למישהו יצא לקרוא "לאישה"?

Tatu4Taty

New member
מפתיע אותי שהם לא כאלה

אני לפחות רואה כזה מצב בתור תחילת סופה של הוויקה כפי שאנחנו מכירים אותה. באמת חתימה יפה.

Tatu4Taty

New member
כמו שאחרים כבר ציינו

על אף שהוויקה מגוונת מאוד היא איננה תנועה או כמו שאני אגדיר את זה דת שרואה את עצמה כדרך רוחנית ותו לא. עם זאת שיש אנשים שלא רוצים להתייחס אליה כדת וסביר להניח שהדבר נגרם עקב הקונוטציות של דת והדוגמות שלה, ולמרות שיש אנשים שמגדירים אותה בתור משהו חופשי יותר מזה וגם אני רואה זאת כך - במקור היא דת לכל דבר. התפתחות הניאו-וויקאנים בהחלט שינתה כמה דברים אבל זה יהיה שקר גס להגיד שאין בה אלמנטים דתיים, אמונות, טקסים, חגים - היא מתפקדת כדת לכל דבר וגם דרך הכניסה אל הדת. היא איננה דרך רוחנית שמתרגלים ורואים אותה אפילו כאידאל ביום יום, ההבדל בין אדם שעוסק במדיטציה או טאי צ'י לבין וויקאן הוא עצום ברמות שלא יתוארו. אני חייב להיות שמרן בעניין הזה ולהגיד שזה עוול ממדרגה ראשונה לסתור את כל הבסיס הדתי שלה ועוד להדגיש שזה לא האופן ושהיא כלל לא דת. מעבר לכך שהמילה וויקה ועץ ערבות לא קשורות אחת לשניה אלא אם כן יש תגליות חדשות שלא ידוע לי עליהן. אני גם באופן עקרוני מתנגד ל"הפצת האלה" או מה שזה לא אומר, במיוחד על בסיס של סילוף העובדות והיא עשתה את זה. הדת הזו היא לא לכל אדם ולא צריכה להיות, במיוחד לא במחיר של הפקרת ההיסטוריה שלה והבסיס שלה - מה קרה לכל האנשים שבשאזא"ם והתפלאו לפני מספר חודשים על כך שהניו אייג'רים משנים משמעויות מקוריות של דברים? אז עוד הייתי משוכנע שלדת הזו זה לא יגיע - מסתבר שכן. חבר'ה, זה הגבול הדק שבין אימוץ דברים אלייך והתאמתם לבין סתירה של מה שהוויקה מייצגת ולהפוך אותה לעוד מוצר שאנטי בחנויות. תתעוררו, זה הזמן - עוד מספיק מוקדם.

RainBird

New member
אני חושש שפספסתי את הנקודה. אינני וויקאן, אבל אני מנסה לעבור על האלמנטים הדתיים של הוויקה: 1. חגים? יש- שמונה השבתות. 2. קוד מוסרי אחיד? יש- הריד. 3. היסטוריה? יש- מאז ג'רלד גארנר עברו המון מים בים. 4. ספרות/ שירה? יש- שאני לא אתחיל. מהריקוד הספירלי ועד הצ'אנט האחרון. 5. כהונה גדולה/ הנהגה? יש- שלוש דרגות לכהונה בוויקה. 6. מנהגים דתיים? יש- הנשיקה המשולשת, טקסי חניכה ועוד. 7. אמונה חיה? כן- זרמים רבים ופרשנויות שונות בדיוק כמו היהדות או הנצרות. 8. מבנה אלוהי אמונתי? יש- אל ואלה, בעלי אלף שמות ואלף פרצופים כולם רלוונטיים. 9. אירועים ציבוריים? יש- רק ראו מה יש בוויצ'ווקס. 10. תפוצה? יש- רחבה, כמעט בכל העולם המערבי. לפי דעתי האישית והפשוטה, בלי כל הפילוסופיה מסביב, אם זה נראה כמו דת, מריח כמו דת, מרגיש כמו דת, ונחגג כמו דת, זה דת. פשוטו כמשמעו. והעובדה הפשוטה נותרת שבארצות הברית זה גם *רשום* כדת. ברגע שמעצמה גדולה כמו זאת מכירה המשהו כדת, אי אפשר פשוט לזרוק את העובדה המצערת הזאת לפח האשפה. עכשיו, לי אישית לא איכפת איך יציגו את המכשפות. אני מציג את עצמי נהדר, וכל מי שמכיר אותי אפילו באופן שטחי יודע מי אני ומה עומד מולו. אני מי שאני ואף אחד לא יקח את זה ממני. ואם קיבלנו ייצוג גרוע (מה שיתכן באמת) בסופו של דבר השיפוט האמיתי נופל עלינו, כיחידים, ולא כקבוצה. ארדן.

