למישהו יש פיתרון איך לצאת ממעגל הבדידות....?

איני רוצה להשוויץ

אבל ענניתי שלי (אם תשימי לב לכרטיס האישי שלה) היא מאמנת מקצועית וטובה עד למאוד עליי לומר . ככה לא בשביל משהו ולבטח לא בשביל מישהו (טוב, אולי קצת להשווצה . אלך כעת
) .

victoria1001

New member
אוקי..לא ממש ברורה לי האמירה הזאת

האם ראית אותי כותבת משהו נגדה שאת מהללת אותה..? אני לא הטלתי ספק בדבריה...

הלווווו ויקטוריה

מה קורה? שאלת היכן ניתן להשיג מאמנת טובה, עניתי. הכל בסדר? אני מהללת אותה כי היא חברתי . מותר לא? אוקיי. באמת ובתמים, עם הכוונות הכי טובות שלי , ממליצה לך לקחת מאמן/ת שי/תעזור לך לקרוא נכון את המפה האנושית ולפרש נכון סימנים החל מסימנים כתובים וכלה במילוליים. בהצלחה רבה.

victoria1001

New member
אוקי..

אגב אין לי בעיה שתהללי..בכיף ובשמחה...לדעתי אפילו רצוי...כי ידוע שאנשים ובמיוחד נשים לא נוטות לפרגן אחת לשנייה.. אז תפרגני ובכיף... אולי אני באמת לא יודעת לקרוא... ואגב לא יודעת אם את עוקבת כאן..אבל אני שוקלת ממש בימים אלה לקחת מאמן/ת אישי... ומקווה לטוב כמו תמיד.

איך לבחור איש מקצוע

כל קורס/סדנה שאת לוקחת, ותורמים לך לנפש, מעצימים אותך ומסייעים לך להתפתחות האישית- הם מבורכים. עדיין, הייתי שוקלת את אלמנט ההתפזרות... איך בוחרים איש מקצוע טוב- מאמן/יועץ וכד'? דבר ראשון- המלצות. איש מקצוע שאחרים יכולים להמליץ עליו, הוא אדם עם "קבלות" מבחינת הצלחות. לא להתבייש לבקש שיציג בפנייך מכתבי משוב ממטופלים בעבר. דבר נוסף- לבדוק מה וכמה האיש למד. השכלה רלוונטית מאד חשובה. וחשוב מאד- הרבה אנשי מקצוע עורכים פגישת היכרות ראשונה ללא תשלום. בשיחה שכזאת את יכולה להתרשם מהאישיות של האדם, מידת רצינותו ומידת הכימיה שיש לך אתו- האם את מתחברת אליו או שלא. אם יש לך שאלות יותר ספציפיות, את מוזמנת לפנות אלי במסרים. מקווה שעזרתי, ושיהיה הכי מוצלח!
גילת א.

victoria1001

New member
אכן עזרת ..

ובאמת אנשים עושים פגישת הכרות ללא תשלום. שיהיה לך שבוע טוב ומקסים.

erezr1234

New member
לגבי עניין הבדידות

הדרך לצאת מזה זה על ידי התחברות להשם ואני אסביר את דברי פעם בן אדם שהיה עושה תשובה היה צריך להיות מאוד חזק היום יש ממש עולם שלם של חוזרים בתשובה כך שזה ממש נורמה וזה הכי טוב תנסי להגיע לחבד ולשאול איך ללמוד עם חברות וזה ימלא את עולמך בהרבה שמחה והרבה טוב לב וכך זה יתן לך כוח להתמודד בשלב הראשון הייתי ממליץ לך פשוט ללכת לבית חבד הקרוב למקום המגורים שלך ולשאול אותם על הפעילות שלהם ולנסות להשתלב בפעילות שלהם את תפגשי עולם שלם שלא הכרת ותמצאי שהרבה אנשים חיים באותו מימד פנימי שאת חיה בו ואגב הרבי דיבר על כך שבדור שלנו יש סיפוק חיצוני וסיפוק פנימי סיפוק חיצוני זה כאשר אדם נוסע לחול ויש לו חלומות וכו ואחרי מימוש הסיפוק הפנימי הוא נכנס למצב קשה כי הוא כבר מימש את זה ואין לו יעד ומטרה אבל בסיפוק פנימי שזה לימוד פנימיות התורה זה אין סופי ואף פעם לא נפסק וזה עושה רק טוב לאדם כי התורה היא אין סופית

victoria1001

New member
אני לא כל כך בעד זה..

