למי מגיע תו חניה לנכה?

גלתפוז

New member
למי מגיע תו חניה לנכה?

לי רכב רפואי וולוו (2500). אם מגיע, איך מקבלים?

איך מקבלים תו חניה לנכה

מי זכאי לתו נכה ? כל נכה שמוכר על גפים תחתונות בעל נכות העולה על 30% יהיה זכאי לקבל תו חניה לנכה, האישור ניתן ע"י הממונה על הרכב הרפואי באגף השיקום. נכה צה"ל עיוור יהיה זכאי לקבל תו חניה לנכה, האישור ניתן ע"י הממונה על הרכב הרפואי באגף השיקום. נכה אשר לא זכאי לקבל תו חניה לנכה מהממונה על הרכב הרפואי באגף השיקום רשאי לפנות לוועדה לתווי חניה במשרד הרישוי בחולון, הפנייה תעשה באופן עצמאי. מספר כללי ברזל לבעלי תו חניה לנכה : א. אל תעמיד את רכבך בסמוך לברז כיבוי של מכבי אש. ב. אל תעמיד את רכבך בצורה שתחסום את המידרכה ותסכן את הולכי הרגל. ג. תו הנכה הוא שלך ולא של בני משפחתך, אל תיתן להם להחנות בחניה של נכים. בקרוב כל הזכויות בפורטל נכי צה"ל בישראל שיפתח בעוד כ 9 ימים

גקי1

New member
הבהרה

כשאומרים שישים אחוזי נכות על פגיעה בראש האם הכוונה שכל אחוזי הנכות יהיו ביחס לפגיעה ראשית? מה למשל קורה עם נכה עם נכות כוללת של 65 אחוזים מתוכם נניח שלושים וחמישה ביחס לראש (שבר גולגולת) ושלושים אחוזים בשל עיוורון בעין אחת?

רינו

New member
60% ולא משנה מה סוג הפגיעה.

30% ויותר לפגועיי גפיים. 60% ומעלה לכל סוגיי הפגימות זכאיים לתו נכה.

גקי1

New member
הבהרה שניה

בטוח? כי זה לא מה שמני כתב ובאיזה תו בדיוק מדובר?

רעם 1

New member
גקי 1 רינו צודק

כל נכות מעל 60 אחוז,אבל צריך להראות להם במשרד הרישוי שאתה אכן בעל רכב רפואי,כלומר שאתה משלם אגרה של 20 שקל . ללא הוכחה זו תתקשה לקבל תו נכה צה"ל. שיהיה לך בהצלחה. נ.ב ואל תשכח,אם אתה מתכונן לצאת לחו"ל אתה צריך להציג דרכון וכרטיסי טיסה כדי לקבל תו בינלאומי.

smile2life

New member
רינו צודק

מעל 60 אחוז כולל זכאים לתו נכה (משולש). ניתן להוציא אותו ביחידה לרכב רפואי או במשרד הרישוי בחולון

גקי1

New member
התקרצצות

סליחה על ה"התקרצצות" אבל מה משמעות תו הנכה הזה - המשולש? מה למעשה הוא נותן ומאפשר?

smile2life

New member
תו הנכה נותן אפשרות לחניה נוחה יותר

בחניות נכים שמורות מוסדרות ע"י רשויות מקומיות או מוסדות, חניה במקומות שברך כלל לציבור אין זכות לחנות כמו באדום לבן, על מדרכה וכד´. כ עוד לא מפריעים לתנועה, לא חונים בשטח צומת או בקרבתה ולא חונים בתחנת מוניות או תחנת אוטובוס. ישנם עוד כמה סייגים ששכחתי אבל בעקרון הפלוס העיקרי זה חניה.

romanti1

New member
תו חניה מזוייף

שלום לכולם. ראיתי פה שמדברים על תו חניה לנכים אני אתמול ראיתי בתל אביב פקח של העירייה שיש לו מכשיר מיוחד,והוא יכל לראות אם התו מזוייף . תיזהרו אחים שלי.

רינו

New member
יש היום תו חדש../images/Emo104.gif

עם סמל מוכסף של מדינת ישראל נטול זיופים.

romanti1

New member
לרינו תו חניה מזוייף

יש אפשרות להחליף את התו שלי לתו חדש? מתי יצא התו החדש?

רינו

New member
התו החדש כבר יצא...../images/Emo168.gif

רק שלצערי רק במשרד הרישוי בחולון אפשר להוציאו(ודרך אגב הם כרגע נימצאים ממש בכניסה למשרד מצד שמאל ואין תור) בהמשך לאחר שייכנסו מכשירים למינהם יהיה אפשרי בכל משרדיי הרישוי בארץ. פשוט לקחת את התו הישן וללכת להחליפו לחדש.(לא לשכוח תעודה מזהה) ודרך אגב במידה ואתה עובד בחברה בע"מ והרכב רשום על שם החברה או המוסד, אתה זכאיי לתו נוסף לרכבך הפרטי,כל מה שצריך זה להביא אישור חתום ע"י החברה או המוסד שאתה אכן מועסק על-ידם ומספר הרכב שאתה נוהג בו והוא ברשותך בעבודה. וכל מה שאני רושם ואומר זה מניסיון שלי ומקבלות שלי,כך ששום דבר שאני אומר לא יאמר אלא אם התנסיתי בו.

smile2life

New member
הבעיה היחידה היא

שהמשרד שמטפל בנכים נמצא קומה שניה ונייתי אומר שלא נגיש למי שלא יכול לעלות מדרגות, מכיוון שלמצוא את מעלית שם יקח לך כל היום

שני 4

New member
לי יש וולוו S60 ויש לי תו חניה

ואני חונה איפה שאני רוצה גם בת"א- אים אין מקום על המדרכה או במעבר חציה. ואף פעם לא קיבלתי דוח....... מסתבר שיש הטבות קטנטנות בקשר לנכות............

רינו

New member
במעבר חציה../images/Emo150.gif???????

אל תתפלאי ואל תבואי באשמה לאף אחד אם יום אחד יגררו אותך,במעבר חציה לא חונים.

למעלה