טלה בר

New member
שינוי המציאות,

לדעתי, דורש עשייה ולא חשיבה, תהיה חיובית כפי שתהיה. אני לא מאמינה שמישהו שינה פעם מציאות מוחשית בעזרת חשיבה.

mw1

New member
סליחה על ההתערבות.

אני מעדיפה לא להציג את עצמי, אני מקווה שזאת לא תהיה חוצפה מצידי. אבל אני באמת לא מבינה אתכם. וכשאני אומרת אתכם אני מדברת על אותם אנשים "וויקאנים" שהתרגזו ממה שנאמר בכתבה. הלכה אישה, עם אומץ רב וכוונה יפה מאד לוודע עוד יותר את הציבור למה שנקרא "וויקה", ואתם יושבים ומתלוננים במקום בו אתם לא חשופים. במקום בו מותר להתלונן, או לדבר, מבלי דעה של אנשים שפחות מבינים שבראש שלהם הדרך החיים הזאת היא דבר שונה לגמרי ממה שהוא באמת. כשקראתי את ההודעות שלכם חשבתי לעצמי, אותם אנשים וויקאנים, ניאו-פגאנים, שאמורים לאהוב את כל אשר חי על האדמה, ואמורים לכבד את אותם אנשים בעלי ידע, ואמורים לקבל דעות שונות, אתם יושבים פה, יושבים מתלוננים ולא עושים כלום. אבל בטח, זה הרי הכי קל. וכשג'סטין בא ומציע לכם, "תעשו משהו אם זה כל כך מפריע" אתם נמנעים מכך. אחד הדברים שתמיד אהבתי בדרך חיים הניאו-פגאנית, היה הכבוד בין אדם לאדם, הקבלה של אמונות שונות, ושל דעות שונות, אף אדם לא יכול לקום ולהגיד וויקה זו כן דת, או וויקה זו לא דת, ולהיות צודק או טועה לגמרי. אותה איריס, לקחה אמונה ודרך חיים שבה היא חיה, במטרה לפרסם אותה, וסיפרה כיצד היא רואה אותה, מבחנתה היא דרך חיים, לא דת, אולי מבחינתה דת זו הגדרה לא מספיקה, או הגדרה פחות מתאימה, או תיאור פחות מדוייק של מה שזה עבורה, או אולי היא באמת חששה, כי עם חברה ביקורתית כמו שיש לנו כיום לבוא ולהגיד וויקה=דת יכול לגרור תגובות מאוד קשות, אז אולי היא נמנעה ובמקום זה תיארה את זה באופן קצת שונה, באופן שהוא מה שנקרא "דת" בעיניי רק שהיא לא השתמשה במילה עצמה. ככה זה. מבחינתי דרך החיים היא גם דת ולהפך, ואולי עבורה זה לא כך, זכותה. ככה היא רואה את זה. היא לא טועה, ולא צודקת, היא חושבת ומרגישה. תקראו לי פלספנית, אבל לא איכפת לי, כי מרגיז אותי לראות אנשים