות, אף אדם לא יכול לקום ולהגיד וויקה זו כן דת, או וויקה זו לא דת, ולהיות צודק או טועה לגמרי. אותה איריס, לקחה אמונה ודרך חיים שבה היא חיה, במטרה לפרסם אותה, וסיפרה כיצד היא רואה אותה, מבחנתה היא דרך חיים, לא דת, אולי מבחינתה דת זו הגדרה לא מספיקה, או הגדרה פחות מתאימה, או תיאור פחות מדוייק של מה שזה עבורה, או אולי היא באמת חששה, כי עם חברה ביקורתית כמו שיש לנו כיום לבוא ולהגיד וויקה=דת יכול לגרור תגובות מאוד קשות, אז אולי היא נמנעה ובמקום זה תיארה את זה באופן קצת שונה, באופן שהוא מה שנקרא "דת" בעיניי רק שהיא לא השתמשה במילה עצמה. ככה זה. מבחינתי דרך החיים היא גם דת ולהפך, ואולי עבורה זה לא כך, זכותה. ככה היא רואה את זה. היא לא טועה, ולא צודקת, היא חושבת ומרגישה. תקראו לי פלספנית, אבל לא איכפת לי, כי מרגיז אותי לראות אנשים מתלוננים בלי שום סיבה מוצדקת. . אם למישהו מכם יש בעיה אם כל מה שנכתב, שיעשה אם זה משהו, אם אתם חושבים שהיא טעתה בהגדרה שלה, תנסו להשיג אותה, תלמדו אותה, אם יש בידכם ידע מסויים אז למה שלא תחלקו אותו? למה אתם לא מתראיינים? למה אתם לא נחשפים? למה אתם משאירים את העבודה לאנשים אחרים ואז מתאכזבים כי אותם האנשים לא הציגו את זה באופן שאתם הייתם מציגים את זה? זאת התנהגות צבועה. לבוא ולהציג מהי וויקה זו לא מסיונריות!!! אם אתה חי, ומקבל עלייך אמונה מסויימת, בעוד שאתה יודע שאותה אמונה קיבלה כל כך הרבה סירובים ושליליות במשך כל כך הרבה שנים ע"י כל כך הרבה אנשים, אם אותה אמונה ודרך חיים נראית לאחרים משהו שהיא לא, מן החובה שלך לתקן את המעוות! אתם חושבים שכולם קיבלו את דבריו של גארדנר כשהוא ייצא ודיבר בעד המכשפות?! הרבה פגאנים\וויקאנים\מכשפים\מכשפות לא הסכימו איתו, התרגזו ממה שהוא עשה, אבל עובדה, הוא אחת הסיבות העיקריות שהוויקה נחשפה בפן היותר אמיתי שלה! והוא כןטעה בחלק מהדברים שכתב, או אמר, אבל הוא קיבל עליו אחריות, מכיוון שאיש לא עשה זאת. יש יותר מדיי דעות שגויות על פגאניזם, שנמשכות אלפי שנים, והחובה שלנו היא לתקן את זה. לספר לציבור הרחב מה אנחנו באמת, מה האמונה שלנו, כל אחד יכול לספר את הגישה שלו, מכיוון שבפגאניזם יש עשרות זרמים, ובדיוק בגלל זה אני חושבת, שמי שקם ומדבר, עושה דבר אמיץ יפייפה וראוי להערכה רבה. לא קראתי את הכתבה עצמה, אז אני לא יודעת עד כמה יש בה טעויות, אבל להגיד שוויקה היא לא דת, וישר אחרי זה להוסיף שהיא כן דרך חיים, זה נראה לי לגיטמי לחלוטין, ואתם בתור וויקאנים אמורים לדעת כיצד כל בנאדם רואה דברים באופן שונה. היהדות היא דת, אבל זה כל מה שהיא? דת? זהו? לא, היא אמונה, דרך חיים, מסורת מלאה במנהגים, וכל אלו הופכים אותה לדת. וכמו שארדן אמר, כנ"ל גם הוויקה, אך זה באמת כל כך חשוב מה ההגדרה? זה באמת כל כך עקרוני? אז במקום לשבת ולהתלונן, תשנו משהו. אני מתנצלת אם הרגזתי מישהו, פשוט לקרוא את הדברים שנכתבו פה עורר בי הרבה כעס. שלכם, MD