ואני רוחנית במהות שלי..אבל לא דתיה......וממש לא בעד כפייה דתית... וכל הסיממנים החיצונים שמלווים את הדתיים...ואורח החיים הדתי.. ואני מגיעה בערך אחת לשבוע לבני ברק..ורואה איך הם חיים שם..ואלו חיים באמת יש להם..בעוני...במסכנות...זה ממש לא חיים... לדעתי זה לא אמור להיות ככה בכלל...צריך שתהיה אמונה...אהבה...ולא כפייה... אלה שזורקים אבנים בשבת..זה נראה לך הגיוני..? נראה לך שה' בעד זה..? ה' בעד כמו שמציין ר' שמעון בן אלעזר במסכת אבות :" ואהבת לרעך כמוך משמע, אני ה' בראתיו אם אתה ... קיום מצוות ואהבת לרעך כמוך היא זו שמפעילה את מידת החסד ומרחיקה את מידת הדין... תחשוב על זה... ואגב אני לא התכוונתי לקחת את זה למקום דתי...זה קרה כתוצאה מההודעה שלך..! ! !

erezr1234

New member
תראי את צריכה להבין

שהדרך לפתור את הבעיה שלך בנושא הבדידות הוא דרך המישור הפנימי אם תלכי למקומות כמו צפת ותעשי שבת לאור הנרות והקדושה ותשמעי דברי תורה וחסידות ופנימיות התורה זה ימלא אותך לא מזמן הייתי בשבת כזאת וכל כך התמלאתי כך שזה נותן לך כוח למשך כל השבוע להשפיע שפע גם לאחרים אני לא חושב שזה נכון להתייחס לכל הדתיים כזורקי אבנים אלא להתייחס למימדים היותר פנימיים של היהדות ויש הרבה פנימיות תראי אני הייתי במזרח תקופה ורק שחזרתי הבנתי שאני צריך לראות את עולם היהדות אחרת כי באמת יש מימד פנימי ועמוק ולא שיטחי לעולם היהדות הרוחני ואני מברך אותך שתזכי לגלות אותו כי אז זה באמת יושיע כי כל השאר זה ממש לא יתן לך מזור לעיניין שלך תחשבי בהגיון הרי אם אין עיקרון אלוקי מנחה אז יש בעצם עולם של אינטרסים ושם אף פעם לא תרגישי את מה שאת צריכה את מבינה אולי תנסי שבת בגליל במקום רוחני ששומרים שבת שמעת על הסאנט שמעתי שהם מיוחדים מאוד מה את אומרת ?

victoria1001

New member
אני מבינה שאתה אדם דתי

אבל אני לא רואה את עצמי ככזאת..ואין לי חיבור לזה.. ואגב מה זה סנאנט....? המשך יום טוב.

erezr1234

New member
זה בצפת באוירה נעימה

ממש נחמד כמעט כל אדם שהלך לשם מאוד נהנה יש להם גם אתר שמייצג אותם אולי תאהבי את זה http://www.ascent.co.il/ אני מאוד ממליץ לך ללכת לשם זה לא קשור לדתי או לא זה קשור לעצם העובדה שאת יהודיה את יכולה להגיע למימד פנימי ולהרבה שמחה בלב בעקבות זאת בהצלחה

erezr1234

New member
ואגב גם

בדוקר שלנו אנחנו צריכים ללמוד את פנימיות התורה את החסידות שמבוססת על הקבלה וזה לא אומר שאי אפשר לחיות בהרחבה זאת אומרת בית יפה וכול טוב את יכולה להמשיך לחיות בהרחבה גשמית אבל כדאי לך להכניס תוכן פנימי של עולם הקבלה לתוך חייך ממש בדור שלנו חייבים את החכמה הזו זה עוזר גם לעולם הטיפולים אם בן אדם מטפל באדם כלשהו והוא נקי וטהור אז גם הטיפול יהיה טוב יותר והדרך להגיע לטיהור פנימי זה דרך האינפורמציה האלוקית שיהיה בהצלחה שוב

victoria1001

New member
אוקי תודה..

עיינתי באתר שנתת וזה נראה מעניין..אגב אני כן מתעניינת בקבלה והיתי אפילו בשתי הרצאות מבוא במרכז הקבלה. כך שהנושא קצת מוכר לי..ואפילו ניסתי ללמוד און ליין באתר שלהם.. תודה..ובהצלחה גם לך..

erezr1234

New member
תודה רבה

ר קאם אפשר להגיד שכדאי ללמוד את פנימיות התורה שזו העצם הקבלה אבל דרך חבד ששם יש משמעות נוספת ללימוד הפנימיות זאת אומרת שזה לא רק אינפורמציה אלא זה גם הנחייה איך זה משתלב עם חייך זאת אומרת את עוושה גם שינויים לטובה בחייך למשל בן אדם יכול ללמוד שנים את האינפורמציה על הדלקת נרות בשבת קודש אבל אף פעם לא לעשות את זה ממש ואדם אחר עושה את זה ופתאום הוא מבין הכי לעומק מה זה אומר להדליק נרות עכשיו תראי כאשר בני ישראל היו במדבר והתבקשו לקבל את התורה הם אמרו נעשה ונשמע ברגע שהם אמרו זאת ירדו על כל יהודי שני מלאכים ונתנו לכל יהודי שני כתרים עכשיו אם הם היו אומרים נשמע ונעשה זה לא היה קורה העיקרון פה זה נעשה ונשמע וזה העיקרון שמנחה בכל התורה את עושה משהו שמעיד על התקרבות לבורא עולם ואחר לומדת על זה וזה ממלא אותך בהמון חיות הגלל שעבדת על פי העיקרון יש כמו שער רוחני כזה שלא מאפשר לכאלו שרוצים רק לשמוע להגיע למקום הנכון ולכן הרבה אנשים שפגשתי במהלך חיי שרק למדו קבלה אבל לא מימשו את הדבר בחייהם לא הרגישו והתחברו לעומק העניין ושיהיה לך גם בהצלחה בעבודת השם כי באמת אם לא עושים הכל לשם שמיים אז לשם מה עושים כך שכל דבר שנעשה יהיה מכוון לשם שמיים נרגיש ממש שהקדוש ברוך הוא עימנו ממש

MyTaoWay

New member
אבל למה ב...