מתלוננים בלי שום סיבה מוצדקת. . אם למישהו מכם יש בעיה אם כל מה שנכתב, שיעשה אם זה משהו, אם אתם חושבים שהיא טעתה בהגדרה שלה, תנסו להשיג אותה, תלמדו אותה, אם יש בידכם ידע מסויים אז למה שלא תחלקו אותו? למה אתם לא מתראיינים? למה אתם לא נחשפים? למה אתם משאירים את העבודה לאנשים אחרים ואז מתאכזבים כי אותם האנשים לא הציגו את זה באופן שאתם הייתם מציגים את זה? זאת התנהגות צבועה. לבוא ולהציג מהי וויקה זו לא מסיונריות!!! אם אתה חי, ומקבל עלייך אמונה מסויימת, בעוד שאתה יודע שאותה אמונה קיבלה כל כך הרבה סירובים ושליליות במשך כל כך הרבה שנים ע"י כל כך הרבה אנשים, אם אותה אמונה ודרך חיים נראית לאחרים משהו שהיא לא, מן החובה שלך לתקן את המעוות! אתם חושבים שכולם קיבלו את דבריו של גארדנר כשהוא ייצא ודיבר בעד המכשפות?! הרבה פגאנים\וויקאנים\מכשפים\מכשפות לא הסכימו איתו, התרגזו ממה שהוא עשה, אבל עובדה, הוא אחת הסיבות העיקריות שהוויקה נחשפה בפן היותר אמיתי שלה! והוא כןטעה בחלק מהדברים שכתב, או אמר, אבל הוא קיבל עליו אחריות, מכיוון שאיש לא עשה זאת. יש יותר מדיי דעות שגויות על פגאניזם, שנמשכות אלפי שנים, והחובה שלנו היא לתקן את זה. לספר לציבור הרחב מה אנחנו באמת, מה האמונה שלנו, כל אחד יכול לספר את הגישה שלו, מכיוון שבפגאניזם יש עשרות זרמים, ובדיוק בגלל זה אני חושבת, שמי שקם ומדבר, עושה דבר אמיץ יפייפה וראוי להערכה רבה. לא קראתי את הכתבה עצמה, אז אני לא יודעת עד כמה יש בה טעויות, אבל להגיד שוויקה היא לא דת, וישר אחרי זה להוסיף שהיא כן דרך חיים, זה נראה לי לגיטמי לחלוטין, ואתם בתור וויקאנים אמורים לדעת כיצד כל בנאדם רואה דברים באופן שונה. היהדות היא דת, אבל זה כל מה שהיא? דת? זהו? לא, היא אמונה, דרך חיים, מסורת מלאה במנהגים, וכל אלו הופכים אותה לדת. וכמו שארדן אמר, כנ"ל גם הוויקה, אך זה באמת כל כך חשוב מה ההגדרה? זה באמת כל כך עקרוני? אז במקום לשבת ולהתלונן, תשנו משהו. אני מתנצלת אם הרגזתי מישהו, פשוט לקרוא את הדברים שנכתבו פה עורר בי הרבה כעס. שלכם, MD

