למישהו יש פיתרון איך לצאת ממעגל הבדידות....?

hilabarak

New member
המסר הוא - מורכבות

החיים מורכבים, האדם מורכב. אם יש דברים שלא פועלים (בסיכומו של דבר הניסיון שלך לשפר את הקשרים האנושיים שלך), אזי נדרשת בחינה מורכבת, ולא פשטנית. בחינה מורכבת בדרך כלל נעשית במקום רציני, בו בוחנים את ההתנהלות הכוללת (כמו סדנא ליחסי אנוש, או ייעוץ רציני). בחינה פשטנית נעשית במקומות כמו פורומים, והיא טובה לזיהוי הבעייה בלבד' לדעתי, אך לא לפתרונה. ממה שקראתי, אני חושב שהדיון מוביל לבעייה מסויימת ביחסי האנוש, הפתרון צריך לדעתי להגיע מעבודה רצינית ומקצועית.

victoria1001

New member
בהודעה קודמת כתבת

שאולי אני מייחסת חשיבות רבה מדי לדברים הקטנים..אבל אל תשכחי שבדיוק מהדברים הקטנים האלה מורכבים חיינו... ונכון אני מסכימה שכאן בפורום זה לא הפתרון..אולי רק הדרך אליו....וברור שכאן על גבי תגובות ותגובות לא אגיע לתוצאות ממשיות.. לכן גם החלטתי לפנות לעזרה של אנשים בתחום...

hilabarak

New member
אני מתחיל מזה שלדעתי החלטת נכון, הפורום

אכן נועד לעזור לגבש דיעה. אבל העבודה האמיתית צריכה להתבצע באופן רציני ומקצועי. לגביי הפרטים המשפט שלך נכון ולא נכון לדעתי. הסדרה סיינפלד ממחישה זאת היטב (אני מקווה שראית, זה ייקל עלייך להבין). בסיכומו של דבר יש שם חבורה של אנשים ילדותיים שלוקחים כל שטות והופכת אותה לעניין גדול ולכן אין להם זוגיות/עבודה יציבה ובכלל חיים לדעתי (זוגיות מתפרקת כי מישהו חיטט באף). מצד שני אכן יש חשיבות לפרטים, כי מהם מורכבת התמונה הגדולה - חוכמה קטנה להגיד "הוא לא עוזר בבית, לא אבא טוב, לא מפרגן ולא מתאמץ, אבל אני מתה עליו". הפואנטה לדעתי היא להרכיב נכון את התמונה, לקחת את הפרטים החשובים ולבחון, לקחת את הפרטים הלא חשובים ולשים בצד, לדעת מה תחליפי למה וכו'. דוגמא מורדה רזיאל ז'קונט - יום אחד אמרה מישהי "בעלי אף פעם לא מפתיע אותי ברומנטיות, מה עליי לעשות ?" שאלה ורדה "הוא עושה דברים אחרים ? מתקן בשבילך את האוטו ? עושה סידורים ? דואג לך בדברים אחרות ?" ענתה האישה "בטח הוא בעל מקסים" אמרה ורדה "נו, אז זו הדרך שלו לאהוב. מה עדיף, אחד שמביא פרחים ולא תורם מאום ?" בקיצור - לפעמים צריך לדעת על אילו פרטים להסתכל.

victoria1001

New member
אני רוצה להוסיף ולכתוב..

שזו לא פעם ראשונה שאני נעזרת בפורום...וזה בהחלט תרם גם בעבר...(פורומים אחרים..לכל בעיה אחרת שיש לי) ואכן הגעתי לכמה דברים שרציתי דרך הפורומים האלה...אז באמת טוב שהם קיימים..ובמיוחד בתפוז אני אוהבת.. אני בדעה שהפרטים הקטנים חשובים לא פחות מאשר פרטים גדולים בתמונה הכוללת..וכמובן שצריך לדעת גם איך להתייחס אליהם בפרופורציות ולא בקיצניות. לילה טוב

davidmaur

New member
בנוסף לקורסים וסדנאות אני מציע לך

לקחת בתור פרויקט להאריך בשלב ראשון (נניח במשך שבוע) את השיחות שאת מנהלת עם אנשים בכמה דקות . יכול מאוד שאת לא מרגישה בנוח בשיחות עם אנשים ואת מקצרת אותם על מנת להפסיק את האי נוחות.

victoria1001

New member
אנסה זאת

תודה.. למרות שאני לא חושבת שזאת בעיה אצלי..כי אני יכולה לדבר שעות עם אנשים..רק תלוי בהם..בזרימה שלהם ברמת השיחה איתי... אבל אנסה .. ונראה מה יצא..

שיבא2

New member
הצעת זהב

תמצאי את ההנאה בליהיות עם עצמך תתחתני לעולם אל תטילי את יהבך על סביבתך תמיד תנסי למצוא את הפתרונות בעצמך, בתוכך שיבא. אף אחד חיצוני לא יתן את המענים עבורך, אלא רק את עצמך

victoria1001

New member
זה לרוב מה שאני מנסה לעשות

אבל לפעמים זה קשה בלי להיות בחברה המתאימה..כי לי מאוד חסר כל הנושא של שיתוף. מאוד אוהבת לדבר ולצחוק, ולהיות כל היום לבד..אפילו אם אעסיק את עצמי באין ספור דברים זה עדיין לא משנה את פני המצב, שאני בעצם בלי חברים/ות קרובים אליי, ושאף אחד כמעט לא מתקשר אליי, לגבי חתונה הייתי רוצה אבל כרגע לא נראה מישהו מעניין באופק. שבת שלום

שיבא2

New member
עוד עיצה

תנסי לחפש חברים דרך צטים. זו דרך מצוינת להכיר אנשים, ולפעמים מקסימים . וזה מעביר נהדר את הזמן.

victoria1001

New member
היה תקופה שעשיתי זאת

היום האמת היא שאין לי מספיק זמן פנוי... אבל תודה... יצא לי פעם גם להכיר אנשים דרך פורום..אבל זה נשאר בגדר משהו וירטואלי ולא מעבר לכך.

MyTaoWay

New member
אז...

הגיעה הזמן שתעשי זאת!
אני מצאתי חברים נהדרים בעולם הווירטואלי! מה שכיף בו, זאת האפשרות למצוא חברים בעלי תחביבים משותפים!

למעלה