צפת? =( זה רחוק... http://www.ascent.co.il/ האתר הזה נהדר... אתה מכיר משהו כזה לא בצפון?

erezr1234

New member
האמת שיש לפעמים מפגשים בחבד

במקומות יפים אבל השאלה שנשאלת היא באיזו תדירות וכו שם זה מסודר אם יהיה איזה מפגש באיזור המרכז אני אשמח להודיע ישר כוח על הפירגון ובכלל איזה איזור מעניין אותך ?

hilabarak

New member
אני קורא את הדיון שלך עם כולם ועולה

לי תחושה שיש איזשהוא נתק בין מה שאת חווה, לבין המציאות שמתחוללת מולך. אני חושב שכדאי לך מאוד להיעזר ב'ייעוץ' אובייקטיבי חיצוני, שיסביר את הפער הזה. מצד אחד את טוענת שאין לך בעייה ל'פתוח' במידת הסביר. מצד שני המציאות שלך היא 'סגורה' (עובדה שאת מרגישה בדידות גם עם חברים). למשל סדנת יחסי אנוש, שבה אנשי מקצוע יצפו בך ויגידו לך "כאן וכאן את חושבת שהתנהגת בפתיחות, אבל בפועל התנהגת בסגירות, עלייך לשנות ..." או ייעוץ מקצועי פרטני, שבו יוכל איש המקצוע לתחקר אותך על אירועים ספציפיים, למשל את : "אתמול הרגשתי ממש בודדה ...." איש מקצוע : "אוקיי, למה לא התקשרת לדינה ?" את : "לא התקשרתי כי ......." הוא : " בסדר, אבל בכל זאת אולי ....." בקיצור לפתוח בפועל מחשבה אחר מחשבה, ולאמת אותה עם המציאות החיצונית שקוראת, דרך דוגמאות חיות מחיי היום יום.

victoria1001

New member
האמת שחשבתי על זה

כי אני יודעת שאני גרועה ביחסי אנוש..כלומר למשל אצלי בעבודה...אני כל הזמן מצפה שיגידו לי בוקר טוב...אבל אולי זה נובע מהעובדה שבהתחלה אמרתי ולא תמיד התייחסו אז הפסקתי להגיד..וגם עכשיו כשמדי פעם אומרת..אז לדעתי זה אומר להיות הדדי.. כאילו אם למשל היום לא אמרתי..אז לא יגידו לי.........אף אחד לא אומר...זה הזוי בעייני...

hilabarak

New member
אולי את נותנת חשיבות יתר לדברים קטנים ?

אני לא יודע מה להגיד לך מכאן, לכן לדעתי חייב להיות חקר מסודר ורציני. תחשבי על עצמך (כמו כל אחד מאיתנו), על המכלול האדיר הזה של רגשות והתנהגויות שלנו, על כמות הרגשות הסותרים והנוגדים (לפעמים אנחנו אוהבים ולפעמים שונאים את אותו אדם), על המכלול האדיר הזה של התניות שקיימות בנו...... לפעמים המכלול הזה פועל בקלות, כי אדם למד (או סיגל) דרכי פעולה תקינים. ואז אין צורך לבחון. למשל אם יש סוחר בשוק שיודע את עבודתו (יודע מתי הצד השני לחוץ ומתי לא, מתי אפשר ללחוץ מחיר למטה ומתי כדאי לוותר), אז אין צורך שילמד. אבל אם יש סוחר שלא הולך לו, כדאי שיקבל שיעורים במסחר. שילמד בפועל את הטעויות תוך כדי שהוא מנסה לסחור ולוחץ יותר מידי או פחות מידי, כשמישהו מלווה. אותו כנ"ל לדעתי בסדנא ליחסי אנוש, היא לא תדון במקרה הפרטי פרטי, של אמירת 'בוקר טוב', אלא תחשוף את המכלול האדיר הזהז של התנהלות, כך שעין מקצועית תוכל לבוא ולכוון ולהגיד "כאן נדחפת והרחקת" ומנגד "שם דווקא חסמת והרחקת" ודווקא "במקרה ההוא פעלת מצויין ואנשים הגיבו היטב"

victoria1001

New member
קצת קשה לי לענות לך כי לא כל כך הבנתי

הבנתי את המסר שאתה מנסה להעביר לי. נכון שיש ניגודים..גם בטבע יש ניגודים. גם קבלת איזשהו רקע כללי ביחסי אנוש אולי יכול לסייע לי ואולי לא....אני מניחה שאם לא אנסה לא אדע.

למעלה