Tatu4Taty

New member
הבעיה לא נעוצה בסמנטיקה.

וזו באמת די סמנטיקה דרך חיים ודת אלא בעובדה שהיא ציינה את זה באופן חד משמעי, ביקשו ממנה הגדרה כללית והיא הגדירה את זה באופן אישי. זה מאוד טוב ויפה להגיד שצריך לכבד אחרים ודעותיהם, וגם נכון, אבל העובדה היא שגם היא לא עמדה בכך וציינה באופן חד משמעי את הצד שלה. בעיה נוספת בדברים שלה הם שהם לא מדוייקים גם במקום בו אמורים להיות, לדוגמא: וויקה משמעותה עץ ערבה. זהו פשוט טיעון בסיסי שגוי. הוויקה במקורה התפתחה וסביבה המיתוסים שהיא "הדת הישנה" והיא לא נקראה כך סתם, המטרה המקורית הייתה יצירת שורשים דתיים שנמשכים אחורה בזמן כדי להראות כמה עבר יש לה. הוויקה מתחילת התהוותה נתנה חופש דיבור ולכן גם חופש הגדרה אבל להגיד שחלק גדול מהגישה של וויקה מתבטא בריפוי אלטרנטיבי ובטקסים מיוחדים זו לא רק הגדרה חלקית היא גם כלל לא מדויקת. הסמנטיקה של המילים היא לא הבעיה העיקרית, לי יש הרגשה שהיא לא ציינה את כל שאר הדברים שמאפיינים את וויקה כי חגים, קוד אתי, אמונה וכתבים מהווים בסופו של דבר דת, ואז הקוראים יגידו לה שהיא משנה את זה לטובתה - מכאן כבר באמת יהיה ויכוח רציני לגבי מה זה, היא רואה את הייחוד של זה והם עשויים לראות את הדמיון (המפתיע) לדת. אני לא בא בתלונות בקשר להגדרה הזאת, אבל אם את כבר משנה דברים לדעתך לפחות לא לשנות דברים - עם השאר כבר נתמודד. אני באופן אישי נגד התבטאות פומבית כלל בקשר לעניין הפאגאניזם בדיוק בגלל כתבות כאלה, כי אחד רואה ככה והשני ככה וכל אחד יגיד מה שבא לו ושתי דקות אחרי זה חנויות שאנטי כבר ימכרו ספרי רפואה משלימה כי זאת בעצם וויקה - אז זהו, שלא רק וזה יהיה חמור אם בסופו של דבר אנשים יענו על השאלה מה זה וויקה בצורה לא מקיפה ועמומה יותר ממה שהיא ענתה. אין לי שום דבר אישי נגדה והכוונה היא לא לתקוף אותה, אני מכבד אותה בתור אדם ובאמת יכול להיות שהיו לה את המניעים שלה אבל אני חושב שבזמן האחרון אנשים מתראיינים באופן פתוח מדי ולא מסביר מספיק, וזה יכול להניב פירות לא טובים אם כתוצאה מהכתבה כל מרפא אלטרנטיבי יכריז על עצמו כוויקאן בלי לדעת מה זה אומר. אם כבר נכתבה הכתבה, באמת ראוי לשלוח מכתב ולהסביר שגם היו טעויות כלשהן וגם הדעות חלוקות על ההגדרה. בכל אופן, בתור קטין (ובתור מישהו שלא מייצג את כולם) אני בספק אם אני יכול לעשות את זה אך הסיבות מאוד מוצדקות ובמקום למרות שאפשר למתן אותן ואני מודה שגם אני הייתי עצבני בתגובה הראשונה והשנייה. אם כבר, אני אנצל את ההודעה הזאת כדי להגיד את מה שבטח לא יהיה חדש לכם - הפאגאניזם כן מתפשט ואני רואה את זה בבית ספר, זה עשוי להיות טוב מבחינת אנשים מסוימים ורע מבחינת אחרים. הצד הפחות יפה של זה היא שלאנשים אין מושג על מה הם מדברים. אנשים עונדים פנטגרמים ושלל סמלים מפה ועד להודעה חדשה בלי מושג קלוש, אני אישית די מתעצבן - אני לא רוצה שאנשים ימסחרו את הדת שלי והיא תהפוך לסמל ריק מתוכן שמתנוסס על צווארן של כל בנות הטיפשעשרה בגאווה. זאת גם הסיבה שהתעצבנתי על הכתבה, אני לא רוצה לראות אנשים שמדברים באוויר, אני לא רוצה לראות את זה הופך לעוד מוצר ניו אייג' על המדפים ואני בטח ובטח לא רוצה שישנו לזה את המשמעות המקורית מכל הבא ליד. עכשיו זה עץ ערבה ומאדם שיש לו מושג מהי וויקה, לא רוצה לדעת מה זה יהיה כשאנשים שלא יודעים מהי וויקה יהפכו ל"דוברים הרשמיים" של הפאגאניזם בעיתוני מעריב לנוער למינהם.

מורגיין

New member
אז ככה

א. אני כן חושבת שזאת חוצפה מצידך, אם אתה חושבת שיש לך מה להגיד, או יש דברים שאת רוצה שאנחנו נגיד, את מוזמנת להציג את עצמך, ואם את מעדיפה להשאר אלמונית זאת זכותך, אבל אנחנו כאן כותבים בפורום שהוא אולי פרטי, אבל כולם יכולים לראות ולהגיב, ולי אישית אין שום בעיה להחשף, ולא לעמוד לביקורת הוגנת על דעותי. ב. על האי דיוקים שבכתבה, ועל האופן שלא יכול להשתמע כאן לשתי פנים, אמרו כאן פעם ופעמיים, ולכן הנקודות אליהן את מתייחסת כאן אינן רלוונטיות כלל לדיון, תקראי מה שכתבנו ותגיבי לעניין כי אני לא אחזור על עצמי שוב. ג. אם לך, או לאיריס לצורך העניין, יש בעיה לקבל ביקורת, או דעה שונה מדעתך, אז המצב הוא קשה משחשבתי, בעיקר כשכולם כתבו כאן בערך 50,000 פעם שהם מקבלים את איריס ודעתה, ומבינים מבחינה אישית למה היא אמרה את מה שאמרה, את הנקודות הכלליות שהיא העלתה, אי אפשר לתקן. ד. אם הייתי חושבת שיש דרך לשנות את המצב, או לתקן אותו איכשהוא, הייתי עושה זאת מייד. אין לי בעיה לא לדבר עם איריס, ולא עם מע' לאישה, אבל הכתבה כבר פורסמה, מה איריס תוכל להגיד?!?!? "טוב פעם הבאה זה לא יקרה"? עוזר מאוד! מה מערכת העיתון תוכל לעשות? למחוק את הכתבה מעיתון שכבר פורסם או למחוק את הרושם שנוצר על אותם קוראים? - גם כן לא. ה. אני שוב קוראת את ההודעה שלך, ושמה לב שוב שאת מתעלמת מכמה נקודות חשובות שהועלו כאן שוב ושוב, רק כדי שלא תצטרכי לנחש מה הן, או שתוכלי להתעלם מהן שוב, אני כן אטרח וארשום אותן ממש כאן וויקה היא מילה אנגלית עתיקה, שמשמעותה עץ ערבה. , זה משהו למשל, שדת, דרך חיים, שיטה לטיפוס על עצים או טכניקת אכילת בננות חדשה, פשוט אינו נכון! אותי לא הרגזת, כי לא הייתי מרוגזת מלכתחילה, ואין גם על מה (כועסים כשיש לזה טעם, ואם כועסים, צריך להיות מסוגל לעמוד ישר ולהגיד את המילים שלך, ולא להתחיל להתנצל).

מורגיין

New member
ודרך אגב

אין לי בעיה להתראיין אישית לכל עיתון ובכל מצב לגבי דעותי האישיות, לעולם לא הייתי מתיימרת לדבר בשם אוכלוסיית הוויקאנים כולה. בחברה שמעריכה ומכבדת את דעת הפרט כאחד מערכי הבסיס שלה לעולם לא הייתי מסכימה לסתור את הערך הזה בלדבר "בשם כולם".

TheBlueOne

New member
../images/Emo4.gif

אבל לא הבנתי מדוע היא חוצפנית? *קורא שוב את ההודעה*

llkessem

New member
הסתכלו מסביב בעולם

זה קורה. הוויקה מתפשט ומשנה צורה. אף אחד לא מייצג כלום. כל אחד שמתראיין מייצג את עצמו. כולנו מייצגים את הוויקה בעיני כל מי שמכיר אותנו. לוויקה יש פנים רבות. מי שיכול יקלוט. לי אישית קשה לי להבין למה כביכול וויקאנים מתעצבנים ומוציאים קיטור על גבי פורום. המציאות לא מוצאת חן בעיניכם? תגידו לי, אתם לא מכירים שום דבר יותר מועיל לעשות עם האנרגיה שלכם? איזה מין מכשפות אתם? אני לא מתכוונת לשלוח אנרגיות של כעס או כאלה דברים. תשנו את עצמכם, תשנו את העולם. דרך אגב, האטימולוגיה של מילים כמו וויקה ופגאניזם הרבה יותר מסובכת מאשר היא מוצגת ברוב הספרות. אני מניחה שאיריס פעם נתקלה בפירוש כזה של המילה. אבל לגבי דברים רבים, יכול גם להיות שבכתבה יש טעויות. רק מי שהתראיין מספר פעמים יכול לדמיין כמה מילותיו יכולות להתעקם על דפי עיתון, גם עיתון "רציני". אולי זה היה חכם להתראיין ל"לאישה", אבל בסופו של עניין מישהו היה עושה את זה. לא ראיתי את הכתבה, אבל בזמנו פנו אלי, וסירבתי. עדיף לי בהרבה שאיריס לקחה את זה על עצמה במקום איזה אלי אשד "מומחה" שהיה מסביר לכולם כמה אנחנו מסוכנים. דרך אגב, כאחת שלא כותבת הרבה בפורומים, אין לי מושג עם מי אני מדברת. זה נראה לי מובן בפורום כזה.

אבל

זו בדיוק הנקודה. איריס הציגה את הוויקה בכלליות. היא נשאלה באופן כללי. זה מה שגם צייניתי בהודעה אחרת איפה שהוא למעלה בשרשור, היה מקום לציין שזוהי ההשקפה שלה.. וויקה היא לא דת מוחלטת, אבל כן יש לה בסיס מוחלט. מהבסיס שלה ניתן להתפתח איש איש והשקפתו. במקום להציג את הענפים, אני חושבת שראוי יותר להציג את השורש. אף אחד לא מוציא קיטור על גבי הפורום, בסך הכל שיתפתי את הפורום בנושא שלדעתי הוא נורא חשוב. אני לא יודעת איפה את קולטת כעס. ואני עוד יותר לא מבינה איך את יכולה לשפוט אותי ("איזה מין מכשפות אתם?") ולבקר את ההתנהגות שלי ("אתם לא מכירים שום דבר יותר מועיל.."?). כמו שמורגיין כבר אמרה, אם לדבר עם איריס/מערכת לאישה היה משנה את הרושם שהתקבל אצל הקוראים, היינו עושים זאת.

TheBlueOne

New member
תראו

אל תשכחו שרוב הפעמים, מי שאחראי לאיך הכתבה תצא הוא המראיין ולא המרואיין (ע"ע הראיון שהיה לג'סטין באתר "שדים מתחת לכיור והתגובות...). יכול להיות שהמראיינת כתבה והציגה את הנושא בצורה שבה היא הבינה/תפסה או בצורה בה היא רצתה להציג (הרי בכל זאת הכתבה שייכת למדור מסויים...). לתשומת ליבכם...

llkessem

New member
אם מה שכתבתי

לא תקף לגביך, אולי לא התכוונתי אליך אישית. כנראה שיש סיבות שאני לא משתתפת בפורומים הרבה. כנראה שאני לא מצליחה להעביר את כוונותי ככה, ולא רואה הרבה טעם בוויכוחים. ועוד בעברית, בכלל. טוב נו. אני אישית שמחה שמזכירים לי שאני יכולה להגיב לאירוע כבעל עוצמה לשנות. בתווך ארוך, כן יכול להיות לכולנו השפעה על איך וויקה נתפסת בציבור. זה הכל.

RainBird

New member
אני חושב שאין בחירה חיובית בין איריס לאלי אשד. אני מאמין שחצי אמת נוראית בדיוק כמו שקר מוחלט. אני לא מתכוון להיות פולשני, רינה, אבל מדוע את סרבת?

llkessem

New member
אני אצא

ממה שנשאר מהארון שלי בזמן שלי ובדרך שלי. זה יקרה, והזמן לא כל כך רחוק, אבל עדיין לא. אני מניחה ש"לאישה" לא תהיה האמצעי הראשי שאבחר בו. כפי שכתב מי-זה-היה? העיתון קובע איך זה יראה יותר מהמראויין. אולי גם לשם אגיע בסוף, אבל לא בהתחלה. ולא בקשר לסיבה שרצו אותי, הוצאת הספר עוצמת האדמה, שבין זה לבין הפולחן שלי אין הרבה במשותף. הרי גם הוא מאוד שומר שם לא להזכיר נושאים "דתיים". עד אז, אני לא הולכת להצטלם ולהתראיין בעיתון לאומי כמכשפה. אולי זה אחר שרווקים ולא מחפשים עבודה...

Diableror

New member
תגובה

"למה כביכולוויקאנים" למה בדיוק הכוונה שלך
"ומוציאים קיטור על גבי הפורום" הפורום נועד לדבר על פאגניזם,בין אם זה על טקסים,מפגשים,דיונים,או הוצאת קיטור.בתור אחת ש"לא כותבת הרבה בפורומים",את קצת יותר מדי ביקורתית לגביו. Diableror

למעלה